Βενεζουέλα Βενεζουέλα!! Εγώ γιατί δε φοβήθηκα καθόλου? Μήπως γιατί δεν έμεινα στο Καράκας?!!!

cathy-κι

Member
Μηνύματα
156
Likes
163
Επόμενο Ταξίδι
Τανζανία
Ταξίδι-Όνειρο
Ξέμεινα από όνειρο??

Στο αεροδρόμιο μας περιμένει ο Luis!! Όπως έχουμε κανονίσει, μας περιμένει για να μας κατεβάσει στην πόλη.. να κάνουμε τη βόλτα μας.. και επίσης μας έχει κλείσει εισιτήρια για Valencia με την καλύτερη εταιρία λεωφορείων.. Los Lianos Express ή κάτι τέτοιο. Αποχαιρετάμε το νεαρό ζευγάρι και τη Δέσποινα και φεύγουμε. (Οι τρεις θα έμεναν άλλη μια μέρα στη Ciudad Bolivar και θα έφευγαν την επόμενη το πρωί.) Ο Luis μας κατεβάζει στην πόλη και μας αφήνει στην κεντρική πλατεία.. Έχουμε στη διάθεση μας τέσσερις ώρες για να εξερευνήσουμε την όχι μικρή πόλη των 300.000 περίπου κατοίκων. Η πόλη βρίσκεται σε ένα από τα στενά σημεία του Orinocco και εκεί φτιάχτηκε, λέει, η πρώτη γέφυρα του ποταμού. Έχει αρκετή ζέστη αλλά παρόλα αυτά ξεκινάμε την περιήγηση μας. Αρχικά κατευθυνόμαστε προς τις όχθες του ποταμού.. και αφού βγάζουμε κλασσικά μερικές φωτογραφίες με φόντο τη γέφυρα και το απέραντο «καφέ» νερό του ποταμού.. περπατάμε δίπλα στο ποτάμι.. περιεργαζόμενοι τους περαστικούς που ψωνίζουν, κάνουν βόλτες κλπ. Τελικά, δεν είναι μόνο το Καράκας.. οι πόλεις τους είναι άσχημες.. ή τουλάχιστον πολύ πιο άσχημες από τις απίστευτες ομορφιές της εξοχής!! Βέβαια, όχι ότι ανακαλύψαμε και τον τροχό.. πολλές πόλεις ακόμη και ευρωπαϊκές δεν αξίζουν μια μπροστά στη φύση..

Anyway, μετά από διάφορες βόλτες και χάζεμα σε υπαίθριες αγορές και βιτρίνες.. είπαμε να αράξουμε λίγο.. στην πλατεία.. Πάω κι εγώ η έξυπνη.. η Ελληνίδα και κάθομαι στο παγκάκι.. ξαπλώνω.. ουσιαστικά.. και στο καπάκι έρχεται ένας ηλικιωμένος με στολή.. δεν ξέρω τι ήταν βέβαια μπορεί και τπτ.. και μου κάνει παρατήρηση ότι δεν κάθομαι σωστά... Φοβερό,ε???:shock::shock::shock: Anyway.. βαριόμαστε κι εκεί και πάμε πάλι προς το ποτάμι να βρούμε καμιά καφετέρια, κανένα φούρνο (όπως μας είχε συμβουλέψει η Δέσποινα)!! Και να’μαστε πάλι μαζί.. Η Δέσποινα είναι ήδη στην ουρά για καφεδάκι.. Ευτυχώς γιατί πως θα βγάζαμε άκρη με τα μηδαμινά ισπανικά μας!!:rolleyes::rolleyes: Παραγγέλνει λοιπόν τους καφέδες για όλους και της λέμε να μας πάρει 4 ψωμάκια μικρά.. Ωστόσο, παραλείπει τα μικρά.. και τελικά βρισκόμαστε με 4 φρατζόλες ψωμί..(δε μας χάλασε.. πήραμε και φέτες τυρί.. και τη βγάλαμε τέλεια μέχρι την άλλη μέρα το απόγευμα που φτάσαμε στο Chichiriviche..:haha::haha:)

Τους καφέδες μας τους απολαμβάνουμε στο απένατι παγκάκι με θέα τον Orinoco.. Συζητάμε πάλι για τις ταξιδιωτικές μας εμπειρίες και φυσικά ζηλεύουμε τη Δέσποινα που πρόκειται να συνεχίσει για ένα ακόμη μήνα τις περιηγήσεις της σε Βενεζουέλα και Αργεντινή. Εν τέλει με την παρέα και την κουβέντα περνάει πιο γρήγορα η ώρα και φτάνει πάλι η ώρα του αποχαιρετισμού!! Ο Luis έρχεται στο γνωστό σημείο και μας παίρνει για να πάμε στο σταθμό των λεωφορείων. Πρέπει να είμαστε εκεί μια ώρα νωρίτερα.. Βγάζουμε τα εισιτήρια μας, πληρώνουμε και κάτι φόρους 2 bolivars.. και είμαστε έτοιμοι για την αναμονή και πάλι!! Το ταξίδι τώρα θα είναι προς Valencia.. 10 ώρες και κάτι.. Κλασσικά τρελό κρύο.. αλλά τώρα πια στη χλιδή.. διώροφο λεωφορείο καινούργιο.. με τηλεόραση και καινούργια ταινία να παίζει (να φανταστείτε την είχα δει στο αεροπλάνο προς Καράκας!!). Μια χαρά.. λοιπόν.. Ο έλεγχος των διαβατηρίων βέβαια αυτή τη φορά έγινε νωρίς, μόλις που είχαμε ξεκινήσει.. κλασσικά ο νεαρός στρατιώτης με το όπλο του.. ήρεμα είδε τα διαβατήρια μας, του άρεσαν όπως φάνηκε και αποχώρησε..:cool::cool:
 

Attachments

skoumpi

Member
Μηνύματα
1.206
Likes
1.101
Μπράβο!!!!Πολύ ωραία μας τα λες! Περιμένω τη συνέχεια. Ειχα κανονίσει πέρυσι το Πασχα για Βενεζουέλα αλλά δυστυχώς δεν πήγαμε! (είναι μια κατάρα που μας κυνηγάει κάθε Πάσχα)
Ετσι που τα περιγράφεις με κάνεις να το μετανιώνω εκατό φορές που δεν προσπάθησα περισσότερο να μην ακυρωθεί αυτο το ταξίδι.
Μπράβο και πάλι μπράβο....
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.501
Likes
8.018
Κόλλησα με την ιστορία σου!!! Είναι κι ο προορισμός top στη λίστα μου, μας τα γράφεις και ωραία... ξεσηκώθηκα!!! Περιμένω συνέχεια!!!
 

anlazar

Member
Μηνύματα
134
Likes
917
Ταξίδι-Όνειρο
Περού,Γαλλική Πολυνησία
Έχω συγκλονιστεί !!!! Δεν έχω λόγια !!!! Περιμένω απλά τη συνέχεια !!! Μην καθυστερείς !!!!!!!!!!
 

cathy-κι

Member
Μηνύματα
156
Likes
163
Επόμενο Ταξίδι
Τανζανία
Ταξίδι-Όνειρο
Ξέμεινα από όνειρο??
Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια.. Προσπαθώ.. γράφω τη συνέχεια.. και ελπίζω να την ανεβάσω σύντομα!!:D:D
 

NTINA

Member
Μηνύματα
820
Likes
146
Επόμενο Ταξίδι
Άγραφα
Ταξίδι-Όνειρο
Γουατεμάλα
Απ τις χώρες που είναι πολύ ψηλά για μένα και η Βενεζουέλα.
Όμορφη η περιήγησή σου,αλλά σε παρακαλώ πολύ ,εάν φυσικά μπορείς
το κείμενό σου χώρισέτο σε παραγράφους.
Εμείς οι μεγαλύτεροι βλέπεις ζαλιζόμαστε με το παραμικρό:haha:
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.968
Likes
9.384
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Υπερ-ευχαριστω για την ιστορια :D .Φοβερη περιγραφη απο μια αγαπημενη περιοχη!! Πρεπει να ειναι μοναδικη η εμπειρια απο τους καταρραχτες. Ανυπομονω κι εγω για τη συνεχεια και τις παραλιες!!:clap::clap:
 

harilander

Member
Μηνύματα
559
Likes
455
Επόμενο Ταξίδι
βλέπουμε...
Ταξίδι-Όνειρο
χώρα του ποτέ
καλα , κόλησα με την ιστορια σου!ενω εχω δουλειά και λεω να διαβάσω λίγο και το υπολοιπο μετα ,δεν μπορουσα να ξεκολήσω.
Περιμένω με αγωνία το υπολοιπο μερος του ταξιδιού
 

newintown

Member
Μηνύματα
38
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Chile!!!
Ταξίδι-Όνειρο
απο που να αρχισω..
πολυ ωραια περιήγηση. Περιμενουμε την συνεχεια.
ΥΓ. Επικινδυνο το ταξι απο το αεροδρομιο για Καρακας.
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.697
Likes
6.676
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
πολύ ωραιο ταξείδι και ωραία ιστορία ...
Μπραβο και περιμένω συνεχεια .....
 

zmaria

Member
Μηνύματα
1.335
Likes
1.201
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
Πολύ ωραία!!! Όντως αν μπορείς χώρισε το σε παραγράφους γιατί είναι λίγο κουραστικό έτσι (ή τουλάχιστον την συνέχεια) και please, please όμως ανέβασε φωτογραφίες από τα υπέροχα μέρη που περιγράφεις!!!!
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.831
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom