Νήσοι Σολομώντα 'Ενα ξεχασμένο μέρος, Νησιά του Σολομώντα

konstilia

Member
Μηνύματα
25
Likes
128
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
Τα πάντα ¨-)

Ψάχνοντας στο pc μόλις βρήκα ένα κείμενο που έχω γράψει από μια ηχογράφηση του εαυτού μου στις πρώτες μου διακοπές στα Solomons το Πάσχα στο Marovo Lagoon..
είναι λίγο άκυρο ίσως και λίγο μπερδεμένο γιατί ουσιαστικά γράφω ότι έλεγα εκείνη τη στιγμή για να μην τα ξεχάσω την επόμενη μέρα..Θα κάνω αντιγραφή γιατί πιστεύω ότι είναι πολύ αντιπροσωπευτικό του πόσο surreal ήταν η κατάσταση!!

Είναι 19 Απριλίου νομίζω, 18 ή 19..Τρίτη βράδυ…την Κυριακή ήρθαμε στο Marovo Lagoon με την Alessandra και τον Selwyn.
Κυριακή βράδυ πήγαμε στο σπίτι του John Wein και μείναμε...Δευτέρα την περάσαμε όλη την ημέρα στη βάρκα, snorkelling στα νησιά, desert islands, μόνο εμείς, το βράδυ γυρίσαμε σπίτι. Ο Selwyn πήγε για ψάρεμα και φάγαμε φρέσκο ψάρι το οποίο έλιωνε στο στόμα..Είχε moonlight, βγήκαμε για βαρκάδα με canoa, κάναμε το γύρο του ακριβώς απέναντι νησιού, το οποίο ήταν απίστευτο.. Το φεγγάρι καθρεφτιζόταν στο lagoon και όλο το νησί καθρεφτιζόταν, σκηνή από moovies ή documentary..Τυχεροί που δεν βυθιστήκαμε γιατί το canoa έβαζε νερό από παντού…ο S. έκανε κουπί και εγώ με τα χέρια προσπαθούσα να βγάλω το νερό..με άφησε σε ένα άλλο σημείο του νησιού και γύρισα πίσω στο σπίτι barefoot (δεν είχα πάρει τις σαγιονάρες μου) μέσα στη βροχή..
Σήμερα ήρθαμε στο Kokete...είναι ένα πανέμορφο χωριό το οποίο βρίσκεται στο Lagoon πάντα, στο Marovo Lagoon...Το οποίο δεν έχω λόγια να το περιγράψω..Εδώ μεγάλωσε ο S.
Δεν μας περίμεναν, δεν τους είχε ειδοποιήσει ότι θα ερχόμασταν!!!Θα μου πεις πώς να τους ειδοποιήσει αφού εδώ δεν πιάνει το κινητό??Όταν φτάσαμε μαζεύτηκε όλο το χωριό να μας καλοδεχθεί ¨-) Άνοιξαν το logde όπου θα μείνουμε και άρχισαν να το καθαρίζουν άτομα από το χωριό, έτσι ώστε να μας φιλοξενήσουν… Το έκαναν αγνώριστο..Εγώ όταν μπήκα μέσα στην αρχή σκέφτηκα ουπςςς …εδώ πέρα θα μείνουμε??δεν υπήρχε χώρος, ήταν πολύ βρώμικο..θα κοιμόμουν βέβαια.. αλλά …ήταν απίστευτα βρώμικο…
Μέσα σε 1 ώρα το είχαν κάνει αγνώριστο, πεντακάθαρο..
Αυτή τη στιγμή βλέπω ένα ουράνιο τόξο γύρω από το φεγγάρι!!!!
Μας έφτιαξαν την κουζίνα, έξω από το σπίτι…
O S. Και ένας ξάδελφος του μας μαγείρεψαν..
Εμείς κάναμε ντους στη μέση του χωριού..υπάρχει μια ντουζιέρα η οποία είναι καλυμμένη γύρω γύρω και βάλαμε ένα lava lava για να καλύψουμε την πόρτα και να…για να κλείσουμε το..τέλος πάντων για να μπορέσουμε να κάνουμε ντους!!!!Απίστευτα τα γέλια με την Ale..Από την άλλη θα έπρεπε απλά να χαιρόμαστε που υπάρχει η δυνατότητα για ντους!!
Ήρθαμε εδώ στο lodge..ξάπλωσα..είδα τον πιο απίστευτο ουρανό..τα απίστευτα αστέρια..είχα την αίσθηση ότι τα αστέρια πέφτουν από τον ουρανό..λες και αιωρούνται..
Ήρθε μια θεία του S., η οποία μας έφερε πατάτες και ψάρι, του λέει …είναι θεία του …και του λέει ¨δε θυμάμαι το όνομά σου!!¨χα χα χα
Φάγαμε καταπληκτικά..κάτω από έναν απίστευτο ουρανό, με πανσέληνο..δεν ξέρω αν ήταν χθες ή σήμερα..τέλος πάντων..τεράστιο φεγγάρι..και τα σύννεφα τα οποία περνάνε..και το αεράκι όσο όσο πρέπει για να σε φρεσκάνει..
Πίνω nes cafe..και φτιάχνω coconut wine!!!
Χθες γνωρίσαμε έναν Ελβετό, ο οποίος είναι εδώ εδώ και 10 χρόνια και φτιάχνει κρασί από ανανά και πήγαμε και συστηθήκαμε και πήραμε το κρασί του..
Και με όλα αυτά ο S. είπε ¨ και εγώ μπορώ να φτιάξω coconut wine, το οποίο θα το αφήσουμε 1-1 ½ μέρα και θα το ανοίξουμε την Πέμπτη όταν θα έρθει η Roslyn να το πιούμε…
Εεε..εφόσον φτιάξαμε το coconut wine χαζεύαμε τα σύννεφα τα οποία περνάνε και παίρνουν απίστευτα σχήματα.. ¨-)
Τώρα αυτή τη στιγμή, για να καταλάβεις, για να καταλάβετε, για να καταλάβω..δεν ξέρω σε ποιον αναφέρομαι..σε εμένα και στο ημερολόγιο μου μάλλον..βλέπω ένα ουράνιο τόξο σε σύννεφο, γύρω γύρω από το φεγγάρι, το οποίο δεν μπορώ να φωτογραφίσω γιατί έχω μείνει από μπαταρία από τις τόσες πολλές φωτογραφίες που έχω πάρει σε 3 μέρες..
Και θα έπρεπε να …δηλαδή..
Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω αυτό που ζω, δεν υπάρχουν λόγια να το εκφράσω..
Εφόσον φτιάξαμε το coconut wine, την οποία συνταγή ελπίζω να θυμάμαι αύριο για να την γράψω..δεν είμαι πολύ σίγουρη ότι θα τη θυμάμαι ¨-)
Εεεε..μας έφερε nes cafe,μας έφερε ζεστό νερό και nes cafe..
Εγώ στην αρχή δεν το ήθελα..
Ουσιαστικά η Α. έφτιαχνε nes cafe και τη κοίταζα και σκεφτόμουν, και έλεγα …τι γίνεται??δεν υπάρχει αυτό το πράγμα..και ήθελα να την βγάλω φωτογραφία να φτιάχνει τον καφέ μέσα στη νύχτα στο Kokete στη μέση του πουθενά..και λέω ..όχι όχι..δε θέλω..και μετά το σκεφτόμουν..και λέω..σε τι sureal κατάσταση βρίσκομαι???
Οπότε έπρεπε ακόμα και τον NesCafe να τον πιω γιατί είναι τόσο sureal..που δεν υπάρχει …δεν υπάρχει αυτό που ζω..Θα ήταν απίστευτη διαφήμιση για τη Nes αυτή ¨-)
Αυτό που ζω είναι ένα όνειρο.. είναι ένα πανέμορφο όνειρο..και αυτή τη στιγμή είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που το καταγράφω …γιατί …γιατί δε..θα ένιωθα ότι το ονειρεύτηκα αν δεν το κατ'έγραφα..
Αααα..πίνω nes cafe …το είπα αυτό..
Κάποιος μας έφερε coconuts..η Α. λέει τα ονόματά μας..και κάποιος μας έφερε coconuts πάρα πολλά coconuts..πρέπει να είναι 2,4,6,8,10,13-14 coconut τα οποία..δεν ξέρω ακριβώς αν τα έφερε όλα για εμάς …είναι απίστευτο..
Λοιπόν,9 λεπτά registration…νομίζω ότι θα συνεχίσω να πίνω τον καφέ μου, να χαζεύω το φεγγάρι, πολύ πιθανόν να πιούμε coconut σε λίγο..
Είμαστε εδώ εγώ, η Α., ο Σ ( local, το αγόρι της Α.),3 ντόπιοι..στη μέση του πουθενά..
Δηλαδή..αν χανόμασταν από εδώ αυτή τη στιγμή απλά οι οικογένειες μας θα ανησυχούσαν..κανένας δε θα μας έβρισκε..το κάνω λίγο fricky βέβαια τώρα....τώρα που το σκέφτομαι..
Η Α. έχει πιάσει συζήτηση στο Pidgin με 2 ντόπιους..και τα coconut όλο και πληθαίνουν..
Είμαι απλά ευτυχισμένη..
Είναι 11 λεπτά που καταγράφω..μμμ..είμαι πραγματικά σε ένα παραμύθι..είναι απίστευτο..»
«Θα φτιάξουμε και δεύτερο κρασί αυτή τη στιγμή …η Α. έχει ήδη καθίσει..και εγώ θα καθίσω με τον καφέ μου να φτιάξω το δεύτερο κρασί..ααα ίσως φτιάξουμε και quazo... με φωνάζει… ¨-) γεια»
«Ξέχασα να πω …μην ξεχνάμε ότι η μέση του πουθενά είναι σε ένα νησί, στα Solomon Islands, τα οποία μέχρι πριν από 30 χρόνια είχαν κανιβαλισμό και πριν από 10 χρόνια-7-8 χρόνια- αλληλοσκοτώθηκαν, κάτι σαν εμφύλιος, ένταση το λένε εδώ και κυνηγούσαν κεφάλια μέχρι πριν από 30 χρόνια..είναι λίγο spookie ουσιαστικά …και είναι τόσο μακριά από το σπίτι μου..ποτέ δε θα φανταζόμουν φυσικά ότι θα βρεθώ εδώ..θέλω να φτάσει το 1’ για να το κλείσω ¨-)ο S. άρχισε να της εξηγεί το κρασί και τώρα θα πάω να τους βοηθήσω και εγώ»..
Ξέχασα να πω το πιο σημαντικό…
Κοιμήθηκα με την πόρτα και τα παράθυρα ανοιχτά χθες ¨-)

 

maxoula

Member
Μηνύματα
225
Likes
266
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη ξανά και ξανά
Καλημέρα!Πράγματι τι ωραίο μηνυματάκι μας περίμενε πρωί-πρωί :) Έψαξα να δω που βρίσκονται τα νησιά Σολωμόντα, είδα και φωτογραφίες και εντυπωσιάστηκα! Είναι επίσης πολύ μακρυά... Όποτε θα έχεις χρόνο δώσε μας κάποιες λεπτομέρειες για το καιρό στα νησιά, το φαγητό, τις παραλίες (φαντάζομαι θα είναι τύπου γαλάζια λιμνη), τους ανθρώπους, τη γλώσσα τους και άλλες τέτοιες βασικές πληροφορίες που πολλοί από εμάς ίσως δεν γνωρίζουμε. Επίσης, το περιβάλλον εργασίας σου, αν είσαι ευχαριστημένη με το νοσοκομείο και το σύστημα υγείας τους... Καλά να τα περνάς :p
 

GKCAPO

Member
Μηνύματα
767
Likes
305
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΚΑΝΑΔΑΣ-Η.Π.Α.
Αγαπητή konstilia, καλώς ήρθες μαζί μας.
Απ' όσα γράφεις νομίζω πως η Δυτικοποίηση επέρχεται... Και δεν εννοώ βέβαια τις υποδομές, ανέσεις κλπ, αλλά τις νέες "ανάγκες", που εισχώρησαν σαν ενδοφλέβια ένεση, στους ανθρώπους εκεί.
Πριν τους μάθουμε το αλκοόλ, τα τσιγάρα και το κινητό, φαντάζομαι είχαν τις υπαρξιακές ισορροπίες τους.
..."Εργάζομαι όσο μου χρειάζεται, χαίρομαι τη ζωή, κλπ. Ίσως στα 40 είμαι γέρος και στα 45 αναχωρήσω, από κάποια αρρώστια...εε και λοιπόν???..."
Και για να καλύψουν τις "ανάγκες" τους,..... πρέπει να αλλάξουν ρυθμούς εργασίας κλπ., πράγμα δύσκολο μέσα σε χρόνια ή ακόμα και δεκαετίες...
Δύσκολοι προβληματισμοί, ειδικά για έναν ξένο ... Χαράς το κουράγιο σου!!! Να είσαι καλά:)
 

Lneermis

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
κωνστηλια καλησπερα!καλα εκανες κ ξεκινησες απ τα αρνητικα, ειναι απιστευτη η αισθηση που μου αφησε η γρηγορη περιγραφη σου για οσα ομορφα εχεις ζησει (σε ζηλευω ακομα κ για το ψαρι που λιωνει στο στομα!!)
αν θελεις περιεγραψε μια μερα ισως που εχεις ζησει εκει κ ηταν ξεχωριστη ή περειγρεψε μας την καθημερινοτητα σου, τι κανεις απ το πρωι μεχρι το βραδυ!συμβαδιζεις με τις συνηθειες κ τα εθιμα των ντοπιων?τι φορανε, τι τρωνε, τι γλωσσα μιλανε?
 

deka

Member
Μηνύματα
471
Likes
347
Επόμενο Ταξίδι
Mama Africa
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού/Γουατεμάλα/Ν.Πάσχα
Κωνστηλια, θεωρώ ότι ζεις μια μοναδική εμπειρία ζωής! Μπράβο σου! Να χαίρεσαι και να εκμεταλευτείς την κάθε στιγμή εκεί!!!
 

konstilia

Member
Μηνύματα
25
Likes
128
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
Τα πάντα ¨-)
Γεια σας ¨-)
Σήμερα έχω τη μέρα off επειδή χθες τσακώθηκα άσχημα με κάποιον από το προσωπικό του νοσοκομείου και είχα ανάγκη να ηρεμήσω…Δεν είναι ο καλύτερος τρόπος να τελειώσω τη δουλειά μου εδώ αλλά αυτά συμβαίνουν i guess..
Φυσικά η διάθεση μου δεν είναι καλή οπότε θα επικεντρωθώ στο να απαντήσω στις ερωτήσεις για να μην γίνω αρνητική..
Το κλίμα εδώ είναι τροπικό με 2 εποχές,Νοέμβριος με Μάρτιο η περίοδος των βροχών..όταν ανοίγει ο ουρανός ξεχνάει να σταματήσει..και η ξηρή περίοδος..Η θερμοκρασία είναι γύρω στους 30 βαθμούς αλλά με υγρασία 80% είναι λες και είναι 40!!!Στην περίοδο των βροχών πολλές φορές έχουν τυφώνες..
Το φαγητό εξαρτάται από την περιοχή..Έχουν απίστευτα φρούτα,ανανάς,μάνγκο,παπάγια,μπανάνες,κόκο…Όταν πρωτοήρθα εδώ ήθελα να ζήσω μόνο με φρούτα ¨-) Κατά τα άλλα γλυκοπατάτες,ρύζι,λαχανικά,ψάρι για όποιον ζει κοντά στη θάλασσα..Το κρέας είναι πολυτέλεια και είναι κυρίως κοτόπουλο και χοιρινό στους γάμους και τις γιορτές!! Έχουν το λεγόμενο motu το οποίο είναι ζεστές πέτρες όπου μαγειρεύουν και καλύπτουν το φαγητό με φύλλα μπανάνας όσο μαγειρεύεται…Χρειάζεται κάποιες ώρες αλλά αξίζει..Χρησιμοποιούν πολύ το κόκο στα φαγητά τους,το οποίο δίνει μια γλυκιά γεύση..Δεν είναι κακό,διαφορετικό θα έλεγα.. Φυσικά μιλάω για τα χωριά..Στην πόλη μπορείς να βρεις σχεδόν τα πάντα..
Η επίσημη γλώσσα είναι τα αγγλικά..Έως το ’78 ή ’79 ήταν αποικία της Μεγάλης Βρετανίας..Η πραγματικότητα είναι φυσικά διαφορετική!!!Μιλάνε Pidgin,λένε ότι είναι broken english…Εγώ δυσκολεύτηκα αρκετά να το μάθω..Καταρχάς δεν ήξερα ότι χρειαζόταν να μάθω μια άλλη γλώσσα!!!Δεν μου το είχαν πει!!Έκπληξη!!Έμαθα το Pidgin ακούγοντας τους ντόπιους..Οι περισσότερες λέξεις είναι αγγλικές αλλά η σύνταξη είναι πολύ ιδιαίτερη και είναι αυτό που δυσκόλεψε εμένα..Υπάρχουν περισσότερες από 70 γλώσσες!!!!Οι πιο ηλικιωμένοι,τα παιδιά και πολλές γυναίκες μιλάνε μόνο γλώσσα,ούτε καν Pidgin!!!
Όποιος μιλάει την ίδια γλώσσα εδώ είναι Wantok->One talk…Όλη η ζωή στα Νησιά του Σολομώντα βασίζεται στο λεγόμενο Wantok system το οποίο είναι πολύ ιδιαίτερο..Θα προσπαθήσω να το εξηγήσω…Είναι πολύ παράλογο για τη δική μας νοοτροπία..
Ο καθένας έχει τους Wantok του εδώ..οι οποίοι είναι πολλοί,όλη η οικογένεια φυσικά,οι οικογένειες εδώ είναι πολυμελείς,και όλο το χωριό!!!200-300 άνθρωποι??Όταν κάποιος Wantok σου ‘’χρειάζεται’’ κάτι είσαι ΄΄υποχρεωμένος΄΄ να τον βοηθήσεις..Από χρήματα έως φιλοξενεία..Για όσο καιρό το χρειάζεται!!!Δεν υπάρχει όριο..και φυσικά δεν μπορείς να ξέρεις αν όντως έχει ανάγκη βοήθεια ή εκμεταλλεύεται..Κανένα όριο..Αν δεν βοηθήσεις θα γυρίσει στο χωριό και θα πει ότι δε βοήθησες και όλο το χωριό θα στραφεί εναντίον σου..Προσωπική μου γνώμη είναι ότι θεωρητικά είναι όμορφο σύστημα,σοσιαλισμός,ο ένας βοηθάει τον άλλο..Δυστυχώς όταν πρόκειται για θεωρίες εφαρμοσμένες από τους ανθρώπους τίποτα δεν είναι όπως στη θεωρία..Δεν υπάρχει κανένα όριο μεταξύ ανάγκης και εκμετάλλευσης!!!Υπάρχουν Wantoks που έρχονται για παράδειγμα στην πόλη για μήνες,δεν κάνουν τίποτα απολύτως και είσαι υποχρεωμένος να τους φιλοξενήσεις,να τους ταΐσεις και να τους δώσεις ότι ζητήσουν..και οι άνθρωποι εδώ δεν ντρέπονται καθόλου να ζητήσουν!!!
Αυτό είναι όσο πιο απλοϊκά μπορώ να εξηγήσω το Wantok system…Καθορίζει τα πάντα..Ακόμα και την πολιτική εδώ!!!Όλα βασίζονται σε αυτό το σύστημα!!!
Οι ντόπιοι…Η κουλτούρα αλλάζει από νησί σε νησί..Διαφορετικά ήθη και έθιμα..Τα πιο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους είναι ότι ποτέ δε θα σε κοιτάξουν στα μάτια,εκτός μετά από πολλούς μήνες,και δε θα πουν ποτέ όχι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ακόμα και αν τους ρωτήσεις αν έχουν κάνει κάτι και δεν το έχουν κάνει θα πουν ότι το έκαναν!!!!Φαντάζεστε πόσο δυσκολεύει την καθημερινότητα αυτό το χαρακτηριστικό τους!!!Πρέπει να κάνεις τις ερωτήσεις με πολύ συγκεκριμένο τρόπο για να είσαι σίγουρος ότι λένε την αλήθεια!!!!Επιπλέον σε προσωπικές σχέσεις πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός γιατί επειδή δεν λένε ποτέ όχι στο τέλος αν νοιώθουν καταπιεσμένοι απλά εκρήγνυνται!!!Κατά τα άλλα γελάνε συνέχεια,είναι ιδιαίτερα περίεργοι-φιλοπερίεργοι,μιλάνε για σχεδόν τα πάντα,όλοι ξέρουν τα πάντα!!!Στα χωριά ζουν μέρα με τη μέρα…καμία ανησυχία για το μέλλον,κανένας στόχος..Είναι όμορφο από τη μία..Από την άλλη δε συμβαδίζει με τη Δυτικοποιήση..Πολλές φορές αναρωτιέμαι αν θα ήταν καλύτερο να μην υπήρχε καμία εξωτερική βοήθεια…Να τους άφηναν να ζήσουν όπως ζούσαν..Στην τελική στα χωριά η ζωή είναι ακριβώς η ίδιο εκτός από το γεγονός ότι φοράνε ρούχα και έχουν τηλέφωνα πλέον!!!!!!!Οι νέοι θέλουν να πάνε στην πόλη επειδή έχουν περισσότερα πράγματα να κάνουν αλλά στην πόλη δεν υπάρχουν δουλειές και η ζωή είναι ακριβή!!!Προς το παρόν δεν έχουν ιδιαίτερη εγκληματικότητα,μικροκλοπές απλά..Έχουν απίστευτο πρόβλημα με την οικιακή βία,θύματα φυσικά κυρίως οι γυναίκες..Ένας από τους παράγοντες αυτού είναι ότι όταν κάποιος παντρεύεται εδώ η οικογένεια της γυναίκας καθορίζει μια ‘’τιμή’’ για τη γυναίκα,τα λεγόμενα shell-money,φτιαγμένα από κοχύλια,τοπικά χρήματα-νομίσματα..Ο άντρας ‘’αγοράζει’’ τη γυναίκα οπότε στο μυαλό του είναι κτήμα του!!!Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι οι βιασμοί,δεν είναι καθόλου ασφαλές για μια γυναίκα να κυκλοφορεί μόνη της τη νύχτα,λόγω έλλειψης φωτισμού και κατανάλωσης αλκοόλ είναι εύκολο θύμα!!!
Κάτι άλλο περί κουλτούρας είναι ότι δεν έχουν καθόλου αντιπαραθέσεις!!!Είναι προσβολή για αυτούς να τους αντιμετωπίσεις ευθέως!!Αυτός ήταν ο λόγος που τσακώθηκα χθες..Είπα ευθέως σε έναν νοσοκόμο ότι έκανε ένα πολύ μεγάλο λάθος και πιθανότατα τον προσέβαλα..ίσως να έπρεπε να ήμουν πιο προσεκτική και να σεβαστώ τους τρόπους τους αλλά όταν κάποιος παραλίγο να σκοτώσει ασθενή από λάθος δεν πιστεύω ότι ο τρόπος έχει σημασία ή ότι πρέπει να τον σεβαστώ!!Τεσπα..
Πρέπει να φύγω τώρα..
Θα συνεχίσω την επόμενη φορά…Είναι τόσα πολλά αυτά που έχω να πω ¨-)
Θα συνεχίσω με την κουλτούρα,ήθη και έθιμα..
 

konstilia

Member
Μηνύματα
25
Likes
128
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
Τα πάντα ¨-)
Θα ανεβάσω φωτογραφίες σε κανα 2 βδομάδες που θα είμαι Ελλάδα...λόγω σύνδεσης είναι σχεδόν αδύνατο από εδώ..
 

_antonis_

Member
Μηνύματα
3.357
Likes
1.237
Καλά, ίσως να μην ξέρουν άλλοι που βρίσκονται τα νησιά του Σολομώντα, αλλά εμείς οι ταξιδιώτες και ονειροπόλοι ξέρουμε καλά!

Ειδικά αν δείς το θέμα ''Ποιά μέρη θέλετε να δείτε'', θα το δείς στη λίστα μου! Θα ήθελα να το συνδιάσω με μια Παπούα, αλλά είναι πολύ δύσκολο ταξίδι, θέλει χρήμα και λίγη τόλμη όσον αφορά την Παπούα.

Δυστυχώς δεν έχω χρόνο να διαβάσω λεπτομερώς τι γράφεις, αλλά θα το κάνω το συντομότερο και θα σε πρήξουμε και σένα με ερωτήσεις!!

Είσαι πολύ τυχερή που βρίσκεσαι εκεί, πραηματικά στην άλλη άκρη και σε έναν τόπο που πολύ δύσκολα μπορεί να βρεθεί κανείς, μπράβο!!

Ακόμη και για εισιτήρια που είχα κοιτάξει κάποια στιγμή, ακόμη και απο Αυστραλία ήταν ακριβά, ακόμη κι απο Παπούα, μόνο τα εισιτήρια κοστίζουν περί τα 1700 να κανει κανείς όλο το ταξίδι...

Ίσως να αναφέρεις για καταδύσεις -δεν διάβασα- αλλά αν έχεις σχέση με καταδύσεις, φαντάζομαι πως είναι μοναδικό μέρος με τόσες 100άδες πλοία και αεροπλάνα βουλιαγμένα για δεκαετίες στον βυθό...
 

konstilia

Member
Μηνύματα
25
Likes
128
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
Τα πάντα ¨-)
Σήμερα έγραψα στο θέμα καταδύσεις!!
Εκανα το course εδώ..είναι απίστευτα όμορφα και όπως είπες εκατοντάδες πλοία και αεροπλάνα από το 2ο παγκόσμιο..
Είναι πανάκριβο να έρθεις εδώ..εγώ ήμουν τυχερή επειδή το εισιτήριο ήταν στη συμφωνία!
Ακόμα και να ταξιδέψεις εδώ είναι πολύ ακριβό..
Για ότι χρειαστείς πληροφορίες μη διστάσεις..1 χρόνο εδώ το έψαξα αρκετά..
Πάπουα είναι άλλη ιστορία,λόγω εγκληματικότητας!!!
Έχω κάποιους γνωστούς που ζουν εκεί και μπορώ να ρωτήσω αν θέλεις κάτι το συγκεκριμένο..
Πώς μπορώ να γραφτώ στο γκρουπ για τις καταδύσεις?
 

joss

Member
Μηνύματα
524
Likes
155
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Πολλα...
"...!Υπάρχουν Wantoks που έρχονται για παράδειγμα στην πόλη για μήνες,δεν κάνουν τίποτα απολύτως και είσαι υποχρεωμένος να τους φιλοξενήσεις,να τους ταΐσεις και να τους δώσεις ότι ζητήσουν.."

Πως δεν το εχουν σκεφτει αυτο ακομη οι πολιτικοι μας (τρομαρα μας) για τους δημοσιους Υπαλληλους? Το προωτο σκελος ηδη το εχουν (δεν κανουν τιποτα), με λιγη προσπαθεια θα μπορεσουμε να τους ικανοποιησουμε και το δευτεριο σκελος.

Τωρα επι του θεματος μας, απλα επαθα πλακα. Σπανια βρισκω καποιον(-ποια) που εχει παει σε ενα απο τα μερη (κουφα στη πλειοψηφια τους...) που σκοπευω να παω. Τα Νησια του Σολομωντα ειναι φυσικα ψηλα στη λιστα μου λογω του παθους μου για το ψαρεμα ανοικτης θαλασσης και συμφωνα με τα λεγομενα της konstilia καταλαβαινω οτι ειναι οπως το φανταζομαι και μου εχουν πει. Τα πιανεις τη ψαρουκλα σου και μετα να την ψηνεις διπλωμενη σε φυλλα μπανανιας παν σε καφτες πετρες. Ε ρε μανα μου...

Οσο για τη τεμπελικη ζωη, αυτο ειναι λιγο πολυ κοινο σε ολα τα μερη οπου υπαρχουν ζεστη και εξωτικα μερη. Στα περισσοτερα ειναι easy come - easy go μεχρι την επομενη ημερα.

Αν μπορεσεις (ή ακουσεις απο καποιον) αγαπητη konstilia στειλε τιμες για ενοικιαση βαρκας / σκαφους για ψαρεμα. Αναμενουμε ολοι με αγωνια νεα σου για μια καπως διαφορετικη κοινωνια.
 

GKCAPO

Member
Μηνύματα
767
Likes
305
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΚΑΝΑΔΑΣ-Η.Π.Α.
.......... εμείς οι ταξιδιώτες και ονειροπόλοι
............................................
...
Αγαπητέ _antonis_ δεν σου απαντώ επί του θέματος (παραείσαι "μπροστά").
Με αυτό που γράφεις μου ήρθε μια ιδέα: Τι θα έλεγες να φτιάξουμε ένα γκρουπ για όσους "στήνουν" μεσ' το μυαλό τους, πολλά περισσότερα ταξίδια απ΄όσα πραγματοποιούν??? Που "επιβιώνουν" ονειρευόμενοι δηλαδή. Που "ζουν" οργανώνοντας, στη κυριολεξία, ταξίδια...
Εγώ διεκδικώ την πρώτη θεση, όσον αφορά την ποσότητα (τουλάχιστον 2-3 ταξίδια τη βδομάδα). Εσύ, ίσως την πρώτη θεση, όσον αφορά την ποιότητα (άκου Παπούα:shock:, θα μας φάνε...:haha:)....
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ειρηνικος ..παντου
Φοβερη εμπειρια αυτο που ζεις !!!!
Εγω περιμενω με ανυπομονησια τις φωτο και λογω αντικειμενου θα ηθελα να σε ρωτησω κατι αλλο :
θα ηθελες να μου δωσεις καποια παραδειγματα της γλωσσας Pidgin ,τα broken English που μας ελεγες οτι χρειαστηκε να μαθεις εκ νεου...για να καταλαβουμε περι τινος προκειται.
Σε ευχαριστω πολυ.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.115
Μηνύματα
880.690
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom