panagiotis88
Member
- Μηνύματα
- 19
- Likes
- 166
- Επόμενο Ταξίδι
- Ισλανδία
7η ημέρα
Πρωινό ξύπνημα και ξεκινά μια ημέρα με πολύ γεμάτο πρόγραμμα. Θαυμάσια!..όσο πιο γεμάτο, τόσα περισσότερα πράγματα θα δούμε και θα ανακαλύψουμε. Τρώμε κάτι στα γρήγορα στο δωμάτιο και κατευθυνόμαστε προς τον subway, παίρνοντας τη γραμμή προς Lower Manhattan. Πρώτη στάση το πάρκο Bowling Green, όπου μας τράβηξε την προσοχή ο δημοφιλής μαινόμενος ταύρος (με τους μεγάλους όρχεις..τους οποίους λένε αν αγγίξεις θα σου φέρει τύχη), ένα χάλκινο γλυπτό που σύμφωνα με τον καλλιτέχνη που το δημιούργησε συμβολίζει τη δύναμη και την αντοχή του αμερικανικού λαού.
Λίγο πιο κάτω το Battery Park, όπου θα παίρναμε το ferry για να περάσουμε απέναντι στο Liberty Island και σε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα μνημεία παγκοσμίως το Άγαλμα της Ελευθερίας. Το μνημείο είναι δώρο των Γάλλων στις Η.Π.Α. προς τιμήν της γαλλοαμερικάνικης φιλίας. Το σημείο που είναι τοποθετημένο δεν είναι καθόλου τυχαίο, ώστε να είναι ορατό σε όποιον κατευθύνεται από ή προς το λιμάνι της Νέας Υόρκης. Πήγαμε στα γκισέ, αγοράσαμε εισιτήριο 18$ έκαστος, όπου περιλαμβάνει αποβίβαση στο Liberty Island, προσέγγιση του αγάλματος, είσοδο σε αυτό μέχρι κάποιο σημείο (π.χ. όχι ανάβαση στο στέμμα) και αποβίβαση στο νησί Ellis με είσοδο στο μουσείο της μετανάστευσης. Δεν περιμέναμε πολύ στην ουρά (όχι παραπάνω από 20 λεπτά), περάσαμε ξανά έλεγχο αεροδρομίου, επιβιβαστήκαμε στο ferry και καθίσαμε από τη δεξιά μεριά για καλύτερη θέα (αριστερά όταν επιστρέφεις). Γενικά ήταν η μεγαλύτερη ουρά που πετύχαμε σε όλο μας το ταξίδι στην Αμερική. Με είχαν τρομάξει ειδικότερα για τις ουρές που σχηματίζονται στη Νέα Υόρκη διάφορες ιστορίες του forum, όπως και κάποιοι φίλοι που ταξίδεψαν νωρίτερα στην πόλη. Δεν ξέρω μήπως φταίει η εποχή, πάντως σταθήκαμε τυχεροί και ας μην αγγίξαμε τους όρχεις του ταύρου
. Όσο πλησιάζαμε προς το άγαλμα, τόσο πιο εντυπωσιακό και επιβλητικό μας φαινόταν (κοιτάζοντάς το από μακριά επισκιάζεται λόγω ύψους απ΄ τους ουρανοξύστες). Κάναμε στάση στο νησί για να το φωτογραφίσουμε και να το θαυμάσουμε όσο πιο κοντά μπορούσαμε!
η θέα από το βάθρο του Αγάλματος
στο εσωτερικό του Αγάλματος
Στη συνέχεια επιβιβαστήκαμε ξανά στο ferry για να πάμε στο Ellis, το νησί όπου παλαιότερα και για αρκετά χρόνια ήταν κέντρο υποδοχής μεταναστών. Σήμερα στο ίδιο σημείο λειτουργεί το μουσείο που είναι αφιερωμένο στην εποχή εκείνη. Εντύπωση μας έκαναν κάποια τηλέφωνα στο χώρο του μουσείου, όπου σηκώνοντάς τα, ακούς μια φωνή να σου μιλάει και να σου περιγράφει γεγονότα που συνέβησαν τότε. Από το νησί (όπως και από το βάθρο του Αγάλματος της Ελευθερίας) έχει καταπληκτική θέα προς τους ουρανοξύστες του Lower Manhattan, αν κι εκείνη την ημέρα ήταν συννεφιασμένος ο καιρός. Πήραμε το δρόμο της επιστροφής, με την όμορφη εικόνα που μας χάρισε ξανά, η θέα της πόλης από μακριά!
Από το Battery Park, πήραμε τη West st. έως το σημείο μηδέν (εκεί κάποτε βρίσκονταν οι δίδυμοι πύργοι). Τώρα ως φόρο τιμής του δυστυχήματος, βρίσκονται δύο πισίνες με σιντριβάνι, ως μνημεία (στην ακριβή θέση του κάθε πύργου). Άσχημες μνήμες και έντονα συναισθήματα ξυπνά το σημείο, ειδικότερα όταν αγγίζεις τα ανάγλυφα ονόματα των θυμάτων που βρίσκονται χαραγμένα στο χάλκινο παραπέτασμα του κάθε μνημείου. Δίπλα ακριβώς ορθώνεται το One World Trade Center, όπου αποτελεί το υψηλότερο κτίριο στο δυτικό ημισφαίριο (μέχρι το επόμενο) και είναι ο κύριος ουρανοξύστης του συγκροτήματος του νέου Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στο Manhattan.
Συνεχίζοντας, περάσαμε από την ιστορική Trinity Church για να φτάσουμε στην πασίγνωστη Wall Street, όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο Χρηματιστήριο του κόσμου. Πήρε το όνομά της από το τείχος που είχαν χτίσει για να προστατεύονται οι άποικοι τον 17ο αιώνα. Στον ίδιο δρόμο, πίσω απ΄ το άγαλμα του George Washington βρίσκεται το Ομοσπονδιακό Μέγαρο.
η Trinity Church
το Χρηματιστήριο
το Ομοσπονδιακό Μέγαρο
Πήραμε τον subway, να ανέβουμε δύο στάσεις πιο πάνω για να πάμε Chinatown. Περπατήσαμε λίγο και περάσαμε από τη διαβόητη περιοχή Five Points, το μέρος όπου τον 19ο αιώνα γίνονταν συγκρούσεις μεταξύ των συμμοριών των ντόπιων και των Ιρλανδών μεταναστών. Σ΄ αυτό το ιστορικό γεγονός βασίστηκε και η ταινία του Σκορσέζε ΄΄Οι συμμορίες της Νέας Υόρκης΄΄. Σήμερα το σημείο έχει αλλάξει μορφή και όνομα, λέγεται Columbus Park και είναι γεμάτο από τον κινέζικο πληθυσμό της παρακείμενης συνοικίας. Εν συνεχεία, πήραμε τον κεντρικό δρόμο της φασαριόζικης Chinatown, την οδό Mott. Χωρίς να χρονοτριβήσουμε ιδιαίτερα (δεν ενθουσιαστήκαμε και πάρα πολύ, γενικότερα από τις Chinatown των πόλεων), κάναμε ένα γρήγορο πέρασμα και από κάποια καταστήματα για souvenir. Κολλητά με την Chinatown η μικρή συνοικία Little Italy, με τα ιταλικά εστιατόρια που έσφυζαν από τουρίστες. Τα προσπεράσαμε και πήγαμε λίγο πιο πάνω στην πιτσαρία Lombardi΄s, την πρώτη της Νέας Υόρκης (https://firstpizza.com/). Δε θυμάμαι ποια πίτσα φάγαμε, αλλά είμαι σίγουρος όποια κι αν διαλέξεις, θα φύγεις το λιγότερο ικανοποιημένος! Εξαιρετική επιλογή!!! Ήρθε η ώρα για ξεκούραση και την επιστροφή μας στο ξενοδοχείο. Αυτό πράξαμε παίρνοντας τον κοντινότερο subway.
Columbus Park
Chinatown
Little Italy
Δε γίνεται να χάνουμε στιγμές από τη νυχτερινή ζωή αυτής της πόλης, έτσι ξυπνήσαμε γεμάτοι ενέργεια να συνεχίσουμε. Στη βόλτα μας αυτή θα κινηθούμε πέρα από τα τουριστικά μονοπάτια. Θα πάρουμε ξανά τον subway και θα κατευθυνθούμε προς Brooklyn Heights κάνοντας στάση στο σταθμό Borough Hall. Καθώς φτάσαμε εκεί, πήραμε μια μικρή γεύση από την παραπάνω συνοικία του Brooklyn, με τους σκοτεινούς δρόμους και τα συγκροτήματα παρόμοιων κατοικιών.
Κάποια στιγμή φτάσαμε στο λιμάνι και στο παραλιακό πάρκο, το οποίο ήταν σχεδιασμένο με πεζόδρομο κατά μήκος του λιμανιού, για ν΄ απολαμβάνουν οι ντόπιοι τη βόλτα τους με θέα τον skyline του Lower Manhattan και την πολυφωτογραφημένη Brooklyn Bridge. Η θέα εξωπραγματική!!..Πραγματικά δε γίνεται να περιγραφεί με λέξεις! Επί τούτω πήγαμε σ΄ αυτό το μέρος, για ν΄ χαζέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τους φωταγωγημένους ουρανοξύστες του Lower Manhattan και πάνω σ΄ αυτό εξαντλήσαμε τη βόλτα μας εκεί, φτάνοντας μέχρι το σημείο της ανάβασης στη γέφυρα του Brooklyn. Λιγοστός κόσμος (μαζί με εμάς και κάποιους ποδηλάτες που περνούσαν δίπλα μας κάπου κάπου) απολάμβανε αυτή τη μαγευτική διαδρομή πάνω στη γέφυρα. Η θέα τώρα έφθανε στ΄ αριστερά μας μέχρι το Άγαλμα της Ελευθερίας και στα δεξιά μας από τη Manhattan Bridge μέχρι το Empire State Building και πιο κάτω. Αν είναι να διασχίσεις τη γέφυρα μια φορά, καλύτερα από Brooklyn προς Manhattan και κατά προτίμηση νύχτα. Μαγεμένοι καθώς ήμασταν, κάποια στιγμή φθάσαμε στο τέλος της διαδρομής μας και στο Δημαρχείο της πόλης, όπου πήραμε τον subway και κατεβήκαμε στις παρυφές του East Village.
Το πρόγραμμα τώρα περιλαμβάνει ένα μικρό tour σε μία από τις hot spot γειτονιές της νυχτερινής ζωής της πόλης, όπου θα καταλήγαμε σε κάποιο απ΄ τα speakeasy bar, στη χώρα που δημιουργήθηκαν και βίωσε αυτή την εποχή (Αφού δεν καταφέραμε να πάμε σε κάποιο στο Σαν Φρανσίσκο, θα το ζούσαμε εδώ). Speakeasy είναι τα κρυφά μπαρ που λειτουργούσαν παράνομα την εποχή της ποτοαπαγόρευσης στις Η.Π.Α. τη δεκαετία του 20΄s. Για να μην κινήσουν την προσοχή της Αστυνομίας, ήταν καλά κρυμμένα σε απίθανα μέρη της πόλης, σκοτεινά στο εσωτερικό τους, με χαμηλή μουσική και με τους θαμώνες τους να μιλούν χαμηλόφωνα. Για να εισέλθει κάποιος εντός τους, έπρεπε να ψιθυρίσει κάποιο μυστικό κωδικό ή συνθηματικό. Τα σημερινά speakeasy bar είναι φτιαγμένα για να θυμίζουν κάπως αυτή την εποχή και είναι μια γενική τάση που κυριαρχεί σε πολλές πόλεις παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια. Είχα σημειώσει 2 μπαρ στην περιοχή, τα οποία θεωρούνται από τα καλύτερα στο είδος τους στον κόσμο. Το ένα είναι το PDT στην 8 st, την οποία πήραμε με κατεύθυνση την Tompkins Square Park. Ο δρόμος με έντονη ζωή και κινητικότητα, με πολλά bar, pub, φαγάδικα. Φτάσαμε έξω από το μπαρ, όπως μας το έδειχνε ο χάρτης..αυτό πουθενά, ούτε επιγραφή, κανένα σημάδι..ρωτήσαμε κάτι περαστικούς και μας εξήγησαν ότι για να το βρούμε έπρεπε να μπούμε στο χοτντογκάδικο που ήταν στο σημείο. Έπειτα έπρεπε να καλέσουμε την υπάλληλο του μαγαζιού από τον τηλεφωνικό θάλαμο που υπάρχει στ΄ αριστερά, η οποία σου ανοίγει μια πόρτα που οδηγεί στο μπαρ.
Η τοποθεσία στα πρότυπα των αληθινών speakeasy του 20΄s. Από το λίγο που είδαμε το εσωτερικό του μέσα από την ανοικτή πόρτα, φάνηκε άξιο αναμονής, όμως τελικά δεν περιμέναμε το μισάωρο που μας είπε η υπάλληλος, διότι είχε ήδη σχηματιστεί ουρά και το άλλο μπαρ που είχα σημειώσει ήταν πολύ κοντά. Δύο δρόμους πιο κάτω το Death & Company https://www.deathandcompany.com/. Το βρήκαμε εύκολα. Εκεί ο πορτιέρης μας ζήτησε να του επιδείξουμε τα διαβατήρια μας και μας άνοιξε την πόρτα. Το μπαρ στο εσωτερικό του σκοτεινό όπως ακριβώς επιτάσσει το θέμα του, με απλή αλλά παράλληλα εξαιρετική διακόσμηση και ευγενέστατο προσωπικό. Καθίσαμε στα σκαμπό του καταστήματος, όπου και απόλαυσα ένα rye whiskey (η κοπέλα μου πήρε ένα ποτήρι κρασί)! Εκπληκτική εμπειρία!
Στην επιστροφή για το ξενοδοχείο φάγαμε κι ένα κομμάτι πίτσα των 0,99$ ο καθένας από ένα κατάστημα της γνωστής αλυσίδας (εδώ ισχύει το ρητό, ότι πληρώνεις παίρνεις). Αυτό ήταν..δεν έχει άλλο, φθάσαμε στο τέλος αυτής της μοναδικής και πλήρης ημέρας!
Πρωινό ξύπνημα και ξεκινά μια ημέρα με πολύ γεμάτο πρόγραμμα. Θαυμάσια!..όσο πιο γεμάτο, τόσα περισσότερα πράγματα θα δούμε και θα ανακαλύψουμε. Τρώμε κάτι στα γρήγορα στο δωμάτιο και κατευθυνόμαστε προς τον subway, παίρνοντας τη γραμμή προς Lower Manhattan. Πρώτη στάση το πάρκο Bowling Green, όπου μας τράβηξε την προσοχή ο δημοφιλής μαινόμενος ταύρος (με τους μεγάλους όρχεις..τους οποίους λένε αν αγγίξεις θα σου φέρει τύχη), ένα χάλκινο γλυπτό που σύμφωνα με τον καλλιτέχνη που το δημιούργησε συμβολίζει τη δύναμη και την αντοχή του αμερικανικού λαού.
Λίγο πιο κάτω το Battery Park, όπου θα παίρναμε το ferry για να περάσουμε απέναντι στο Liberty Island και σε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα μνημεία παγκοσμίως το Άγαλμα της Ελευθερίας. Το μνημείο είναι δώρο των Γάλλων στις Η.Π.Α. προς τιμήν της γαλλοαμερικάνικης φιλίας. Το σημείο που είναι τοποθετημένο δεν είναι καθόλου τυχαίο, ώστε να είναι ορατό σε όποιον κατευθύνεται από ή προς το λιμάνι της Νέας Υόρκης. Πήγαμε στα γκισέ, αγοράσαμε εισιτήριο 18$ έκαστος, όπου περιλαμβάνει αποβίβαση στο Liberty Island, προσέγγιση του αγάλματος, είσοδο σε αυτό μέχρι κάποιο σημείο (π.χ. όχι ανάβαση στο στέμμα) και αποβίβαση στο νησί Ellis με είσοδο στο μουσείο της μετανάστευσης. Δεν περιμέναμε πολύ στην ουρά (όχι παραπάνω από 20 λεπτά), περάσαμε ξανά έλεγχο αεροδρομίου, επιβιβαστήκαμε στο ferry και καθίσαμε από τη δεξιά μεριά για καλύτερη θέα (αριστερά όταν επιστρέφεις). Γενικά ήταν η μεγαλύτερη ουρά που πετύχαμε σε όλο μας το ταξίδι στην Αμερική. Με είχαν τρομάξει ειδικότερα για τις ουρές που σχηματίζονται στη Νέα Υόρκη διάφορες ιστορίες του forum, όπως και κάποιοι φίλοι που ταξίδεψαν νωρίτερα στην πόλη. Δεν ξέρω μήπως φταίει η εποχή, πάντως σταθήκαμε τυχεροί και ας μην αγγίξαμε τους όρχεις του ταύρου

Στη συνέχεια επιβιβαστήκαμε ξανά στο ferry για να πάμε στο Ellis, το νησί όπου παλαιότερα και για αρκετά χρόνια ήταν κέντρο υποδοχής μεταναστών. Σήμερα στο ίδιο σημείο λειτουργεί το μουσείο που είναι αφιερωμένο στην εποχή εκείνη. Εντύπωση μας έκαναν κάποια τηλέφωνα στο χώρο του μουσείου, όπου σηκώνοντάς τα, ακούς μια φωνή να σου μιλάει και να σου περιγράφει γεγονότα που συνέβησαν τότε. Από το νησί (όπως και από το βάθρο του Αγάλματος της Ελευθερίας) έχει καταπληκτική θέα προς τους ουρανοξύστες του Lower Manhattan, αν κι εκείνη την ημέρα ήταν συννεφιασμένος ο καιρός. Πήραμε το δρόμο της επιστροφής, με την όμορφη εικόνα που μας χάρισε ξανά, η θέα της πόλης από μακριά!
Από το Battery Park, πήραμε τη West st. έως το σημείο μηδέν (εκεί κάποτε βρίσκονταν οι δίδυμοι πύργοι). Τώρα ως φόρο τιμής του δυστυχήματος, βρίσκονται δύο πισίνες με σιντριβάνι, ως μνημεία (στην ακριβή θέση του κάθε πύργου). Άσχημες μνήμες και έντονα συναισθήματα ξυπνά το σημείο, ειδικότερα όταν αγγίζεις τα ανάγλυφα ονόματα των θυμάτων που βρίσκονται χαραγμένα στο χάλκινο παραπέτασμα του κάθε μνημείου. Δίπλα ακριβώς ορθώνεται το One World Trade Center, όπου αποτελεί το υψηλότερο κτίριο στο δυτικό ημισφαίριο (μέχρι το επόμενο) και είναι ο κύριος ουρανοξύστης του συγκροτήματος του νέου Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στο Manhattan.
Συνεχίζοντας, περάσαμε από την ιστορική Trinity Church για να φτάσουμε στην πασίγνωστη Wall Street, όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο Χρηματιστήριο του κόσμου. Πήρε το όνομά της από το τείχος που είχαν χτίσει για να προστατεύονται οι άποικοι τον 17ο αιώνα. Στον ίδιο δρόμο, πίσω απ΄ το άγαλμα του George Washington βρίσκεται το Ομοσπονδιακό Μέγαρο.
Πήραμε τον subway, να ανέβουμε δύο στάσεις πιο πάνω για να πάμε Chinatown. Περπατήσαμε λίγο και περάσαμε από τη διαβόητη περιοχή Five Points, το μέρος όπου τον 19ο αιώνα γίνονταν συγκρούσεις μεταξύ των συμμοριών των ντόπιων και των Ιρλανδών μεταναστών. Σ΄ αυτό το ιστορικό γεγονός βασίστηκε και η ταινία του Σκορσέζε ΄΄Οι συμμορίες της Νέας Υόρκης΄΄. Σήμερα το σημείο έχει αλλάξει μορφή και όνομα, λέγεται Columbus Park και είναι γεμάτο από τον κινέζικο πληθυσμό της παρακείμενης συνοικίας. Εν συνεχεία, πήραμε τον κεντρικό δρόμο της φασαριόζικης Chinatown, την οδό Mott. Χωρίς να χρονοτριβήσουμε ιδιαίτερα (δεν ενθουσιαστήκαμε και πάρα πολύ, γενικότερα από τις Chinatown των πόλεων), κάναμε ένα γρήγορο πέρασμα και από κάποια καταστήματα για souvenir. Κολλητά με την Chinatown η μικρή συνοικία Little Italy, με τα ιταλικά εστιατόρια που έσφυζαν από τουρίστες. Τα προσπεράσαμε και πήγαμε λίγο πιο πάνω στην πιτσαρία Lombardi΄s, την πρώτη της Νέας Υόρκης (https://firstpizza.com/). Δε θυμάμαι ποια πίτσα φάγαμε, αλλά είμαι σίγουρος όποια κι αν διαλέξεις, θα φύγεις το λιγότερο ικανοποιημένος! Εξαιρετική επιλογή!!! Ήρθε η ώρα για ξεκούραση και την επιστροφή μας στο ξενοδοχείο. Αυτό πράξαμε παίρνοντας τον κοντινότερο subway.
Δε γίνεται να χάνουμε στιγμές από τη νυχτερινή ζωή αυτής της πόλης, έτσι ξυπνήσαμε γεμάτοι ενέργεια να συνεχίσουμε. Στη βόλτα μας αυτή θα κινηθούμε πέρα από τα τουριστικά μονοπάτια. Θα πάρουμε ξανά τον subway και θα κατευθυνθούμε προς Brooklyn Heights κάνοντας στάση στο σταθμό Borough Hall. Καθώς φτάσαμε εκεί, πήραμε μια μικρή γεύση από την παραπάνω συνοικία του Brooklyn, με τους σκοτεινούς δρόμους και τα συγκροτήματα παρόμοιων κατοικιών.
Κάποια στιγμή φτάσαμε στο λιμάνι και στο παραλιακό πάρκο, το οποίο ήταν σχεδιασμένο με πεζόδρομο κατά μήκος του λιμανιού, για ν΄ απολαμβάνουν οι ντόπιοι τη βόλτα τους με θέα τον skyline του Lower Manhattan και την πολυφωτογραφημένη Brooklyn Bridge. Η θέα εξωπραγματική!!..Πραγματικά δε γίνεται να περιγραφεί με λέξεις! Επί τούτω πήγαμε σ΄ αυτό το μέρος, για ν΄ χαζέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τους φωταγωγημένους ουρανοξύστες του Lower Manhattan και πάνω σ΄ αυτό εξαντλήσαμε τη βόλτα μας εκεί, φτάνοντας μέχρι το σημείο της ανάβασης στη γέφυρα του Brooklyn. Λιγοστός κόσμος (μαζί με εμάς και κάποιους ποδηλάτες που περνούσαν δίπλα μας κάπου κάπου) απολάμβανε αυτή τη μαγευτική διαδρομή πάνω στη γέφυρα. Η θέα τώρα έφθανε στ΄ αριστερά μας μέχρι το Άγαλμα της Ελευθερίας και στα δεξιά μας από τη Manhattan Bridge μέχρι το Empire State Building και πιο κάτω. Αν είναι να διασχίσεις τη γέφυρα μια φορά, καλύτερα από Brooklyn προς Manhattan και κατά προτίμηση νύχτα. Μαγεμένοι καθώς ήμασταν, κάποια στιγμή φθάσαμε στο τέλος της διαδρομής μας και στο Δημαρχείο της πόλης, όπου πήραμε τον subway και κατεβήκαμε στις παρυφές του East Village.
Το πρόγραμμα τώρα περιλαμβάνει ένα μικρό tour σε μία από τις hot spot γειτονιές της νυχτερινής ζωής της πόλης, όπου θα καταλήγαμε σε κάποιο απ΄ τα speakeasy bar, στη χώρα που δημιουργήθηκαν και βίωσε αυτή την εποχή (Αφού δεν καταφέραμε να πάμε σε κάποιο στο Σαν Φρανσίσκο, θα το ζούσαμε εδώ). Speakeasy είναι τα κρυφά μπαρ που λειτουργούσαν παράνομα την εποχή της ποτοαπαγόρευσης στις Η.Π.Α. τη δεκαετία του 20΄s. Για να μην κινήσουν την προσοχή της Αστυνομίας, ήταν καλά κρυμμένα σε απίθανα μέρη της πόλης, σκοτεινά στο εσωτερικό τους, με χαμηλή μουσική και με τους θαμώνες τους να μιλούν χαμηλόφωνα. Για να εισέλθει κάποιος εντός τους, έπρεπε να ψιθυρίσει κάποιο μυστικό κωδικό ή συνθηματικό. Τα σημερινά speakeasy bar είναι φτιαγμένα για να θυμίζουν κάπως αυτή την εποχή και είναι μια γενική τάση που κυριαρχεί σε πολλές πόλεις παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια. Είχα σημειώσει 2 μπαρ στην περιοχή, τα οποία θεωρούνται από τα καλύτερα στο είδος τους στον κόσμο. Το ένα είναι το PDT στην 8 st, την οποία πήραμε με κατεύθυνση την Tompkins Square Park. Ο δρόμος με έντονη ζωή και κινητικότητα, με πολλά bar, pub, φαγάδικα. Φτάσαμε έξω από το μπαρ, όπως μας το έδειχνε ο χάρτης..αυτό πουθενά, ούτε επιγραφή, κανένα σημάδι..ρωτήσαμε κάτι περαστικούς και μας εξήγησαν ότι για να το βρούμε έπρεπε να μπούμε στο χοτντογκάδικο που ήταν στο σημείο. Έπειτα έπρεπε να καλέσουμε την υπάλληλο του μαγαζιού από τον τηλεφωνικό θάλαμο που υπάρχει στ΄ αριστερά, η οποία σου ανοίγει μια πόρτα που οδηγεί στο μπαρ.


Στην επιστροφή για το ξενοδοχείο φάγαμε κι ένα κομμάτι πίτσα των 0,99$ ο καθένας από ένα κατάστημα της γνωστής αλυσίδας (εδώ ισχύει το ρητό, ότι πληρώνεις παίρνεις). Αυτό ήταν..δεν έχει άλλο, φθάσαμε στο τέλος αυτής της μοναδικής και πλήρης ημέρας!