Διημερο στη Θεσσαλονικη

paefstra

Member
Μηνύματα
13.038
Likes
41.045
Εξαρτάται από τα γούστα. Δύσκολο να συγκρίνεις την Άνω Πόλη και το ιστορικό κέντρο με τις περιοχές που αναφέρεις. Αν αποφασίσεις να ξεβολευτείς από το κέντρο, θα άξιζε ένα τουρ στις νεοκλασικές επαύλεις της Βασιλίσσης Όλγας, κατά τη γνώμη μου(Casa Bianca,Βίλα Μορντώχ, Βίλα Καπαντζή, Βίλα Αλλατίνι, έπαυλη Μοδιάνο) για να πάρεις μια ιδέα από το εβραϊκό αστικό παρελθόν της πόλης.
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
Τον λευκό Πύργο τον έχω επισκεφτεί! Κάτι προς Πανόραμα μεριά ή Καλαμαριά θα ήθελα να μου προτείνετε!
Καλαμαρια θα φας θα πιεις και θα περπατησεις στη Θεμιστοκλη Σοφουλη και απο εκει θα κατευθυνθεις προς τη Νεα Κρηνη φυσικα στο πιο ζωντανο κομματι της ανατολικης Θεσσαλονικης με απειρες επιλογες σε φαγητο και νυχτερινη ζωη.

Για διαμονη παντως ακομα και τα 5αστερα ξενοδοχεια εχουν καλες τιμες στα δυκλινα.Aπο 85 εως 110 βρισκεις δυκλινο στα καλυτερα The met hotel,Daios luxury,Makedonia palace,Electra palace.
 

osfialgia

Member
Μηνύματα
756
Likes
250
Τον λευκό Πύργο τον έχω επισκεφτεί! Κάτι προς Πανόραμα μεριά ή Καλαμαριά θα ήθελα να μου προτείνετε!
Πανοραμα δεν εχει και τπτ να δεις. Προς καλαμαρια, Νεα Κρινη ειναι εκει που αξιζει πιο πολυ
 

thessaris

Member
Μηνύματα
599
Likes
871
Θα πας κατ' αρχήν στην παραλιακή μεριά της Καλαμαριάς, στη Σοφούλη όπως είπε πολύ σωστά και ο giannismits. Στη συμβολή των οδών Κερασούντος και Σοφούλη μπροστά στη θάλασσα είναι ο ναυτικός όμιλος Θεσσαλονίκης. Πήγαινε προς τη θάλασσα και φτάσε μέχρι το μικρό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. Φανταστική θέα στο θερμαϊκό και στην πόλη και ό,τι πρέπει για ρομαντσάδα αν παίζει αισθηματική ιστορία. Αν θες να συνδυάσεις την ίδια θέα με καφέ ή ποτό: Shark, Le Zazous και Azzuro είναι οι επιλογές. Μαγαζιά κλασικής νεοελληνικής αισθητικής μπροστά στη θάλασσα. Το τρίτο είναι ίσως το πιο χαλαρό από τα τρία.

Πιο κάτω, πάνω στο ακρωτήριο καραμπουρνάκι είναι το παλατάκι (η κατοικία των βασιλιάδων όταν υπήρχαν στην Ελλάδα και ερχόντουσαν στη Θεσσαλονίκη) Προς το παρόν δεν είναι επισκέψιμο... τεράστιο κρίμα, αφού πρόκειται για ακίνητο που φωνάζει για αξιοποίηση... τεσπα. Ακριβώς μετά έχει μια κατηφόρα με ένα μαγαζάκι πιο cool από τις κλασικές καφετέριες που ακολουθούν στη Νέα Κρήνη, το erotikos mare. Ωραία πρόταση για καφέ είναι και το καφέ του δεύτερου (νέου) μεγάρου μουσικής, ακριβώς δίπλα στο πρώτο. Στον τελευταίο όροφο η θάλασσα στα πόδια σου, πολύ επιβλητική θέα και τρομερά ενδιαφέρον αρχιτεκτονικά το κτίριο του ιάπωνα αρχιτέκτονα Ισοζάκι. Φυσικά αξίζουν και τα νεοκλασικά που αναφέρει η paefstra, δεν ξέρω πόσα από αυτά είναι αυτή τη στιγμή επισκέψιμα.
Στο Πανόραμα φοβερή θέα για καφέ/ποτό έχει στη villa luna, όταν λέμε φοβερή θέα, ίσως από τις καλύτερες στην πόλη, όλη η Θεσσαλονίκη και ο Θερμαϊκός στο πιάτο.

Αν μιλήσουμε για φαγητό, οι επιλογές είναι άπειρες, σκέψου ότι η μισή Θεσσαλονίκη κινείται σε αυτή την περιοχή.
 

sofianaxos

Member
Μηνύματα
793
Likes
273
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, αυτό ακριβώς ήθελα. Επειδή όμως δεν έχω κινηθεί προς τα εκεί με ποιο λεωφορείο θα πάω προς Καλαμαριά και μετά Κρήνη? Αυτές οι επαύλεις που αναφέρατε στην Καλαμαριά βρίσκονται? Και κάτι άσχετο, διάβαζα πριν πολύ καιρό για το λεωφορείο 50 που έκανε tour στο κέντρο της πόλης, υπάρχει ακόμα??
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.038
Likes
41.045
με ποιο λεωφορείο θα πάω προς Καλαμαριά και μετά Κρήνη? Αυτές οι επαύλεις που αναφέρατε στην Καλαμαριά βρίσκονται?
Λεωφορείο δεν θυμάμαι, αλλά επιστρέφει από Βασιλίσσης Όλγας, όπου και βρίσκονται, δηλαδή στην επιστροφή σου από Καλαμαριά. Κάποιες είναι επισκέψιμες, καθώς έχουν περιέλθει στην ιδιοκτησία του κράτους. Δες μια ματιά εδώ Ιστορικές επαύλεις στη Θεσσαλονίκη - Θεσσαλονίκη - Thessaloniki - Travel Style
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.052
Likes
7.801
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, αυτό ακριβώς ήθελα. Επειδή όμως δεν έχω κινηθεί προς τα εκεί με ποιο λεωφορείο θα πάω προς Καλαμαριά και μετά Κρήνη?
Προς Καλαμαριά και Κρήνη πηγαίνουν οι γραμμές 5 και 6 που έχουν την αφετηρία στην Πλατεία Ελευθερίας και ακολουθούν (τις βασικές οδούς) Μητροπόλεως, Παύλου Μελά (Λευκός Πύργος), Μεγ. Αλεξάνδρου (παραλιακή), Ανθέων, Θεμ. Σοφούλη. Απο εκεί, το μεν 6 ανεβαίνει την Καπετάν Γκόνη και συνεχίζει Καλαμαριά - Αρετσού, ενώ το 5 ανεβαίνει την Κερασούντος και συνεχίζει Αρετσού - Κρήνη. Υπάρχει και η γραμμή 7 που κινείται κυκλικά (δεν έχει τέρμα στο κέντρο) από Αγ. Ιωάννη (στην ίδια περιοχή με Καλαμαριά & Κρήνη) προς ΔΕΘ & Πανεπιστήμιο, αλλά από άλλη, "εσωτερική διαδρομή". Το 5 και το 6, στην επιστροφή τους στο κέντρο διέρχονται από τη Βασ. Όλγας - όπως σου είπε η paefstra. Αν θες να δεις το "παλατάκι" (πρωην Κυβερνείο), θα πάρεις το 5 και θα κατεβείς στη στάση του Ναυτικού Ομίλου Καλαμαριάς και θ' ανηφορίσεις καμμιά 500-αριά μέτρα απ' την πλευρά της θάλασσας (όχι προς την κατεύθυνση του λεωφορείου), ή στη στάση της Πλαζ και θα κατηφορίσεις περίπου 300-400 μέτρα. Στην κατεύθυνση αυτή βρίσκεται (στ' αριστερά) και η καλή ταβέρνα "Γιαλός" δίπλα στη θάλασσα).

Αυτές οι επαύλεις που αναφέρατε στην Καλαμαριά βρίσκονται?
Σου απάντησε η paefstra

Και κάτι άσχετο, διάβαζα πριν πολύ καιρό για το λεωφορείο 50 που έκανε tour στο κέντρο της πόλης, υπάρχει ακόμα??
Ναι, υπάρχει και έχει αφετηρία μπροστά στο Λευκό Πύργο (για την ακρίβεια, ανάμεσα σ' αυτόν και το Βασιλικό Θέατρο). Το εισιτήριο κοστίζει 2 ευρώ και το λεωφορείο είναι hop-on / hop-off, δηλαδή με το ίδιο εισιτήριο μπορείς να επιστρέψεις κιόλας (ή ακόμη και να κατεβείς και να ξανανεβείς και τρίτη φορά).

Εδώ θα βρείς όλες τις γραμμές των λεωφορείων με τις διαδρομές τους:

http://www.oasth.gr/tools/routeGMap.php
 

Marie.

Member
Μηνύματα
47
Likes
7
Τον ιανουαριο θα παω Θεσσαλονικη με το αεροπλανο και θα μεινω 2 νυχτες
Που ειναι το καλυτερο σημειο να για μεινουμε ετσι ωστε να μετακινουμαστε με τα ποδια παντου?
Ποια ειναι τα πιο κεντρικα σημεια?Με καφετεριες φαστφουνταδικα μαγαζια κλπ?
Μιας και παω πρωτη φορα οτι εχετε να προτεινετε απο φαγητο μεχρι τι να δω μεσα σε αυτο το 2ημερο...! Απλα να πω οτι ειμαστε 23-24 χρονων με το αγορι μου και γενικα θα ειμαστε λιγο low budget!
 

flying Doc

Member
Μηνύματα
200
Likes
378
"Κέντρο" στη Θεσσαλονίκη ορίζεται η περιοχή ανάμεσα σε Συντριβανι-Αριστοτέλους (ΔΕ-ΑΡ) και Παραλία-Εγνατία (Κάτω-Πάνω). Οπουδήποτε εκεί μέσα θα βρείτε τα πάντα (διαμονή, φαγητό, ποτό, διασκέδαση).
Τα καλά τα στέκια να ξέρεις, είναι στα στενά κι όχι πάνω στους μεγάλους δρόμους.

Το κεφάλαιο "φαγητό" στη Σαλονίκη, είναι τεράστιο, οπότε δε θα έχετε πρόβλημα. Φτανει να μη ζητήσετε ...."σουβλάκι με καλαμάκι"
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.205
Μηνύματα
883.763
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom