Δεν έχω πάει καλοκαίρι. Προσωπικά είμαι λάτρης του χειμώνα. Νομίζω όμως ότι το Ζαγόρι, δεν έχει εποχή. Οπότε και να πας είναι υπέροχο. Θα πρότεινα να αλλάξεις το ερώτημα. Ποιά εποχή τους αρέσει να ταξιδεύουν?Ποια θεωρείτε η ομορφότερη περίοδος του χρόνου για να επισκεφτείς τα Ζαγοροχώρια; Με κριτήριο την φυσική ομορφιά.
Το Μονοδένδρι.Σε ποιο χωριό θα μου προτείνατε να κλείσω έτσι ώστε να μην είναι τελείως απομακρυσμένο το χωριό από τα υπόλοιπα καθώς θα τους αρέσει η εξερεύνηση της περιοχής;
Αμαξι επιβαλλεται ομως...
Καταρχήν σε ευχαριστώ για την απάντησηΔεν έχω πάει καλοκαίρι. Προσωπικά είμαι λάτρης του χειμώνα. Νομίζω όμως ότι το Ζαγόρι, δεν έχει εποχή. Οπότε και να πας είναι υπέροχο. Θα πρότεινα να αλλάξεις το ερώτημα. Ποιά εποχή τους αρέσει να ταξιδεύουν?
Το Μονοδένδρι.
Μην ξεχάσεις αυτό που λέει ο φίλος παρακάτω.
).Έχουμε μείνει στο Τσεπελοβο στο ξενώνα Καδι. Παρά πολύ ωραίο χωριό κ πολύ ωραίος ξενώνας. Άνετα επισκέπτεσαι το Καπεσοβο από την ίδια μεριά του φαραγγιού καθώς κ το Μονοδενδρι από την άλλη Μαρία του φαραγγιού. Την επόμενη φορά μείναμε στα Άνω Πεδινα. Τίποτα το ιδιαίτερο σα χωριό αλλά πιο κεντρικά κ πιο κοντά σε Πάπιγκο κ Άριστη.Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά με πολλά ταξίδια και ακόμη περισσότερη υγεία!!!!
Έχω αποφασίσει να πάω Ζαγοροχώρια 8-11/01
Κ προφανώς ψάχνω ξενοδοχείο ( η μόνη παγίδα οτι πρέπει να είναι pet friendly - όχι για μένα, για την γάτα μας).
έχω διαβάσει στο forum οτι είναι παίδεμα οι αποστάσεις. ένα γρήγορο search όμως στο google maps μου έβγαλε Πάπιγκο - Τσεπέλοβο (η πιο μεγάλη απόσταση) 1 ώρα και 15 λεπτά. δεν το βρίσκω κ τόσο τραγικό.
ειδικά αν πας για να βολτάρεις και να δεις πράγματα και θαύματα.
Δηλ αν μια μέρα πας ανατολικό Ζαγόρι και γυρίσεις βράδυ (κάπως έτσι είναι τα προγράμματά μας κάθε μα κάθε φορά)), δεν θα είναι κ τόσο τραγικό (λέω εγώ τώρα)
Να πω ότι δεν έχω πρόβλημα με την οδήγηση κ τις στροφές εφ' όσον έχω να δω κάτι.
Κ ειδικά τώρα που είναι χειμώνας και δεν θα μπορούμε να κάνουμε πεζοπορίες και άλλες δραστηριότητες.
Οπότε.... αν και τα περισσότερα ξενοδοχεία τα βρίσκω Πάπιγκο και Αρίστη, εγώ ψάχνω για σχετικά κεντρικό Ζαγόρι.
Έχω βρει το Hotel Machalas και το Αρχοντικό Ζαρκαδα.
Έχετε, οι γνώστες, να προτείνετε κάποιο άλλο; Κ επειδή είναι η πρώτη φορά στα μέρη δεν ξέρω τι μπορούμε να δούμε και να κάνουμε αν υπολογίσουμε και το καταχείμωνο. Ιδέες;;;;;;
Για φαγητό έχω βρει κάποιες προτάσεις σε διάφορα προηγούμενα post Που έχουν κάνει οι αγαπητοί συν-forumites.
Όχι ότι δεν θα δεχόμουν κάποια καινούρια πληροφορία
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας
Χρόνια πολλά και Καλά Χριστούγεννα