Αυστρία Αριστοκρατική Βιέννη

ioanna balla

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
565
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ταξίδι-Όνειρο
αμερική
παω βιεννη 12-16!!
αναφερατα ενα top-5 των things to do!!
χρειαζεσαι ισοθερμικα για το κρυο??
το εχω αναφερει πιο πάνω..καλου κακου να τα εχεις στην βαλίτσα σου...οταν πηγα εγώ οι θερμοκρασίες ηταν πολύ χαμηλές..τα ισοθερμικά σώσαν όλη την παρέα.....
τα 5 καλύτερα διαβαζοντας θα τα ανακαλύψεις...διαφορετικά ενδιαφέροντα ο καθένας...
πάντως πάς σε καλή εποχή...δεν θα βρείς όλη την ελλάδα εκεί!!!!
 

viaje

Member
Μηνύματα
9
Likes
0
Ταξίδι-Όνειρο
Μπόρα-Μπόρα
Θα διαφωνήσω Viaje.

Η Βιέννη είναι μια πόλη όπου μπορεί να περάσει κανείς υπέροχα με λίγα λεφτά. Είναι φτιαγμένη για τέτοιες περιπτώσεις. Που αλλού θα βρείς διασκέδαση, οργανωμένη απο δημόσιους φορείς, στα πάρκα στις πλατείς, όλο το χρόνο. Το prater είναι ακριβώς για όσους έχουν περιορισμένο πορτοφόλι. Τα πάρκα όπως είπα και άλλη φορά είναι για να προσελκύουν ανθρώπους, όχι για να απωθούν. Είναι πάρα πολλά, επιστημονικά φυτευμένα, θαυμαστά συντριβάνια, με πρωτοφανή πληθώρα απο παγκάκια, για δωρεάν απόλαυση.

Τι θα έλεγες viaje, για το παρακάτω:
"Στη Βιέννη αν έχει κανείς λεφτά, τότε είναι σίγουρος ότι μπορεί να βρει πολλά που αξίζουν να ξοδέψει."
Ξέρεις, αυτό είπωθηκε πριν απο ένα αιώνα ! Νομίζεις ότι ισχύει;

ΥΓ
Για σύγκρινε τις τιμές στο Plachuta και στο Zwolfapostelkeller (varioAthens). Σύγκρινε και το value for money, και τα δύο καλά;

Απ'αυτή την άποψη (για πάρκα και δωρεάν διασκέδαση) θα συμφωνήσω, αλλά σε χειμερινη περίοδο δεν είχα τη δυνατότητα εκ των πραγμάτων να το διαπιστώσω. Αντίθετα,στις χριστουγεννιάτικες αγορές έξω από μεγάλα μνημεία,δεν μπορώ να πω ότι βρήκα λογικές τις τιμές πχ για στολίδια απλά και χριστουγεννιάτικες μπάλες,ούτε και για το κρασί ή άλλα ροφήματα που πρόσφεραν "στο πόδι". Φυσικά δε συγκρίνεται η ομορφιά της πόλης και οι τιμές της σε σχέση με το χάλι της Αθήνας και τις ίδιες ή παραπάνω τιμές!
Δεν ξέρω,ίσως σε σχέση με το Βερολίνο (και γενικότερα τη Γερμανία) που ήμουν πριν 2 χρόνια να περίμενα να είναι το ίδιο οικονομική και η Βιέννη, αλλά μάλλον δεν παίζει :roll:
 

nionios

Member
Μηνύματα
27
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Μαλδίβες
Καλησπέρα σε όλους..προχτές γύρισα κι εγώ από την πανέμορφη Βιέννη! ξετρελάθηκα από την ομορφιά αυτής της πόλης..Από τους μεγάλους δρόμους,τα υπέροχα πάρκα,την καθαριότητα,τα κτίρια,τα ανάκτορα,τις καφετέριες,το φαγητό...τα πάντα! το μόνο αρνητικό ήταν το πολύ κρύο,αλλά κι αυτό το γούσταρα! είδαμε κονσέρτο με βιολιά με μουσικές από strauss.mozzart και Μπετόβεν, παρακολουθήσαμε λειτουργία σε καθολική εκκλησία με την παιδική χορωδία της Βιέννης,φάγαμε την περίφημη sachertorte(πολύ καλή) και γυρίσαμε σχεδόν όλα τα μουσεία..το μόνο που δεν προλάβαμε ήταν να πάμε στο Grienzig και στο Pratter.. Δε πειράζει όμως γιατί υποσχεθήκαμε στους εαυτούς μας ότι θα ξαναπάμε!
 

tsepeto

Member
Μηνύματα
24
Likes
2
Καλημέρα σε όλους, Τον ερχόμενο Απρίλη πρόκειτε να παντρευτούμε με την αραβωνιαστικιά μου και για γαμήλιο ταξίδι έχουμε κλείσει αεροπορικά εισιτήρια για την Βιέννη. Σκοπεύουμε να μείνουμε έιτε σε ξενοδοχείο είτε σε αυτα τα διαμερίσματα που ενοικιάζονται. πιστεύω οτι μετά το γάμο θα έχουμε κάποια κούραση, ώς εκ τούτου θα προτιμούσαμε να μείνουμε σε κάποιο προάστιο με πράσσινο- εξοχή. Να μπορούμε με ποδήλατα να βολτάρουμε και να κάνουμε τα πίκ-νίκ μας. Το μέρος που θα μέινουμε θα θέλαμε να είναι έυκολα προσβάσιμο με μετρό ή με συγκηνωνιακό μέσο για να διευκολείνοντε οι μετακινήσεις μας. Φυσικά θα κάνουμε και την βόλτα μας στο κέντρο τησ Βιέννης. Θα ήθελα λοιπόν όσοι έχετε πάει να κάνετε τισ προτάσεις σας και να ρίξετε τις ιδέες σας οι οποίες θα φανούν εξερετικά χρήσιμες. Όλα τα παραπάνω που έχουν γραφεί τα έχω διαβάσει και ήταν άκρώς διαφωτιστικά. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.
 

decryal

Member
Μηνύματα
28
Likes
17
ξερει κανεις που βρισκεται μια ταβερνα "το κελλαρι των 12 αποστολων" η καπως ετσι??
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.532
Likes
8.107
ξερει κανεις που βρισκεται μια ταβερνα "το κελλαρι των 12 αποστολων" η καπως ετσι??
Λέγεται zwoelf-apostelkeller και αν θες τη γνώμη μου είναι πολύ καλό (νοστιμότατα πιάτα και οικονομικό). Τσέκαρέ το κιόλας: www.zwoelf-apostelkeller.at
 

tsepeto

Member
Μηνύματα
24
Likes
2
Καλησπέρα σε όλους, Ηθελα να ρωτήσω μήπως έκανα κάποιο λάθος και πόσταρα σε λακατάληλο σημείο? Δέν είδα κάποια απάντηση και αναρωτιέμαι! Ευχαριστώ.
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.532
Likes
8.107
Καλησπέρα σε όλους, Ηθελα να ρωτήσω μήπως έκανα κάποιο λάθος και πόσταρα σε λακατάληλο σημείο? Δέν είδα κάποια απάντηση και αναρωτιέμαι! Ευχαριστώ.
Καλησπέρα tsepeto και η ώρα η καλή!
Μάλλον δεν είδες απάντηση γιατί οι περισσότεροι (και εγώ μαζί) πάνε Βιέννη κυρίως και όχι παραέξω, παρόλο που η εξοχή της Αυστρίας είναι καταπληκτική.
Οι πιο γνωστές αυστριακές πόλεις εκτός Βιέννης είναι Σάλτσμπουρκ και Ίνσμπρουκ και μία ευρύτερη περιοχή που, αν δεν κάνω λάθος, λέγεται Τυρόλο.
Μακάρι να μπορούσα να σε βοηθήσω περισσότερο.....
 

Rivendell

Member
Μηνύματα
31
Likes
56
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Πράγματα που ήταν χαμηλότερα των προσδοκιών μας ήταν τα πολυδιαφημιζόμενα βιεννέζικα γλυκίσματα και ροφήματα (σοκολάτα, καφές) , αφού παρά τις πολλές και επίμονες αναζητήσεις στα Ζάχερ, Ντεμέλ και άλλα ζαχαροπλαστεία δε μπορέσαμε να βρούμε τίποτα το ιδιαίτερο. Η διάσημη ζάχερτορτε, που την προβάλλουν σαν σοκολατένια πανδαισία, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένα παντεσπάνι με λικέρ και ελάχιστη επικάλυψη σοκολάτας με γαρνιτούρα αφρό μαρέγκας, ούτε καν σαντιγύ. Ρόφημα σοκολάτας που θύμιζε hemo, πάλι με τον αφρό μαρέγκας και όλα αυτά στο πολυδιαφημιζόμενο ζάχερ, όπου ο κόσμος περίμενε σαν τα πρόβατα στη σειρά και μάλιστα φωτογραφίζονταν με τα πιάτα της σοκολατίνας στο χέρι .Ούτε και ιδιαίτερες γεύσεις στα φημισμένα κρουασάν μπορέσαμε να βρούμε.
Συμφωνώ και επαυξάνω στα των γλυκών και ροφημάτων. Η τόσο πολυδιαφημισμένη βιεννέζικη σοκολάτα φάνηκε κατώτερη των προσδοκιών, όχι μόνο σε εμάς, αλλά σχεδόν σε όλους που σχολίαζαν την ποιότητα. Όπως και με τα περίφημα σοκολατάκια, που δεν έχουν καμία διαφορά από τα ευρείας εμπορικής διάθεσης στην χώρα μας.

Είχα κάνει το μέγα λάθος να επισκεφτώ την Βιέννη τις μέρες των Χριστουγέννων του 2006, όπου αντικρύζεις στην κυριολεξία μια πόλη-φάντασμα την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων.Τα πάντα είναι κλειστά!!!!Και μιλάω, για τα καφέ, τα μπάρ, ακόμα και τα περισσότερα εστιατόρια.Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει από τότε αυτό το πράγμα, πάντως το 90% των τουριστών την έβγαλε μέσα στα ξενοδοχεία(τουλάχιστον τα ξενοδοχεία είχαν άφθονο νερό). Οι πιο τυχεροί, μπόρεσαν και έκαναν μια μίνι-εκδρομή στα περιχωρα όπου βρίσκονται κάποια γραφικά χωριά και έφαγαν.

Η Βιέννη όπως και να'χει, είναι μια αριστοκρατικότατη πόλη με άψογη αισθητική και πολλά-πανέμορφα αξιοθέατα,κυρίως στην περιοχή του Ring. Αν και όπως μας είπαν, η ομορφιά της Αυστρίας δεν βρίσκεται στην Βιέννη,αλλά στην εξοχή και στα περίχωρα με τα παραλίμνια χωριά, τα αλπικά σαλέ και βέβαια, το μαγευτικό Σάλτσμπουργκ, το οποίο είδαμε μόνο για 4 ώρες!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.253
Μηνύματα
885.123
Μέλη
38.935
Νεότερο μέλος
newrevie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom