Εκπομπές Travelstories - η γνώμη σας

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.398
Likes
17.200
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αλάσκα
Με το 12ο επεισόδιο που δημοσιεύθηκε χτες, φτάσαμε σε ένα αρχικό σημείο καμπής με 12 επεισόδια της εκπομπής μας. :clap: :clap: :clap:

Πριν συνεχίσουμε στον επόμενο κύκλο επεισοδίων ήθελα να μας δώσετε τη γνώμη σας για την εκπομπή μέχρι τώρα, και τις ιδέες σας για το τί θα θέλατε να δείτε στο μέλλον.

Έχω φτιάξει μια φόρμα που μπορείτε ανώνυμα να υποβάλετε τη γνώμη σας και να μας βοηθήσετε να κάνουμε την εκπομπή καλύτερη και πιο ταιριαστή σε αυτό που θέλει το κοινό της, δηλαδή εσείς. :)

Όσοι θέλετε μπορείτε φυσικά να γράψετε και τη γνώμη σας εδώ ώστε να κάνουμε κουβέντα, αλλά περάστε και από τη φόρμα παρακάτω ώστε να μαζέψουμε συγκεντρωμένο feedback:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdDXGZGH0lk2tay6GY03dLlkt-fjkndBIm3LMOAKgB-LRHmLQ/viewform
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.920
Μετά από μια ντουζίνα εκπομπών του travelstories ας πω κι εγώ πέντε πράγματα κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό. Οι εκπομπές ήταν μια ιδέα του Δευκαλίωνα που γυρόφερνε πολύ καιρό στο μυαλό μας και ο κορωνοιός ήταν η αφορμή να το αποφασίσουμε επιτέλους. Μας ιντριγκάριζε η ιδέα να παρουσιάσουμε κάτι πιο άμεσο και πιο πιασάρικο στα μέλη και έτσι ο κύβος ερρίφθη εν μέσω πανδημίας. Η πρώτη εκπομπή ήταν μια ιστορική μπούρδα. Δεν είπαμε τίποτε άξιο λόγου αλλά ήταν η πρόβα τζενεράλε για το τι θα επακολουθούσε. Είμαστε χύμα, χάλια, χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο, αυτοσχεδιάζαμε, αλλά πολεμήσαμε τις τηλεοπτικές μας φοβίες και βγήκε ότι βγήκε. Όταν σε λίγα χρόνια γίνουμε τηλεοπτικοί αστέρες να είστε σίγουροι ότι θα αποκηρύξουμε την συγκεκριμένη εκπομπή!!

Στο δεύτερο επεισόδιο, αυτό της Μελβούρνης τα πράγματα πήγαν ελαφρώς καλύτερα. Ήμαστε και οι δύο αγχωμένοι, εγώ λίγο περισσότερο, αλλά η εκπομπή είχε τουλάχιστον καθαρά ταξιδιωτικό περιεχόμενο και δεν λέγαμε πια γενικότητες. Το επεισόδιο του top 5 της Αυστραλίας ήταν πάνω κάτω στο ίδιο μέτριο επίπεδο. Θεωρώ ότι κάναμε λάθος που ασχοληθήκαμε ξανά με την Αυστραλία τόσο σύντομα, μια που ο κόσμος είχε μπουχτίσει από down under και ενώ ο Δευκαλίωνας έβγαζε πλέον μια ηρεμία στο λόγο του εγώ μάλλον ήμουν κακός. Νευρικός, κεκέδιζα δεν ήμουν και υπόδειγμα συνομιλητή.

Η πρώτη εκπομπή του Γιώργου, αυτή με τον εξωγήινο, ήταν μέχρι τότε ότι καλύτερο είχαμε παρουσιάσει. Ο Γιώργος, αν εξαιρέσει κάποιος μια νευρικότητα και μια υπερκινητικότητα που είχε κυρίως στην αρχή, ανταποκρίθηκε άριστα στο ρόλο του. Είχε σαφήνεια λόγου, είπε ενδιαφέροντα πράγματα και μπορώ να πω ότι σε συνδυασμό με τις εύστοχες πάσες του Δευκαλίωνα έσκισε.

Το Βανουάτου τηρουμένων των αναλογιών μου φάνηκε αριστούργημα. Πρώτα απ’ όλα είχαμε βίντεο και φωτογραφίες! Υπερπαραγωγές! Μετά είχαμε ένα μπούσουλα παρουσίασης στο μυαλό μας και πιστεύω ότι δεν τα πήγαμε άσχημα. Είπαμε στον κόσμο πως θα πάει εκεί στην άκρη του κόσμου, πόσο θα μείνει, παρουσιάσαμε τα βασικά αξιοθέατα και τέλος δώσαμε ένα οικονομικό μέγεθος για το όλο εγχείρημα. Το αποτέλεσμα αντικειμενικά ήταν απλά καλούτσικο, αλλά εμείς ενθουσιαστήκαμε και πήραμε κουράγιο για την συνέχεια. Εγώ παρουσίαζα ακόμη τις παιδικές αρρώστιες του κεκεδίσματος αλλά λεπτομέρειες. Προχωράμε δυναμικοί !

Στη Ν.Ζηλανδία οι ρόλοι αντιστράφηκαν, ο Δευκαλίωνας έλαβε ρόλο πρωταγωνιστή κι εγώ ανακριτή. Οι φωτό και τα βίντεο πολλαπλασιάστηκαν και έχω την εντύπωση πως κάναμε ακόμη ένα βήμα προς τα μπρος. Κάνοντας αυτοκριτική θα έλεγα ότι σε αυτό τον ρόλο τα πήγα ελαφρώς καλύτερα ενώ ο Δευκαλίωνας είχε περισσότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό του και η παρουσίαση του ήταν πολύ καλή.

Το επεισόδιο της Ινδονησίας ήταν ένα μεγάλο πείραμα που σε γενικές γραμμές πήγε καλά. Ένας συμφορμίτης και μάλιστα αξιόλογος, δέχτηκε να βγει στο γυαλί και αυτό από μόνο του ήταν σημαντικό. Ο interted χωρίς να έχει καμιά προηγούμενη πείρα μπήκε εντελώς στα βαθιά και έμαθε κολύμπι. Όχι δεν ήταν άριστος, ποιος άλλωστε είναι, αλλά μας παρουσίασε ένα ενδιαφέρον ταξίδι και μπράβο του. Είμαι σίγουρος ότι η επόμενη φορά δεν θα αργήσει και θα είναι ακόμα καλύτερος.

Το πρώτο τρίο που κάναμε θεωρώ ότι μέχρι το επόμενο, ήταν ότι καλύτερο έχει βγει μέχρι τώρα. Πιασάρικο θέμα, ιντριγκαδόρικες επιλογές και πολύ καλή παρουσίαση. Ο Δευκαλίωνας σε ρόλο οικοδεσπότη ήταν άριστος ενώ ο Γιώργος αν εξαιρέσεις την έμφυτη υπερκινητικότητα του εντυπωσίασε. Για την αφεντιά μου να πω πως πιστεύω ότι ήταν η καλύτερη παρουσία μου. Λιγότερα κεκεδίσματα, λιγότερο άγχος καλύτερο αποτέλεσμα.

Η εκπομπή της Φένιας ήταν μια πρωτοπορία. Η πρώτη γυναίκα που δέχτηκε να εκτεθεί στο γυαλί και τα πήγε άριστα. Είχε ειρμό σκέψης και λόγου, αποδείχθηκε ότι είναι ιδιαίτερα τηλεοπτική, τα views ανέβηκαν και τα σχόλια έπεφταν βροχή!! Αν ψάξω να βρω κάτι κατά, θα ψέξω τον Δευκαλίωνα γιατί δεν την βοήθησε να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο ταξίδι. Λείπουν οι χρηστικές πληροφορίες στο συγκεκριμένο επεισόδιο αλλά μικρό το κακό, η επόμενη φορά θα είναι ακόμη καλύτερη.

Η εκπομπή του Babaduma για μένα ήταν από τις καλύτερες. Σαν δίδυμο με τον Δευκαλίωνα λειτούργησαν άριστα και ο ίδιος ο Babaduma με εντυπωσίασε. Χωρίς ίχνος τρακ παρουσίασε με σαφήνεια το ταξίδι του και πραγματικά σε έκανε να θέλεις να πας στο Ομάν τώρα. Ένα μικρό μείον ήταν αυτό της έλλειψης μιας οικονομικής εικόνας του ταξιδιού αλλά μην είμαστε αχάριστοι. Μακάρι να έχουμε τέτοιες παρουσιάσεις ταξιδιών και στο μέλλον. Σε ευχαριστούμε Babaduma!

Ο Krekouzas ήταν για μένα μια ευχάριστη έκπληξη. Παρουσίασε ένα θέμα που εμένα μου είναι παντελώς αδιάφορο. Ούτε έχω κάνει στο παρελθόν ούτε υπολογίζω να κάνω στο μέλλον κάποιο ταξίδι με βάση κάποια συναυλία. Νόμιζα ότι θα βαρεθώ στο πεντάλεπτο και θα πάω για άλλα, αλλά διαψεύστηκα. Είχε χημεία με τον Δευκαλίωνα και έβγαλαν λαβράκι. Ναι και εδώ έλειπαν οι χρηστικές πληροφορίες αλλά ο τηλεθεατής και ειδικά αυτός που έχει τρέλα με το θέμα έμαθε απίθανα πράγματα. Μπράβο Krekouzas!!

Η εκπομπή που κλείνει αυτό τον κύκλο ήταν η Ν.Υόρκη. Υπέροχο θέμα, λατρευτή πόλη και πολύ πληροφορία ρε αδερφέ. Εδώ τα κεκεδίσματα από πλευράς μου ήταν λιγότερα αλλά η παιδική ασθένεια του άγχους επανήλθε. Έπρεπε να πω πάρα πολλά πράγματα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα, αγχώθηκα και κατά συνέπεια σας άγχωσα. Ναι ήμουν αγχωτικός, είπα και ορισμένες σάχλες , το Μανχάταν παλικάρι δεν έχει θάλασσα έχει ποτάμι, αλλά ουδείς τέλειος. Η Ν.Υόρκη σε γενικές γραμμές βγήκε όπως θέλαμε. Θέλαμε να δώσουμε πολλές πληροφορίες με συγκεκριμένο κόστος για διαμονή, εστιατόρια, μουσεία, αξιοθέατα, γειτονιές έτσι ώστε να φτιάξουμε ένα συνολικό πακέτο για κάποιον που θέλει να πάει και να απολαύσει την πόλη. Λαθάκια έχει αλλά το παλέψαμε και πιστεύουμε να σας αρέσει.

Κλείνω λέγοντας ότι είναι πολύ σημαντικό να βλέπουμε καινούργια πρόσωπα στις επόμενες εκπομπές. Πιστέψτε με έχει πλάκα να παρουσιάζεις ένα ταξίδι σου, να προσπαθείς να δώσεις μια γενική εικόνα του πως πέρασες και να παρακινήσεις τον άλλο να σε ακολουθήσει. Άλλες φορές θα είμαστε καλοί, άλλες μέτριοι αλλά η γενικότερη προσπάθεια μετράει. Επαγγελματίες δεν είμαστε και δεν το κόβω να γίνουμε τα επόμενα 100 χρόνια, γι αυτό χαλαρώνουμε και απολαμβάνουμε. Εξετάσεις κανένας δεν δίνει, τουναντίων προσθέτει ένα λιθαράκι έτσι ώστε το σαιτ να γίνει ακόμη καλύτερο και να αποκτήσει και τηλεοπτικό ενδιαφέρον και περιεχόμενο. Το μεγάλο στοίχημα είναι να συνεχίσουμε να κάνουμε εκπομπές γιαυτό θέλουμε βοήθεια από όλους. Δεν θέλουμε κάθε βδομάδα να βγαίνουμε οι ίδιοι και οι ίδιοι. Εσωτερικό, εξωτερικό μικρό ή μεγάλο ταξίδι δεν παίζει ρόλο. Θα το κουβεντιάζουμε μαζί , θα βοηθηθούμε μεταξύ μας και θα χαιρόμαστε πάντα μαζί το αποτέλεσμα!! Σηκώστε χεράκια λοιπόν και λάβετε όλοι μέρος. Σε αυτό το τηλεοπτικό ταξίδι κανένας μας δεν περισσεύει.
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.075
Likes
20.112
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γη του Πυρός

fenia42

Member
Μηνύματα
3.853
Likes
14.085
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Ευχαριστώ @Traveller για τα καλά σου λόγια. Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι διόλου τηλεοπτική και δε τα πάω καλά με την κάμερα. Ωστόσο ήθελα να κάνω τη συνέντευξη για να τιμήσω το σαιτ που τόσα πολλά μας έχει προσφέρει. Η επόμενη θα είναι για το Κιργιστάν, με πιο σαφές προγραμμα. Το σημαντικό της δικής μου εκπομπής όπου έδωσα έμφαση ήταν για να ενθαρρύνω υποψήφιους solo travelers να τολμήσουν να δοκιμάσουν τα όριά τους.
Μας βγήκε αρκετά αυθόρμητα με το Δευκαλίωνα, σα να πινουμε καφέ και να τα λέμε μέσω σκάιπ.
Από κει και πέρα οι εκπομπές είναι ένας θεσμός που ορθώς εδραιώθηκε, μιας και σπάμε το φράγμα του απλού nickname και περνάμε σε μια πιο προσωπική σχέση. Θα ήταν πολύ καλό να βγαίνουνε και νέα άτομα που είναι αγαπητά στον κόσμο. Ειδικά θα ήθελα να δω @tripakias
@10900 @KIKI μικρή τσοπανα, υδρονεττα, underwater earth citizen Isabelle. Για αρχή !
 

Vasileti

Member
Μηνύματα
478
Likes
1.632
Πριν κάμποσα χρόνια που τοπαιζα πιο κουλτουριάρης ειχα εγκατεστημένη μια εφαρμογή σημειώσεων που αποθηκευε σε ενα χοντροκομμένο tablet, ό,τι έγραφα, αυτοματα χωρις να ζητήσω αποθηκευση, από τεχνικές σημειώσεις, πληροφορίες για διεθνείς εκθεσεις, προγράμματα γυμναστικής, συνταγές μαγειρικής κλπ.

Ξεσκονίζοντας αρχεία βρήκα τυχαία το τέρμα παρακάτω κειμενάκι, που επικολλώ αυτούσιο για το πως σκεφτόμουν για το site πριν 5-6 χρονια, όταν κάτι ερωτήματα ειχε ζητήσει πάλι ο Def αλλά για κάποιο λόγο δεν το τελειωσα γιαυτό δεν το ειχα στειλει. Εχει την πλάκα του.

Αφού ζητιέται η γνώμη μας παντως, σημερα καποιοι έχουμε κάνει τον κύκλο μας και προσωπικά αδιαφορώ για την καθημερινότητα του site, σε κάποια μάλιστα τοπικ μου θυμίζει άσχημο facebook και αντι να με ηρεμει με τσιτώνει, εν πασει περιπτώσει μετά την καραντίνα μειώνω το χρόνο επίσκεψης πάλι, εστιάζοντας κυρίως στην εβδομαδιαία αυτή εκπομπή και τις δημοσιεύσεις ή ιστορίες συγκεκριμένων μελών, ( δεν ειμαι σε καμιά αναζήτηση ούτε κάνω χρήση πληροφοριων τυπου εγχειριδίου, αυτά ειναι για το νέο αίμα και δεν είμαι σε τέτοια φάση, μόνο εισιτήρια βγάζω μέσω του site).

Προφανώς το forum έχει μια δυναμική ανανέωσης σε μέλη, κάποιοι πρωινοί φεύγουν - εκτός εάν προσφέρουν κάτι, εγώ δεν- και φυσικά ισχύει η πρώτη παράγραφος από το τότε κειμενάκι που ειχα ξεκινήσει για το τότε ερώτημα του Def, έχω άλλες προτεραιότητες.

Η σημερινή μου γνώμη λοιπόν, αν προσφέρει κάτι, ειναι ότι η προσπάθεια ειναι εξαιρετική οσο ατσούμπαλα και αν προκύψει, μου άρεσε περαν πασης προσδοκίας η επανεμφάνιση του traveler, η εμφάνιση του Yorgos, interted, babaduma, fenia42, krekouza, μέλη που ούτως ή άλλως ειχα σε υπόληψη γενικότερα και πολύ ευχαρίστως θα έβλεπα σε τακτική βάση, άσχετα από δεξιότητες παρουσίασης κλπ.

Φυσικά ειναι κάποια μέλη, taver, hydronetta, 10900 και μπόλικα ακόμη που λυπάμαι αν δεν αναφέρω- η συνεισφορά τους εξάλλου ουδόλως εξαρτάται από τη μικρή μου γνώμη- που θάθελα να δω.

Συμπερασματικά μου αρέσει η εκπομπή περισσότερο από το forum, ακόμη και αν οι ίδιοι και ίδιοι βγαίνουν και λενε ο,τιδήποτε και όπως οπως, εφόσoν αντέχουν φυσικά ή έχουν καποιο κίνητρο.
Θα συνεχίσω να παρακολουθώ μόνο τις ιστορίες, τις εκπομπές ακόμη και χύμα- προτιμώ τελικά το ανεπιτήδευτο και original χωρίς προετοιμασία- και τα αεροπορικά.
Δηλαδή traveler, όσο αμεθόδευτα ή ελλιπώς βγειτε να πειτε ο,τιδήποτε, προσωπικά έχω βαθμολογημένη την εκπομπή ως βασική ψυχαγωγία άπαξ της εβδομάδας και εάν έβγαινε ο Def και έλεγε παιδιά δεν βγαίνει, θα βάλουμε μια συμβολική συνδρομή στo youtube, θα συνεισέφερα.

Def παρακάτω το κειμενάκι για ιστορικούς λόγους μια και βγήκε μπροστά μου, αυτούσιο αλλά λειψό οπως ειχε αποθηκευτεί, ισχύουν κάποια τελικά, μεταξύ των οποίων και το 8) που φωτογραφίζει ιστορικό μέλος.

" To internet απέδωσε, σε μένα προσωπικά, τα social peak του στη δεκαετία του 2000, από την αρχή της. Πλέον είναι μόνον επαγγελματικό εργαλείο και επειδή για αυτούς που μεγαλώνουν ηλικιακά ο χρόνος συστέλλεται, προσπαθώ να βρώ ό,τι κατηγορώ τη ζωή πως νομίζω ότι ακόμα μου χρωστάει, στην πραγματική της διάσταση, μακριά από το Pc.
Η τριετής όμως σχέση με το travelstories, παρότι μετρημένες οι επισκέψεις μου, κατά παράξενο τρόπο ήταν το background σε σημαντικά, επικής προσωπικής διάστασης γεγονότα.
Απαντώντας στην ερώτηση του ιδιαίτερα ευφυούς- για αυτή του την ιδέα και μόνο- αλλά ανθρώπου που δεν ξέρει να ποζάρει σε φωτό, του Def, συνειρμικά θυμάμαι τα εξής:
1) Ανταλλαγή έξυπνων μηνυμάτων, πέραν των ταξιδιωτικών πληροφοριών αλλά με αφορμή αυτές, κυρίως με μέλη που δεν έτυχε να γνωρίσω. Προφανώς το travelstories δεν παρέμεινε η γυάλα άχρωμων καταναλωτών, εν προκειμένου του ταξιδιωτικού προϊόντος, αλλά αναπτύχθηκε με δυναμική, ως εκθετήριο ιδεών προερχόμενο από ψυχές και όχι μηχανές σε πάγκους ενδιαφέροντες ή μη.
2) αποτελεσματικότητα στο πληροφοριακό μέρος παρουσιάζει , αφού βέβαια κάποιοι κουράζονται για αυτό.
3) Το Off topic, που βρίσκεται τώρα σε ύφεση, ανέδειξε το βεληνεκές πολλών μελών που, ναι , είχε κανείς την απορία έως ανάγκη να δει, την επομένη, πώς απάντησαν.
4) Μακροσκελείς ταξιδιωτικές ιστορίες των οποίων μετά την ανάγνωση ουδεμία τύψη περί χαμένου χρόνου υπήρχε. Έτσι κι αλλιώς, ο τρόπος ανάπτυξης μιας ιστορίας επιτρέπει σε οποιοδήποτε μέλος να αναπτύσσει τα δικά του κριτήρια διαχείρισης ποιότητας και από την εισαγωγή σχεδόν να βλέπει το "trailer".
5) Μηνύματα δημόσια αλλά και pm που ενεθάρρυναν ή υποστήριξαν μέλη, για καλό βέβαια.
6) Διδακτικά και περιεκτικά σχόλια για νεότερους ή απειρότερους.
7) Πληροφορίες άμεσης αξιοποίησης.
8) Προσιτότητα μελών που θα περίμενε κανείς "στριμμένα".
9) Μεγάλες εντάσεις, κυρίως στο Offtopic, αντιπάθειες επίσης.
10) Θεματικές γνώσεις που μπορούσες να αποκτήσεις σε ειδικά topic κ.α.
Θα ήθελα το travelstories, αφού έχει ζωντανή καθολική προσωπικότητα, να μην "τελματώνει" μερικές φορές σαν πεισματικά καπελωμένο από το στερεότυπο ότι πρόκειται για ταξιδιωτικό site. Προτείνω να μειωθούν τα sectors που δεν εντυπωσιάζουν πιά, τα νέα post με τα ίδια και ίδια ερωτήματα, αφού κατηγοριοποιηθούν, πχ τα πως πάω από δω εκεί και πώς "
 
Last edited:

AERAS

Member
Μηνύματα
757
Likes
1.113
Τα είπε όλα ο @Traveller τι άλλο θέλεις από εμάς? Χαχαχα.
Θα πιαστώ όμως από την κουβέντα της @fenia42 '' Μας βγήκε αρκετά αυθόρμητα με το Δευκαλίωνα, σα να πινουμε καφέ και να τα λέμε". Αυτό ακριβώς μου αρέσει. Να βλέπω τα ταξιδιωτικά ιντερνετικα φιλαράκια να μιλάνε για οτιδήποτε σχετικό με ταξίδια. Έχω δει όλα τα επεισόδια δύο φορές, μια μόνος και μια με την σύζυγο.
Καλές οι χρηστικές πληροφορίες αλλά μου αρέσουν πολύ ερωτήσεις όπως :
  • πως γεννήθηκε η ιδέα για το ταξίδι αυτό?
  • αξίζει αυτός ο προορισμός για τον Έλληνα ενώ αντίστοιχο τοπίο μπορεί να δει πιο οικονομικά σε κοντινότερη χώρα?
  • ένιωθες ασφάλεια?
  • ξόδεψες όσα υπολόγιζες?
 

panpan

Member
Μηνύματα
6.865
Likes
26.631
Δεν τα είδα όλα τα επεισόδια,αλλά θα τα δω σύντομα.
Πολύ καλή προσπάθεια και από τον def ,αλλά και από τους συμφορουμίτες.
Ειδικά θα ήθελα να δω @tripakias
@10900 @KIKI μικρή τσοπανα, υδρονεττα, underwater earth citizen Isabelle.
Κι εγώ θα ήθελα να τους δω αυτούς,αλλά και κάποια μέλη που έχουν σταματήσει να γράφουν.
Π.χ.Έρση.
 

vikara

Member
Μηνύματα
474
Likes
3.966
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νησί του Πάσχα
Έχω ακόμα 11 επεισόδια να δω(...είδα μόνο το πρώτο).
Οτιδήποτε έχει να κάνει με την αμεσότητα που προσφέρει το "γυαλί",νομίζω ότι μόνο θετικά προσφέρει στην επικοινωνία των ταξιδιωτικών εμπειριών!
Μπράβο παιδιά,συνεχίστε τις εκπομπες,ειδικά αυτό το διάστημα που είναι ότι πιο "ζωντανό" σε ταξιδι μπορούμε να βιωσουμε:clap:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.565
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom