• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για το μήνα Ιανουάριο 2019 !!

Νήσοι Σολομώντα 'Ενα ξεχασμένο μέρος, Νησιά του Σολομώντα

konstilia

Member
Μηνύματα
25
Likes
128
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
Τα πάντα ¨-)

Κάλιο αργά παρά ποτέ λένε ¨-)
Γεια σας ξανά¨-)
Δεν ξέρω από που να αρχίσω..
Βρίσκομαι στα Νησιά του Σολομώντα σαν εθελόντρια γιατρός,δουλεύω σε ένα μικρό νοσοκομείο στο Guadalcanal,το μεγαλύτερο νησί,γύρω στα 30km από την πρωτεύουσα-Honiara.
Πριν κάνω την αίτηση για να έρθω φυσικά δεν ήξερα που είναι τα Solomon Islands και είμαι σίγουρη ότι αν δεν ήταν για τη δουλειά δεν θα ερχόμουν ποτέ!!!
Η πραγματικότητα εδώ είναι φυσικά πολύ διαφορετική από τη δική μας..
Υπάρχουν 2 πραγματικότητες..Η πρωτεύουσα,περίπου 70.000 κάτοικοι,αρκετά μικρή και τα υπόλοιπα!!!
Στη Honiara δεν υπάρχουν πολλά να κάνει κανείς!!!2 καφέ,κάποια ξενοδοχεία/εστιατόρια,3-4 bar...Στα υπόλοιπα μέρη δεν υπάρχει τίποτα απολύτως,ούτε καν ηλεκτρισμός..
Δεν υποφέρουν από υποσιτισμό χάρη στη φύση τους...ακόμα και αν κάποιος δεν έχει καθόλου χρήματα αρκεί να ανέβει σε ένα δέντρο και να μαζέψει φρούτα!!
Αυτό είναι καλό υποθέτω..Από την άλλη λόγω αυτού ο κόσμος εδώ δεν είναι ακόμα έτοιμος να αναπτυχθεί..
Θα μου πείτε τί είναι developing?Και ποιος μπορεί να κρίνει τί είναι καλύτερο για αυτούς τους ανθρώπους?...
Κανένας..
Το δικό μου σχόλιο αφορά κυρίως την έλλειψη όρεξης για δουλειά...Και ούτε αυτό θα ήταν κατακριτέο,κατά τη γνώμη μου,αν δεν ξόδευαν ότι έχουν για να αγοράσουν τηλέφωνο,τσιγάρα και αλκοόλ!!
Η εξωτερκή βοήθεια είναι κυρίως από Ιαπωνία (λόγω του 2ου παγκοσμιου πολέμου-είναι ο μόνος λόγος που ίσως κάποιος γνωρίζει αυτό το ξεχασμένο μέρος-μάχες μεταξύ Ιαπωνίας και Αμερικής),Ταιβάν (επείδη την αναγνωρίζουν έως ανεξάρτητο κράτος!!!),Αυστραλία (κατά τη γνώμη μου για οικονομικά συμφέροντα) και Νέα Ζηλανδία (υποθέτω λόγω των γειτόνων τους).
Κάτι που όλοι οι ξένοι βρίσκουν ιδιαίτερα απογοητευτικό εδώ είναι ότι οι ντόποιοι συνάδελφοι δεν κάνουν τίποτα για να μάθουν και να βελτιωθούν έτσι ώστε όταν οι εξωτερική βοήθεια αποχωρήσει να μπορούν να συνέχισουν μόνοι τους..
Δεν ξέρω αν είναι θέμα βολέματος,γιατί να δουλέψουν αφού κάποιος άλλος δουλεύει για αυτούς,χώρίς να σκέφτονται το μέλλον,ή επειδή απλά οι συνήθειες είναι το πιο δύσκολο πράγμα να αλλάξει κανείς!!
Ελπίζω το δεύτερο αν και φοβάμαι ότι είναι το πρώτο..
Προσπερνάω..
Η ζωή στην πόλη είναι μια χαρά για όποιον έχει χρήματα,όπως παντού άλλωστε,η Honiara είναι πανάκριβη,τιμές Ευρωπαικές..
Στα υπόλοιπα μέρη κάποιος μπορεί να μη χρειάζεται καν χρήματα..αρκεί να έχει ένα κήπο με λαχανικά και να βγει για ψάρεμα ¨-)
Σχολεία..υπάρχουν..στα χώριά όμως πολλά παιδιά δεν πάνε ποτέ σχολείο..
Νοσοκομεία...δεν υπάρχουν..Υπάρχουν πολλές αλλά όχι αρκετές κλινικές όπου δουλεύουν μόνο νοσοκόμοι (2 χρόνια η σχολή) και κάνουν τη δουλειά του γιατρού..οπότε φαντάζεστε..Στα λιγοστά νοσοκομεία που υπάρχουν οι γιατροί είναι resigned (συγνώμη αλλά στα Ελληνικά θα έλεγα παραιτημένοι και δεν μου ακούγεται όμορφο!!)..Δεν τους αδικώ,μισθοί πενιχροί,δουλειά απίστευτοι,έλλειψη υποδομών και ιατρικών εξετάσεων..Και έπειτα ο κόσμος εδώ μπορεί να έρθει μετά από χρόνια(μου έχουν τύχει περιπτώσεις μετά από 10 χρόνια!!)για το πρόβλημα του!!
Επικεντώθηκα στα αρνητικά..
Ας μιλήσουμε για ταξίδια εδώ..
Είναι πολύ ακριβό καταρχάς να φτάσει κάποιος εδώ και έπειτα να ταξιδέψει εδώ!!
Όποιος μπορεί το συνιστώ ανεπιφύλακτα,πριν αυτός ο πρωτόγονος τόπος Δυτικοποιηθεί..
Υπάρχουν τα πανάκριβα resorts,ακριβώς ότι βλέπεται στις φωτογραφίες ίσως ομορφότερα,και το τίποτα,ξενώνες παρατοιμένοι,χειρότεροι από τα δικά μας κατώτερα standard!!!
Εγώ τα καλύτερα ταξίδια εδώ τα έχω κάνει home stay με φίλους από εδώ,στα χωριά τους!!!Εντελώς βασικά πράγματα αλλά η φιλοξενία τους είναι απίστευτη..και τα μέρη μαγικά!!Βόλτες με canoe με πανσέλληνο σε λιμνοθάλασσα,στη μέση του πουθενά,ψάρεμα και φυσικά ψάρι που λιώνει στο στόμα,απόλυτη χαλάρωση..εμείς και η φύση..
Μου φαίνεται σαν παραμύθι,μαγεία αυτό που έχω ζήσει..Λες και δεν υπήρξε ποτέ..
Φυσικά για όποιον δεν έχει πρόβλημα με έλειψη μπάνιου κτλ..
Δεν ξέρω τί άλλο να σας γράψω αυτή τη στιγμή..Τόσα πολλές εμπειριές σε 1 χρόνο..και πιστεύω ότι θα μπορέσω να σας διηγηθώ καλύτερα όταν γυρίσω Ελλάδα και επεξεργαστώ αυτό το χρόνο από μακρυά..
Θα βοηθούσε αν μου κάνετε ερωτήσεις..
Εγώ δεν ξέρω από που να αρχίσω και που να τελειώσω..
Περιμένω ερωτήσεις ¨-)

 

maxoula

Member
Μηνύματα
225
Likes
266
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη ξανά και ξανά
Καλημέρα!Πράγματι τι ωραίο μηνυματάκι μας περίμενε πρωί-πρωί :) Έψαξα να δω που βρίσκονται τα νησιά Σολωμόντα, είδα και φωτογραφίες και εντυπωσιάστηκα! Είναι επίσης πολύ μακρυά... Όποτε θα έχεις χρόνο δώσε μας κάποιες λεπτομέρειες για το καιρό στα νησιά, το φαγητό, τις παραλίες (φαντάζομαι θα είναι τύπου γαλάζια λιμνη), τους ανθρώπους, τη γλώσσα τους και άλλες τέτοιες βασικές πληροφορίες που πολλοί από εμάς ίσως δεν γνωρίζουμε. Επίσης, το περιβάλλον εργασίας σου, αν είσαι ευχαριστημένη με το νοσοκομείο και το σύστημα υγείας τους... Καλά να τα περνάς :p
 

GKCAPO

Member
Μηνύματα
763
Likes
289
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΚΑΝΑΔΑΣ-Η.Π.Α.
Αγαπητή konstilia, καλώς ήρθες μαζί μας.
Απ' όσα γράφεις νομίζω πως η Δυτικοποίηση επέρχεται... Και δεν εννοώ βέβαια τις υποδομές, ανέσεις κλπ, αλλά τις νέες "ανάγκες", που εισχώρησαν σαν ενδοφλέβια ένεση, στους ανθρώπους εκεί.
Πριν τους μάθουμε το αλκοόλ, τα τσιγάρα και το κινητό, φαντάζομαι είχαν τις υπαρξιακές ισορροπίες τους.
..."Εργάζομαι όσο μου χρειάζεται, χαίρομαι τη ζωή, κλπ. Ίσως στα 40 είμαι γέρος και στα 45 αναχωρήσω, από κάποια αρρώστια...εε και λοιπόν???..."
Και για να καλύψουν τις "ανάγκες" τους,..... πρέπει να αλλάξουν ρυθμούς εργασίας κλπ., πράγμα δύσκολο μέσα σε χρόνια ή ακόμα και δεκαετίες...
Δύσκολοι προβληματισμοί, ειδικά για έναν ξένο ... Χαράς το κουράγιο σου!!! Να είσαι καλά:)
 

Lneermis

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
κωνστηλια καλησπερα!καλα εκανες κ ξεκινησες απ τα αρνητικα, ειναι απιστευτη η αισθηση που μου αφησε η γρηγορη περιγραφη σου για οσα ομορφα εχεις ζησει (σε ζηλευω ακομα κ για το ψαρι που λιωνει στο στομα!!)
αν θελεις περιεγραψε μια μερα ισως που εχεις ζησει εκει κ ηταν ξεχωριστη ή περειγρεψε μας την καθημερινοτητα σου, τι κανεις απ το πρωι μεχρι το βραδυ!συμβαδιζεις με τις συνηθειες κ τα εθιμα των ντοπιων?τι φορανε, τι τρωνε, τι γλωσσα μιλανε?
 

deka

Member
Μηνύματα
471
Likes
347
Επόμενο Ταξίδι
Mama Africa
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού/Γουατεμάλα/Ν.Πάσχα
Κωνστηλια, θεωρώ ότι ζεις μια μοναδική εμπειρία ζωής! Μπράβο σου! Να χαίρεσαι και να εκμεταλευτείς την κάθε στιγμή εκεί!!!
 

konstilia

Member
Μηνύματα
25
Likes
128
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
Τα πάντα ¨-)
Γεια σας ¨-)
Σήμερα έχω τη μέρα off επειδή χθες τσακώθηκα άσχημα με κάποιον από το προσωπικό του νοσοκομείου και είχα ανάγκη να ηρεμήσω…Δεν είναι ο καλύτερος τρόπος να τελειώσω τη δουλειά μου εδώ αλλά αυτά συμβαίνουν i guess..
Φυσικά η διάθεση μου δεν είναι καλή οπότε θα επικεντρωθώ στο να απαντήσω στις ερωτήσεις για να μην γίνω αρνητική..
Το κλίμα εδώ είναι τροπικό με 2 εποχές,Νοέμβριος με Μάρτιο η περίοδος των βροχών..όταν ανοίγει ο ουρανός ξεχνάει να σταματήσει..και η ξηρή περίοδος..Η θερμοκρασία είναι γύρω στους 30 βαθμούς αλλά με υγρασία 80% είναι λες και είναι 40!!!Στην περίοδο των βροχών πολλές φορές έχουν τυφώνες..
Το φαγητό εξαρτάται από την περιοχή..Έχουν απίστευτα φρούτα,ανανάς,μάνγκο,παπάγια,μπανάνες,κόκο…Όταν πρωτοήρθα εδώ ήθελα να ζήσω μόνο με φρούτα ¨-) Κατά τα άλλα γλυκοπατάτες,ρύζι,λαχανικά,ψάρι για όποιον ζει κοντά στη θάλασσα..Το κρέας είναι πολυτέλεια και είναι κυρίως κοτόπουλο και χοιρινό στους γάμους και τις γιορτές!! Έχουν το λεγόμενο motu το οποίο είναι ζεστές πέτρες όπου μαγειρεύουν και καλύπτουν το φαγητό με φύλλα μπανάνας όσο μαγειρεύεται…Χρειάζεται κάποιες ώρες αλλά αξίζει..Χρησιμοποιούν πολύ το κόκο στα φαγητά τους,το οποίο δίνει μια γλυκιά γεύση..Δεν είναι κακό,διαφορετικό θα έλεγα.. Φυσικά μιλάω για τα χωριά..Στην πόλη μπορείς να βρεις σχεδόν τα πάντα..
Η επίσημη γλώσσα είναι τα αγγλικά..Έως το ’78 ή ’79 ήταν αποικία της Μεγάλης Βρετανίας..Η πραγματικότητα είναι φυσικά διαφορετική!!!Μιλάνε Pidgin,λένε ότι είναι broken english…Εγώ δυσκολεύτηκα αρκετά να το μάθω..Καταρχάς δεν ήξερα ότι χρειαζόταν να μάθω μια άλλη γλώσσα!!!Δεν μου το είχαν πει!!Έκπληξη!!Έμαθα το Pidgin ακούγοντας τους ντόπιους..Οι περισσότερες λέξεις είναι αγγλικές αλλά η σύνταξη είναι πολύ ιδιαίτερη και είναι αυτό που δυσκόλεψε εμένα..Υπάρχουν περισσότερες από 70 γλώσσες!!!!Οι πιο ηλικιωμένοι,τα παιδιά και πολλές γυναίκες μιλάνε μόνο γλώσσα,ούτε καν Pidgin!!!
Όποιος μιλάει την ίδια γλώσσα εδώ είναι Wantok->One talk…Όλη η ζωή στα Νησιά του Σολομώντα βασίζεται στο λεγόμενο Wantok system το οποίο είναι πολύ ιδιαίτερο..Θα προσπαθήσω να το εξηγήσω…Είναι πολύ παράλογο για τη δική μας νοοτροπία..
Ο καθένας έχει τους Wantok του εδώ..οι οποίοι είναι πολλοί,όλη η οικογένεια φυσικά,οι οικογένειες εδώ είναι πολυμελείς,και όλο το χωριό!!!200-300 άνθρωποι??Όταν κάποιος Wantok σου ‘’χρειάζεται’’ κάτι είσαι ΄΄υποχρεωμένος΄΄ να τον βοηθήσεις..Από χρήματα έως φιλοξενεία..Για όσο καιρό το χρειάζεται!!!Δεν υπάρχει όριο..και φυσικά δεν μπορείς να ξέρεις αν όντως έχει ανάγκη βοήθεια ή εκμεταλλεύεται..Κανένα όριο..Αν δεν βοηθήσεις θα γυρίσει στο χωριό και θα πει ότι δε βοήθησες και όλο το χωριό θα στραφεί εναντίον σου..Προσωπική μου γνώμη είναι ότι θεωρητικά είναι όμορφο σύστημα,σοσιαλισμός,ο ένας βοηθάει τον άλλο..Δυστυχώς όταν πρόκειται για θεωρίες εφαρμοσμένες από τους ανθρώπους τίποτα δεν είναι όπως στη θεωρία..Δεν υπάρχει κανένα όριο μεταξύ ανάγκης και εκμετάλλευσης!!!Υπάρχουν Wantoks που έρχονται για παράδειγμα στην πόλη για μήνες,δεν κάνουν τίποτα απολύτως και είσαι υποχρεωμένος να τους φιλοξενήσεις,να τους ταΐσεις και να τους δώσεις ότι ζητήσουν..και οι άνθρωποι εδώ δεν ντρέπονται καθόλου να ζητήσουν!!!
Αυτό είναι όσο πιο απλοϊκά μπορώ να εξηγήσω το Wantok system…Καθορίζει τα πάντα..Ακόμα και την πολιτική εδώ!!!Όλα βασίζονται σε αυτό το σύστημα!!!
Οι ντόπιοι…Η κουλτούρα αλλάζει από νησί σε νησί..Διαφορετικά ήθη και έθιμα..Τα πιο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους είναι ότι ποτέ δε θα σε κοιτάξουν στα μάτια,εκτός μετά από πολλούς μήνες,και δε θα πουν ποτέ όχι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ακόμα και αν τους ρωτήσεις αν έχουν κάνει κάτι και δεν το έχουν κάνει θα πουν ότι το έκαναν!!!!Φαντάζεστε πόσο δυσκολεύει την καθημερινότητα αυτό το χαρακτηριστικό τους!!!Πρέπει να κάνεις τις ερωτήσεις με πολύ συγκεκριμένο τρόπο για να είσαι σίγουρος ότι λένε την αλήθεια!!!!Επιπλέον σε προσωπικές σχέσεις πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός γιατί επειδή δεν λένε ποτέ όχι στο τέλος αν νοιώθουν καταπιεσμένοι απλά εκρήγνυνται!!!Κατά τα άλλα γελάνε συνέχεια,είναι ιδιαίτερα περίεργοι-φιλοπερίεργοι,μιλάνε για σχεδόν τα πάντα,όλοι ξέρουν τα πάντα!!!Στα χωριά ζουν μέρα με τη μέρα…καμία ανησυχία για το μέλλον,κανένας στόχος..Είναι όμορφο από τη μία..Από την άλλη δε συμβαδίζει με τη Δυτικοποιήση..Πολλές φορές αναρωτιέμαι αν θα ήταν καλύτερο να μην υπήρχε καμία εξωτερική βοήθεια…Να τους άφηναν να ζήσουν όπως ζούσαν..Στην τελική στα χωριά η ζωή είναι ακριβώς η ίδιο εκτός από το γεγονός ότι φοράνε ρούχα και έχουν τηλέφωνα πλέον!!!!!!!Οι νέοι θέλουν να πάνε στην πόλη επειδή έχουν περισσότερα πράγματα να κάνουν αλλά στην πόλη δεν υπάρχουν δουλειές και η ζωή είναι ακριβή!!!Προς το παρόν δεν έχουν ιδιαίτερη εγκληματικότητα,μικροκλοπές απλά..Έχουν απίστευτο πρόβλημα με την οικιακή βία,θύματα φυσικά κυρίως οι γυναίκες..Ένας από τους παράγοντες αυτού είναι ότι όταν κάποιος παντρεύεται εδώ η οικογένεια της γυναίκας καθορίζει μια ‘’τιμή’’ για τη γυναίκα,τα λεγόμενα shell-money,φτιαγμένα από κοχύλια,τοπικά χρήματα-νομίσματα..Ο άντρας ‘’αγοράζει’’ τη γυναίκα οπότε στο μυαλό του είναι κτήμα του!!!Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι οι βιασμοί,δεν είναι καθόλου ασφαλές για μια γυναίκα να κυκλοφορεί μόνη της τη νύχτα,λόγω έλλειψης φωτισμού και κατανάλωσης αλκοόλ είναι εύκολο θύμα!!!
Κάτι άλλο περί κουλτούρας είναι ότι δεν έχουν καθόλου αντιπαραθέσεις!!!Είναι προσβολή για αυτούς να τους αντιμετωπίσεις ευθέως!!Αυτός ήταν ο λόγος που τσακώθηκα χθες..Είπα ευθέως σε έναν νοσοκόμο ότι έκανε ένα πολύ μεγάλο λάθος και πιθανότατα τον προσέβαλα..ίσως να έπρεπε να ήμουν πιο προσεκτική και να σεβαστώ τους τρόπους τους αλλά όταν κάποιος παραλίγο να σκοτώσει ασθενή από λάθος δεν πιστεύω ότι ο τρόπος έχει σημασία ή ότι πρέπει να τον σεβαστώ!!Τεσπα..
Πρέπει να φύγω τώρα..
Θα συνεχίσω την επόμενη φορά…Είναι τόσα πολλά αυτά που έχω να πω ¨-)
Θα συνεχίσω με την κουλτούρα,ήθη και έθιμα..
 

konstilia

Member
Μηνύματα
25
Likes
128
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
Τα πάντα ¨-)
Θα ανεβάσω φωτογραφίες σε κανα 2 βδομάδες που θα είμαι Ελλάδα...λόγω σύνδεσης είναι σχεδόν αδύνατο από εδώ..
 

_antonis_

Member
Μηνύματα
3.357
Likes
1.232
Καλά, ίσως να μην ξέρουν άλλοι που βρίσκονται τα νησιά του Σολομώντα, αλλά εμείς οι ταξιδιώτες και ονειροπόλοι ξέρουμε καλά!

Ειδικά αν δείς το θέμα ''Ποιά μέρη θέλετε να δείτε'', θα το δείς στη λίστα μου! Θα ήθελα να το συνδιάσω με μια Παπούα, αλλά είναι πολύ δύσκολο ταξίδι, θέλει χρήμα και λίγη τόλμη όσον αφορά την Παπούα.

Δυστυχώς δεν έχω χρόνο να διαβάσω λεπτομερώς τι γράφεις, αλλά θα το κάνω το συντομότερο και θα σε πρήξουμε και σένα με ερωτήσεις!!

Είσαι πολύ τυχερή που βρίσκεσαι εκεί, πραηματικά στην άλλη άκρη και σε έναν τόπο που πολύ δύσκολα μπορεί να βρεθεί κανείς, μπράβο!!

Ακόμη και για εισιτήρια που είχα κοιτάξει κάποια στιγμή, ακόμη και απο Αυστραλία ήταν ακριβά, ακόμη κι απο Παπούα, μόνο τα εισιτήρια κοστίζουν περί τα 1700 να κανει κανείς όλο το ταξίδι...

Ίσως να αναφέρεις για καταδύσεις -δεν διάβασα- αλλά αν έχεις σχέση με καταδύσεις, φαντάζομαι πως είναι μοναδικό μέρος με τόσες 100άδες πλοία και αεροπλάνα βουλιαγμένα για δεκαετίες στον βυθό...
 

konstilia

Member
Μηνύματα
25
Likes
128
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
Τα πάντα ¨-)
Σήμερα έγραψα στο θέμα καταδύσεις!!
Εκανα το course εδώ..είναι απίστευτα όμορφα και όπως είπες εκατοντάδες πλοία και αεροπλάνα από το 2ο παγκόσμιο..
Είναι πανάκριβο να έρθεις εδώ..εγώ ήμουν τυχερή επειδή το εισιτήριο ήταν στη συμφωνία!
Ακόμα και να ταξιδέψεις εδώ είναι πολύ ακριβό..
Για ότι χρειαστείς πληροφορίες μη διστάσεις..1 χρόνο εδώ το έψαξα αρκετά..
Πάπουα είναι άλλη ιστορία,λόγω εγκληματικότητας!!!
Έχω κάποιους γνωστούς που ζουν εκεί και μπορώ να ρωτήσω αν θέλεις κάτι το συγκεκριμένο..
Πώς μπορώ να γραφτώ στο γκρουπ για τις καταδύσεις?
 

joss

Member
Μηνύματα
523
Likes
154
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Πολλα...
"...!Υπάρχουν Wantoks που έρχονται για παράδειγμα στην πόλη για μήνες,δεν κάνουν τίποτα απολύτως και είσαι υποχρεωμένος να τους φιλοξενήσεις,να τους ταΐσεις και να τους δώσεις ότι ζητήσουν.."

Πως δεν το εχουν σκεφτει αυτο ακομη οι πολιτικοι μας (τρομαρα μας) για τους δημοσιους Υπαλληλους? Το προωτο σκελος ηδη το εχουν (δεν κανουν τιποτα), με λιγη προσπαθεια θα μπορεσουμε να τους ικανοποιησουμε και το δευτεριο σκελος.

Τωρα επι του θεματος μας, απλα επαθα πλακα. Σπανια βρισκω καποιον(-ποια) που εχει παει σε ενα απο τα μερη (κουφα στη πλειοψηφια τους...) που σκοπευω να παω. Τα Νησια του Σολομωντα ειναι φυσικα ψηλα στη λιστα μου λογω του παθους μου για το ψαρεμα ανοικτης θαλασσης και συμφωνα με τα λεγομενα της konstilia καταλαβαινω οτι ειναι οπως το φανταζομαι και μου εχουν πει. Τα πιανεις τη ψαρουκλα σου και μετα να την ψηνεις διπλωμενη σε φυλλα μπανανιας παν σε καφτες πετρες. Ε ρε μανα μου...

Οσο για τη τεμπελικη ζωη, αυτο ειναι λιγο πολυ κοινο σε ολα τα μερη οπου υπαρχουν ζεστη και εξωτικα μερη. Στα περισσοτερα ειναι easy come - easy go μεχρι την επομενη ημερα.

Αν μπορεσεις (ή ακουσεις απο καποιον) αγαπητη konstilia στειλε τιμες για ενοικιαση βαρκας / σκαφους για ψαρεμα. Αναμενουμε ολοι με αγωνια νεα σου για μια καπως διαφορετικη κοινωνια.
 

GKCAPO

Member
Μηνύματα
763
Likes
289
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΚΑΝΑΔΑΣ-Η.Π.Α.
.......... εμείς οι ταξιδιώτες και ονειροπόλοι
............................................
...
Αγαπητέ _antonis_ δεν σου απαντώ επί του θέματος (παραείσαι "μπροστά").
Με αυτό που γράφεις μου ήρθε μια ιδέα: Τι θα έλεγες να φτιάξουμε ένα γκρουπ για όσους "στήνουν" μεσ' το μυαλό τους, πολλά περισσότερα ταξίδια απ΄όσα πραγματοποιούν??? Που "επιβιώνουν" ονειρευόμενοι δηλαδή. Που "ζουν" οργανώνοντας, στη κυριολεξία, ταξίδια...
Εγώ διεκδικώ την πρώτη θεση, όσον αφορά την ποσότητα (τουλάχιστον 2-3 ταξίδια τη βδομάδα). Εσύ, ίσως την πρώτη θεση, όσον αφορά την ποιότητα (άκου Παπούα:shock:, θα μας φάνε...:haha:)....
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.862
Likes
2.213
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ειρηνικος ..παντου
Φοβερη εμπειρια αυτο που ζεις !!!!
Εγω περιμενω με ανυπομονησια τις φωτο και λογω αντικειμενου θα ηθελα να σε ρωτησω κατι αλλο :
θα ηθελες να μου δωσεις καποια παραδειγματα της γλωσσας Pidgin ,τα broken English που μας ελεγες οτι χρειαστηκε να μαθεις εκ νεου...για να καταλαβουμε περι τινος προκειται.
Σε ευχαριστω πολυ.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
32.767
Μηνύματα
838.140
Μέλη
37.749
Νεότερο μέλος
myrtw_m

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom