Εκπομπή Travelstories - επεισόδιο 7 - Ταξίδια και φαγητό

GTS

Member
Μηνύματα
6.785
Likes
18.176
Περι γουστου ουδεις λογος..θυμιζω μονο η συγκριση αφορα χωρες οχι κουζινες μεμονωμενα ξεκαρφωτες, αναφερθηκε σαφως στην εισαγωγη απο το Def..
Βαλε ενα γαλλο σεφ η σε αναγκη το Yorgos (που τα φτιαχνει ολα σπιτι του οπως ειπε...) με 3 υλικα μονο,παστα ,πιπερι κ τυρι να δημιουργησουν...
Μετα πηγαινετε Ρωμη να μαθετε να τρωτε..
κ την καλυτερη ψαροσουπα του κοσμου..
Περί γούστου ουδείς λόγος και ακολουθεί ολόκληρη έκθεση; έπρεπε να μπει τελεία τότε!
Φυσικά και δε μπορείς να κάνεις μακαρόνια όπως τα κάνουν στην Ιταλία, ψάχνουμε με το τουφέκι να φάμε καλό ιταλικό στην Αθήνα, καημός εδώ και χρόνια. Σήμερα βέβαια το βράδυ θα παίξει Ιταλική πίτσα από Ιταλό, Καισαριανή, ξέρεις εσύ.
Ψαρόσουπα στη Ρώμη έφαγε μόνο ένας! Μύθος!!
Τέλος, άλλος ένας λόγος που θεωρώ καλύτερη τη Γαλλική είναι η καταφανής υπεροχή της στα γλυκά. Όταν μιλάμε για ζαχαροπλαστική μιλάμε για Γαλλία, τι να λέμε. Αγαπάμε Ιταλία, τη θεωρώ πιο ωραία χώρα από τη Γαλλία αλλά κουζίνα-γλυκά Γαλλία.
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.785
Likes
18.176

Earth Citizen

Member
Μηνύματα
2.859
Likes
7.077
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Κι εγώ που νόμιζα ότι θα σας ιντριγκάρουν οι φακές μου με κόκκινα φασόλια...
Nonna Edda φυσικά!
http://www.nonnaedda.gr/
Ποια φασόλια τώρα, ίου...
Εδώ συνειδητοποιώ ότι μου έχει συστήσει και φίλη αυτό το μαγαζί πριν καιρό και είχα ξεχάσει τελείως την ύπαρξή του. Και είναι και στην ευρύτερη γειτονιά μου. Ευχαριστώ, θα δοκιμαστεί σύντομα.
 
  • Like
Reactions: GTS

tripakias

Member
Μηνύματα
8.031
Likes
12.137
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Πρεπει να ειμαι απο τους λιγους ανθρωπους στη Γη που δεν με ενδιαφερει το φαγητο ως ταξιδιωτικη εμπειρια.
Ως βιγκαν και επειδη δεν τρωω και λευκους υδατανθρακες εχω δυσκολευτει αρκετα σε αρκετες χωρες ( κυριως σε χωρια και μικρες πολεις) να βρω κατι να φαω.
Το Ισραηλ περισσότερο αλλα και οι γειτονικες χώρες, Ιορδανια και Λιβανος ειναι οι χωρες που ευκολα χωρις να χανω χρονο και σχεδον παντου βρισκω κατι ευγευστο να φαω.
Αγαπω επισης την Μεξικανικη και Βραζιλιανικη (Βραζιλια δεν εχω παει αλλα εχω φαει πολλες φορες βραζιλιανικο σπιτικο φαγητο) κουζινα ακριβως επειδη εχουν την κορυφαια για μενα τροφη, τα κοκκινα φασολια.
Λατρευω επισης τα καυτερα αλλα Ινδικο δεν μπορω να φαω. Και μονο που το σκεφτομαι μου ερχονται εικονες απο το Γαγγη και τη βρωμα και μου ρχεται να ξερασω. Μ αρεσει ομως η Ταυλανδεζικη κουζινα (αυτη που υπαρχει στην Ευρωπη, δεν εχω παει Ταυλανδη).
Η Γαλλικη ειναι ωραια αλλα δεν μπορουν να την πετυχουν ολοι. Υπαρχουν πολλα κακα εστιατορια που κυκλοφορουν στη χωρα.
Η Ιταλικη πολυ φτωχη και αρκετα ανθυγιεινη. Ευτυχως εχει και μια ψαρόσουπα.
 

soudianos

Member
Μηνύματα
3.701
Likes
6.315
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
@tripakias έφη...

Κι εγώ. Ούτε το αναφέρω στις ιστορίες κι ούτε το φωτογραφίζω. Εξαίρεση το πιάτο με κρέας από καμήλα στο Ιράν...
 

Señor_Nada

Member
Μηνύματα
1.541
Likes
8.517
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Πολύ ωραία εκπομπή! Καλύτερα που κρατήσατε την κουβέντα στο σε ποιες χώρες μπορείς να φας καλά γιατί αν μιλούσατε για κουζίνες χωρών θα άρχιζε πόλεμος στα σχόλια.

Θα ήθελα να δω κάποια στιγμή μια εκπομπή αφιερωμένη σε παραδοσιακές γιορτές (είτε θρησκευτικές, είτε γιορτές πόλεων κλπ). Ιδανικά να καλύπτουν όλες τις ηπείρους. Νομίζω υπάρχουν λίγες πληροφορίες για γιορτές στο φόρουμ. Είχε κάνει μια προσπάθεια ο @x7777 αλλά δυστυχώς λίγοι ασχολήθηκαν.

Σχετικά με την Ιταλική κουζίνα, ναι δεν είναι πολύπλοκη αλλά έχουν άπειρα πιάτα με ένα υλικό. Πχ με φασολάκια φτιάχνουν από σαλάτες και κοκκινιστά μέχρι φούρνου με τυριά. Άλλα τόσα για μελιτζάνες, για αγκινάρες κλπ. Έχουν άπειρα πιάτα χωρίς ζυμαρικά.
 

Leftris B

Member
Μηνύματα
1.783
Likes
1.110
Επόμενο Ταξίδι
τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
japan
από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη κι από τα Επτάνησα μέχρι το Καστελόριζο θα φας πολύ καλά αρκεί να ξέρεις που θα πας να φας και ποιες είναι οι σπεσιαλιτέ (να σου προτείνουν ντόπιοι δλδ) εγώ εκεί έχω καταλήξει... το ίδιο ισχύει και στο εξωτερικό, στις περισσότερες χώρες θα βρεις εξαιρετικό φαγητό ίσως μόνο τα καυτερά που δεν αρέσουν σε κάποιους να παίζουν σημαντικό ρόλο. Έχω δει από τον εαυτό μου να αγαπήσω εθνικές κουζίνες γιατί μου πρότειναν κάποιοι που να πάω να φάω σε 2-3 μαγαζιά, αντίστοιχα σε άλλες χώρες στα τυφλά που επέλεξα δεν ικανοποιηθηκα τόσο και πολύ πιθανών να αδικήθηκε η χώρα στην κριτική μου. Εννοείται ότι αυτά τα μαγαζιά που αναφέρω σχεδόν ποτέ δεν ειναι σε εμφανή σημεία, συνήθως δεν έχουν σπουδαία διακόσμηση και δεν είναι οι τιμές απρόσιτες.
προσωπική άποψη όλα αυτά βέβαια
 

x7777

Member
Μηνύματα
873
Likes
3.407
Επόμενο Ταξίδι
Mexico
Ωραία εκπομπή. Πάντως και για μένα το φαγητό δεν είναι παράγοντας επιλογής προορισμού. Δηλαδή αν θέλω να πάω κάπου (πχ Αιθιοπία, Ναμίμπια κλπ) θα πάω. Δεν θα πω, α δεν πάω επειδή δεν θα φάω καλά. Βέβαια θέλοντας και μη, γυρνώντας από ένα ταξίδι και έχοντας δοκιμάσει την κουζίνα αν σε ρωτήσει κάποιος μπορείς να πεις ότι στην Α χώρα είχε "καλύτερη" κουζίνα από την Β χώρα. Πχ έπαθα πλάκα με την ποιότητα φαγητού στη Κοπεγχάγη.
Μου έκανε εντύπωση που κανείς δεν ανέφερε τη σκανδιναβική κουζίνα πχ Δανία. Οι άνθρωποι έχουν γαστρονομική παιδεία και κουλτούρα
 

coco

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
2.283
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
Και στην Καλαματα μεγαλουργουν με μακαρονια,λαδι και μυτζηθρα,φτιαχνουν την περιφημη τσουχτη και ριχνουν κι ενα τηγανιτο αβγο απανω...πανδαισια...
 

alma

Member
Μηνύματα
3.726
Likes
15.092
Ενδιαφέρον επεισόδιο. Συμφωνώ με τον Traveller για τα απίστευτα τοπ κρέατα στην Αργεντινή(και όχι μόνο.Θα έβαζα και τα εμπανάδας στα αγαπημένα μου), όπως και για την κουζίνα της Ιταλίας σε γενικές γραμμές. Στην Γαλλία δεν μπορώ να πω πως μου άρεσε το φαγητό.Ειδικά τα τυριά κατακαθόλου και είμαι άνθρωπος που γενικά τρώω τυριά και ελληνικά και ιταλικά και ιρλανδικά κλπ...Αλλά δεν έχω πάει νότια Γαλλία οπότε μπορεί εκεί να είναι διαφορετικά. Γενικά είμαι φαν της μεσογειακής κουζίνας και από τα καλύτερα φαγητά τα έχω φάει στην Ελλάδα. Κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα και σε νησιά του Αιγαίου. Τι να πω για την Λέρο. Έρχονταν μεγιστάνες ιδιοκτήτες ομάδων από την γείτονα χώρα μόνο για να φάνε και δεν βρίσκαμε τραπέζι. Τι να πω για την Ήπειρο με τις απίστευτες πίτες, για τα υπέροχα θαλασσινά της Αλεξανδρούπολης, για την Κρητική κουζίνα, για τα νοστιμότατα φαγητά σε χωριά της Χίου και της Σάμου.....
Επίσης η πορτογαλική κουζίνα(αν και δεν είναι στη Μεσόγειο η χώρα) έχει πολλά κοινά με την μεσογειακή κουζίνα, υπέροχα εξωτικά φρούτα σε Μαδέρα και Αζόρες, τρομερά θαλασσινά....Την βάζω στα τοπ όπως και την χώρα γενικότερα.
Ωστόσο είναι ενδιαφέρον να βλέπεις πόσο διαφορετικά γούστα υπάρχουν στα φαγητό, όπως και στα ταξίδια.
 

GKCAPO

Member
Μηνύματα
767
Likes
305
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΝΑΔΑΣ-Η.Π.Α.
Βόρεια Μεσόγειος. Φτάνει και περισσεύει. Μια ζωή να την μελετάς γαστρονομικά, δε θα σου φτάσει. Με πρώτη την Ιταλία εννοείται...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.195
Μηνύματα
883.529
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom