• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιος - Οκτώβριος 2021 !

Επιλογη ταξιδιου εκτός Ευρώπης για Αυγουστο?

Nikoletta!

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυνησία
Εξωτερικό και εκτός Ευρώπης με μεσαίο μπάτζετ
Θα σου πρότεινα Μπαλί! 🌴 Έχει ιδανικό καιρό τον Αύγουστο, είναι εξωτικό, έχει φοβερά τοπία, το Ubud είναι μαγικό, έχει πολλές δραστηριότητες να κάνετε και με μεσαίο budget είσαι μια χαρά! Μπορείς να το συνδυάσεις και με Σιγκαπούρη!

Maria241

Member
Καλησπέρα σε όλους! Σκεφτόμαστε φέτος να κάνουμε ένα μακρινό ταξίδι αλλά επειδή θα πραγματοποιηθεί αρχές Αυγούστου με αγχώνει ο καιρός. Έχουμε πάει Μπαλί, Νέα Υόρκη, Νέα Ορλεάνη και Μεξικό. Σκεφτόμουν Σρι Λάνκα, Ταϊλάνδη, Βιετνάμ η Κούβα. Αυτά και άλλα τόσα μου αρέσουν για διαφορετικούς λόγους. Ακόμη και Τανζανία έχω δει. Προς τα που να
Κινηθούμε λόγω καιρου;;;

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Καλησπέρα σε όλους! Σκεφτόμαστε φέτος να κάνουμε ένα μακρινό ταξίδι αλλά επειδή θα πραγματοποιηθεί αρχές Αυγούστου με αγχώνει ο καιρός. Έχουμε πάει Μπαλί, Νέα Υόρκη, Νέα Ορλεάνη και Μεξικό. Σκεφτόμουν Σρι Λάνκα, Ταϊλάνδη, Βιετνάμ η Κούβα. Αυτά και άλλα τόσα μου αρέσουν για διαφορετικούς λόγους. Ακόμη και Τανζανία έχω δει. Προς τα που να
Κινηθούμε λόγω καιρου;;;
Σίγουρα ο Αύγουστος είναι ιδανική εποχή για την Τανζανία. Από κει και πέρα αρχές Αυγούστου νομίζω ότι προλαβαίνετε και για Κούβα, οι τυφώνες έρχονται συνήθως τέλος Αυγούστου - αρχές Σεπτεμβρίου. Όσο για Ταϊλάνδη, γενικά είναι εποχή των βροχών στον βορά και στις δυτικές ακτές και μπορεί να σας δημιουργήσει κάποια προβλήματα. Στις ανατολικές ακτές όμως (Σαμούι, Κο Πα Νγκαν) ο καιρός είναι συνήθως στεγνός.

Vicky bb

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
Κολομβία
Κινηθούμε λόγω καιρου;;;
Οι προορισμοί που σκέφτεσαι είναι τοσο διαφορετικοί….
Αυγουστο έχω βρεθεί Βιετνάμ κ Τανζανια κ είχε πολύ καλό καιρό.
Βιετναμ , αναμενόμενη αρκετή υγρασία αλλά όχι έντονες βροχές .
Τανζανια στα παραθαλάσσια μέρη ηλιοφάνεια με 30-33 βαθμούς. Στην ενδοχώρα πολύ πιο δροσερά 24-27 βαθμούς .

Dlolo

New Member
Αν είχατε να διαλέξετε για Αύγουστο ανάμεσα σε Ιαπωνία(με Qatar) Βιετνάμ(με Qatar) ή Κούβα(με Europa και μόνο χειραποσκευη) στην ίδια τιμή τι θα επιλέγατε?

panlek30

Member
Επόμενο Ταξίδι
Σκανδιναβία
Ταξίδι-Όνειρο
Περού / Δυτικές ΗΠΑ
Αν είχατε να διαλέξετε για Αύγουστο ανάμεσα σε Ιαπωνία(με Qatar) Βιετνάμ(με Qatar) ή Κούβα(με Europa και μόνο χειραποσκευη) στην ίδια τιμή τι θα επιλέγατε?
Νομίζω είναι λάθος η προσέγγισή σου. Τι σχέση έχει η σύγκριση των αεροπορικών με τον προορισμό; Από θέμα εποχής δεν είναι καλή ιδέα το Βιετνάμ καθώς είναι εποχή μουσώνων. Εχω την εντύπωση ότι το ίδιο ισχύει και για Κούβα.
Επίσης κάτι άλλο που πρέπει να εξετάσεις είναι τι θες να δεις σε κάθε προορισμό, πόσες μέρες έχεις διαθέσιμες και πόσο budget έχεις. Δεν έχει καμία σχέση το budget που θες για Ιαπωνία με τους άλλους 2 προορισμούς.

Dlolo

New Member
Νομίζω είναι λάθος η προσέγγισή σου. Τι σχέση έχει η σύγκριση των αεροπορικών με τον προορισμό; Από θέμα εποχής δεν είναι καλή ιδέα το Βιετνάμ καθώς είναι εποχή μουσώνων. Εχω την εντύπωση ότι το ίδιο ισχύει και για Κούβα.
Επίσης κάτι άλλο που πρέπει να εξετάσεις είναι τι θες να δεις σε κάθε προορισμό, πόσες μέρες έχεις διαθέσιμες και πόσο budget έχεις. Δεν έχει καμία σχέση το budget που θες για Ιαπωνία με τους άλλους 2 προορισμούς.
Συγνώμη, έπρεπε να είμαι πιο αναλυτικός. Το διάστημα είναι 15 μέρες όπου και να πάμε, το μπάτζετ είναι 1500 ευρώ χωρίς τα αεροπορικά. Οι εταιρείες αναφέρθηκαν γιατί στις πολύωρες πτήσεις παίζουν κάποιο όχι πρωταρχικό ρόλο.

Μου αρέσουν εξίσου και οι 3 προορισμοί. Μερικές σκέψεις που έχω κάνει. Το Βιετνάμ είναι το πιο φθηνό και θα έχει ωραία φύση, λίγους σχετικά τουρίστες με το παρελθόν, καλύτερο φαγητό από Κούβα σίγουρα, οι βροχές φαίνεται να είναι έντονες αλλά μικρής διάρκειας αυτό το διάστημα. Όμως από την άλλη έχει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη εδώ και πολλά χρόνια.

Η Ιαπωνία θα έχει αρκετή ζέστη και υγρασία(πόση διαφορετικά σε σχέση με Ελλάδα δε ξέρω) , θα κινούμαστε σε πόλεις κυρίως οπότε ίσως είναι χειρότερα από άποψη καιρού, η κουλτούρα τους θα μου φανεί σαν από άλλο πλανήτη, από φύση θα είναι λίγα πράγματα, το φαγητό θα ναι το καλύτερο από τα 3. Οι τουρίστες επιστρέφουν σιγά σιγά, σίγουρα θα ναι πανάκριβο φαγητό,μετακινήσεις και κάποιες δραστηριότητες.

Η Κούβα θα έχει κι αυτή ζέστη όχι χειρότερη από Ελλάδα, το ταξίδι χωρίς πολλά πολλά θα είναι εμπειρία ζωής. Σκέφτομαι ότι αν αργήσω να την επισκεφτώ λίγα χρόνια ίσως έχει αλλάξει ακόμα περισσότερο. Από την άλλη δε ξέρω κατά πόσο θα είναι αρκετή η χειραποσκευη, το φαγητό θα είναι το χειρότερο από τα 3.

tatooine

Member
Συμφωνώ απόλυτα εκτός από το μπατζετ στην Ιαπωνία.
Είναι κατά πολύ χαμηλότερο από αυτό της Κουβας. Δεν ξέρω τώρα τι γίνετε με τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει η χώρα και τι τιμές παίζουν.
Εξαρτάται βέβαια και πως ταξιδεύει κάποιος.

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Νομίζω είναι λάθος η προσέγγισή σου. Τι σχέση έχει η σύγκριση των αεροπορικών με τον προορισμό;
Ο άνθρωπος προφανώς λέει "βρίσκω ίδιες τιμές για 3 διαφορετικούς προορισμούς, τι θα επιλέγατε στη θέση μου;"

Το Βιετνάμ έχει μουσώνια οπότε καλό είναι να το αποφύγεις, στη Κούβα η εποχή των τυφώνων είναι τέλος Αυγούστους/αρχές Σεπτέμβρη μέχρι Οκτώβρη, εάν πας αρχές Αυγούστου ενδεχομένως να είσαι οκ. Σίγουρα όμως Ιούνιος-Ιούλιος-Αύγουστος θεωρείται η περίοδος με τις περισσότερες βροχές. Ο @Yorgos μπορεί να σε διαφωτίσει.

Ιαπωνία σίγουρα έχει οκ καιρό για Αύγουστο, απλά συνήθως η καλή της εποχή είναι τώρα άνοιξη.

Οπότε το Βιετνάμ απέκλεισε το και δες την διαφορετικότητα των άλλων 2 προορισμών.

panlek30

Member
Επόμενο Ταξίδι
Σκανδιναβία
Ταξίδι-Όνειρο
Περού / Δυτικές ΗΠΑ
Ο άνθρωπος προφανώς λέει "βρίσκω ίδιες τιμές για 3 διαφορετικούς προορισμούς, τι θα επιλέγατε στη θέση μου;"
Απλα μη δινοντας κανενα αλλο στοιχειο (προτιμησεις π.χ πολιτισμος, αρχαια, φυση κτλ, budget, μερες) περα απο καποια αντικειμενικα κριτηρια οπως ο καιρος, τι να προτινεις;
Ειναι εντελως ετεροκλητοι προορισμοι. Δεν ειναι π.χ αναμεσα σε Ταιλανδη και Βιετναμ.
Και τα 3 που ρωταει Ιαπωνια, Κουβα, Βιετναμ δεν εχουν κανενα κοινο ματαξυ τους. Επομενως ειναι κ θεμα προσωπικης προτιμησης κ ενδιαφεροντος.
Τυχαινει να ειναι και οι 3 προορισμοι στη λιστα μου. Πρωτο ομως ειχα το Βιετναμ, οπως κ πηγα. Εννοειται ομως οτι τον Αυγουστο κ εγω θα το απερριπτα.

Last edited:

victoria_Nd:Yag

New Member
Γειά σας! Ποια η γνώμη σας για Αύγουστο Βιρμανία - Βόρεια Ταιλάνδη; Απ όσο έχω διαβάσει δεν συνιστάται. Ωστόσο πόσο "ενοχλητικός" είναι ο καιρός;

GTS

Member
Έχω πάει Ιούλιο Β. Ταυλάνδη και ο καιρός ήταν μια χαρά. Δε ξέρω όμως πόσο σοβαρός είναι ο μουσώνας στη περιοχή.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.012
Μέλη
39.730
Νεότερο μέλος
fifos

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom