Εστιατορια και ταβερνες και ζαχαροπλαστεία στην Αθηνα

MVSylvia

Member
Μηνύματα
589
Likes
2.387
Έχει δοκιμάσει κανείς το καινούριο που άνοιξε στο Χαλάνδρι, το Enkelt?

Ξαναπήγα στο Οζάκα στην Μητροπόλεως μετά από πολύ καιρό. Καμία σχέση με αυτό που ήξερα παλιά κ που μου άρεσε τόσο που πήγαινα σχεδόν κάθε βδομάδα. Ήταν απλά 'οκ', φεύγεις κ το ξεχνάς. Πολύ αργό σέρβις αλλά πολύ όμορφος εσωτερικός χώρος, ήρεμος, ωραία πρόσωπα στην εξυπηρέτηση με πολύ γλυκύτητα. Θα ξαναπήγαινα πάντως άμα τύχαινε να περάσω στην περιοχή. Επίσης αυξημένο κόστος σε σχέση με παλιά αλλά αυτή η σύγκριση δεν έχει νόημα γιατί τα πάντα έχουν αυξηθεί.
 

zade

Member
Μηνύματα
160
Likes
694
Επόμενο Ταξίδι
Κάπου...
Χθες φάγαμε στο Soil, μισελενατο εστιατόριο στο Παγκράτι (σύνορα με Μετς, υπέροχη γειτονιά). Στεγάζεται σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό και επειδή είχε γλυκεια βραδια φάγαμε στον κήπο. 12 πιάτα, μενού υψηλού επιπέδου αλλά τολμώ να πω ότι το Herve, αν και δεν έχει αστέρι, ήταν καλύτερο ως προς το φαγητό. Ήταν όμως μια υπέροχη βραδια στο υπέροχο Παγκράτι-Μετς.
View attachment 424562
Έχω μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ένσταση για το συγκεκριμένο μαγαζί και την είχα εκφράσει και στον σεφ όταν είχα παει. ΔΕΝ είναι δυνατόν με τα υλικά που χρησιμοποιεί να βαράει τόσο άγρια τις τιμές. Μου εξήγησε ότι έχει δική του φάρμα και τα φέρνει από εκεί για να μπορεί να έχει τον απόλυτο έλεγχο της ποιότητας και να μην υπάρχουν διακυμάνσεις, αλλά και πάλι είναι υπερβολικά ακριβό για αυτά που προσφέρει. Καταλαβαίνω ότι έχει μια πιο ολιστική προσέγγιση στο μενού και θέλει όλα να περνάνε από το χέρι του ,αλλά όλο αυτό το hype του "from the farm to the table" μας έχει βαρέσει κατακούτελα. Ναι ξέρω ότι δαπανά πολύ χρόνο ,ότι κοιτάζει και την παραμικρή λεπτομέρεια, αλλά ΔΕΝ γίνεται με υλικά που όσο να ναι δεν είναι πολύ ακριβά να έχεις τέτοια τιμολόγηση. Θα μου πείτε παίζει ρόλο και η μαγειρική τέχνη που είναι σωστό και σεβαστό, αλλά και πάλι το κόστος των πρώτων υλών δεν μπορεί να είναι τόσο μικρό και η "μαγειρική τέχνη" να χρεώνεται στον Θεό. Κάπου πρέπει να βρεθεί μια ισορροπία. Και τελικά ένα αξιομνημόνευτο πιάτο έχει, τον Τράγο με ασπρομύτικα φασόλια Λήμνου. Όλα τα υπόλοιπα είναι μεν καλά, αλλά τίποτα που να ξαναθυμάσαι.

Και ναι ακριβώς την ίδια σύγκριση έκανα κι εγώ όταν πήγα μετά από αυτό ξανά στον Herve. Ο άνθρωπος σου χρεώνει σωστά αυτό που προσφέρει. Και τα υλικά του είναι καλά -και ας μην είναι απ τη φάρμα του- και η μαγερική τέχνη έχει την θέση που της αξίζει , τιμολογιακά τουλάχιστον.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.666
Likes
50.508
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Έχω μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ένσταση για το συγκεκριμένο μαγαζί και την είχα εκφράσει και στον σεφ όταν είχα παει. ΔΕΝ είναι δυνατόν με τα υλικά που χρησιμοποιεί να βαράει τόσο άγρια τις τιμές. Μου εξήγησε ότι έχει δική του φάρμα και τα φέρνει από εκεί για να μπορεί να έχει τον απόλυτο έλεγχο της ποιότητας και να μην υπάρχουν διακυμάνσεις, αλλά και πάλι είναι υπερβολικά ακριβό για αυτά που προσφέρει. Καταλαβαίνω ότι έχει μια πιο ολιστική προσέγγιση στο μενού και θέλει όλα να περνάνε από το χέρι του ,αλλά όλο αυτό το hype του "from the farm to the table" μας έχει βαρέσει κατακούτελα. Ναι ξέρω ότι δαπανά πολύ χρόνο ,ότι κοιτάζει και την παραμικρή λεπτομέρεια, αλλά ΔΕΝ γίνεται με υλικά που όσο να ναι δεν είναι πολύ ακριβά να έχεις τέτοια τιμολόγηση. Θα μου πείτε παίζει ρόλο και η μαγειρική τέχνη που είναι σωστό και σεβαστό, αλλά και πάλι το κόστος των πρώτων υλών δεν μπορεί να είναι τόσο μικρό και η "μαγειρική τέχνη" να χρεώνεται στον Θεό. Κάπου πρέπει να βρεθεί μια ισορροπία. Και τελικά ένα αξιομνημόνευτο πιάτο έχει, τον Τράγο με ασπρομύτικα φασόλια Λήμνου. Όλα τα υπόλοιπα είναι μεν καλά, αλλά τίποτα που να ξαναθυμάσαι.

Και ναι ακριβώς την ίδια σύγκριση έκανα κι εγώ όταν πήγα μετά από αυτό ξανά στον Herve. Ο άνθρωπος σου χρεώνει σωστά αυτό που προσφέρει. Και τα υλικά του είναι καλά -και ας μην είναι απ τη φάρμα του- και η μαγερική τέχνη έχει την θέση που της αξίζει , τιμολογιακά τουλάχιστον.
Mε δεδομένο ότι στο Herve πληρώσαμε 125€/άτομο (μενού των 80-90 αν θυμάμαι καλά, συν ένα κοκτέιλ συν μια προαιρετική πρόσθεση σε ένα πιάτο και συμπεριλαμβάνοντας το φιλοδώρημα) και τα καρα-άξιζε για μια φορά το χρόνο, δεν μπορώ να πω, απορώ πόσο κοστίζει το Soil δηλαδή;
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.712
Likes
11.262
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Βρε παιδιά εσείς που είστε γνώστες και πηγαίνετε συχνά σε εστιατόρια αυτού του στυλ, ξέρετε αν υπάρχουν "καλά" εστιατόρια στην Αθήνα που προσαρμόζουν τα μενού γευσιγνωσίας με χορτοφαγικές επιλογές ή έχουν vegetarian μενού ούτως ή άλλως;

Γενικά γνωρίζω ότι στο εξωτερικό παίζει συχνά.

Ψάχναμε με την αδερφή μου να πάμε κάπου με dine in Athens, αλλά εκεί που διάβαζα τα μενού όλο ξεπετάγονταν κάτι φουά γκρα κλπ κλπ και μου έπεφταν τα μαλλιά. Εν τέλει καταλήξαμε σε ψαροφαγικο μενού κλασικά, αλλά με περιορίζει πια αυτό, θέλω να φάω κάτι "γκουρμεδιάρικο" που να είναι καθαρά χορτοφαγικό. Δηλ τόση έλλειψη φαντασίας πια οι Έλληνες σεφ; Αν δεν παίζει σφαχτάρι και διογκωμένο συκώτι χήνας δε μπορούν να δημιουργήσουν;

(First World problems)
 

JohnyE

Member
Μηνύματα
194
Likes
218
Έχω μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ένσταση για το συγκεκριμένο μαγαζί και την είχα εκφράσει και στον σεφ όταν είχα παει. ΔΕΝ είναι δυνατόν με τα υλικά που χρησιμοποιεί να βαράει τόσο άγρια τις τιμές. Μου εξήγησε ότι έχει δική του φάρμα και τα φέρνει από εκεί για να μπορεί να έχει τον απόλυτο έλεγχο της ποιότητας και να μην υπάρχουν διακυμάνσεις, αλλά και πάλι είναι υπερβολικά ακριβό για αυτά που προσφέρει. Καταλαβαίνω ότι έχει μια πιο ολιστική προσέγγιση στο μενού και θέλει όλα να περνάνε από το χέρι του ,αλλά όλο αυτό το hype του "from the farm to the table" μας έχει βαρέσει κατακούτελα. Ναι ξέρω ότι δαπανά πολύ χρόνο ,ότι κοιτάζει και την παραμικρή λεπτομέρεια, αλλά ΔΕΝ γίνεται με υλικά που όσο να ναι δεν είναι πολύ ακριβά να έχεις τέτοια τιμολόγηση. Θα μου πείτε παίζει ρόλο και η μαγειρική τέχνη που είναι σωστό και σεβαστό, αλλά και πάλι το κόστος των πρώτων υλών δεν μπορεί να είναι τόσο μικρό και η "μαγειρική τέχνη" να χρεώνεται στον Θεό. Κάπου πρέπει να βρεθεί μια ισορροπία. Και τελικά ένα αξιομνημόνευτο πιάτο έχει, τον Τράγο με ασπρομύτικα φασόλια Λήμνου. Όλα τα υπόλοιπα είναι μεν καλά, αλλά τίποτα που να ξαναθυμάσαι.

Και ναι ακριβώς την ίδια σύγκριση έκανα κι εγώ όταν πήγα μετά από αυτό ξανά στον Herve. Ο άνθρωπος σου χρεώνει σωστά αυτό που προσφέρει. Και τα υλικά του είναι καλά -και ας μην είναι απ τη φάρμα του- και η μαγερική τέχνη έχει την θέση που της αξίζει , τιμολογιακά τουλάχιστον.
Όντως ακριβό αλλά εγώ το βάζω top 3 εύκολα..(CTC, βαρούλκο τα άλλα δύο). Επίσης... τώρα που κοίταξα μάλλον έκοψε 1-2 πιάτα(?) και το έκανε πιο φθηνό (66Ε το μενού ενώ ήταν 85-90). @Yorgos υπάρχει το μενού με τιμές online..
 

Earth Citizen

Member
Μηνύματα
2.859
Likes
7.077
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Βρε παιδιά εσείς που είστε γνώστες και πηγαίνετε συχνά σε εστιατόρια αυτού του στυλ, ξέρετε αν υπάρχουν "καλά" εστιατόρια στην Αθήνα που προσαρμόζουν τα μενού γευσιγνωσίας με χορτοφαγικές επιλογές ή έχουν vegetarian μενού ούτως ή άλλως;

Γενικά γνωρίζω ότι στο εξωτερικό παίζει συχνά.

Ψάχναμε με την αδερφή μου να πάμε κάπου με dine in Athens, αλλά εκεί που διάβαζα τα μενού όλο ξεπετάγονταν κάτι φουά γκρα κλπ κλπ και μου έπεφταν τα μαλλιά. Εν τέλει καταλήξαμε σε ψαροφαγικο μενού κλασικά, αλλά με περιορίζει πια αυτό, θέλω να φάω κάτι "γκουρμεδιάρικο" που να είναι καθαρά χορτοφαγικό. Δηλ τόση έλλειψη φαντασίας πια οι Έλληνες σεφ; Αν δεν παίζει σφαχτάρι και διογκωμένο συκώτι χήνας δε μπορούν να δημιουργήσουν;

(First World problems)
Τσεκαρε το Sense

Έχω μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ένσταση για το συγκεκριμένο μαγαζί και την είχα εκφράσει και στον σεφ όταν είχα παει. ΔΕΝ είναι δυνατόν με τα υλικά που χρησιμοποιεί να βαράει τόσο άγρια τις τιμές. Μου εξήγησε ότι έχει δική του φάρμα και τα φέρνει από εκεί για να μπορεί να έχει τον απόλυτο έλεγχο της ποιότητας και να μην υπάρχουν διακυμάνσεις, αλλά και πάλι είναι υπερβολικά ακριβό για αυτά που προσφέρει. Καταλαβαίνω ότι έχει μια πιο ολιστική προσέγγιση στο μενού και θέλει όλα να περνάνε από το χέρι του ,αλλά όλο αυτό το hype του "from the farm to the table" μας έχει βαρέσει κατακούτελα. Ναι ξέρω ότι δαπανά πολύ χρόνο ,ότι κοιτάζει και την παραμικρή λεπτομέρεια, αλλά ΔΕΝ γίνεται με υλικά που όσο να ναι δεν είναι πολύ ακριβά να έχεις τέτοια τιμολόγηση. Θα μου πείτε παίζει ρόλο και η μαγειρική τέχνη που είναι σωστό και σεβαστό, αλλά και πάλι το κόστος των πρώτων υλών δεν μπορεί να είναι τόσο μικρό και η "μαγειρική τέχνη" να χρεώνεται στον Θεό. Κάπου πρέπει να βρεθεί μια ισορροπία. Και τελικά ένα αξιομνημόνευτο πιάτο έχει, τον Τράγο με ασπρομύτικα φασόλια Λήμνου. Όλα τα υπόλοιπα είναι μεν καλά, αλλά τίποτα που να ξαναθυμάσαι.

Και ναι ακριβώς την ίδια σύγκριση έκανα κι εγώ όταν πήγα μετά από αυτό ξανά στον Herve. Ο άνθρωπος σου χρεώνει σωστά αυτό που προσφέρει. Και τα υλικά του είναι καλά -και ας μην είναι απ τη φάρμα του- και η μαγερική τέχνη έχει την θέση που της αξίζει , τιμολογιακά τουλάχιστον.
Το Soil έχει κι αστέρι Michelin, παίζει κι αυτό το ρόλο του στην τιμολόγηση του μενού...
Και για μένα είναι μέσα στ αγαπημένα μου, μαζί με CTC, SENSE και Herve.
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.783
Likes
18.174
Mε δεδομένο ότι στο Herve πληρώσαμε 125€/άτομο (μενού των 80-90 αν θυμάμαι καλά, συν ένα κοκτέιλ συν μια προαιρετική πρόσθεση σε ένα πιάτο και συμπεριλαμβάνοντας το φιλοδώρημα) και τα καρα-άξιζε για μια φορά το χρόνο, δεν μπορώ να πω, απορώ πόσο κοστίζει το Soil δηλαδή;
Τα ίδια. Εκεί που βαρανε όλοι αλύπητα είναι στα κρασιά, κανονική ληστεία.
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.783
Likes
18.174
Βρε παιδιά εσείς που είστε γνώστες και πηγαίνετε συχνά σε εστιατόρια αυτού του στυλ, ξέρετε αν υπάρχουν "καλά" εστιατόρια στην Αθήνα που προσαρμόζουν τα μενού γευσιγνωσίας με χορτοφαγικές επιλογές ή έχουν vegetarian μενού ούτως ή άλλως;

Γενικά γνωρίζω ότι στο εξωτερικό παίζει συχνά.

Ψάχναμε με την αδερφή μου να πάμε κάπου με dine in Athens, αλλά εκεί που διάβαζα τα μενού όλο ξεπετάγονταν κάτι φουά γκρα κλπ κλπ και μου έπεφταν τα μαλλιά. Εν τέλει καταλήξαμε σε ψαροφαγικο μενού κλασικά, αλλά με περιορίζει πια αυτό, θέλω να φάω κάτι "γκουρμεδιάρικο" που να είναι καθαρά χορτοφαγικό. Δηλ τόση έλλειψη φαντασίας πια οι Έλληνες σεφ; Αν δεν παίζει σφαχτάρι και διογκωμένο συκώτι χήνας δε μπορούν να δημιουργήσουν;

(First World problems)
Δεν είχε ίχνος κρέατος στο Soil, μόνο ψαρικά. Αλλά κ πάλι δεν είναι βετζι αυτό ούτε βέβαια βιγκαν.
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.606
Likes
12.424
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Βρε παιδιά εσείς που είστε γνώστες και πηγαίνετε συχνά σε εστιατόρια αυτού του στυλ, ξέρετε αν υπάρχουν "καλά" εστιατόρια στην Αθήνα που προσαρμόζουν τα μενού γευσιγνωσίας με χορτοφαγικές επιλογές ή έχουν vegetarian μενού ούτως ή άλλως;

Γενικά γνωρίζω ότι στο εξωτερικό παίζει συχνά.

Ψάχναμε με την αδερφή μου να πάμε κάπου με dine in Athens, αλλά εκεί που διάβαζα τα μενού όλο ξεπετάγονταν κάτι φουά γκρα κλπ κλπ και μου έπεφταν τα μαλλιά. Εν τέλει καταλήξαμε σε ψαροφαγικο μενού κλασικά, αλλά με περιορίζει πια αυτό, θέλω να φάω κάτι "γκουρμεδιάρικο" που να είναι καθαρά χορτοφαγικό. Δηλ τόση έλλειψη φαντασίας πια οι Έλληνες σεφ; Αν δεν παίζει σφαχτάρι και διογκωμένο συκώτι χήνας δε μπορούν να δημιουργήσουν;

(First World problems)
Δες το aleria.
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.712
Likes
11.262
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Δεν είχε ίχνος κρέατος στο Soil, μόνο ψαρικά. Αλλά κ πάλι δεν είναι βετζι αυτό ούτε βέβαια βιγκαν.
Ναι, ναι, αυτό, με ψαρικά βρίσκω. Και πάλι βέβαια αυτά που έχουν μόνο ψαρικά και καθόλου κρέας είναι περιορισμένα.
Αλλά εγώ θέλω κάτι καθαρά vegetarian (δε χρειάζεται να είναι vegan).

Ευχαριστώ ολες-ους για τις προτάσεις!
 

zade

Member
Μηνύματα
160
Likes
694
Επόμενο Ταξίδι
Κάπου...
Mε δεδομένο ότι στο Herve πληρώσαμε 125€/άτομο (μενού των 80-90 αν θυμάμαι καλά, συν ένα κοκτέιλ συν μια προαιρετική πρόσθεση σε ένα πιάτο και συμπεριλαμβάνοντας το φιλοδώρημα) και τα καρα-άξιζε για μια φορά το χρόνο, δεν μπορώ να πω, απορώ πόσο κοστίζει το Soil δηλαδή;
Tα ίδια πάνω κάτω , αλλά στον Herve δικαιολογούνται απόλυτα. Επίσης τα πιάτα στον Herve είναι πολύ πιο δημιουργικά και με πιο "σπάνια" υλικά.

Το Soil έχει κι αστέρι Michelin, παίζει κι αυτό το ρόλο του στην τιμολόγηση του μενού...
Και για μένα είναι μέσα στ αγαπημένα μου, μαζί με CTC, SENSE και Herve.
Τελευταία φορά που είχα πάει δεν είχε ακόμα το αστέρι και πάλι τα ίδια ήταν. Εάν άλλαξε την τιμολόγηση έπειτα από το αστέρι, για μένα αυτό είναι λάθος πρακτική. Το αστέρι είναι επιβράβευση, και όχι αφορμή για να βαρέσουμε τις τιμές. Είναι εντελώς λάθος νοοτροπία. Το CTC ας πούμε , το οποίο συμπαθώ, ίδιες τιμές είχε και πριν και μετά. Άντε ένα δεκάρικο παραπάνω. Είναι άλλη αντίληψη του εστιατορικού χώρου.

Γενικά πάντως, το dine athens που διοργανώνεται αυτή την εποχή είναι ένας δείκτης. Όλα τα Aστεράτα είναι στα 80 και ο Herve είναι στα 60 και τρως πολύ καλύτερα από κάποια αστεράτα.

Τα ίδια. Εκεί που βαρανε όλοι αλύπητα είναι στα κρασιά, κανονική ληστεία.
Άντε αυτό να το δεχτείς κάπως. Για μένα εάν είναι 2 άντε έως 2,5 φορές πάνω η τιμή από το πόσο το βρίσκεις στο εμπόριο είναι δικαιολογημένο. Από εκεί και έπειτα, είναι ληστεία.

Πάντως γενικά υπάρχουν κάποιες τάσεις στο φαγητό υψηλού επιπέδου (απόπειρα μετάφρασης του όρου fine dining) που με εκνευρίζουν τρομερά. Άλλη παπάντζα που την ακούς συχνά πλέον είναι το "zero waste". Και σου σερβίρουν λεμονόκουπες και σου λέει zero waste. Βρε τρόμπες , και η γιαγιά μου ήταν zero waste στην κουζίνα της, γιατί τα αποφάγια τα έδινε στις κότες και στα γουρούνια, όχι γιατί την επόμενη μέρα σέρβιρε σε εμάς "δημιουργικά αποφάγια" . Δηλαδή αυτό και εάν είναι απάτη.
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.783
Likes
18.174
Εγώ πάντως έφαγα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ στο Ναουμιδη δίπλα στο Αμύνταιο, δυο φορές, και οι τιμές ήταν τιμές μεζεδοπωλείου στην Αθήνα. Θλίψη η σύγκριση.
Ερβε καλύτερος από Σοιλ, συμφωνώ, τα αστέρια δεν είναι απόλυτος δείκτης. Το χα πει κ παλιότερα, έχω φάει στη Γαλλία σε κάτι χωριά με 50€ εφάμιλλα των δικών μας 100-150€. Γαλλικη κουζίνα ουμπερ άλλες.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.186
Μηνύματα
883.358
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom