Ειναι ΟΚ το Booking.com?

Μηνύματα
626
Likes
144
Επόμενο Ταξίδι
Μπαλί
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη & Ισλανδία!!!
Με πιστωτική κάρτα μπορεί να γίνει κράτηση ενός ξεονοδοχείου. Δλδ μπορεί κάποιος να δώσει τα στοιχεία του και να κκλείσει θέση, και έτσι να πληρώσει αργότερα.

Με χρεωστικές, debit, electron κ.τ.λ. πρέπει να βάλεις όλο το ποσό μέσα στην κάρτα και να χρεωθείς με την μία όλο το ποσό. Δδλ αν θέλεις να κλείσεις έτσι ένα δωμάτιο και δεν έχει πιστωτική, βγάζεις μία χρεωστική την "γεμίζεις" με όλο το ποσό που χρειάζεται το δωμάτιο και έτσι κλείνεις το δωμάτιο.
Εννοείται πως σε αυτήν την περίπτωση αν τυχόν δεν μπορέσεις να πας, δεν επιστρέφονται τα χρήματά σου και έτσι τα χάνεις.
 

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
Η Visa Electron είναι πιστωτική κάρτα. Ο χαρακτηρισμός Electron απ' ότι ξέρω, δεν έχει να κάνει με το αν είναι προπληρωμένη, debit ή πιστωτική, αλλά με το χαρακτηριστικό της αν είναι μόνο ηλεκτρονική ή από αυτές που περνάνε και στα παλιού τύπου μηχανήματα που απαιτούσαν ανάγλυφη πιστωτική κάρτα. Έτσι λοιπόν παίρνει τον χαρακτηρισμό Visa Electron, όταν δεν είναι ανάγλυφη δηλαδή και μπορεί να γίνει η χρέωση μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο. Συνήθως οι electron έχουν μικρότερα πιστωτικά όρια και δίνονται (λόγω του χαμηλότερου κόστους τους) σε πελάτες που έχουν χαμηλό πιστωτικό όριο ή σε πελάτες που υπάρχει ακόμη κάποια αμφιβολία για το αν θα την χρησιμοποιήσουν ώστε να του κάνουν απόσβεση.

Από εκεί και πέρα, όπως είπα και παραπάνω, μια Electron Visa μπορεί να είναι προπληρωμένη, πιστωτική, debit ή οτιδήποτε άλλο.

Αυτό γνώριζα εγώ..αν μπορεί να το διευκρινήσει κάποιος ας το κάνει για να μην γράφουμε ανακρίβειες.
 

chrikky

Member
Μηνύματα
1.122
Likes
274
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
και γω το ίδιο με τον Cakenet γνώριζα... Είχα παλιά Electron και τη χρησιμοποιούσα κανονικά σαν πιστωτική, μέχρι που η τράπεζα μου την άλλαξε σε Visa :D
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.378
Likes
6.914
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
και οι δικες μου εμπειριες κ γνωσεις σχετικα με την electron ειναι ακριβως οι ιδες με τους 2 προλαλήσαντες συνφορουμίτες!
 

jose

Member
Μηνύματα
706
Likes
211
Ταξίδι-Όνειρο
Tokio
οποτε no problem για κρατήσεις μέσο τις κάρτας αυτής, έχει κάνει κανεις κράτηση αυτοκινητου με electron visa?
 

trapper

Member
Μηνύματα
355
Likes
54
και αν η κάρτα δεν έχει πολλά ? μέσα ?
Δεν μπορώ να καταλάβω πως μια πιστωτική κάρτα μπορεί να "έχει πολλά ? μέσα". Η δική μου αντίθετα έχει πολύ αρνητικό υπόλοιπο ! Χρωστάω στην πιστωτική κάρτα, δεν μού χρωστάνε, εμένα.

(Δεν μου έτυχε, αλλά πιθανόν και να υπάρχουν VISA electron credit cards, αν και δεν νομίζω η αρχική ερώτηση να αφορούσε credit card.)
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.406
Likes
17.236
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Επειδή έχουμε ξεφύγει εντελώς, παρακαλώ να συνεχίσουμε την κουβέντα μόνο για το booking. Περί πιστωτικών/χρεωστικών καρτών μπορούμε να ανοίξουμε άλλο θέμα αν θέλετε να συνεχιστεί η συζήτηση. :)
 

Leftris B

Member
Μηνύματα
1.785
Likes
1.115
Επόμενο Ταξίδι
τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
japan
έχω κάνει κρατήσεις στο booking 5-6 φορές με giftcard (μάλλον για κάτι τέτοιο μιλάμε) της atticabank και από ότι ξέρω κυκλοφορεί και μία από την τράπεζα κύπρου( πιθανών και άλλες), κάρτες που τις βάζεις χρήματα και μπορείς να χρησιμοποιήσεις μόνο μέχρι του ποσού αυτού που έβαλες, η κρατήσεις μου γινόταν κανονικά αλλά πάντα φρόντιζα να ακολουθώ τους κανόνες του εκάστοτε ξεν/χείου όπως αυτοί γραφόταν από το booking και δε μιλάμε για κρατήσεις-προσφορές με προκράτηση των χρημάτων εκεί αν είχες το υπόλοιπο στη κάρτα τελείωνε το θέμα άμεσα, άλλωστε στο booking αυτό δεν είναι και τόσο συχνό φαινόμενο μιλάμε για κρατήσεις που συνηθως 1-2 μέρες πριν το check-in τα ξεν/χεία κρατούσαν από την κάρτα συνήθως μία βραδιά γιατί αν δεν εμφανιζόμουν υπήρχε βασει συμφωνιάς αυτή η ποινή ε αυτό το ποσό φρόντιζα να υπάρχει στην κάρτα γιατί αν δεν υπήρχε λογικά θα υπήρχε πρόβλημα. Πάντως στα ξεν/χεία έχω πληρώσει και με μετρητά (και επιστροφή στην κάρτα το ποσό της περίπτωσης μη εμφάνισής μου επιστράφηκε σε λίγες μέρες) έχω πληρώσει και με την κάρτα αυτή που είχα κάνει την κράτηση εννοείται ότι είχε το ανάλογο υπόλοιπο μέσα, έχω πληρώσει και με άλλη κάρτα που δεν είχε σχέση με αυτή της κράτησης.
 

efi.hania

Member
Μηνύματα
624
Likes
938
Ταξίδι-Όνειρο
papua
Η Geniki bank εχει προσφορα δωρεαν συνδρομη για παντα μεχρι 31/1
Οταν λεει 'Δωρεάν ταξιδιωτική ασφάλεια και νομική προστασία' τι εννοει?
Μη με παρεξηγησετε αν ρωταω ανοησιες δεν χρησημοποιησα ποτε πιστωτικη και την προπληρωμενη που εχω την εβγαλα για να μην κουβαλαω πολυ ρευστο πανω μου στα ταξιδια και για αγορες απο e-shops!
πηρα τηλ στην γενικη και μου ειπαν οτι ταξ.ασφλεια ειναι η οδικη βοηθεια
 

seadreamer

Member
Μηνύματα
43
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Koh Samui
Ταξίδι-Όνειρο
Όλα τα τροπικα νησιά
Η διαδικασία πάντως είναι ακριβώς όπως την περιγράφει ο Δημήτρης. Η κάρτα χρησιμοποιείται μόνο για εγγύηση. Όταν τελειώσει η διαμονή πληρώνεις με όποιο τρόπο θέλεις.
Aν φεύγοντας θέλεις να πληρώσεις με μετρητά,πως εξασφαλίζεις ότι δεν σου χρέωσαν ΚΑΙ την κάρτα από τα στοιχεία που έδωσες κατά την κράτηση?
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.406
Likes
17.236
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Μα τι θα πει πως εξασφαλίζεις ότι δε σου χρέωσαν την κάρτα; Δηλαδή πώς θα στη χρεώσουν την κάρτα; με το έτσι θέλω; Σε ένα κατάστημα ρούχων που έχεις δώσει παλιότερα την κάρτα σου, πώς εξασφαλίζεις ότι δε θα στη χρεώσουν σήμερα;

Μην ανησυχείτε για τέτοια πράγματα ρε παιδιά, επαγγελματίες είναι οι άνθρωποι όχι κλέφτες. :)
 

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
πηρα τηλ στην γενικη και μου ειπαν οτι ταξ.ασφλεια ειναι η οδικη βοηθεια
Μάλλον λάθος σε ενημέρωσε η υπεύθυνη ή ο υπεύθυνος. Ταξιδιωτική ασφάλεια δεν είναι η οδική βοήθεια αλλά η ασφάλιση υγείας, ατυχήματος κλπ. σε περίπτωση που σου συμβεί κάτι ενώ ταξιδεύεις.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.273
Μηνύματα
885.877
Μέλη
38.949
Νεότερο μέλος
anthger

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom