Ryanair Ερωτήσεις για Ryanair v.2

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Βρε παιδιά, έχω μία απορία για την Ράυαν. Κανονικά θα έπρεπε να την υποβάλω στο τόπικ "Ερωτήσεις για ryanair" αλλά το αγαπημενο μας αφεντικό το κλείδωσε. :rolleyes: Τεσπα!
Οι μυημένοι στα "άδυτα" της ράυαν θα γνωρίζουν πως δεν μπορείς να κλείσεις εισιτήριο για ανήλικο κάτω των 16 χωρίς συνοδεία ενήλικα. Εγώ όμως σαν πρωτάρα την πάτησα!
Εκλεισα κανονικά 3 εισιτήρια Αθήνα - Θεσ/νίκη - Αθήνα και μετά πήγα να κλείσω ξεχωριστά για το γιο μου για την ίδια πτήση, όμως μόνο για το "πήγαινε", και εκεί ήταν που έφαγα πόρτα.:haha:
Εστειλα μία φόρμα επικοινωνίας (απ΄αυτές τις τυποποιημένες που έχουν για τέτοιες περιπτώσεις) και μου απάντησαν με μέηλ πως θα μπορούσα να κάνω κανονικά την κράτηση για το παιδί σαν να είναι ενήλικας και μετά να επικοινωνήσω τηλεφωνικά μαζί τους.
Αφου ακολούθησα τις συμβουλές τους και έκανα την κράτηση, τους πήρα τηλέφωνο. Ο νεαρός στην αλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμης μου είπε πως για εμάς θα κάνω κανονικά ηλεκτρονικό τσεκ ιν αλλά για το παιδί θα κάνω στο αεροδρόμιο και όταν τον ρώτησα αν θα πληρώσω εκει, μου είπε "όχι". Ομως επειδή αφενός δεν τον άκουγα καθαρά και αφετέρου έχω ψιλοφοβηθεί με αυτά που έχω διαβάσει για την εν λόγω εταιρία, έχω τις αμφιβολίες μου.
Εχει κάποιος άλλος συμφορουμίτης ανάλογη εμπειρία; Εχω καταλάβει σωστά ή θα έχω παρατράγουδα στο Ελ. Βενιζέλ.; Αν μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει, θα του είμαι ευγνώμων!
Θενκς ιν αντβανς.:)
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.600
Likes
12.420
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Εδώ ρωτάμε για την Ryanair και προσπαθούμε να μένουμε εντός θέματος.

Όσα μηνύματα είχαν γραφτεί σε μη σχετικό θέμα μεταφέρθηκαν εδώ.
 

andreas38

Member
Μηνύματα
48
Likes
27
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ
Καλησπέρα έκανα μια κράτηση για Αθήνα με γλώσσα προτίμησης Ελληνικά , όταν έγινε το chek in μου τα εκτύπωσε στα Αγγλικά αλλά με αρκετά λάθη στη μετάφραση των ονομάτων , π.χ. το ΣΤΥΛΙΑΝΗ έγινε STYLIANE υπάρχει περίπτωση να έχουμε πρόβλημα κατά τον έλεγχο ;
 

jimp

Member
Μηνύματα
5.020
Likes
6.400
Καλησπέρα έκανα μια κράτηση για Αθήνα με γλώσσα προτίμησης Ελληνικά , όταν έγινε το chek in μου τα εκτύπωσε στα Αγγλικά αλλά με αρκετά λάθη στη μετάφραση των ονομάτων , π.χ. το ΣΤΥΛΙΑΝΗ έγινε STYLIANE υπάρχει περίπτωση να έχουμε πρόβλημα κατά τον έλεγχο ;
Η επιλογή προτίμησης Ελληνικών έχει να κάνει με το πως θα σου εμφανισθεί η σελίδα και οι πληροφορίες που αυτή προσφέρει. Δηλαδή να είναι ευανάγνωστη στους Έλληνες.
Τα στοιχεία τα οποία γράφεις όμως πρέπει πάντα να είναι με το λατινικό αλφάβητο, όπως ακριβώς το γράφει η ταυτότητα/διαβατήριο σου ώστε να μπορεί να ελεγχθεί εύκολα διεθνώς.
Πάρε τηλέφωνο στην εταιρεία τώρα, όσο το δυνατόν γρηγορότερα γίνεται ώστε να διορθώσεις τα λάθη.
 

andreas38

Member
Μηνύματα
48
Likes
27
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ
Στο mail και στην κράτηση τα έχει κανονικά στα ελληνικά , η πτήση θα είναι εσωτερικού πιστεύω να βλέπουν την κράτηση , πήρα τηλέφωνο αλλά μιλάει συνέχεια , μου κάνει όμως εντύπωση γιατί με άφησε κανονικά να προχωρήσω με τους Ελληνικούς χαρακτήρες μέχρι τέλους .

Έκανα και μια εκτύπωση της κράτησης που είναι στα Ελληνικά να την έχω μαζί μου
 
Last edited by a moderator:

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.437
Likes
2.207
Πάρε τηλέφωνο οπωσδήποτε για το όνομα.

Οσο για τον ανήλικο που αναφέρεται πιο πάνω αυτό που ήξερα εγώ από παρόμοια περίπτωση παλιότερα είναι ότι το λύσαμε το θέμα μέσω τηλεφώνου και όχι από το αεροδρόμιο.Τώρα αν το αλλάξανε το σύστημα από τότε δεν γνωρίζω .
 

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Οσο για τον ανήλικο που αναφέρεται πιο πάνω αυτό που ήξερα εγώ από παρόμοια περίπτωση παλιότερα είναι ότι το λύσαμε το θέμα μέσω τηλεφώνου και όχι από το αεροδρόμιο.Τώρα αν το αλλάξανε το σύστημα από τότε δεν γνωρίζω.
Αν δε σου κάνει κόπο, μπορείς να γράψεις πώς λύθηκε το θέμα σου που είναι παρόμοιο με το δικό μου;
Εγώ μίλησα τηλεφωνικά με κάποιον εκπρόσωπο της εταιρίας, ο οποίος με ρώτησε πώς θέλω να καθίσουμε (ανά δύο άτομα μαζί δηλαδή) και μετά μου είπε να κάνω κανονικά ηλεκτρονικό τσεκ ιν για την πρώτη κράτηση των 3 ατόμων και για την δευτερη κράτηση του παιδιού στο αεροδρόμιο. Ομως επειδή η τηλεφωνική γραμμή είχε παράσιτα δεν τον άκουγα καθαρά και γι' αυτό έχω αμφιβολίες. Εντωμεταξύ τον ρώτησα αν θα πληρώσω κάτι στο αεροδρόμιο και μου ειπε "όχι".
Επίσης μετά την συνομιλία μας μου στείλαν πάλι 2 μέηλ με τις κρατήσεις μου, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια αλλαγή σε σχέση με τα πρώτα μέηλ που είχα λάβει. Δεν φαίνεται δηλαδή να έγιναν οι 2 κρατήσεις μία (σαν ενιαία δηλαδή), ούτε έγινε κάποια αλλαγη στην κράτηση του ανήλικου (πάλι σαν "Κος" εμφανίζεται κι όχι με το χαρακτηριστικό "παιδί").
Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι λέω, αλλά θα ήθελα να μάθω τι συνέβη στη δική σου περίπτωση και πώς το χειρίστηκες.:)
 

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.437
Likes
2.207
Να πω την αλήθεια δεν το χειρίστηκα εγώ 100% γιατί δεν ξέρω αρκετά Αγγλικά για να συνεννοηθώ και είχε πάρει τηλέφωνο κάποιο άλλο άτομο αλλά αυτό που μου είχε πει είναι ότι διευθετήθηκε το θέμα μέσω τηλεφώνου.Μπορεί να θυμάμαι και λάθος όμως. Εδώ υπάρχουν κάποιες πληροφορίες για αυτό το θέμα αλλά δεν διευκρινίζει για το τσέκιν
http://www.ryanair.com/gr/questions/can-i-add-a-passenger-under-16-to-an-existing-reservation/

Πάρε αν θέλεις τηλέφωνο ακόμη μια φορά για να σιγουρευτείς.Ακόμη και αν διευθετήθηκε το θέμα μέσω τηλεφώνου στον γνωστό μου εκείνη την περίοδο αυτό δεν δίνει καμιά διαβεβαίωση για το τι ισχύει αυτή την στιγμή.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.778
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom