psilos3
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ;
- Ταξίδι-Όνειρο
- Αναζητείται!
Αναχώρηση & απολογισμός ταξιδιού
Ώρα οκτώ και λίγο, μ’ ένα εκπληκτικό πρωινό να ‘χει προηγηθεί ήδη στο ξενοδοχείο, φορτώσαμε τα σακιδιάκια μας και πήραμε το δρόμο της επιστροφής, στους παγωμένους δρόμους της Κρακοβίας, περνώντας από το πάρκο και την υπέργεια διάβαση ως το σταθμό Glowny:

Ζοριστήκαμε να βρούμε λίγο την πλατφόρμα (μη φταιν οι χθεσινοβραδινές βότκες; ), όχι ότι υπήρχε άγχος βέβαια, καταλήγοντας νωρίς εν τέλει στο αεροδρόμιο προκειμένου να πιούμε καφέ και να ψωνίσουμε τις απαραίτητες προμήθειες για την πατρίδα, μιας και η κάβα χρειάζεται ανανέωση κάθε χρόνο μετά από ταξίδι στην Πολωνία. Soplica & Żubrówka Bison Grass με τις όποιες παραλλαγές τους, σταθερή αξία!

Ευτυχώς όλα κύλησαν ήρεμα, ώστε μετά από μια αλλαγή gate κι ολιγόλεπτη καθυστέρηση να βρεθούμε στον αέρα, αφήνοντας πίσω την αγαπημένη Κρακοβία.

Κάτι μου λέει ότι δε θ’ αργήσω να την ξαναδώ…

α. Χρόνος εκδρομής: Λίγος όπως μπορεί να γίνει εύκολα κατανοητό, ιδανικός όμως στην περίπτωση μου μιας κι έχω επισκεφτεί ξανά την περιοχή. Για όποιον θέλει να χωρέσει αξιοθέατα & μνημεία της Κρακοβίας, αλλά και κάποια κοντινή πόλη δεν αρκούν, χρειάζεται τέσσερις με πέντε ημέρες. Αν από την άλλη πάλι επιθυμεί μια διήμερη απόδραση ο χρόνος είναι ιδανικός.
β. Εποχή εκδρομής: Τέλεια για τους λεγόμενους «Χειμωνάκηδες». Το χιόνι και το κρύο όπως καλά είδατε δημιουργεί ένα πανέμορφο σκηνικό, με την περιήγηση όμως να δυσκολεύει πολλές φορές. Αυτό είναι το τίμημα όταν ταξιδεύεις Γενάρη μήνα στην κεντρική Ευρώπη, από τη στιγμή που δεν απασχολεί, γιατί όχι!
γ. Όσα δεν είδα: Δε μπορώ να σκεφτώ κάτι σ’ αυτήν την κατηγορία. Πήγα με συγκεκριμένο λόγο και σκοπό, είδα μια ακόμη πόλη, έκανα και δύο πραγματάκια που είχα σ’ εκκρεμότητα, αισθάνομαι καλυμμένος.
δ. Άνθρωποι: Εν αντιθέσει με όλα όσα αναφέρουν πολλοί για τους Πολωνούς, εγώ σαν τουρίστας έχω πολύ καλή εμπειρία, αν εξαιρέσεις τη «βιασύνη» τους πολλές φορές να σου πάρουν παραγγελία από τη στιγμή που πάτησες το πόδι σου μέσα στο μαγαζί.
ε. Οργάνωση/μετακίνηση: Ιδιαίτερα εύκολη κι οργανωμένη χώρα με πολύ χαμηλό κόστος σ’ αυτόν τον τομέα. Τραμ, λεωφορεία, τρένα και flixbuses, Uber & Bolt με οικονομικό κόμιστρο θα κάνουν πολύ εύκολη την εκδρομή σας.
στ. Κουζίνα/ποτά: Πολλά αστεράκια και στα δύο. Τι να πούμε για τις μπύρες, ακόμη περισσότερο για τις βότκες που μπορεί να δοκιμάσει κανείς παντού με χαμηλό σχετικά αντίτιμο. Όσο για τα φαγητά, οι εντυπώσεις μου είναι εξαιρετικές, από αυτά του δρόμου μέχρι τις υπέροχες γεύσεις των εστιατορίων που εμπιστεύτηκα άλλη μια φορά.
ζ. Κόστος: Σίγουρα οι εποχές έχουν αλλάξει σε σχέση με το 2019 που πρωτοεπισκέφτηκα τη χώρα. Η ακρίβεια έχει χτυπήσει και την Πολωνία όπως είναι λογικό, η ύπαρξη όμως ακόμη δικού τους νομίσματος σε σχέση με το ευρώ μας δίνει πλεονέκτημα, κρατώντας τα κόστη χαμηλότερα έως αρκετά χαμηλά σε μερικές περιπτώσεις σε σύγκριση πάντα με την Ελλάδα.
η. Γενική εικόνα: Ό,τι έγραψα στον πρόλογο μου, δεν αλλάζω κουβέντα. Η Πολωνία παραμένει συνδυαστικά η αγαπημένη μου χώρα για ταξιδάκια. Καλή επιστροφή!
Μέχρι τότε, ραντεβού στην επόμενη ιστορία, στην Πολωνία, στην Ευρώπη ή σε κάποια άλλη χώρα του κόσμου.

Ραντεβού πάντα ψηλά πάνω απ’ τα σύννεφα!
Last edited: