Ουγγαρία Βουδαπέστη 2016 (πλήρης ταξιδιωτικός οδηγός)

vagar78

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
2.061
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Καλησπέρα σε όλους! Μόλις επέστρεψα από το ταξίδι μου στη Βουδαπέστη, μετά από πολύ διάβασμα του οδηγού (ούτε πανελληνιες να ήταν) και θέλω να μεταφέρω και εγώ τις εμπειρίες μου! Πριν ξεκινήσω να ευχαριστήσω τον @vagar78 και γενικά τα παιδιά που βοήθησαν να δημιουργηθεί αυτό το σεντόνι-οδηγός!!!
Παρασκευή βραδυ άφιξη με τη βραδινή πτήση της RyanAir 23.45 αργά το βράδυ!!! Μετά από λίγο ψαξιμο και αφού το airbnb δωματιο που αρχικά ειχα κλεισει μου ελεγε οτι δεν μπορω να κάνω check-in μετά της 12 το βραδυ, επέλεξα για την πρωτη διανυκτερευση το Ibis Styles στο αεροδρόμιο....Ειναι και αυτό μια επιλογή αφού μπορεις να ξεκινήσεις τη μερα με ενα πλουσιο πρωινο και μετα να πάρεις Ε200 ή Ε100 και 9.00 το αργότερο να εισαι κεντρο της πολής.
Για τα επόμενα δύο βραδια εμεινα σε ένα apartment hotel αρκετά κεντρικά θα έλεγα.
https://www.booking.com/hotel/hu/ba...eep_landing=1&sb_price_type=total&type=total&

Το πρόγραμμα που ακολουθησα ήταν:
Σαββατο : Citadella και τη διαδρομή μέσα από ένα καταπράσινο πάρκο ως το Καστρο της Βούδας....Αφού έκαψα τα πόδια από το πολύ περπάτημα και αφού η γυναίκα μου είχε αρχίσει να τα παίζει, πήραμε το tram και ανηφόρισαμε για προμαχώνα Ψαράδων και τα λοιπά αξιοθέατα....Δίπλα στο Ιταλικό εστιατόριο του βραβευμένου και πτωχευμένου chef/tv star Jamie Oliver, υπάρχει το πασίγνωστο σε όλον το κόσμο και οχι μόνο στο forum, Ruswurm.......Περιμένοντας σε μια ουρά μεγαλύτερη από της ΔΕΗ πήραμε από ένα γλυκακι που δεν μας άφησε παραπονεμένους. Επιστροφή στη βαση και γεύμα στο Fatal για να τιμησουμε το σνιτζελ....Το φαγητό ήταν τίμιο και αρκετά οικονομικό....Δυστυχώς δεν ειχα καταλάβει ότι πρέπει να κλείσει κανείς από νωρις τα γευματα του στη Βουδαπέστη μέσω κράτησης και έτσι δεν μπόρεσα να φάω στο Hungarikum Bistro για το ποίο γράφονται τόσα ωραια λόγια....Ακολουθώντας το ενστικτό μου, το tripadvisor και αφού ήταν κοντά στο δωμάτιο επέλεξα για το βραδινό της πρώτης μέρας το εστιατόριο chefcafe
https://www.tripadvisor.com.gr/Rest...f_Cafe_Budapest-Budapest_Central_Hungary.html
Και δεν το μετάνιωσα....Θεικό goulash, ένα πιάτο με γαλλικό τυρι Cammembert, ελάφι με κόκκινο κρασι και χοιρινό με παπρικα....Απίστευτο φαγητό....Από οτι κατάλαβα χωρις κρατηση δεν υπάρχει περίπτωση να φας...

Κυριακή : Πήραμε το τραμ της γραμμής 2 για να κανουμε μια βόλτα από την Πέστη και φτάσαμε ως το νησι της Μαργαρίτας όπου κανει τέρμα.....Αποφασίσαμε βλεποντας όλους τους Ουγγρους να οδευουν εκει να μπόυμε και εμεις και νοικιάσαμε ποδήλατα! Περάσαμε τέλεια και φαγαμε 2 ωρίτσες ώσπου να πάμε στα λουτρα Shechenyi ...Επιλέξαμε λεωφορείο για τη μεταφορά και σε 15 λεπτά το πολύ ημαδταν στα Λουτρα (εκτός ουρας γιατί ειχα κλεισει online την προηγουμενη μερα). Τα λουτρα είναι μια απίστευτη εμπειρία την οποία αξίζει καποιος να ζήσει! Βγαίνοντας μετά από 3 ωρες χαλάρωσης είδαμε μπροστα από το καστρο ένα στρατιωτικό πανηγύρι για την επανάσταση της 23ης Οκτωβριου 1956 που είναι η εθνική εορτη των Ουγγρων! Παιδάκια να βγαζουν φωτο σε τανκς , ανθρωποι να ρίχνουν βολές προσομείωσης , αντιαεροπορικά και γενικά πολύ κόσμος!!!
Φαγητό για βραδυ στο ισραηλινο Mazel Tov το οποίο είναι ουσιαστικά ruin bar.....Κυριλέ κρεατοφαγία, ίσως λιγο φτηνότερο από οτι ενα αντίστοιχο κυριλε μαγαζλι στην Ελλαδα! Σημειώνω ότι παρα πολλά μαγαζια αυτή την περίοδο υπολειτουργούσαν γιατί εκαναν ανακαινισεις ενόψει της χειμερινής περιόδου!...Το Szimpla Kert ήταν κοντά και περάσαμε απέξω αλλά δεν ειχαμε κουραγιο να μπούμε.

Δευτέρα : Ειχαμε κλεισει ξενάγηση στο Κοινοβούλιο.....Εντυπωσιακό κτίριο με κατατοπιστικότατη ξενάγηση για την συγχρονη ιστορια της Ουγγαρίας.....Πέρα από την πλάκα είναι φοβερό ότι μετά τον 1ο Παγκοσμιο πολέμο εχασαν το 70% της εδαφικής κυριαρχίας τους....Πριν από τον πολεμο ήταν μέσα στο χρυσαφι!!!!!
Μετά το κοινοβούλιο πήγαμε στα Παπουτσια του Δούναβη, όπου σε πιανει απίστευτο ψιχοπλάκωμα αν σκεφτεις ιστορικά γεγονοτα που συνεβησαν στην Ευρωπη και την Ελλάδα από τους Ναζι... Γρήγορα για βόλτα στον Αγιο Στεφανο οπού το υψος του είναι 96 μέτρα, όπως και το υψος του κοινοβουλιου για να υπαρχει ισορροπία μεταξύ κρατους και εκκλησιας!!! Πάλι φαγητο ουγγρικό στυλ (μου αρεσε πολύ τελικά) στο Vakvarju διπλά στον Αγιο Στεφανο.....Μετα το φαγητό κατευθυνθήκαμε στην αγορά για αναμνηστικά και εν τέλει πήραμε το λεωφορείο για αεροδρόμιο!

Η Βουδαπέστη αν και off season ήταν πανέμορφη (φαντάζομαι οτι την περίοδο των Χριστουγέννων θα είναι ακόμα πιο όμορφη) και υποσχεθήκαμε με τη γυναικα μου να επιστρέψουμε μελλοντικά μαζί με τις 2 κόρες μας!
Πολύ ωραία αφήγηση σε βάζει στο κλίμα της πόλης αμέσως...Βοήθησε και ο καιρός για να φέρετε εις πέρας τις διαδρομές που σχεδιάσατε. Είναι πολύ σημαντικό κομμάτι οι καιρικές συνθήκες γιατί μια βροχή δεν αφήνει πολλά περιθώρια για σφιχτό πρόγραμμα. Εγώ δεν θα μπορούσα να κρατηθώ και έστω και αν φτάνει αργά τη πρώτη μέρα η πτήση και θα πήγαινα μια μικρή βόλτα στη πόλη οπότε θα προσπερνούσα τη διαμονή στο αεροδρόμιο.Θα χρησιμοποιούσα αυτή τη λύση στην επιστροφή αν έφευγα ξημερώματα για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο ότι δεν θα χάσω τη πτήση. Αλλά αν δεν είχατε σκοπό να κάνετε βόλτα έστω και αργά την πρώτη μέρα ήταν η καλύτερη επιλογή αφού και χρόνο σε ξεκούραση κερδίσατε και φαντάζομαι καλύτερη τιμή θα πήρατε από ότι αν κλείνατε κάπου στην πόλη.
Το συμπέρασμα που βγαίνει και πλέον το ξέρουν όλοι είναι ότι αν θέλεις να απολαύσεις τη Βουδαπέστη το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να πας Τρίτη με Παρασκευή για να αποφύγεις την ορδή των τουριστών που την κατακλύζουν τα σαββατοκύριακα...Πιστεύω όποιος έχει τη δυνατότητα να το κάνει και καλύτερες τιμές σε δωμάτια θα πάρει και τα αξιοθέατα θα δει χωρίς να σπρώχνεται και θα κλείσει σε όποιο εστιατόριο θέλει χωρίς ταλαιπωρία..
 

fluflitsa

Member
Μηνύματα
23
Likes
22
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά του Πάσχα
Καλημέρα και απο μένα. Και εγώ γύρισα χτες μετά από ένα 3ημερο γεμάτο περπάτημα στη Βουδαπέστη. Για μένα το Fatal ήταν το πιο χάλια εστιατόριο, με αγενές προσωπικό και άνοστο φαγητό. Βρήκα εξαιρετικό το a Patkos (οδός Wesselenyi utca 15), το Koleves (οδός Kazinczy utca 41) και τον κυριακάτικο μπουφέ στο Szimpla Sunday Farmers' Market. Επίσης εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είναι το Central Market για ψώνια αλλαντικών και αναμνηστικών. Για τα υπόλοιπα αξιοθέατα έχουν πει οι προλαλήσαντες.
 
Last edited:

harilander

Member
Μηνύματα
558
Likes
408
Επόμενο Ταξίδι
βλέπουμε...
Ταξίδι-Όνειρο
χώρα του ποτέ
την άλλη εβδομάδα θα είμαι Βουδαπέστη για δουλειά οπότε ελεύθερο χρόνο θα έχω μόνο το βραδακι, θα προλάβω άραγε να δω τίποτα ή θα την βγάλω στα καπηλειά λόγω βροχής;:lol:
 

vagar78

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
2.061
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
την άλλη εβδομάδα θα είμαι Βουδαπέστη για δουλειά οπότε ελεύθερο χρόνο θα έχω μόνο το βραδακι, θα προλάβω άραγε να δω τίποτα ή θα την βγάλω στα καπηλειά λόγω βροχής;:lol:
Ποσο αργα τελειωνεις κ ποσες μερες θα κατσεις ;
 

harilander

Member
Μηνύματα
558
Likes
408
Επόμενο Ταξίδι
βλέπουμε...
Ταξίδι-Όνειρο
χώρα του ποτέ
3 μέρες καθαρές, τελειώνω γύρω στις 5
Είχα πάει πριν 25 χρόνια Βουδαπέστη όποτε έχω μία εικόνα, βασικά εκείνο που θέλω είναι τουλάχιστον να πάω σε κάποιο λουτρό.
 

VALANTIS_p

Member
Μηνύματα
151
Likes
46
Επόμενο Ταξίδι
Αναλόγως τα λεφτά μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Kόστα Ρίκα
3 μέρες καθαρές, τελειώνω γύρω στις 5
Είχα πάει πριν 25 χρόνια Βουδαπέστη όποτε έχω μία εικόνα, βασικά εκείνο που θέλω είναι τουλάχιστον να πάω σε κάποιο λουτρό.
Mια χαρά προλαβαίνεις, αν έχεις κουράγια να κάνεις πολλά πράγματα. Κ μιας κ είπες για λουτρά, τα Rudas κατα εμέ είναι ιδανικά για νυχτερινή επίσκεψη, μιας κ το τζακόυζι στην ταράτσα που έχει , είναι μαγεία τη νύχτα με θέα το Δούναβη κ τις γέφυρες της πόλης. Συν όλες τις πισίνες κ τζακούζια που έχει κλειστά μέσα που είναι πραγματικά πολλά....
 

vagar78

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
2.061
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Νυχτωνει νωρις αλλα μπορεις να δεις αρκετα πραγματα καιρου επιτρεποντος κ αν σε βαστανε και τα ποδια σου :) Συμφωνω με Βαλαντης για τα λουτρα ...
 
Last edited:

VALANTIS_p

Member
Μηνύματα
151
Likes
46
Επόμενο Ταξίδι
Αναλόγως τα λεφτά μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Kόστα Ρίκα
Νυχτωνει νωρις αλλα μπορεις να δεις αρκετα πραγματα καιρου επιτρεποντος κ αν σε βαστανε και τα ποδια σου :) Συμφωνε με Βαλαντης για τα λουτρα ...
Eπίσης είναι τόσο φωτισμένη πόλη που η νύχτα είναι μέρα.........
Π.χ. το κοινοβούλιο μου άρεσε πιο πολύ νύχτα και πολλά άλλα μέρα στα ενδότερα της Πέστης
 

Antz

Member
Μηνύματα
15
Likes
2
Καλησπέρα σε όλους.
Εχω διαβάσει το τόπικ τουλάχιστον 2 φορές και έχω μιλήσει και με τον vagar78 σε προσωπικό μήνυμα όπου μου έχει λύσει πολλές απορίες...το τόπικ αυτό είναι δώρο για όποιον θέλει να ταξιδέψει στην Βουδαπέστη.
Οπότε ευχαριστώ για άλλη μια φορα τον vagar 78 όσο και όλους τους υπόλοιπους που συνέβαλαν σε αυτο.
Επειδή οι ώρες των πτήσεων μας δεν είναι και πολύ καλες, σκεφτόμουν και τη λύση του mini bus.
Εχει καποιος υπόψιν του κάποια εταιρία αξιόπιστη και οικονομική;
Ευχαριστώ!
 
Last edited:

Sam-chal

Member
Μηνύματα
869
Likes
1.930
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Χιλή, Βολιβία
Θα βρεις στο αεροδρόμιο, λίγο πριν την έξοδο αν θυμάμαι καλά, σε γκισέ με 21 € (τόσο πληρώσαμε 4 άτομα).
 

ΜαρίαΤσέκ

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Καλημέρα!Καινουρια στη παρεα σας και εγω,διαβασα ολα αυτα που προτινεται στον οδηγο και πανω κατω εχω βγαλει ενα προγραμμα..εμεις θα παμε οικογενειακως με 2 παιδακια 5χρ και 10 μηνων..θελω λοιπον να ρωτησω αν υπαρχουν μαγαζια πιο baby friendly να εχει δλδ καμια αλλαξιερα,θα εχω το καροτσι αλλα ποσες φορες να αλλαξω το μωρο εκει,θα παγώσει!!!θα μενουμε στο city center kiraly street apartments
 

VALANTIS_p

Member
Μηνύματα
151
Likes
46
Επόμενο Ταξίδι
Αναλόγως τα λεφτά μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Kόστα Ρίκα
Καλημέρα!Καινουρια στη παρεα σας και εγω,διαβασα ολα αυτα που προτινεται στον οδηγο και πανω κατω εχω βγαλει ενα προγραμμα..εμεις θα παμε οικογενειακως με 2 παιδακια 5χρ και 10 μηνων..θελω λοιπον να ρωτησω αν υπαρχουν μαγαζια πιο baby friendly να εχει δλδ καμια αλλαξιερα,θα εχω το καροτσι αλλα ποσες φορες να αλλαξω το μωρο εκει,θα παγώσει!!!θα μενουμε στο city center kiraly street apartments
Εννοείται υπάρχουν. Εκεί είναι πολιτισμένη χώρα, όχι σαν εδώ. Ακόμα κ σε ένα παγωτατζίδικο απλο που πήγαμε, είχε αλλαξιέρες μέσα
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.299
Μέλη
38.894
Νεότερο μέλος
mikesf

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom