Ερωτηση για ταξιδιωτικο πρακτορειο

depy!!!

Member
Μηνύματα
735
Likes
1.883
Επόμενο Ταξίδι
Ουζμπεκισταν
Ταξίδι-Όνειρο
Με βανάκι στη Νορβηγία
Για να νιωθεις καλυτερα, πηγαινε σε καποιο απο τα "γνωστα" πρακτορεια.
 

NIKOLETA05

Member
Μηνύματα
555
Likes
437
Επόμενο Ταξίδι
Αλσατία
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Επειδή πρόσφατα έχω πέσει θύμα διαδικτυακής εξαπάτησης από site που πουλούσε υπερβολικά φτηνα και που τελικά διαπίστωσα ότι εμπορευόταν προϊόντα απομίμησης γνωστής εταιρείας,ευτυχώς με αίσια έκβαση (εκανα αιτημα αμφισβητησης στην τράπεζά μου και πήρα πισω τα λεφτά που είχα πληρώσει μεσω πιστωτικης),θα ήθελα να μου πείτε αν έχει συνεργαστεί κάποιος με αυτό το ταξιδιωτικό πρακτορείο www.18-24.gr . Έχει πολύ φτηνά πακέτα και είμαι διστακτική. Π.χ. έχει πακέτο για Αλλόνησο με 40 ευρώ τη βραδιά το δίκλινο και στην τιμή περιλαμβάνονται και τα ακτοπλοϊκα από το Βόλο.
Αν απαγορεύεται ο σχολιασμός από τον κανονισμό λειτουργίας τους forum στείλτε μήνυμα ή mail.
 

Triplover

Member
Μηνύματα
1.187
Likes
4.046
To πρακτορείο αυτό δραστηριοποιείται κυρίως στις φοιτητικές εκδρομές εδώ και πάρα πολλά χρόνια με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Το θυμάμαι από μαθητής. Δεν έχω ακούσει κάτι μεμπτό.
 

master1706

Member
Μηνύματα
303
Likes
74
Επόμενο Ταξίδι
Φλωρεντία
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη, ξανά!!
Έχω τον εξής προβληματισμό:


Να πω αρχικά, δεν είμαι υπέρ του οργανωμένου ταξιδιού και όσα έχω κάνει τα έχω κλείσει μόνος. Τα θετικά και τα αρνητικά του οργανωμένου, μόνο να τα φανταστώ μπορώ ή από όσα έχω "ακούσει" εδώ στο forum. Οπότε μην με κράξετε …πολύ..

Αλλά με ενδιαφέρει για Αύγουστο ή Σεπτέμβριο ένα ταξίδι στις ΗΠΑ σε New York, Los Angeles, San Francisco. Να κλείσω νωρίτερα δεν μπορούσα για να έχω καλύτερες τιμές. Άρα ή το ακυρώνω σαν σκέψη λόγω κόστους ή αξιολογώ κάποιες προσφορές που είδα από γραφεία. Χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες, τα πακέτα δείχνουν συμφέροντα για το κομμάτι διαμονή και πτήσης καθώς αν βρω απευθείας πτήσεις για NYC τώρα και συνυπολογίσω τις τιμές που θα είχα για αντίστοιχα 4* ξενοδοχεία τώρα, το κόστος θα ήταν αισθητά μεγαλύτερο.


Ποια είναι η γνώμη σας για το κομμάτι του κόστους;

Τι θα πρέπει να προσέξω αν σε περίπτωση σκεφτώ να προχωρήσω;

Σκοπεύω να απευθυνθώ στα γνωστά ταξιδιωτικά πρακτορεία – και όχι μοντέλων - της Αθήνας


Ευχαριστώ
 

Nikos1986

Member
Μηνύματα
905
Likes
4.003
Επόμενο Ταξίδι
Γενεύη - Ανεσί
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Θα σου πρότεινα να δεις πρώτα το κόστος αεροπορικών και ξενοδοχείων (2-3 που θα ήθελες να μείνεις) μεμονωμένα και να πας να τους πεις "θέλω τόσες μέρες εκεί, έχω βρει με x ευρώ, έχετε κάποια προσφορά για εκείνο το μέρος εκείνη την περίοδο;".
Μη ξεχνάς πως στις τιμές που διαφημίζουν σε φυλλάδια κλπ συνήθως δεν έχουν φόρους κλπ, που θα σου πάει κάμποσα κατοστάρικα πάνω από αυτό που εν τέλει θα κληθείς να πληρώσεις.
Αν σου προτείνουν κάποιο άλλο ξενοδοχείο, μπες και μετά από μόνος σου να δεις πόσο θα το έκλεινες εσύ. Ρίξε μια ματιά και στα site των αεροπορικών, πιθανό να βρεις εκπτώσεις αν κλείσεις και ξενοδοχείο μαζί (φθηνότερες τιμές η 1-2 δωρεάν διανυκτερεύσεις).

Αυτά είχαμε κάνει εμείς όταν είχαμε πάει. Θα πηγαίναμε Μάρτιο και λόγω στρατού είχα επισκεφθεί κάποια από τα μεγάλα πρακτορεία της Αθήνας από τον προηγούμενο Ιούλιο - πολύ πριν. Μας έδιναν τιμές αεροπορικά + ξενοδοχεία περίπου 1,5 φορά πάνω από ότι θα πληρώναμε από μόνοι μας και έτσι τα έκλεισα εγώ.

Για ΝΥ γιατί ψάχνεις μόνο απευθείας; Άνετα μπορείς να το σπάσεις στα 2 με μια σύντομη στάση κάπου στην Ευρώπη και λογικά θα σου έρθει πιο φθηνά.
 

master1706

Member
Μηνύματα
303
Likes
74
Επόμενο Ταξίδι
Φλωρεντία
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη, ξανά!!
Με ένα γραφείο που μίλησα μου είπαν ότι αν θέλω να κλείσω μεμονωμένα εισιτήρια δεν θα βρω κάτι καλύτερο σαν τιμή. Το όφελος προκύπτει στα οργανωμένα όπου εκεί έχουν καλύτερες προ-κλεισμένες τιμές. Θα κάνω τις πράξεις να δω τι βγάζουν αν τα κλείσω μεμονωμένα μόνος μου και θα σου πω.

Τις πρόσθετες χρεώσεις των φόρων, αχθοφορικά κτλ τις δίνουν διακριτά. Ψάχνω να δω τι ψιλά γράμματα ίσως υπάρχουν που δεν αναφέρουν. Έχω βρει κάποια σημεία όπως σε ένα γραφείο που αναφέρει ότι αν δεν συμπληρωθούν τα άτομα που περιμένουν στο group, επιβαρύνονται περισσότερο οι υπόλοιποι που θα πάνε.

Και την σπαστή πτήση εξετάζω για NYC αλλά δεν με χάλαγε αν στο κόστος είχα απευθείας πτήση, δεδομένου ότι θα είχα και άλλες εντός των ΗΠΑ.
 

Nikos1986

Member
Μηνύματα
905
Likes
4.003
Επόμενο Ταξίδι
Γενεύη - Ανεσί
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Δεν βλάπτει πάντως να ψάξεις και από μόνος σου τις τιμές. Από την άλλη, ίσως να συμφέρει οικονομικά το πακέτο τους, με την έννοια ότι θες να πας σύντομα, σε 3 μήνες. Ακόμα και με πρακτορείο να κλείσεις πάντως, δεν είσαι υποχρεωμένος να τους ακολουθείς κάθε μέρα σε όλο το πρόγραμμα που έχουν - αν επισκέπτονται κάποιο αξιοθέατο/μουσείο που δεν σε συγκινεί ενώ έχουν αφήσει εκτός κάποιο που θα ήθελες (με βάση τα δικά σου γούστα) να επισκεφθείς, μπορείς να κινηθείς και μόνος.
 

master1706

Member
Μηνύματα
303
Likes
74
Επόμενο Ταξίδι
Φλωρεντία
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη, ξανά!!
Έψαξα και η αλήθεια είναι ότι ανάλογα την περίοδο που θες να κλείσεις και την εκάστοτε προσφορά που μπορεί να πετύχεις, μπορεί και να συμφέρει το πρακτορείο.
Το κακό είναι ότι τελικά λόγω αδείας, το "κλάψαμε" το ταξίδι φέτος..
 

N.D.

Member
Μηνύματα
15
Likes
5
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα
Έχει ταξιδέψει κανείς με το 18-24 στην Ευρώπη? Αν ναι πως ήταν? Το πρόγραμμα οι ξεναγήσεις κλπ?
 

EIRHNH2

Member
Μηνύματα
1.279
Likes
1.348
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
ο κόσμος ΟΛΟΣ!!!!
παιδια, μια ερωτηση! συγγενης μου κλεινει με πρακτοριο εκδρομη. Εχει δτο πτησεις! Η πρωτη καθυστερει και χανουν την δευτερη και τους πανε 3 ωρες με λεοφωρειο αντι για αεροπλανο... Τι δικαιουνται???? η πρωτη καθυστερηση ειναι 2ωρες και 40 λεπτα
 

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.039
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Αν και δεν είναι το κατάλληλο θέμα, όταν κλείνεις εκδρομή με πρακτορείο υπάρχουν σχετικοί όροι τι συμβαίνει όταν υπάρξουν καθυστερήσεις. Επειδή το αεροπορικό το έκλεισε το πρακτορείο για το συγγενή σου, το πρακτορείο μπορεί να διεκδικήσει την όποια αποζημίωση από την εταιρεία που έκλεισε το αεροπορικό και όχι ο συγγενής σου.
 

EIRHNH2

Member
Μηνύματα
1.279
Likes
1.348
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
ο κόσμος ΟΛΟΣ!!!!
Α ναι? το ταξιδιωτικο ομως δεν "δινει" καποια ανταμοιβη για την ταλαιπωρια; δεν ειναι το ιδιο να πηγαινεις με αεροπλανο με το να πηγαινεις με λεοφωρειο; εγω π.χ. δεν θα εκλεινα 2 πτησεις με τετοια μικρη διαφορα... σε ποιο θεμα θα μπορουσα να γραψω;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.181
Μηνύματα
883.235
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom