Γερμανία (Γερμανία)Άμπεργκ ή πώς να χάσετε βάρος

mikrh tsopana

Member
Μηνύματα
1.715
Likes
7.789
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο

SATURDAY NIGHT (For)EVER
Η Παρασκευή τελείωσε αίσια,ακόμη ζώ, και το Σάββατο τη διαδέχτηκε.Πρωί πρωί εμφάνισα τη συνταγή της δικιάς μου της μαμάς για γεμιστά. Την έδωσα και πήγα πάλι για ύπνο.Ήταν μεγάλο το κρεβάτι(2.20) και έπρεπε να νιώσω κάθε τετραγωνικό του εκατοστό πριν το αποχωριστώ.Ο Γερμανός μου με ξύπνησε σε κάποια φάση να με ρωτήσει "τί σημαίνει vasilikos".

-Eeee,that herb that smells really good and we use it when we cook.We make sauce for pasta and such stuff...
-Do you mean basil?
-Basil?Uhmmm....

Βγάζει το λεξικό ο Γερμανός,βγάζω κι εγώ το τσέπης που είχα.

-Basil!Yeah,exactly!Basil..
-Gooood..You can now take a nap!

Άι σιχτίρ,με ξύπνησε.Πραγματικά,μέχρι να το σκεφτώ με είχε πάρει πάλι ο ύπνος. Ξύπνησα κι έπιασα αμέσως δουλειά.
  • τετράδιο-παρόν
  • στυλό-παρόν
  • ιδέες-απούσες
Μα πού πήγαν όλες μου οι ιδέες!Αυτά που ήθελα να πω.Πού πήγε όλος εκείνος ο οίστρος ο λογοτεχνικός,η ροή του λόγου,η συνάφεια;Πφφφ,όταν θέλεις να κάνεις κάτι καλά,τότε και μόνο τότε το καταστρέφεις.

Ήθελα πολύ να το κάνω καλά αυτό που θα έκανα.Ήθελα πολύ να γράψω κάτι ωραίο,λιτό κι εντυπωσιακό. Όλα μαζί. Αποτέλεσμα;Ένα γράμμα σκέτη αποτυχία,που λέει απλά πόσο ωραία πέρασα και πως θα κρατήσω για πάντα αυτές τις όμορφες αναμνήσεις.Ας είναι!

Το διαβάζω ξανά και ξανά μέχρι να το διπλώσω και να το κρύψω.Κατεβαίνω κάτω.Τα γεμιστά μυρίζουν πολύ ωραία.Τα πακετάρουμε.Πάμε στο Gymnasium.Κόσμος συγκεντρωμένος,ένα πελώριο τραπέζι και πάνω ο μπουφές.Τοποθετούμε κάπου τα γεμιστά.Παίρνω πιάτο.Το γεμίζω με το παστίτσιο που κάποιος άλλος είχε φέρει.Αυτό,δεν ήθελα τίποτα άλλο.Συζητώ με τα παιδιά,γέλια,αναφορές στις μέρες που πέρασαν,βαρεμάρα όταν οι καθηγητές παρουσιάζουν το πρόγραμμα.Κοιτώ πίσω στον μπουφέ,σίγουρη ότι κανείς δεν έχει αγγίξει τα γεμιστά.Λάθος!Τα γεμιστά είχαν κάνει πάταγο.Πόσο μα πόσο διαφορετικά σκαλισμένος ήταν ο ουρανίσκος μας απ τον δικό τους!Εντάξει ύστερα και με κάτι άλλες αφορμές βγήκα στο συμπέρασμα πως τα εδέσματα ιταλογαλλικού τύπου(κρουασάν,ζυμαρικά και κρέμες με τυριά) δεν ταιριάζουν στα δικά τους γούστα.

Πίσω στο σπίτι,πέφτω για ύπνο.Η Κυριακή βγήκε πρόωρη.Ακόμη και στο εξωτερικό ανεπιθύμητη!Νωρίς,πολύ νωρίς,σηκώθηκα.Είχα ετοιμάσει τα πράγματα απ την προηγούμενη.Μου έδωσαν ένα κουτί σοκολατάκια για αντίο.Τους άφησα το γράμμα,προσεκτικά,μη με δουν.Φτάσαμε στο σημείο συνάντησης με την ομάδα.Πόσο μισώ τους αποχωρισμούς.Τους αγκαλιάζω όλους.Γυρνάω και αγκαλιάζω ξανά τον Γερμανό μου.Μπαίνω στο λεωφορείο.

Μόναχο!Αεροδρόμιο.Καθόμαστε σ'ένα τύπου φαστ φουντ.Τρώμε σάντουιτς και περιμένουμε την επιβίβαση.Η Χ. μας λέει για το κακό όνειρο που είδε!Σε χαρτοπετσέτες γράφω μηνύματα να τα δουν οι επόμενοι που θα κάτσουν.Το πιο πιθανό είναι να τα είδε το προσωπικό που τα πέταξε.

Αεροπλάνο!Καθόμαστε.Δένουμε ζώνες ξεκινά η απογείωση.Βγάζουμε απ τις χειραποσκευές τις σοκολάτες και τα ζαχαρωτά.Ένα τσουβάλι.Προσφέρουμε σε κάτι Ελβετίδες.Δέχονται με τα χαράς και σαν αντάλλαγμα μας δίνουν Τοblerone.Οι αεροσυνοδοί μας μοιράζουν φαγητό.Σουτζουκάκια. Φτου,και δεν πεινάω!Προσγειωνόμαστε!Αυτό ήταν.Επιστροφή στην κανονικότητα!Τί;Δε νομίζω!
 
Last edited by a moderator:

mfish

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
1.280
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
ωραια εμπειρια, κριμα που στο σχολειο μου τετοια ηταν αγνωστα
 

soudianos

Member
Μηνύματα
3.701
Likes
6.315
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Καλή αρχή. Να δούμε πως ζουν και οι Γερμανοί μετά τους Δανούς...
 

Sailor Moon

Member
Μηνύματα
106
Likes
44
Ωραια αρχη!!
Παρομοια εμπειρια ειχε και η μικρη μου ξαδερφη με ανταλλαγη μαθητων απο το Βέλγιο!Μαλιστα, το κοριτσακι που φιλοξενησε η ξαδερφη μου,της αρεσε τοσο πολυ που ηρθε την επομενη χρονια (εκτος σχολειου) μαζι με μια φιλη της (φιλοξενηθηκε κ η φιλη της) και τους γονεις της,οι οποιοι μεινανε σε ξενοδοχειο στην Χαλκιδικη.
Περιμενουμε την συνεχεια:)
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
:clap:Ωραια αρχη και απο μενα.....αλλα πιο πολυ μ`αρεσει η αντιστροφη μετρηση που εχεις!!!

Τελειο!!!
 

mikrh tsopana

Member
Μηνύματα
1.715
Likes
7.789
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
σας ευχαριστώ πολύ...:D
κι επειδή σ άλλο τόπικ είχα προσπαθήσει να το ανεβάσω αλλά δεν:
 
Last edited by a moderator:

panpan

Member
Μηνύματα
6.879
Likes
26.763
@ Eν αρχή ην ο λόγος
Nομιζα οτι αρχισες με το κατα Ιωαννη ευαγγελιο :haha:
@ γιατί πρώτον δεν είχαν κόρη και δεύτερον τους φαινόμουν πολύ γλυκούλα με το μικρό του ύψους μου.
Τωρα να σου πουμε οτι φαινεσαι και γλυκουλα με την περιγραφη σου :D

Sehr gut.
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Καλη αρχη Γκολφω μου !
1. Μου θυμησες το Γυμνασιο που αλληλογραφουσα με μια Βαυαρη κοπελιτσα ..μου ειχε στειλει φωτο ,ηταν καστανη και μου ειχε κανει μεγαλη εντυπωση γιατι τοτε θεωρουσα τους Γερμανους ..Σουηδους στα χρωματα.Ζουσε σε μια επαρχιακη πολη και ειχα τρελαθει με τα χαμηλα σπιτακια και τα δαση γυρω απο την πολη ....εγω που ζουσα μεσα στο τσιμεντο.
2. Καλα πως χανεις κιλα στη χωρα του λουκανικου ?:D
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.370
Likes
6.861
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
αναμένομεν με ενδιαφέρον την συνέχεια της βαυαρικής εφηβικής ταξιδιωτικής σας ιστορία fräulein!

Να υποθέσω οτι θα διαβάσουμε κ για εντυπωσιακό λευκό βουνό του Μόντε Καολίνο!
 

mariagl

Member
Μηνύματα
844
Likes
648
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
@ γιατί πρώτον δεν είχαν κόρη και δεύτερον τους φαινόμουν πολύ γλυκούλα με το μικρό του ύψους μου.
Τωρα να σου πουμε οτι φαινεσαι και γλυκουλα με την περιγραφη σου :D
Από το στόμα μου το πηρες!

Αυτές οι εμπειρίες πρεπει να ειναι καταπληκτικες. Αναμενουμε...
 

mikrh tsopana

Member
Μηνύματα
1.715
Likes
7.789
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
ΚΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΣΕΚΤΑ...
Μετά το γερμανικό ύπνο στο τεράστιο κρεβάτι "μου" πήραμε πρωινό όλοι σαν μια ευτυχισμένη οικογένεια.Ήταν στην ουσία η πρώτη μου επαφή μαζί τους και μπορώ να πω πως αισθανόμουν κυρίως τρία πράγματα:παράξενα,άβολα κι ωραία.
Παράξενα γιατί είχα υιοθετηθεί εν μία νυκτί από μια ξένη οικογένεια κάτι που φυσικά μου άρεσε αλλά δεν έπαυε να είναι κάτι καινούριο.Άβολα γιατί μέσα μου σύγκρινα τη δική τους φιλοξενία με τη δική μου.Στη συνέχεια,αν και η οικογένεια ήταν πολύ καλή,συμπέρανα πως προτιμώ τη δική μας φιλοξενία,με μια πρώτη ματιά όμως ένιωσα λίγο μειονεκτικά.Αυτό γιατί στη δική μου οικογένεια και λόγω του ότι οι γονείς μου δουλέυουν πολλές ώρες δεν έχουμε πάρει ποτέ όσο θυμάμαι μαζί πρωινό,ούτε και όταν ήταν ο γερμανός-αδελφός. Τέλος,πώς να μη νιώσει κανείς πολύ ωραία,όταν ξυπνάει και πάει βουρ στο πρωινό;Και μάλιστα πρωινό με μαρμελάδες σπιτικές από τη "μαμά",γαλατάκι δροσερό να κατεβεί κάτω η μπουκιά και νόστιμο βουτυράκι.Και το καλύτερο:πρωινό στην αυλή,πρωινό με θέα το καταπράσινο δάσος!Για την ιστορία,αυτό ήταν το πρώτο και τελευταίο πρωινό που απόλαυσα στην αυστηρή Γερμανία.
Γενικά η Κυριακή ήταν η πρώτη και τελευταία μέρα που καλόφαγα εκεί στα ξένα μιας και κάθε πρωί δεν έτρωγα πρωινό επειδή ήμασταν πολλά άτομα και τις καθημερινές έπρεπε να ετοιμαστώ σε ένα τέταρτο.Η φαμίλια τη Δευτέρα με ρώτησε αν θέλω πρωινό να το πάρω μαζί μου.Είπα όχι κι αυτοί το έδεσαν σκοινί κορδόνι και δε με ξαναρώτησαν τις επόμενες.Κρίμα και διέκρινα στο τραπέζι με την άκρη του ματιού μου Νουτέλα λαχταριστή.Άχ!Την υπόλοιπη μέρα έπεφτε επίσης πείνα μιας και η Γερμανία είναι κρεατοχώρα κι εγώ δεν είμαι και πολύ φίλος.Αλλά θα επεκταθώ ίσως αργότερα.
Όταν τέλειωσε το γιάμι γιάμι πρωινό ετοιμάστηκα και πήγαμε να δούμε στο γήπεδο της πόλης έναν αγώνα ποδοσφαίρου στον οποίο έπαιζε ο μικρός αδερφός "μας".Φυσικά το όλο θέαμα μου ήταν παντελώς αδιάφορο,αφού είμαι της άποψης ότι το ποδόσφαιρο αξίζει μόνο όταν οι ποδοσφαιριστές πανηγυρίζουν (βγάζουν τις μπλούζες τους!) και φυσικά δεν είναι 9 και 10 χρονών.
Αφού το μαρτύριο έλαβε τέλος πήγαμε στο σπίτι μιας άλλης αδελφής οικογένειας,που φιλοξενούσε τη Σ., να φάμε.Ήμασταν σχεδόν όλα τα παιδιά και οι οικογένειές "μας".Το μόνο που θυμάμαι να τρώω είναι σουβλάκι από μπέικον και φυσικά σαλάτα,τα άλλα όλα απλά δεν υπήρξαν ποτέ στο τραπέζι.Κι ενώ εμείς στην Ελλάδα είχαμε άφθονο φαγητό μέχρι να σκάσουν τα γερμανάκια ,αυτοί είχαν αρκετό αλλά όχι τόσο όσο να χορτάσουν οι-πώς να το κάνουμε-φαγανοί Έλληνες.Πράγμα που σχολίασαν και οι ίδιοι οι Γερμανοί,πως εμείς τρώμε πάρα πολύ.Ούστ!
Τελειώνει το φαγητό,τελειώνει και η ξενάγηση στο επίσης τεράστιο σπίτι και βγαίνουμε στη σχεδόν πόλη του Άμπεργκ.Όμορφη μικρή πόλη,με ανθρώπους φιλικούς(που με περνούσαν για ισπανίδα,όλε!) μα βρε παιδάκι μου,τί μανία κι αυτή να πίνουν σόδα αντί για νερό!Ο Ιούλιος δε χαμπάριαζε από Βορρά κι έτσι τις πρώτες μέρες ο ήλιος ήταν κάτι παραπάνω από βασανιστικός.Δεν μπορούσε κανείς να αντέξει πολύ ώρα χωρίς νερό,ιδίως αν είχε φάει,μα νερό "χωρίς μπουρμπουλήθρες" πουθενά εκεί τριγύρω κι έτσι είπαμε το νερό νεράκι.Φυσικά δεν αντέξαμε πολλή ώρα και στο τέλος αρχίσαμε να κουνάμε τις σόδες να φύγει το ανθρακικό.Έπειτα πήγαμε στο ποτάμι που περνάει μέσα απ την πόλη-νομίζω το λέγαν Βιλς-και κάναμε μια βόλτα με μηχανοκίνητη βάρκα,την οποία ο καψερός ο οδηγός μου έδωσε να οδηγήσω(για λίγο ευτυχώς).
Στη συνέχεια πήγαμε για παγωτό,αν και εγώ δεν πήρα τίποτα γιατί δε μου άρεσαν.Είχε spaghetti ice cream που το πήραν η Σ. και η Γ. που δεν είχα ξαναδεί,ούτε ξανάδα,πότε στη ζωή μου.Το βραδάκι παρτάκι σ ένα σπίτι, με πίτσες και μπύρες και μπύρες με λεμόνι(εγώ δεν έπινα τότε,ήμουν μικρή) και απολογισμό μια σπασμένη πόρτα που έσπασε η φίλη μου η Α. κατά λάθος και φυσικά δε μαθεύτηκε ποτέ ποιός την έκανε την κουτσουκέλα.Ρουφιάνοι δε γινόμαστε!
Δε ξέρω αν ήταν η καλύτερη ήταν σίγουρα όμως η πιο χορταστική στην κυριολεξία μέρα στη Γερμανία.
 

Marisol

Member
Μηνύματα
20
Likes
9
Επόμενο Ταξίδι
El Hierro
Ταξίδι-Όνειρο
Nicaragua
Χαχαχ ! ωραία ιστορία κορίτσι !
Αυτό με τις δημόσιες τουαλέτες μην το παίρνεις προσωπικά....εγώ δεν δίνω σε καμία καθαρίστρια λεφτά γιατί πρώτον) είναι όλες σπαστικές και δεύτερον)παίρνουν ΗΔΗ αρκετά χρήματα.
Κρίμα ρε συ για το παγωτό έπρεπε να δοκίμαζες έχει τόσες γεύσεις (που προσωπικά δεν έχω δει στην Ελλάδα)
Αυτό με την φιλοξενία εεεε,Γερμανοί είναι,μια φορά να τους πεις ότι δεν τρως πρωινό σιγάααα μην σε ξαναρωτήσουν ! χαχα !
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.194
Μηνύματα
883.517
Μέλη
38.898
Νεότερο μέλος
χρυσανθη

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom