Γιατί δεν ταξιδεύει ο κόσμος;

wanderwoman

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Είχα πετύχει συζήτηση στα σόσιαλ για το "που βρίσκει ο κόσμος λεφτά για διακοπές/ταξίδι"από ανθρώπους που παραδέχονταν πως ξόδευαν 250ευρώ το μήνα(και πάνω) για καφέ+σνακ απ'έξω καθημερινά...

Όταν ένας είπε πως δεν κάνει τέτοια έξοδα για πάει ταξίδι/διακοπές καλοκαίρι, άλλος του απάντησε πως εκείνος θα θεωρούσε πως δεν ζει,αν δεν πάρει καφέ+σνακ απ'έξω κάθε μέραo_O ενώ το ταξίδι/διακοπές είναι περιττα
Την ίδια συζήτηση θα πετύχαμε να δεις!

Βέβαια οk,ο καθένας όπως προτιμάει ξοδεύει τα χρήματα και το χρόνο του,απλά όταν ακους σχόλια του τύπου " Ε έτσι τι να το κάνω,δεν πάω" η λογική απάντηση είναι "Καλά κάνεις βρε άνθρωπε,εγώ προτιμώ να πάω".

paefstra

Member
Σ'ευχαριστώ.
Γενικά απορώ με τους ανθρώπους που και με απλά πράγματα όπως το που θα ξοδεύει κάποιος τα χρήματα του,θέλουν να επιβάλλουν την επιλογή τους στους άλλους. Όσο κι αν για μένα είναι περίεργο,αναγνωρίζω πως έγινε συνήθεια(τάση;μόδα; )για πολύ κόσμο.

Είχα πετύχει συζήτηση στα σόσιαλ για το "που βρίσκει ο κόσμος λεφτά για διακοπές/ταξίδι"από ανθρώπους που παραδέχονταν πως ξόδευαν 250ευρώ το μήνα(και πάνω) για καφέ+σνακ απ'έξω καθημερινά...

Όταν ένας είπε πως δεν κάνει τέτοια έξοδα για πάει ταξίδι/διακοπές καλοκαίρι, άλλος του απάντησε πως εκείνος θα θεωρούσε πως δεν ζει,αν δεν πάρει καφέ+σνακ απ'έξω κάθε μέραo_O ενώ το ταξίδι/διακοπές είναι περιττά...

Οπότε είναι ξεκάθαρο πως οι προτεραιότητες είναι πολύ διαφορετικές στον καθένα. Εγώ θα τα μάζευα να πάω κάπου ταξίδι/διακοπές έστω μια φορά το χρόνο αν δε γινόταν παραπάνω...
Νομιζω πως ανηκω σε αυτην την κατηγορια, θεωρω πως η καθημερινοτητα και η ευζωια της οικογενειας ειναι σημαντικοτερη απο τα ταξιδια. Γι αυτο ξοδευω πολυ περισσοτερα απο τα ταξιδια στην ευζωια και την προκοπη. Αλλα οχι οχι σε καφεδες ντελιβερι και σε ντελιβερι γενικα.

gioannis13

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου πετάει αεροπλάνο...
Ταξίδι-Όνειρο
Χωρίς ρολόι στο χέρι !!!
Νομιζω πως ανηκω σε αυτην την κατηγορια, θεωρω πως η καθημερινοτητα και η ευζωια της οικογενειας ειναι σημαντικοτερη απο τα ταξιδια. Γι αυτο ξοδευω πολυ περισσοτερα απο τα ταξιδια στην ευζωια και την προκοπη. Αλλα οχι οχι σε καφεδες ντελιβερι και σε ντελιβερι γενικα.
Πες μας κι άλλα,πες μας κι άλλα 🧐

alma

Member
Πώς κατάφερες να κάνεις παράθεση τα δικά μου λεγόμενα και σαν να τα λέει ο @Viajero93 ;🤔

paefstra

Member
Πες μας κι άλλα,πες μας κι άλλα 🧐
Τι αλλα. Τα εξοδα για μορφωτικα αγαθα και υγεια ειναι πολυ σημαντικοτερα απο τα τα ταξιδια.
Πώς κατάφερες να κάνεις παράθεση τα δικά μου λεγόμενα και σαν να τα λέει ο @Viajero93 ;🤔
Δεν ξερω τι πατησα!

alma

Member
Την ίδια συζήτηση θα πετύχαμε να δεις!

Βέβαια οk,ο καθένας όπως προτιμάει ξοδεύει τα χρήματα και το χρόνο του,απλά όταν ακους σχόλια του τύπου " Ε έτσι τι να το κάνω,δεν πάω" η λογική απάντηση είναι "Καλά κάνεις βρε άνθρωπε,εγώ προτιμώ να πάω".
Αν πέτυχες και το σχόλιο του τύπου"αν δεν κάθεσαι έξω για καφέ κάθε μέρα ή δεν βγαίνεις για φαγητό συχνά δεν έχεις φίλους,άρα πάλι δεν μπορείς να πας ταξίδι,επειδή μόνος σου δεν αξίζει να πηγαίνεις πουθενά" το ίδιο είδαμε...

Εν τω μεταξύ δεν ξέρω από που προκύπτει αυτό...Μπορεί να βγαίνεις σπάνια έξω για καφέ και να έχεις πολλούς φίλους...δεν ξέρω που το είδαν πως αυτοί που δεν πάνε συχνά για καφέ,δεν έχουν παρέες. o_O

Viajero93

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική, Κούβα
Ε μα πραγματικά. Ο καθένας κάνει ό,τι προτιμά. Απλά σε κάποιους δεν αρκεί απλά να εκθέσουν μια διαφορετική στάση ή γνώμη, πρέπει να δείξουν πως αυτή είναι κι η σωστή.

patrizia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπεστη
Ταξίδι-Όνειρο
Κινα
Ότι θες ακούς!
Εμένα μου είπαν ότι οι άνθρωποι που ταξιδεύουν είναι δυστυχισμενοι, δεν καλύπτονται από τη ζωη τους και τις σχέσεις τους, έχουν συναισθηματικα κενά και γι αυτό έχουν την αναγκη να αποδρουν απο την καθημερινότητα και να εξερευνούν άλλες χώρες. Αχαχαχ είμαστε για τον ψυχολόγο!!!
Όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι με ενοχλουν αυτοί που κλαίγονται ότι δεν τους περισσεύουν χρήματα για ταξίδια και ζηλευουν αυτους που τα κάνουν ενώ παίρνουν καφέ καθημερινά από έξω και φαγητό πολύ συχνά.
Μα και εγώ και πολύς κόσμος δεν θα είχε τη δυνατότητα να ταξιδεύει αν έκανε τέτοιου είδους έξοδα

Sam-chal

Member
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Χιλή, Βολιβία
Ότι θες ακούς!
Εμένα μου είπαν ότι οι άνθρωποι που ταξιδεύουν είναι δυστυχισμενοι, δεν καλύπτονται από τη ζωη τους και τις σχέσεις τους, έχουν συναισθηματικα κενά και γι αυτό έχουν την αναγκη να αποδρουν απο την καθημερινότητα και να εξερευνούν άλλες χώρες. Αχαχαχ είμαστε για τον ψυχολόγο!!!
Όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι με ενοχλουν αυτοί που κλαίγονται ότι δεν τους περισσεύουν χρήματα για ταξίδια και ζηλευουν αυτους που τα κάνουν ενώ παίρνουν καφέ καθημερινά από έξω και φαγητό πολύ συχνά.
Μα και εγώ και πολύς κόσμος δεν θα είχε τη δυνατότητα να ταξιδεύει αν έκανε τέτοιου είδους έξοδα
Καφές και τσιγάρα καθημερινά κοστίζουν τουλάχιστον 1.000 € το χρόνο. Ποσό που καλύπτει τουλάχιστον ένα ταξίδι.

paefstra

Member
Ότι θες ακούς!
Συμφωνω απολυτα. Στην ψυχολογια λεγεται "διαφυγη". Ειναι υγιης διαφυγη παντως Αλλοι πανε καζινο, παιρνουν ναρκωτικα, πινουν κλπ.
Η καθημερινοτητα συνηθως δεν ειναι ουαου, ζουμε σε ασχημες πολεις και συχνα με απανθρωπο τροπο δουλειας. Γιατι να ειναι για ψυχολογο μια υγιης διαφυγη?

patrizia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπεστη
Ταξίδι-Όνειρο
Κινα
Φυσικά και δεν είναι!
Ψυχολόγο χρειάζονται αυτοί που έχουν την διαρκή ανάγκη να κατακρίνουν και να μειώνουν τους άλλους.
Εμείς εκτονωνομαστε με υγιή τρόπο όπως προειπες

Θέλω να πω εμμέσως πλην σαφώς μου είπαν χρειαζόμαστε ψυχολόγο και όχι ταξίδια.

alma

Member
Είναι πια τόσος ο κόσμος που τρώει σε εστιατόρια το λιγότερο 1-2 φορές την εβδομάδα, χώρια τα ντελιβερι σε καφέ-φαγητό που έχει γίνει κάπως απαραίτητο για μεγάλο κομμάτι του κόσμου. Πας σε εστιατόρια που παλιά έβρισκες εύκολα ακόμα και αργίες και πρέπει να κλείσεις ένα τυχαίο Σάββατο ή Κυριακή αλλιώς δεν κάθεσαι...το έχω δει σε δεκάδες περιοχές της Αττικής και άλλων πόλεων...

Δικαίωμα του καθενός να το κάνει εφόσον θέλει και μπορεί, αρκεί να μην κρινει τους άλλους που μπορεί να φάνε έξω μια φορά το μήνα ή και λιγότερο επειδή προτιμούν να τα μαζέψουν για ταξίδι....

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.177
Μέλη
39.910
Νεότερο μέλος
Drosophila

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom