Ryanair Ερωτήσεις για ryanair

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

fitziano

Member
Μηνύματα
1.934
Likes
533
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Μίζεροι, καπιταλιστές... Ρε τί άλλο θα διαβάσουμε;
Τί σχέση έχουν όλα αυτά με το θέμα;

Ερωτήσεις για ryanair

MONO ON TOPIC από εδώ και πέρα...
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.030
Likes
41.021
αυτό που λες φυσικά και δεν πρόκειται να το εκλάβω ως ειρωνεία,μιας και έχεις δίκιο..Οι παραπάνω απαντήσεις, μόνο τέτοιου τύπου δεν είναι..Απλά φτιάχνουμε ένα ταξίδι,ένα σχέδιο καλύτερα,για το ταξίδι μας, που δε μπορεί από τη φύση του να μη γίνει όσο πιο οικονομικά γίνεται.Δε μπορώ όμως να ανεχτώ την ειρωνεία.Θα πρέπει να ντραπώ δηλαδή επειδή,προσπαθώ όσο γίνεται να μη πιεστώ οικονομικά περισσότερο από όσο πιέζομαι?Δε μπορώ να ανεχτώ εξυπνάδες όταν δε γνωρίζει ο άλλος καταστάσεις. Παρ΄όλα αυτά, δεν συνεχίζω να απαντάω.Σταματάω εδώ.
Επειδή η εταιρεία έχει πολύ χαμηλές τιμές είναι ελκυστική σε άτομα με χαμηλό budget. Αν καταφέρεις να νιώθεις ασφάλεια στο ταξίδι (έστω με μια πιστωτική που θα χρεώσεις για κάποια στραβή που θα τύχει), το τολμάς. Δεν είμαι καπιταλίστρια, αλλά με πιάνει άγχος όταν ακούω ανθρώπους που φεύγουν εκτός χώρας με λεφτά ίσα ίσα, όπως καταλαβαίνεις...
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
απλα να ξερεις πως σε ενα φορουμ οπως και γενικα σε μια συζητηση επικρατουν διαφορετικες αποψεις.γιαυτο θα επρεπε τουλαχιστον να εισαι προετοιμασμενη και οχι να θυμωνεις επειδη καποιος εχει διαφορετικη αποψη.

τις ειρωνιες δεν καταλαβα που ειδες.ειναι ομως ευλογο να απορρησει κανεις πως ενω εισαι τοσο στενα οικονομικα αποφασιζεις να πας ιταλια με οτι αυτο συνεπαγεται και μετρας ακομα και το 10ευρω.

πιστεψε με ουτε εμενα μου περισσευουν αλλα θεωρω υπερβολικο να πιεζεσαι απο ελαχιστα λεφτα που δεν θες να διαθεσεις.
αυτο ειναι ενα αγχος και οχι χαρα για το ταξιδι που ερχεται.

δηλαδη οποιος δεν υπολογιζει το 10αρικο και γενικα καποια νορμαλ λεφτα παραπανω σε ενα ταξιδι ειναι πλουσιος?

εχω φιλους που περνανε πολυ δυσκολα και δεν μπορουν ουτε μια ημερισια να πανε,ουτε μια ταβερνα..ποσο περισσοτερο ενα ταξιδι στην ιταλια.

σεβαστη η αποψη σου αλλα νομιζω σεβαστη και η αλλη αποψη που εχουμε οι υπολλοιποι.
 

tsolias1979

Member
Μηνύματα
419
Likes
189
Επόμενο Ταξίδι
Φιλανδία-Εσθονια-Πολωνια
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ-ΠΕΚΙΝΟ
Πες μας ποσες μερες θες να πας και τι χρηματα διαθετεις.
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Πρώτα από όλα να σας ευχαριστήσω για τις απαντήσεις σας..μπορούν να θεωρηθούν αν μη τι άλλο κατατοπιστικότατες..Τώρα, προφανώς και για να μπαίνω στη διαδικασία να ρωτάω θα έχω λόγο και προφανώς για σας,και χαίρομαι για αυτό, 10 και 20 και 30 ευρώ να μην είναι τίποτα,για εμάς όμως είναι χρήματα και εγώ προσωπικά είμαι της άποψης πως ότι μειώσω θα φανώ κερδισμένη σε πολλούς τομείς.Από αυτά που διαβάζω λογικά είμαι σε ένα φόρουμ καπιταλιστών και μάλλον κακώς είμαι εδώ.Ίσως κάποιοι από εμάς δεν έχουμε την ευκαιρία να πηγαίνουμε ταξίδια συχνά και αυτό το ένα που θα πάμε το καλοκαίρι,μετράμε τα 5εύρα για να το κάνουμε και ίσως κάποιοι από εμάς μπαίνουμε στη διαδικασία να διαλέξουμε ένα μέρος σαν την Ιταλία,γιατί μας βγαίνει πολύ οικονομικότερα από το να πάμε με το καράβι στη Μυτιλήνη.Το να κοιτάς να περάσεις τις διακοπές σου με όσο το δυνατόν λιγότερα,γιατί πολύ απλά δεν έχεις περισσότερα για να ξοδέψεις,κάποιοι το λέτε μιζέρια, εγώ το λέω απλά ''δεν έχω''.Και όσοι φυσικά είναι της άποψης,δεν έχω δεν πάω,δικό τους θέμα..Εγώ είμαι της άποψης,και με τα λίγα περνάω καλά και ότι φυσικά συνδυάζει αυτό.Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.Είστε εξυπηρετικότατοι..απλά την επόμενη φορά που εγώ ή κάποιος γνωστός μου θελήσουμε να ρωτήσουμε το παραμικρό,που δε νομίζω να ξανασυμβεί,θα φιλτράρουμε την ερώτησή μας,ώστε να μη μειώσουμε τη νοημοσύνη σας, με τις ανόητες ερωτήσεις μας.Να είστε καλά.
Πρώτα απ'όλα επί της ουσίας. Τα 39? με επιστροφή να πας και να έρθεις στη Ρώμη είναι εξευτελιστικό ποσό... αν δεν το έχεις καταλάβει κάνε μια έρευνα, κοίτα που είναι οι τιμές γενικά και θα μάθεις. Ειδικότερα τώρα, όπως ίσως ξέρεις Ιούλιος και Αύγουστος είναι μήνες αιχμής και οι τιμές των εισιτηρίων απογειώνονται, συνεπώς όλες οι εταιρίες ακόμη και η Ryan ΔΕΝ κάνει ουσιαστικές προσφορές εκείνους τους μήνες. Επίσης κανένας δεν ξέρει ποτέ με σιγουριά πότε θα βγουν προσφορές στα εισιτήρια της κάθε εταιρίας απλά οι πιο ψαγμένοι υποπτεύονται. Αν ξέραμε πότε και πόσο θα ήταν οι προσφορές θα περιμέναμε όλοι να ψωνίσουμε τότε.

Επί προσωπικού τώρα. Την στιγμή που αποφασίζεις να εκτεθείς δημόσια σε ένα forum αποφασίζεις να "υποστείς" τις συνέπειες αυτών που γράφεις. Αυτά λοιπόν τα περί καπιταλιστών και περί δεν θα ξαναζητήσω συμβουλές πες τα στον εαυτό σου και όχι σε μας. Όταν ρωτάς κάτι να είσαι έτοιμη να ακούσεις και απαντήσεις που δεν γουστάρεις.

Λυπάμαι λοιπόν αλλά αν αποφασίζεις να κάνεις ένα ταξίδι στο εξωτερικό πάει να πει ότι έχεις λεφτά για να το κάνεις. Αν δεν έχεις κάθεσαι σπίτι σου και δεν προγραμματίζεις τίποτε, γιατί απλά δεν έχεις. Την στιγμή λοιπόν που θα πας έστω και δύο μέρες κάπου το σίγουρο είναι ότι θα ξοδέψεις χρήματα και μάλιστα σοβαρά χρήματα. Εμένα λοιπόν, αν υπολόγιζα να ξοδέψω 200-250? σε ένα ταξίδι όσο και δύσκολα να τα έβγαζα ΔΕΝ θα το έκανα θέμα αν το 250 γινόταν 267 και φυσικά δεν θα αγχωνόμουν για αυτά τα 17? διαφορά. Λυπάμαι που θα στο ξαναπώ αλλά αν σε ένα ταξίδι που θέλεις να κάνεις στο εξωτερικό τα 17? σου είναι πρόβλημα τότε αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχεις, αλλά σημαίνει ότι είσαι μίζερος. Αν δεν έχω λεφτά να περάσω, δεν πάω ταξίδια, κάθομαι και κοιτάω πως θα την βγάλω με λιγότερα στο σπίτι μου. Έτσι το βλέπω και έτσι το καταλαβαίνω εγώ.

Αυτό βέβαια είναι η δικιά μου άποψη και μπορεί κάλλιστα πολλοί να μην συμφωνούν για πολλούς λόγους. Δεν παύει όμως να είναι η άποψη μου και θα την εκφράζω όσο κι αν αυτό πληγώνει κάποιους...
 

taver

Member
Μηνύματα
12.488
Likes
28.970
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Εγώ πάλι σκιάζομαι που υπάρχει κόσμος που θεωρεί τους όρους πλούσιος και καπιταλιστής ως περίπου ταυτόσημους... και που κανείς δεν έχει κάνει μια παρατήρηση τόσες σελίδες.
 

tsolias1979

Member
Μηνύματα
419
Likes
189
Επόμενο Ταξίδι
Φιλανδία-Εσθονια-Πολωνια
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ-ΠΕΚΙΝΟ
Για να σου δωσω να καταλαβεις απο Αρτα θεσσαλονικη με αυτοκινητο parking στο αεροδρομιο απο Παρασκευη πρωι εως Δευτερα μεσημερι ταξι 9θεσιο στην Ρωμη πηγαινε ελα στο αεροδρομιο-ξενοδοχειο roma pass εισοδο σε Βατικανο φαγητα μεσημερι βραδυ καφεδες κλπ κλπ χαλασαμε περιπου στα 1200 ευρω 2 ατομα.
 

liopyr

Member
Μηνύματα
322
Likes
627
Από αυτά που διαβάζω λογικά είμαι σε ένα φόρουμ καπιταλιστών και μάλλον κακώς είμαι εδώ[..].
Μαριώ, οι απόψεις του κάθε μέλους, σωστές ή λάθος (δεν έχει σημασία) εκφράζουν αποκλειστικά το συγκεκριμένο μέλος και όχι το φόρουμ.
Το φόρουμ είναι ταξιδιωτικό και μόνο τέτοιο, (άντε και λίγο μπαγιεβιτσικό). :D
 

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.437
Likes
2.207
Εγώ δεν έχω καταλάβει γιατί θα πρέπει να απολογείται κάθε φορά μέσα στο forum κάποιος που έχει λίγα χρήματα και έχει επιλέξει να πάει ένα όσο το δυνατόν οικονομικό ταξίδι και δεν επέλεξε να κάθεται μέσα στο σπίτι να κλαίγεται που δεν μπορεί να πάει πουθενά.

Οσον αφορά το άγχος για την καλύτερη δυνατή τιμή στα πάντα είναι σχετικό.Αν σε αγχώνει αυτό συμφωνώ να μην το κάνεις αν δεν σε αγχώνει όμως που το πρόβλημα;Οπως πας και εργάζεσαι 8 ώρες για να βγάλεις 20? έτσι ξοδεύεις και κάποιο χρόνο πολύ λιγότερο από το 8ωρο για να εξοικονομήσεις 20?.
Και τα 20? από την εργασία με άγχος τα βγάζεις και με αυτή την λογική δεν αξίζει να πας ταξίδι αν έχεις μικρό εισόδημα.

Τώρα βέβαια αν βγάζεις 3000? τον μήνα και κάθεσαι μπροστά στον υπολογιστή με τις ώρες για να γλιτώσεις 20? εκεί ναι υπάρχει και για εμένα πρόβλημα και μπορεί να τον σκίσω και εγώ αυτόν που το κάνει αλλά πάλι δεν νομίζω να έσκιζα κάποιον άγνωστο.

Καπιταλιστικό το forum επίσης δεν πιστεύω ότι είναι ούτε ότι είναι όλοι πλούσιοι όσοι γράφουν εδώ μέσα απλά έχουν όλοι την Ελληνική νοοτροπία του: η κάνω κάτι με άνεση και με 10 προδιαγραφές η δεν το κάνω καθόλου και αν θα το κάνει ο άλλος θα τον σκίσω για να επιβεβαιώσω και εγώ ότι είμαι εντάξει...

Σε ξένα forums έχω δει ερωτήσεις για το πως μπορείς να εξοικονομήσεις λίγα χρήματα σε ένα ταξίδι και απαντάνε όλοι χωρίς ειρωνεία.

Αυτή η Ελληνική ιδεολογία γενικά που περιέγραψα παραπάνω έχει κάνει πολούς ανθρώπους που ζούνε με μέτριο έως χαμηλό εισόδημα να μην έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό σε αντίθεση με άλλους ανθρώπους της βόρειας Ευρώπης που μπορεί να ταξιδεύουν και να κοιμούνται σε έναν ξενώνα και να την βγάζουν όλη την ημέρα με ένα δυο σάντουιτς αλλά δεν τους νοιάζει γιατί πάνω από όλα για αυτούς τους ενδιαφέρει να ζήσουν την εμπειρία του να δουν έναν άλλο πολιτισμό από κοντά.

Για τις στραβές επίσης που αναφέρθηκαν παραπάνω σίγουρα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος αλλά επειδή μπορεί να συμβούν μια δυο στραβές και να ξοδέψεις κάποια χρήματα παραπάνω δεν βλέπω τον λόγο να μην κοιτάξεις να εξοικονομήσεις από αλλού χρήματα.Μπορεί και να μην συμβεί στραβή όπως εγώ που πήγα στην Ρώμη με 30?.
Μπορεί βέβαια πολλοί να προτιμούσαν να κάτσω στο σπίτι και να μην πάω πουθενά αλλά δυστυχώς για αυτούς δεν το έκανα και πήγα και πέρασα μια χαρά.


Οσον αφορά το ότι πρέπει να ξοδέψεις ένα μισθό για να πας ένα ταξίδι στην Ρώμη είναι σχετικό.Αν πας 2-3 ημέρες με φθηνά αεροπορικά και μείνεις σε hostel η σε ένα φθηνό ξενοδοχείο μπορείς να την βγάλεις αρκετά οικονομικά.


Και για να απαντήσω και εγώ στο ερώτημα που τέθηκε αρχικά.Αν θέλεις να πας οπωσδήποτε ταξίδι στην Ρώμη κλείσε τα από τώρα τα εισιτήρια και μην περιμένεις τελευταία στιγμή για να γλιτώσεις τα 20? ,γιατί υπάρχει πάντα μια πιθανότητα ένα μήνα πριν το ταξίδι να πέσουν οι τιμές αλλά το καλοκαίρι είναι δύσκολο να γίνει νομίζω αυτό το πράγμα και πέρα από αυτό και καλοκαίρι να μην είναι με την Ryanair άκρη δεν μπορείς να βγάλεις,μπορεί να μην μειώσει τις τιμές και να σου χαλάσει όλα τα σχέδια.

Ξέφυγα εντελώς από το θέμα παρότι αρχικά είπα να μην το κάνω αλλά δεν άντεξα.Αν θέλουν οι υπεύθυνοι ας μεταφέρουν το μήνυμα όπου αυτοί νομίζουν σωστό.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Νομίζω ότι το κείμενό σου δε στέκει σε μια ανοιχτή κοινότητα που ο καθένας μπορεί να εκφέρει τη γνώμη του, και αυτή να εκτεθεί στην κρίση όλων. Δεν κρίνουν όλοι με τον ίδιο τρόπο τα πράγματα, και μάλιστα με αυτόν που πιστεύουμε εμείς ότι είναι ο σωστός.

Συνέχεια μόνο on topic, όποιος θέλει.
 

diabhbasths

Member
Μηνύματα
7
Likes
0
Λάθος στο όνομα

Kαλησπέρα,εκτύπωσα 2 εισιτήρια για ένα αντρόγυνο και έκανα λάθος στο επίθετο της γυναίκας(αντί να βάλω το επίθετο της έβαλα του άντρα της),τι μπορώ να κάνω σε αυτήν την περίπτωση? και πόσο θα μου στοιχίσει αν κάνω αλλαγή ονόματος(αν συμφέρει βέβαια γιατί τα εισιτήρια μου στοίχισαν 52Ε και τα 2 μαζί).
Επίσης υπάρχει κάποιος τρόπος να επικοινονίσω με την ryanair(email/thl) και αν απαντούν βέβαια..

Ευχαριστώ.
 

tsolias1979

Member
Μηνύματα
419
Likes
189
Επόμενο Ταξίδι
Φιλανδία-Εσθονια-Πολωνια
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ-ΠΕΚΙΝΟ
Απ'οτι εχω διαβασει εδω μεσα θελεις 100 ευρω να αλλαξεις το ονομα οποτε δεν σε συμφερει,καλυτερα να βγαλεις καινουργιο εισητηριο
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.195
Μηνύματα
883.530
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom