misha19
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Ολλανδία-Θεσσαλονίκη
- Ταξίδι-Όνειρο
- Round the world
Ξυπνήσαμε το επόμενο πρωί και νιώθαμε λίγο κουρασμένοι και πεινούσαμε πολύ! Φάγαμε πρωινό και μετα ξεκινήσαμε για παραλία! Καθόμουνα και κοιτούσα την θάλασσα και τον πολύ κόσμο που είχε μαζευτεί παντού κατα μήκος της και όλοι έτρωγαν και έπιναν , ήτανε Κυριακή βλέπεται και μάλον το συνυθίζουν. Αρχισα μία συζήτηση με το θείο μου ο οποίος προσπαθούσε να μου εξηγήσει γιατί την λένε «γη του θεού» . Αρχισε λέγοντας ότι εδώ οι ρυθμοί είναι πολύ πιο χαλαροί!! Οι άνθρωποι δεν βιάζονται όπως στο Σύδνευ δεν έχουν τόσο άγχος στη ζωή τους. Βέβαια οι περισσότεροι δεν δουλέυουν κιόλας συνέχισε ή έχουν μια επιχείρηση στην οποία δουλέυουν άλλη για αυτούς. Επίσης σχεδόν όλα τα φρούτα που παράγονται στη χώρα προέρχονται απο το Queensland αφού εδώ το έδαφος είναι πάρα πολύ έφορο. Τέλος στο Queensland έχει τον περισσότερο ήλιο! Ήταν αισθητή η διαφορά του απο το Σύδνευ στο οποίο μια είχε μια δεν είχε , μία έβρεχε μία σταματούσε , πότε γέμιζε ο ουρανός σύνεφα πότε φέυγανε και ξανα έβγαζε ήλιο. Μετά απο την συζήτηση αποφάσησα να κάνω την πρώτη μου βουτιά στον Ειρηνικό! Εμείς είχαμε κάτσει πιο πίσω απο την παραλία όπου είχε γρασίδι. Με το που πλησιάζω την παραλία βλέπω να είναι γεμάτη με κοχύλια!! Παντου όλοι η παραλία! Ενθουσιάστικα παρα πολύ αφού απο μικρός μου άρεσε να τα μαζέυω. Συνεχίζω προς την θάλασσα και βλέπω κάτι περίεργα πράματα έξω απο αυτήν
δεν ξέρω τι είχε σκοπό να κάνει ακριβώς ο τύπος μπορεί απλά να ήθελε να το πλύνει
Μπαίνω μέσα και το νερό όχι μόνο δεν ήτανε κρύο αλλά ήτανε ζεστο!! Στη συνέχεια βλέπω κάτι τεράστιες μέδουσες να κολυμπάνε δύπλα μου. Τρόμαξα και κατευθείαν βγήκα απο το νερό αφού είχα ακούσει και είχα διαβάσει τόσα πράματα για το πόσα πολλά και επικίνδυνα ζώα έχει στην Αυστραλία. Κατευθήνθηκα προς το μέρος που άραζε ο θείος μου ο οποίος πειράζοντάς με όπως πάντα με ρώτησε αν είναι κρύο και για αυτό επέστρεψα. Του απάντησα ότι ήταν ζεστό και πώς όλοι η παραλία είναι γεμάτη κοχύλια (του πήγα μερικά) αλλά το καλύτερο ήταν ότι η θάλασσα ήταν γεμάτη με μέδουσες! Προφανώς δεν κατάλαβε για τι πράγμα μιλούσα αφού μερικές λέξεις λόγω του ότι έχει να τις ακούσει απο μικρός δεν ξέρει τι είναι έτσι τον προέτρεψα να έρθει μαζί μου όπως και έγινε!! Μαζέψαμε μερικά κοχύλια (τι μερικά δηλαδή οι άνθρωποι που μας έβλεπαν τρόμαξαν ότι θα καθαρίζαμε όλοι την παραλια χαχαχαχαχα) . Επειτα μπήκαμε στη θάλασσα και του έδειξα για τι πράμα μιλούσα “ο jellyfish” αναφώνησε ναι ναι αυτο του λέω και εγώ!! Με τα οποία ήταν γεμάτη και η παραλία! Αφού καλυμπήσαμε για λίγο και πολύ προσεχτικά αποφέυγοντας καθε τρεις και λίγο τα jellyfish αποφασίσαμε να την κάνουμε για μεσημεριανό . Στο μεσημεριανό ο θείος μου πρότεινε να πάμε άυριο στο πάρκο του Steve Irwin! Χάρηκα πάρα πολύ αφού τον έβλεπα απο το animal planet! Βέβαια τώρα δεν ζει πιά αφού πέθανε πριν μερικά χρόνια απο ένα ξιφία!! Ο άνθρωπος που έπιανε ολόκληρους κροκόδειλους μόνος του! Το απόγευμα πέρασε ήσυχα και χαλαρά με λίγη δόση ύπνου πάντοτε για εμένα! Το βράδυ μας μαγείρεψε η κοπέλα που μας φιλοξενούσε και κάτσαμε στο μπαλκόνι για κρασί μετά ύπνος γιατί η επόμενη μέρα αναμενόταν δύσκολη!!