Αυστρία Γενικές Εντυπώσεις από Βιέννη

axinos

Member
Μηνύματα
712
Likes
220
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγραδι ισως...
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη
Εγω εχω παει 2 φορες στη Βιεννη, μια χειμωνα για 4 μερες και μια καλοκαιρι για 2 εβδομαδες. Θα προτεινω αν βρεθειτε εκει καλοκαιρι να πατε στο Donauinselfest. Μεσα στο Δουναβη υπαρχει ενα νησακι οπου καθε καλοκαιρι για 3-4 μερες εχει συναυλιες και διαφορες αλλες εκδηλωσεις. Εμεις ειχαμε πετυχει τον Coolio. Ειναι ο τυπος που τραγουδαει το Gangsters Paradise. Οποιος παει Ιουνιο λοιπον, ας τσεκαρει τα παρακατω!

http://portal.donauinselfest.at/
Donauinselfest - Wikipedia, the free encyclopedia
 

smar0

Member
Μηνύματα
65
Likes
17
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
αιγυπτος
Trapper σε ευχαριστώ πολύ για τις αναλυτικές οδηγίες
 

trapper

Member
Μηνύματα
355
Likes
54
Εχει δίκιο ο Taver, περιέγραψα το Terminal 2 όπου βγαίνουν συνήθως οι low-cost. Γύρισα πριν λίγες μέρες (7η φορά η ίδια διαδρομή για τις βαλίτσες, σε 16 μήνες). Είναι όντως πολύ απλό.

axinos, ναι εντάξει για το Donauinselfest τέλος Ιούνιου. Αλλά όπως περιέγραψα στο "περίπατο στο Δούναβη"
http://www.travelstories.gr/42066-post26.html
το Donauinsel είναι ένα must-visit όποτεδήποτε τον ΜΑΙ-ΣΕΠ. Συνιστώ να είναι κανείς προετοιμασμένος όχι μόνο για κρουαζιέρα στο Δούναβη με πλοίο για Bratislava (1 ώρα) η μια περιήγηση-tour απο το κανάλι στην Schwedenplatz , αλλά και για μιά βαρκάδα (ατομική με βάρκα με μηχανή για 1 ώρα, για 2 άτομα) που νοικιάζεται στο Donauinsel. Δυστυχώς σε άλλους μήνες, όπως και στο Prater (ΝΟΕ-ΜΑΡ) ο κόσμος απλά δεν πάει εκεί, ο αέρας μόνο σφυρίζει (η ξυρίζει...).
 

asterix

Member
Μηνύματα
6
Likes
0
asterix χαιρομαι που πέρασες καταπληκτικά στο ταξίδι σου.Ετοιμαζομαι και εγώ για Βιέννη (24 Μαρτίου) και έκανα το πρόγραμμα του ταξίδιου βάση των οδηγίων των μελών.....Με προβλημάτισε η αναφορά σου για τον χωρο των αποσκευων του αεροδρομίου. Και τα δικά μου γερμανικά είναι ανυπαρκτα και στηριζόμαι στις αγγλικές επιγραφές. Μπορεις να δώσεις καμιά οδηγία για την παραλαβή των αποσκευών?

Δυστυχως η μονη συμβουλη που μπορω να σου δωσω ειναι να ακολουθησεις τους αλλους επιβατες της πτησης και ειδικα οσοι ειναι γερμανοφωνοι(ψαξε μεσα στο αεροπλανο ή στο Βενιζελος πριν την αναχωρηση να σταμπαρεις καποιον επιβατη που ειτε μιλαει γερμανικα ειτε διαβαζει γερμανοφωνη εφημεριδα).Ο χωρος παραλαβης ειναι κοματακι μακρυα.Μολις τις παρεις απεναντι στο information παρε vienna cardμε 18,5 για 72 ωρες και μολις βγεις πας κατευθειαν στο CAT.Ευτυχως δεν ειναι σωβινιστες και αν ξερουν Αγγλικα σου απαντανε
 

giorgos_o

Member
Μηνύματα
46
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
Χριστούγεννα στην Ελλάδα
Ταξίδι-Όνειρο
Μαλδιβες..
ευχαριστω για τις πληροφοριες σας παιδια!
 

dik-7

Member
Μηνύματα
1.527
Likes
2.044
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Καλό σου ταξίδι και περιμένουμε φρέσκα tips.
 

kon_gav

Member
Μηνύματα
450
Likes
51
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία!
Ταξίδι-Όνειρο
όλος ο πλανήτης ΓΗ !
ευχαριστο΄θμε πολύ για της πληροφορίες που μας έδωσες dik-7 !
 
Μηνύματα
22
Likes
6
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια του Πασχα
Καλησπερα σας παιδια..ετοιμαζομαι κ γω να παω βιεννη-σαλτσμπουργκ τον αυγουστο! μια ερωτηση να κανω (ευχομαι για αρχη,μη σας ζαλισω), ισχυει οτι στα μουσεια στη βιεννη σου κρατανε τη τσαντα στην εισοδο κ πληρωνεις 0,50 ευρω;;;
 

taver

Member
Μηνύματα
12.490
Likes
28.993
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Καλησπερα σας παιδια..ετοιμαζομαι κ γω να παω βιεννη-σαλτσμπουργκ τον αυγουστο! μια ερωτηση να κανω (ευχομαι για αρχη,μη σας ζαλισω), ισχυει οτι στα μουσεια στη βιεννη σου κρατανε τη τσαντα στην εισοδο κ πληρωνεις 0,50 ευρω;;;
Υπό συνθήκες (π.χ. μέγεθος τσάντας) αυτό ισχύει σε όλα τα μουσεία του κόσμου και όχι ειδικά στη Βιέννη....

Πάντως εγώ ευχαρίστως θα πλήρωνα 0,50 σε κάθε μουσείο για να μη χρειάζεται να κουβαλάω την τσάντα (με φωτογραφικές, φακούς, βιβλία κλπ) σε όλο το μουσείο - είναι ο Νο.1 παράγων κόπωσης σε μια επίσκεψη μουσείου...
 

theomar

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
& τον χειμώνα που πήγα εγώ δεν ήταν άσχημη...αρκεί να χεις καλή παρεά...όλα τα άλλα τα βάζει η Βιέννη!!!
Καλησπέρα σε όλους!
Είμαι πολύ φρέσκια εδώ. Διαβάζοντας την παραπάνω συζήτηση, που φαντάζομαι πολλοί ακόμα θα συμβουλευτούν στο μέλλον, απλά θα ήθελα να προσθέσω και εγώ κάποια πράγματα από τη δική μου προσωπική εμπειρία στην Βιέννη:
1) Επιβεβαιώνοντας τα παραπάνω σχόλια, ναι, η Βιέννη είναι μία υπέροχη πόλη, όπως πολύ σωστά ανέφεραν οι προλαλλήσαντες. Αν και δεν μιλάω "γρι" Γερμανικά θα έμενα άνετα στη Βιέννη!!!
2) Επειδή ως λαός έχουμε την τάση του "τελευταία στιγμή"... μην το κάνετε! Θα το πληρώσετε ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ!Εγώ ακόμα το φυσάω από το 2009
3) Το ΜΕΤΡΟ της Βιέννης συμβολίζεται με ένα U, αν και αρκετά παλιό, είναι ιδιαίτερα εξυπηρετικό και συνεπές.
4) όσον αφορά το αεροδρόμιο και τις βαλίτσες, δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο, απλά λίγη ηρεμία την ώρα της αποβίβασης για ττην κατανόηση των Γερμανόφωνων πινακίδων και όλα γίνονται πιο εύκολα.
5) εμείς είχαμε πάει Σεπτέμβριο και ήταν εξίσου καλά
αυτά τα ολίγα και απο εμένα για την Βιέννη.
Ααααχ πότε θα ξαναπάμεεεεεεεεεε:rolleyes:
 

maragiorgos

Member
Μηνύματα
198
Likes
18
Επόμενο Ταξίδι
θα δουμε.....
Ταξίδι-Όνειρο
Σκωτια.
Γυρισα απο μια υπεροχη πολη που πραγματικα σε παει σε αλλη εποχη...μοναδικη Βιεννη!!Σε 4 μερες που μειναμε δεν μπορεσαμε φυσικα να την δουμε ολη,αλλα τα περισσοτερα τα ειδαμε, με τα ποδια μας να χουνε αναψει φωτια απ το περπατημα!Ο καφες & τα γλυκα στο Ζαχερ απλα υπεροχα!Ακριβα ηταν τα μικρα μπουκαλακια νερο που τα αγοραζαμε απο 1,80 μεχρι και 3,20 ευρω......στο φαγητο ηταν οκ οι τιμες οπως στο παραδοσιακο τους σνιτσελ.Οι μεταφορες με μετρο & τρενο ηταν τελικα πολυ ευκολες.Τα δυο παλατια ειχαν μια ομορφια(ειδικα το Σενμπρουν)που αν δεν τα δεις απο κοντα δεν μπορεις να καταλαβεις,οπως οι κηποι του Σενμπρουν που ειναι μαγικοι!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.204
Μηνύματα
883.736
Μέλη
38.901
Νεότερο μέλος
udemeetim036

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom