Διακοπες στο νομο Λασιθιου?

BoardingPass

Member
Καλησπέρα σας! Προέκυψε ξαφνικά σύντομα απόδραση στην Κρήτη. Θα είμαστε εκεί από 18 έως 22 Ιουνίου και θα μείνουμε 2 βραδιά κοντά στον άγιο Νικόλαο. Τα άλλα δύο βραδιά να μείνουμε λέτε Σητεία ή Ιεράπετρα? Τείνω στη Σητεία γιατί θέλω πολύ να δω το βάι και την ερημουπολη, τον ή την Ζακρο και μια φανταστική παραλία που βλεπω στο Google και λέγεται Μαζιδα άμμος στον ξεροκαμπο. Αυτά είναι πιο κοντά από σητεια? Τώρα τι θα πρώτο προλάβω δεν ξέρω αλλά θα προσπαθήσω.. Κάτι άλλο που δεν πρέπει να χάσουμε στις λίγες αυτές μέρες? Ευχαριστώ!

Billouk

Member
Καλησπέρα σας! Προέκυψε ξαφνικά σύντομα απόδραση στην Κρήτη. Θα είμαστε εκεί από 18 έως 22 Ιουνίου και θα μείνουμε 2 βραδιά κοντά στον άγιο Νικόλαο. Τα άλλα δύο βραδιά να μείνουμε λέτε Σητεία ή Ιεράπετρα? Τείνω στη Σητεία γιατί θέλω πολύ να δω το βάι και την ερημουπολη, τον ή την Ζακρο και μια φανταστική παραλία που βλεπω στο Google και λέγεται Μαζιδα άμμος στον ξεροκαμπο. Αυτά είναι πιο κοντά από σητεια? Τώρα τι θα πρώτο προλάβω δεν ξέρω αλλά θα προσπαθήσω.. Κάτι άλλο που δεν πρέπει να χάσουμε στις λίγες αυτές μέρες? Ευχαριστώ!
Έχω κλείσει και εγώ ένα 4μερο, θα μείνουμε σε δωμάτιο στο χωριό Παλαίκαστρο στο οποίο είχα βρεθεί ξανά πριν πολλά χρόνια. Είναι πολύ κοντά το Βάι, η Ερημούπολη (έτσι όπως την θυμάμαι, δεν είχε τίποτα από οργάνωση, οπότε ομπρέλα, νερά κτλ. είναι απαραίτητα). Εμείς μία μέρα θα την περάσουμε στην παραλία του Κουρεμένου που έχει κάποια ταβερνάκια.

Nikos1986

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρεϊνιόν
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Η Ιεράπετρα σε βολεύει περισσότερο σαν βάση. Παρότι σαν πόλη δεν μου αρέσει, πας πολύ πιο εύκολα Ζάκρο και Ξηρόκαμπο, που επίσης τα προτιμω από το Βάι. Η διαδρομή Σητεία - Βάι (και νότια από εκεί για Ζάκρο κλπ) είναι όλο στροφές και αν πέσεις πίσω από πούλμαν / ΚΤΕΛ δεν μπορείς να προσπεράσεις εύκολα με ασφάλεια.

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Πέρυσι που πήγαμε διακοπές από εκεί μείναμε κάποιες μέρες Σητεία και μου άρεσε αρκετά. Ιεράπετρα δεν έχω πάει για να κάνω σύγκριση. Δεν μας γέμισε το μάτι και έτσι δεν τη βάλαμε καθόλου στο πρόγραμμα. Ο δρόμο Σητεία - Βάι ή είναι πολύ εύκολος. Αλλά και για Ζάκρο, Ξερόκαμπο δεν είναι καθόλου δύσκολος και είναι και πιο σύντομος. Θα υποστήριζα ότι πιο απαιτητικό (αλλά και πολύ επιβλητικό) είναι το κομμάτι από τα βουνά πριν φτάσεις στη Ζάκρο από την Ιεράπετρα.
Από τις παραλίες σε εκείνη την πλευρά μου άρεσε πιο πολύ η Ερημούπολη. Στο Βάι μπήκαμε (είχε είσοδο) κάναμε μια βουτιά εναλλάξ, να φυλάμε τα πράγματα και φύγαμε. Απάλευτο με τόσο κόσμο και ξαπλώστρες. Η Μαζίδα Άμμος είναι όντως ωραία, αλλά δεν την ευχαριστηθήκαμε γιατί είχε αέρα και σήκωνε άμμο. Ο Ξερόκαμπος έχει και άλλες καλές παραλίες βέβαια. Η Κάτω Ζάκρος σαν τοπίο είναι ωραία, αλλά η θάλασσα είναι μια απογοήτευση με σπαστικό βότσαλο.

dammys

Member
Δεν έχει τίποτα η Ιεράπετρα σαν πόλη είναι σύγχρονη δηλ ένας δρόμος στην παραλία με μαγαζιά ..Σητεία θυμίζει Κρήτη πριν τον τουρισμό..οι δρόμοι εκτός από αυτόν που πας ξεροκαμπο είναι οι κλασικοί δρόμοι της Κρήτης..αυτό που θα αποφύγεις σίγουρα είναι τα εκατοντάδες νοικιαρικα αμάξια των τουριστών που επειδή πάνε με τα όρια του δρόμου είναι επικίνδυνοι..πριν πεταχτεί κάνεις εξυπνάκιας στο τούνελ στο Σελιναρι το όριο είναι 40 σε εθνική οδό υποτίθεται..

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.055
Μέλη
39.775
Νεότερο μέλος
nick87

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom