Βενεζουέλα Βενεζουέλα!! Εγώ γιατί δε φοβήθηκα καθόλου? Μήπως γιατί δεν έμεινα στο Καράκας?!!!

cathy-κι

Member
Μηνύματα
156
Likes
163
Επόμενο Ταξίδι
Τανζανία
Ταξίδι-Όνειρο
Ξέμεινα από όνειρο??

Η επόμενη μέρα είναι και η μέρα του γυρισμού.. οπότε και έχουμε κανονίσει με την Patrizia να μας πάει ένας φίλος της απευθείας Καράκας με αυτοκίνητο με 100 δολλάρια.. Φυσικά δεν είχαμε κουράγιο για 2 λεωφορεία.. και μετά ταξί για αεροδρόμιο κλπ. Αφού λοιπόν απολαμβάνουμε για τελευταία φορά το απίστευτο πρωινό.. της Patrizia και αφού βγάζουμε μια φωτογραφία μαζί της..(τρελή μορφή!!):3483: μαζεύουμε πράγματα και περιμένουμε το φίλο-οδηγό!! Η Patrizia μας ξεναγεί στα υπόλοιπα δωμάτια.. και αφού μας ρίχνει τη σπόντα ότι μας έκανε πολύ καλή τιμή κατά λάθος.. μας αποχαιρετά θερμά.. και μας παραδίδει στο φίλο-οδηγό.. ο οποίος έχει σκάσει με mini-van ξεχωριστών θέσεων που πέφτουν τα καθίσματα.. ξεχωριστό air-condition πίσω-μπρος κλπ.. μέσα στη χλίδα δηλαδή.
-----(Να κάνω μια παρένθεση εδώ σχετικά με την τιμή που πληρώσαμε στην posada.. και τη σποντίτσα που μας πέταξε (δικαίως μάλλον!!) Στην αρχή μου το είχε ξεκινήσει με 360 δολλάρια.. αλλά μου φαίνονταν πολλά όπότε το άφησα.. μετά από καιρό την ξαναρωτάω και από λάθος μάλλον μου λέει 200 (νομίζοντας 2 μέρες αντί για 3).. Ενθουσιάζομαι κι εγώ και της λέω ναι μέσα.. Μου απαντάει ότι έκανε λάθος και τελικά είναι 300... Και το παίζω κι εγώ λίγο τρελή και της λέω α κρίμα.. κι εγώ δεν έχω τόσο budget δεν το κλείνουμε στα 250 γιατί θέλω πολύ να έρθω.. Και χωρίς να το περιμένω από πουθενά.. μου απαντάει ΟΚ!!:clap::clap::clap: )--------
Το ταξίδι είναι 5 ώρες.. αλλά ευτυχώς είμαστε πολύ άνετα και ευρύχωρα.. οπότε δεν έχουμε πρόβλημα.. Χαζεύουμε τη φύση έξω, τους αστυνομικούς, τους κατοίκους των διαφόρων χωριών. Και κάποια στιγμή σταματάμε και στο βενζινάδικο.. Κι εδώ παθαίνουμε πραγματικά το σοκ!! Ο τύπος ζητάει να του το γεμίσουν.. ο μετρητής γράφει 30 λίτρα και η τιμή??? 3,16 bsf!!!!!!!!!!!!!!!!!:shock::shock::shock: Ευγενικότατος μας ρωτάει αν θέλουμε καφέ ή τπτ άλλο αλλά είμαστε σκασμένοι από το πρωινό και συνεχίζουμε το ταξίδι.. Μπαίνουμε στο Καράκας και αποθανατίζουμε τα «κακόγουστα» πολύχρωμα σπίτια των φτωχών στα προάστια της πόλης.. Κολλάμε και πάλι στην κίνηση αλλά ευτυχώς όχι όπως την πρώτη μέρα.. και τελικά φτάνουμε στο αεροδρόμιο..
Εκεί κλασσικά μας πλευρίζει και πάλι ένας μαυραγορίτης που μας λέει ότι θα πρέπει να πληρώσουμε κάτι φόρους κλπ. Και θα χρειαστούμε bolivars και αν δεν έχουμε να μας αλλάξει.. Τελικά έχει δίκιο.. Όχι μόνο άλλαξαν οι φόροι του αεροδρομίου μετά την έκδοση του εισιτηρίου οπότε πληρώνουμε στο check-in κάτι ψιλά.. Αλλά πρέπει να πληρώσουμε και 200 (αν θυμάμαι καλά) bolivars στο αεροδρόμιο.. για να μας δώσουν ένα χαρτί και να μπορούμε να φύγουμε.. Τι να πω!! Δεν το ήξερα καν.. ούτε το είχα ακούσει!! Anyway αλλάξαμε τελικά στον μαυραγορίτη μερικά δολλάρια.. με 7,5 βέβαια δε δεχόταν περισσότερο.. Και πληρώσαμε όλες μας τις υποχρεώσεις...

Μετά βασικά ήθελα να βρω και κανά αναμνηστικό!! Γενικά μαζεύω μαγνητάκια από όπου πάω.. έτσι για να έχω κάτι.. (μικρό και βολικό).. Γενικά μόνο μαγνητάκια πήραμε και κάτι κάρτες.. δεν είχε τπτ άλλο που να μας αρέσει.. Δυστυχώς δε βρήκαμε στο Chichiriviche και δεν το σκέφτηκα στη Bolivar να πάρουμε καμιά αιώρα.. που πραγματικά θα ήθελα πολύ!! Μετά τελικά δεν είχαμε και πολύ χρόνο.. πήγαμε ως «ψώνια» στο lounge της Lufthansa (αφού με τα ταξίδια που έχουμε κάνει έχουμε πάρει Aegean gold miles&bonus) αλλά δεν είχε και τπτ το ιδιαίτερο.. για φαγητό δηλαδή τπτ απολύτως ούτε ένα κρακεράκι (ακόμη και στη Γκάνα και κρακεράκια είχε και γκοφρέτες είχε δεν είχα παράπανω!!).. Τέλος πάντων ήπια όμως ένα ωραίο τοπικό λικέρ πορτοκάλι.. πολύ καλό.. Αγοράσαμε και κάτι κρακεράκι με τα τελευταία 6 bolivars που είχαμε και ήμασταν κυριλέ!! Τώρα πια το ταξίδι είχε φτάσει στο τέλος.. Σε μισή ώρα ήμασταν ήδη μέσα στο αεροπλάνο!!:pilot:
Πώς να συνοψίσω αυτό το ταξίδι πραγματικά δεν ξέρω.. Μάλλον με μια φράση που έγραψα και στο εξώφυλλο του ψηφιακού άλμπουμ που τύπωσα: «Βενεζούελα.. ένα ταξίδι όνειρο!!».. γιατί για μένα ήταν ένα όνειρο.. το πρώτο ταξίδι στη Λατινική Αμερική.. το πρώτο ταξίδι με τέτοια μεγέθη και αγνά παρθένα μέρη!! Δεν ξέρω αν θα καταφέρω να ξαναπάω.. ίσως όταν καταφέρω να πάω σε όλα τα υπόλοιπα που θέλω αλλά έχει τόσα μέρη που αξίζουν να δεις και δεν τα είδαμε.. εμείς απλά πήραμε μια μυρωδιά!!:)
 

Attachments

skoumpi

Member
Μηνύματα
1.206
Likes
1.101
Μπράβο!!!!Πολύ ωραία μας τα λες! Περιμένω τη συνέχεια. Ειχα κανονίσει πέρυσι το Πασχα για Βενεζουέλα αλλά δυστυχώς δεν πήγαμε! (είναι μια κατάρα που μας κυνηγάει κάθε Πάσχα)
Ετσι που τα περιγράφεις με κάνεις να το μετανιώνω εκατό φορές που δεν προσπάθησα περισσότερο να μην ακυρωθεί αυτο το ταξίδι.
Μπράβο και πάλι μπράβο....
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.501
Likes
8.018
Κόλλησα με την ιστορία σου!!! Είναι κι ο προορισμός top στη λίστα μου, μας τα γράφεις και ωραία... ξεσηκώθηκα!!! Περιμένω συνέχεια!!!
 

anlazar

Member
Μηνύματα
134
Likes
917
Ταξίδι-Όνειρο
Περού,Γαλλική Πολυνησία
Έχω συγκλονιστεί !!!! Δεν έχω λόγια !!!! Περιμένω απλά τη συνέχεια !!! Μην καθυστερείς !!!!!!!!!!
 

cathy-κι

Member
Μηνύματα
156
Likes
163
Επόμενο Ταξίδι
Τανζανία
Ταξίδι-Όνειρο
Ξέμεινα από όνειρο??
Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια.. Προσπαθώ.. γράφω τη συνέχεια.. και ελπίζω να την ανεβάσω σύντομα!!:D:D
 

NTINA

Member
Μηνύματα
820
Likes
146
Επόμενο Ταξίδι
Άγραφα
Ταξίδι-Όνειρο
Γουατεμάλα
Απ τις χώρες που είναι πολύ ψηλά για μένα και η Βενεζουέλα.
Όμορφη η περιήγησή σου,αλλά σε παρακαλώ πολύ ,εάν φυσικά μπορείς
το κείμενό σου χώρισέτο σε παραγράφους.
Εμείς οι μεγαλύτεροι βλέπεις ζαλιζόμαστε με το παραμικρό:haha:
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.968
Likes
9.384
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Υπερ-ευχαριστω για την ιστορια :D .Φοβερη περιγραφη απο μια αγαπημενη περιοχη!! Πρεπει να ειναι μοναδικη η εμπειρια απο τους καταρραχτες. Ανυπομονω κι εγω για τη συνεχεια και τις παραλιες!!:clap::clap:
 

harilander

Member
Μηνύματα
559
Likes
455
Επόμενο Ταξίδι
βλέπουμε...
Ταξίδι-Όνειρο
χώρα του ποτέ
καλα , κόλησα με την ιστορια σου!ενω εχω δουλειά και λεω να διαβάσω λίγο και το υπολοιπο μετα ,δεν μπορουσα να ξεκολήσω.
Περιμένω με αγωνία το υπολοιπο μερος του ταξιδιού
 

newintown

Member
Μηνύματα
38
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Chile!!!
Ταξίδι-Όνειρο
απο που να αρχισω..
πολυ ωραια περιήγηση. Περιμενουμε την συνεχεια.
ΥΓ. Επικινδυνο το ταξι απο το αεροδρομιο για Καρακας.
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.697
Likes
6.676
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
πολύ ωραιο ταξείδι και ωραία ιστορία ...
Μπραβο και περιμένω συνεχεια .....
 

zmaria

Member
Μηνύματα
1.335
Likes
1.201
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
Πολύ ωραία!!! Όντως αν μπορείς χώρισε το σε παραγράφους γιατί είναι λίγο κουραστικό έτσι (ή τουλάχιστον την συνέχεια) και please, please όμως ανέβασε φωτογραφίες από τα υπέροχα μέρη που περιγράφεις!!!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.214
Μηνύματα
883.827
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom