• Χριστουγεννιάτικος Ρετρό Διαγωνισμός 2007-2009 !

Ζαγοροχωρια

Marinetta

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα
Επίσης, ακουστά έχω το Παπιγκο, την Αριστη.. είναι καλές επιλογές για να μείνεις και να γυρίσεις τα χωριουδακια, να δούμε σημεία του ποταμού και γεφύρια?
(Δεν ειμαι της πεζοπορίας Ε :p )

Οποιαδήποτε συμβουλή καλοδεχουμενη
Δεν ξέρω ποιο είναι το πιο βολικό χωριό να μείνεις απλά να ξέρεις ότι τα περισσότερα δεν έχουν καν ψιλικά και σπανίζει και το να έχουν ένα ταβερνάκι εμείς είχαμε μείνει εδώ Villa Παροραία - Villa Παροραία . Ο ξενώνας αξίζει 10/10 και το χωριό ήταν πολύ όμορφο, σχετικά μεγάλο σε πληθυσμό και είχε παντοπωλείο και ταβέρνες παραδοσιακές. Γενικά ήταν κοντά σε αρκετά αξιοθέατα αλλά να προετοιμαστείς γιατί οι αποστάσεις είναι μεγάλες (πάνω από μισάωρο) για όπου και να θες να πας και όπου και να μένεις.
το άλλο χωριό που έχει μίνι μάρκετ ήταν η Αρίστη. το μοναδικό βενζινάδικο βρίσκεται στους Ασπράγγελους αλλά δεν θα σου πρότεινα να μείνεις εκεί!
Και κάτι τελευταίο αν έχεις την δυνατότητα κλείσε με πρωινό θα σου φανεί πολύ χρήσιμο όπου και αν επιλέξεις να μείνεις.

fotast

Member
Καλησπέρα και από μένα
Κοιτάζω τα Ζαγοροχώρια για Χριστούγεννα, δεν έχω ξαναπάει.

Σκέφτομαι για 3 βραδιά (από Αθηνα) ανάλογα και τις τιμές που θα βρω.

Αφενός το κρύο οκ, ντύνεσαι χοντρά. Οι δρόμοι όμως μένουν ανοιχτοί? Υποθέτω πρέπει να έχεις αλυσίδες μαζί κι είσαι οκ?

Επίσης, ακουστά έχω το Παπιγκο, την Αριστη.. είναι καλές επιλογές για να μείνεις και να γυρίσεις τα χωριουδακια, να δούμε σημεία του ποταμού και γεφύρια?
(Δεν ειμαι της πεζοπορίας Ε :p )

Οποιαδήποτε συμβουλή καλοδεχουμενη
Ωραίο το Πάπιγκο αλλά αν θέλεις να γυρίσεις και τα άλλα καλύτερα Μονοδένδρι ή Ζίτσα για διαμονή.Εκτός αν δεν έχετε πρόβλημα με το ανέβα-κατέβα και τα χλμ.

Last edited:

marga

Member
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, θα ψάξω το απόγευμα για καταλύματα

Με μια πρώτη ματιά μου βγάζει και κάποια στην Αριστη , εκεί λεει για διαμονή?

Marinetta

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα

Η αρίστη είναι δίπλα στο Πάπιγκο. Πανέμορφη είναι αλλά δεν θα έμενα εκεί. Πάπιγκο , Μικρό Πάπιγκο και Αρίστη είναι κάπως μόνα τους. Βέβαια έχει και καφέ και φαγητό και μίνι μάρκετ και δεν είναι και τέρμα άκρη όπως το Μικρό Πάπιγκο.

marga

Member
Κατάλαβα

Για Πεδινά ? Μου πρότεινε μια ξαδέλφη μου ένα κατάλυμα που βλέπω είναι στα κάτω πεδινά...

Γενικά αν έχετε και κάποια πρόταση για κατάλυμα (ε μην έχει 200€ το βράδυ..) ή κάποια αρνητικη εμπειρία αντίστοιχα , αν έχετε την καλοσύνη μου γράφετε

fotast

Member
Κατάλαβα

Για Πεδινά ? Μου πρότεινε μια ξαδέλφη μου ένα κατάλυμα που βλέπω είναι στα κάτω πεδινά...

Γενικά αν έχετε και κάποια πρόταση για κατάλυμα (ε μην έχει 200€ το βράδυ..) ή κάποια αρνητικη εμπειρία αντίστοιχα , αν έχετε την καλοσύνη μου γράφετε
΄Εχω μείνει στης Γιαγιάς Ευγενίας στην Βίτσα.Μεγάλο δωμάτιο και καλό πρωινό.Δεν ξέρω τρέχουσα τιμή ή πως είναι τώρα.Είχα μείνει το 2019.

penelopebek

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Οπου λαμπει ο Ηλιος

Εχω μείνει παλαιοτερα στο Μικρο Παπαγκο. Υπεροχο χωριο, αλλα πολυ μακρια απο τα πάντα. Τον Αυγουστο μείναμε στην Ελατη. Μονο ξενωνες υπάρχουν και τιποτε αλλο. Οι Ασπραγγελοι ειναι διπλα, πολυ κοντα ,εχει ταβερνουλες και μαρκετακι. Τα Ανω Πεδινα που αναφέρεις μου αρεσαν αρκετα και είχαν και κινηση. Αρκετες ταβερνες και θα ελεγα κοντα σε αλλα μερη για να επισκευθεις. Κατα τη δική μου γνωμη το Μονοδενδρι ειναι η καλύτερη επιλογη με αρκετα μερη να φας , να πιεις. Τα Ανω Πεδινα επίσης. Σχετικα με το Τσεπελοβο, ειναι ΥΠΕΡΟΧΟ, με ταβερνες και καφε, αλλα αρκετα μακρια.

EviTan

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Θα ήταν πιο βολικό αν αποφασίσετε σε ποιο Ζαγόρι θελετε να επικεντρωθεί η εκδρομή, ειδικά για 1-2 διανυκτερευσεις, που ειναι λιγος χρόνος για όλα αυτά τα χωριά που γενικά τα ονομάζουμε Ζαγοροχώρια, τα οποία σε αριθμό είναι 46 αν δεν κάνω λάθος.
Πιο ευδιάκριτα χωρισμενα είναι με βάση με τους παλιους δήμους, Κεντρικό και Ανατολικό Ζαγόρι, Τύμφης, Πάπιγκου και Βοβούσας.
Αν επιλεχθούν τα άκρως τουριστικά Πάπιγκα, Αρίστη κλπ, είναι πιο τσιμπιμένες οι τιμές, και όχι και τόσο βολικά σαν βάση εξορμήσεων κατα την γνώμη μου, όπου τα έχω τριγυρίσει τα περισσοτερα ουκ ολίγες φορές τα τελευταία χρόνια.
Η πρόταση μου @evaT για πιο οικονομικό πακέτο, έτσι όπως το έζησα την Πρωτοχρονιά, είναι το Τσεπέλοβο. Δεν ξέρω αν μιλήσες με τις Καμάρες, το έχει μια συμπαθέστατη οικογένεια, με εξαιρετικό πρωινό και παραδοσιακό εστιατόριο για βραδινό(νομίζω μπορουν να κάνουν και τιμή πακέτου με ημιδιατροφή).
@penelopebek το Τσεπέλοβο ειναι μονο μακρια απο το Πάπιγκο(που κι απο αυτό ειναι 1ωρα και κάτι), και αυτό μονο και μόνο επειδη το Παπιγκο ειναι μακρια απο όλα :haha: . Και έχεις δίκιο, είναι υπέροχο!
Βολεύει πολύ όμως , για όλο το κεντρικό Ζαγόρι, Μονοδένδρι, Καπέσοβο, Βραδέτο, Κήπους και ψηλά για Ηλιοχώρι, Γυφτοκαμπο...

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Η πρόταση μου @evaT για πιο οικονομικό πακέτο, έτσι όπως το έζησα την Πρωτοχρονιά, είναι το Τσεπέλοβο. Δεν ξέρω αν μιλήσες με τις Καμάρες, το έχει μια συμπαθέστατη οικογένεια, με εξαιρετικό πρωινό και παραδοσιακό εστιατόριο για βραδινό(νομίζω μπορουν να κάνουν και τιμή πακέτου με ημιδιατροφή).
Βρήκα μια άκρη στην Αρίστη τελικά-αυτό που προτάθηκε είναι εντός λογικών πλαισίων. Δυστυχώς τα 50 άτομα που έχει το γκρουπ μου είναι δύσκολο να εξυπηρετηθούν σε ένα και μόνο ξενοδοχείο όπως θέλαμε στην περιοχή οπότε και απιλέχθηκε η Αρίστη που μπορεί να προσφέρει διαμονή και φαγητό σε πολλά άτομα ταυτόχρονα αλλά και ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ πρόσβαση στο λεωφορείο που λόγω στενότητας των δρόμων αδυνατεί να εισέλθει στα μικρότερα χωριά.
Για την ώρα υπάρχιε ικανοποιητική προσέλευση κρατήσεων αλλά θα φανεί καλύτερα μέχρι μέσα του Οκτώβρη αν συμπληρώνω το γκρουπάκι μου.
Το κρατάω όμως το όνομα για μελλοντική χρήση (ίσως και προσωπικά). Σ ευχαριστώ!

marga

Member
Καλησπέρα και χρόνια πολλά από Αριστη!!!

κάποια πρόταση για φαγητο σε μικρό και μεγάλο Παπιγκο που θα παμε αυριο???

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.346
Μέλη
39.995
Νεότερο μέλος
kcenos

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom