georgeant
Member
- Μηνύματα
- 608
- Likes
- 2.610
- Ταξίδι-Όνειρο
- Road trip B. Αμερική
Κεφάλαιο 4: Fall Peak στη Μασαχουσέτη
Εκτός από την Νέα Υόρκη, η πολιτεία της Μασαχουσέτης και η ευρύτερη περιοχή της Νέας Αγγλίας ήταν κάτι που είχα στην bucket list μου χρόνια τώρα.
Η περιοχή της Νέας Αγγλίας βρίσκεται στα βορειοανατολικά των ΗΠΑ και συνορεύει με τον Καναδά. Περιλαμβάνει 6 πολιτείες: Μέιν, Βερμόντ, Νέο Χάμσαϊρ, Μασαχουσέτη, Ρόουντ Άιλαντ και Κονέκτικατ.
Η περιοχή της Νέας Αγγλίας στο χάρτη:
Πήρε το όνομά της από τις πρώτες ευρωπαϊκές αποικίες στην περιοχή οι οποίες ιδρύθηκαν από Άγγλους τον 17ο αιώνα. Εκτός από το όνομα όμως πήρε και πάρα πολλά στοιχεία από την κουλτούρα, τα έθιμα και της προλήψεις των Άγγλων αλλά και από την αγγλική αρχιτεκτονική. Έτσι, στις πολιτείες της Νέας Αγγλίας θα δείτε μερικά πανέμορφα σπίτια από κόκκινα τούβλα, ενώ η γεωγραφική της θέση και το κλίμα της προσφέρει άπειρες φυσικές ομορφιές με αποκορύφωμα την περίοδο του φθινοπώρου που τα χρώματα κάνουν γιορτή λόγων των πολλών φυλλοβόλων δέντρων. Δεν είναι τυχαίο που η περιοχή της Νέας Αγγλίας προτιμάται από τους Αμερικανούς για την περίοδο του φθινοπώρου. Γενικότερα μιλώντας, η Νέα Αγγλία θεωρείται από μεγάλο μέρος Αμερικανών (και όχι μόνο) η ομορφότερη περιοχή των Η.Π.Α.
Εκτός των άλλων, από την Νέα Αγγλία κατάγονταν πολλοί διάσημοι κλασσικοί συγγραφείς, όπως ο Edgar Allan Poe (Μασαχουσέτη), ο H. P. Lovecraft (Κονέκτικατ), o Stephen King (Μέιν) κ.α. Χαρακτηριστικό των παραπάνω είναι ότι ασχολήθηκαν με το μακάβριο και τον τρόμο στα βιβλία τους και η Νέα Αγγλία, ταυτισμένη απόλυτα με την Βικτωριανή Περίοδο όπως και η μαμά Αγγλία, ενδείκνυται για μερικές πολύ τρομακτικές ιστορίες (όπως η υποτιθέμενη αληθινή ιστορία με τα Βαμπίρ στο Κονέκτικατ). Με τη σειρά του, το Halloween στην Νέα Αγγλία για όλους τους παραπάνω λόγους γιορτάζεται κάπως πιο μανιωδώς, με αποκορύφωμα τη μικρή πόλη του Σάλεμ, που θα επισκεφτούμε κι εμείς. Αν νομίζετε πως χορτάσατε φωτογραφίες από στολισμένες αυλές, ετοιμαστείτε για πολλή κολοκύθα.
Η Βοστόνη είναι η μεγαλύτερη πόλη της Μασαχουσέτης και της Νέας Αγγλίας γενικότερα.
Και εκεί είναι ο προορισμός μας.
Ξυπνήσαμε αρκετά πρωί. Στις 8 έφευγε το λεωφορείο της εταιρείας Greyhound από τον σταθμό Port Authority για τη Βοστόνη. Είχαμε ήδη τα εισιτήρια στα χέρια μας αφού τα είχαμε κλείσει από το internet, αλλά για να πάμε στο Port Authority από το New Jersey θέλαμε 40 λεπτά περίπου. Ευτυχώς, το λεωφορείο 119 που αναχωρούσε από την Journal Square μας άφηνε ακριβώς μέσα στο σταθμό Port Authority.
Το λεωφορείο έφυγε ακριβώς στην ώρα του (ούτε 1 λεπτό παραπάνω). Η διαδρομή κράτησε λίγο παραπάνω από 4 ώρες και παρ'όλο που δεν είχε ούτε κατά διάνοια της παροχές των λεωφορείων της Ευρώπης (α ρε Flixbus!) ήταν άκρως ενδιαφέρουσα. Περάσαμε από γειτονιές του Harlem και του Bronx και ακόμα πιο βόρεια, από βιομηχανικές περιοχές που σε τίποτα δε θύμιζαν το κοσμοπολίτικο Μανχάταν. Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της διαδρομής βέβαια ξεκίνησε μόλις μπήκαμε στην πολιτεία του Κονέκτικατ. Εκεί πήραμε μια κλεφτή ματιά από μικρές πόλεις κοντά στον αυτοκινητόδρομο αλλά και το καλύτερο απ'όλα, δέντρα με κίτρινες και κόκκινες πινελιές που μας καλωσόριζαν στο κλίμα και το τοπίο της Νέας Αγγλίας.
Περνώντας από το Black Rock, λίγο έξω από το Fairfield.
Newfield, κοντά στο Stratford.
Περνώντας από το Meriden
Highland, στο Middletown.
Στο σπίτι μας υποδέχτηκε μια από τις πιο φιλικές ιδιοκτήτριες που έχουμε συναντήσει σε ταξίδι. Πέρα από το ότι απαντούσε αμέσως και έδειχνε ενδιαφέρον για την ώρα που θα φτάσουμε ώστε να μπορέσει να μας υποδεχτεί, η υποδοχή που είχαμε ήταν φιλικότατη. Μας είχε γράψει μέχρι και καρτούλα για το "καλωσήρθατε" στο δωμάτιο. Είχε κολλήσει χαρτάκι με τα ονόματά μας στην πόρτα του δωματίου. Συζητήσαμε αρκετά, όχι μόνο τα της Βοστόνης και τις προτάσεις της για το πού να πάμε και τι να δούμε (μας είχε εκτυπώσει ακόμα και λίστα με τα απαραίτητα) αλλά για την Ελλάδα, για τις ΗΠΑ, για το Τέξας που θα πηγαίναμε σε 3 ημέρες. Μας σύστησε επίσης την γλυκύτατη συγκάτοικό μας, μια γηραιά και κοινωνική γατούλα που σουλάτσαρε στο σπίτι ψάχνοντας χάδια. Μας είπε να την ενημερώσουμε για τυχόν προβλήματα που ίσως αντιμετωπίσουμε στο σπίτι γιατί παρ'όλο που είναι πολύ cozy είναι πολύ παλιό (18ου αιώνα!) και χρειάζεται να κάνει μικρο-επισκευές συνέχεια. Και μιλώντας για το σπίτι, κοιτάξ'τε που μέναμε:
Πανέμορφο! Μακράν το ωραιότερο κατάλυμα που έχουμε μείνει.
Το δωμάτιό μας, στη σοφίτα του σπιτιού.
Με μια μικρή σόμπα που έμοιαζε με τζάκι
Έξω από την πόρτα μας, παραμόνευε να τρυπώσει μέσα!
Εκτός όλων των παραπάνω, μας άφηνε έξω από την πόρτα του δωματίου μας κάθε πρωί μια τσαντούλα με ένα λιτό πρωινό (κομμάτι κέικ με κάποιο φρούτο ή γιαούρτι) που όμως δεν ήταν υποχρεωμένη να κάνει.
Η Βοστόνη όπως είπα παραπάνω δεν έχει καμία σχέση με την Νέα Υόρκη και αυτό αφορά και το μέγεθός της. Μέσα σε μισή ώρα έχεις διασχίσει το ιστορικό κέντρο της πόλη από τη μία άκρη ως την άλλη ενώ περίπου σε 2-3 ώρες έχετε δει τα βασικότερα αξιοθέατα. Εμείς θα παίρναμε το χρόνο μας να δούμε όλα τα βασικά και κάποια επιπλέον.
Λίγα λόγια: Η Βοστόνη εκτός από μία από τις πιο γραφικές πόλεις των ΗΠΑ είναι και μία από τις παλαιότερες και πιο ιστορικές. Ιδρύθηκε το 1630 από Άγγλους εποίκους. Ήταν το μέρος πολλών σημαντικών γεγονότων της Αμερικανικής Επανάστασης, όπως η Σφαγή της Βοστόνης, το Boston Tea Party (έπεσε πολύ τσάι στη θάλασσα!), η Μάχη του Bunker Hill και η Πολιορκία της Βοστόνης. Με την απόκτηση της ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών από τη Μεγάλη Βρετανία, συνέχισε να αποτελεί σημαντικό λιμάνι και κέντρο παραγωγής, καθώς και κέντρο εκπαίδευσης και πολιτισμού. Η πλούσια ιστορία της προσελκύει πολλούς τουρίστες, ενώ μόνο το Faneuil Hall αντλεί περισσότερα από 20 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο. Μερικές από τις πολλές πρωτιές της Βοστόνης περιλαμβάνουν το πρώτο δημόσιο πάρκο των Ηνωμένων Πολιτειών (Boston Common, 1634), το πρώτο δημόσιο ή κρατικό σχολείο (Boston Latin School, 1635) και το πρώτο σύστημα μετρό (Tremont Street Subway, 1897).
Είναι γνωστή σε όλον τον κόσμο ως Πανεπιστημιούπολη, με τα επώνυμα πανεπιστήμια του Χάρβαρντ, Ταφτς, ΜΙΤ, Brandeis University, και άλλα, πολλά απ’ αυτά ευρισκόμενα στο προάστιο της Βοστόνης, το Cambridge. Είναι πολιτιστικό και πανεπιστημιακό κέντρο των ΗΠΑ, και γι' αυτό το λόγο είναι γνωστή σαν "Αθήνα της Αμερικής".
Μετά από αυτή τη μικρή ιστορική περιγραφή ας περάσουμε στη φωτογραφική.
Γειτονικό σπίτι στο δρόμο που μέναμε.
Αφού πήραμε το μετρό από την Maverick Square, κατεβήκαμε στο σταθμό Government Center που είναι πολύ κοντά στα δύο μεγάλα πάρκα, το Boston Common και το Boston Public Garden για μια πρώτη αναγνωριστική της Βοστόνης. Είχαμε βάλει φυσικά το Freedom Trail, το τουριστικό μονοπάτι που σε περνάει από 17 ιστορικά σημεία της πόλης και που οφείλουν να κάνουν όλοι οι επισκέπτες, αλλά το είχαμε αφήσει για την ημέρα που είχαμε ολόκληρη στη Βοστόνη.
Έξω από το Boston Common. Και το φθινόπωρο κάνει πάρτυ!
Πριν μπούμε στο πάρκο όμως, μια μικρή παράκαμψη για καφέ.
Ο Edgar Alan Poe με το Κοράκι του
Δίπλα από το πάρκο, το νεκροταφείο Central Burying Ground.
Περπατώντας στο πεζοδρόμιο με κατεύθυνση το πάρκο, άρχισαν να ξεπηδούν από παντού σκιουράκια.
Δεν έχουμε ξαναδεί τόσα σκιουράκια μαζεμένα. Δεκάδες! Και όλα βιαστικά και εργατικά, κουβαλούσαν τα βελανίδια τους, τα θάβανε στο χώμα και κάποια πιο τολμηρά πλησίαζαν τον κόσμο να τα ταΐσει. Έτσι πήραμε την απόφαση κι εμείς να αγοράσουμε ξηρούς καρπούς και να πιάσουμε δουλειά να τα μπουκώσουμε τα άτιμα!
Σε ένα κίτρινο χαλί από φύλλα, ενώ ο άνεμος παρέσερνε τα πιο πεισματάρικα από τα κλαδιά τους δημιουργώντας μια βροχή από κίτρινα φύλλα. Ήταν τόσο ονειρικό όλο αυτό το σκηνικό που ορισμένες στιγμές ένιωθες ότι βρίσκεσαι σε ιαπωνική ταινία anime. Είχα ξετρελαθεί!
Μα δείτε το!
Τον κατάφερα τελικά!
Εκ των υστέρων διαβάσαμε ότι αυτά τα πολύ χαριτωμένα ζωάκια μπορεί να δαγκώσουν, οπότε λίγο προσοχή.
Προσπερνάμε για λίγο το Boston Common και περνάμε στο Boston Public Garden, το οποίο κατά τη γνώμη μου είναι πιο όμορφο. Η ύπαρξη της μικρής λίμνης δίνει στο πάρκο μια ξεχωριστή ομορφιά.
Γεφυρούλα
Και όμορφες ιτιές
Το άγαλμα του George Washington, ένα από τα πολλά landmarks της Βοστόνης.
Περισσότερη φύση
Κι ένας ακόμα στρουμπουλός καλοφαγάς που τρώει βιαστικά το βελανίδι του.
Μία από τις εισόδους του πάρκου
Κι ένας πολύ όμορφος δρόμος
Είμαστε στην Beacon Street, πηγαίνουμε στο Gibson House Museum, ένα Βικτωριανό σπίτι του 19ου αιώνα που τώρα λειτουργεί ως μουσείο.
Τα σκαλιά των σπιτιών κι εδώ διακοσμημένα με κολοκύθες.
Το μουσείο ήταν κλειστό! Λειτουργεί με tours οπότε αφήσαμε την επίσκεψη για την μεθαυριανή μέρα. Οπότε ας ξεκινήσουμε να κάνουμε το Freedom Trail και το πολύ πολύ το ξανακάνουμε όλο από την αρχή μεθαύριο.
Το Freedom Trail (μονοπάτι της ελευθερίας) είναι ένα μονοπάτι μήκους 4,0 χλμ. και περνά από 16 σημαντικά σημεία για την ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.
Περπατώντας αυτή τη διαδρομή θα περάσετε από μουσεία, εκκλησίες, σπίτια συνάντησης, νεκροταφεία, πάρκα, πλοία κ.α, που διηγούνται την ιστορία της Αμερικανικής Επανάστασης.
Ο χάρτης του Freedom Trail
Το Freedom Trail ξεκινάει από το πάρκο Boston Common. Πριν πάμε όμως προς τα εκεί, μια μικρή παράκαμψη από το μονοπάτι για να βρούμε την Acorn Street, ένα από τα πιο γραφικά στενά της Βοστόνης.
Ένα σωρό φωτογραφίες είχα δει από αυτό το στενό στο internet όσο έψαχνα πληροφορίες για τη Βοστόνη, δε γίνεται να μην περάσουμε!
Yeap! Είναι πολύ ωραίο!
Συνεχίζουμε περνώντας έξω από υπέροχα κτίρια και σπίτια
Φτάσαμε στο Massachusetts State House (έδρα κυβέρνησης για την Κοινοπολιτεία της Μασαχουσέτης, που βρίσκεται στο λόφο Beacon). Αυτή είναι η πίσω μεριά του.
Kι αυτός είναι ο Βασίλης που το παίζει Λόρδος.
Στα στενά εκεί δίπλα από το State House...
...όπου βρήκαμε μια πιτσαρία. Ώρα για φαγητό!
Μέσα από την πιτσαρία.
Συνεχίζουμε το trail μας και φτάνουμε στο King's Chapel που τους δέχεται όλους (μεγάλη καρδιά).
Ενώ περπατώντας λίγο ακόμα θα βγούμε sto Old South Meeting House (ιστορικό εκκλησιαστικό κτίριο του 1729 που απέκτησε φήμη ως σημείο οργάνωσης για το κίνημα "Boston Tea Party").
Παρεμπιπτόντως, αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το κίνημα του Τσαγιού, το οποίο ήταν προοίμιο της Αμερικανικής Επανάστασης, διαβάστε εδώ: http://www.kudu.gr/boston-tea-party/ έχει πραγματικά πολύ ενδιαφέρον.
Σχεδόν απέναντι, το Old Corner Bookstore, που τώρα στεγάζει τα Chipotle (αλυσίδα μεξικάνικου φαγητού).
Τι είχαμε καιρό να πάρουμε; Καφέ και ζεστή σοκολάτα από τα Dunkin Donuts! Ντόνατς δεν πήραμε, γιατί σκεφτήκαμε ότι μάλλον το έχουμε παρακάνει (όχι μην το λες!)
Ωπ, ξεκίνησε να βρέχει. Και τυχεροί ήμασταν τόσες ώρες. Έδινε βροχή από το πρωί κανονικά.
Στο Faneuil Hall Marketplace (αίθουσα αγορών και συναντήσεων που άνοιξε το 1743. Ήταν ο τόπος διαφόρων ομιλιών του Samuel Adams, James Otis και άλλων που ενθάρρυναν την ανεξαρτησία από τη Μεγάλη Βρετανία).
Εκεί δίπλα, θα δείτε και το Quincy Market. Μπείτε και φάτε ότι μπορείτε να φανταστείτε!
Κατευθυνόμαστε βόρεια προς την North End Neighborhood (η παλαιότερη κατοικημένη κοινότητα στην περιοχή. Η κοινότητα είναι γνωστή για τους Ιταλοαμερικανούς κατοίκους της και ένα κομμάτι της γειτονιάς ονομάζεται Μικρή Ιταλία της Βοστόνης).
Πίσω μας, οι ουρανοξύστες της Βοστόνης κάτω από τη βροχή, η οποία δυνάμωσε αρκετά.
Η πολύ γραφική North End, που καταλαβαίνεις αμέσως τον Ιταλικό της αέρας. Οι πλακόστρωτοι δρόμοι σε συνδυασμό με τους γραφικούς φανοστάτες και τα όμορφα κτίρια συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό.
Στην Old North Church, η οποία μοιάζει απειλητική έτσι όπως στέκεται σκοτεινή στο βάθος.
Πετύχαμε και Ghost Tour, με λεωφορείο. Πόσο κατάλληλο για αυτόν τον καιρό!
Έχοντας γίνει μούσκεμα, πήραμε το δρόμο της επιστροφής. Ζεστό μπάνιο, ξεκούραση και πρωινό ξύπνημα γιατί αύριο είχε μονοήμερη εκδρομή στο Σάλεμ.
Τέλος 7ης ημέρας
Τι είδαμε-πού πήγαμε: Boston Public Garden, Acorn Street Massachusetts State House, King's Chapel, Old South Meeting House, Old Corner Bookstore, Faneuil Hall Marketplace, Quincy Market, North End Neighborhood
Εκτός από την Νέα Υόρκη, η πολιτεία της Μασαχουσέτης και η ευρύτερη περιοχή της Νέας Αγγλίας ήταν κάτι που είχα στην bucket list μου χρόνια τώρα.
Η περιοχή της Νέας Αγγλίας βρίσκεται στα βορειοανατολικά των ΗΠΑ και συνορεύει με τον Καναδά. Περιλαμβάνει 6 πολιτείες: Μέιν, Βερμόντ, Νέο Χάμσαϊρ, Μασαχουσέτη, Ρόουντ Άιλαντ και Κονέκτικατ.
Η περιοχή της Νέας Αγγλίας στο χάρτη:

Πήρε το όνομά της από τις πρώτες ευρωπαϊκές αποικίες στην περιοχή οι οποίες ιδρύθηκαν από Άγγλους τον 17ο αιώνα. Εκτός από το όνομα όμως πήρε και πάρα πολλά στοιχεία από την κουλτούρα, τα έθιμα και της προλήψεις των Άγγλων αλλά και από την αγγλική αρχιτεκτονική. Έτσι, στις πολιτείες της Νέας Αγγλίας θα δείτε μερικά πανέμορφα σπίτια από κόκκινα τούβλα, ενώ η γεωγραφική της θέση και το κλίμα της προσφέρει άπειρες φυσικές ομορφιές με αποκορύφωμα την περίοδο του φθινοπώρου που τα χρώματα κάνουν γιορτή λόγων των πολλών φυλλοβόλων δέντρων. Δεν είναι τυχαίο που η περιοχή της Νέας Αγγλίας προτιμάται από τους Αμερικανούς για την περίοδο του φθινοπώρου. Γενικότερα μιλώντας, η Νέα Αγγλία θεωρείται από μεγάλο μέρος Αμερικανών (και όχι μόνο) η ομορφότερη περιοχή των Η.Π.Α.
Εκτός των άλλων, από την Νέα Αγγλία κατάγονταν πολλοί διάσημοι κλασσικοί συγγραφείς, όπως ο Edgar Allan Poe (Μασαχουσέτη), ο H. P. Lovecraft (Κονέκτικατ), o Stephen King (Μέιν) κ.α. Χαρακτηριστικό των παραπάνω είναι ότι ασχολήθηκαν με το μακάβριο και τον τρόμο στα βιβλία τους και η Νέα Αγγλία, ταυτισμένη απόλυτα με την Βικτωριανή Περίοδο όπως και η μαμά Αγγλία, ενδείκνυται για μερικές πολύ τρομακτικές ιστορίες (όπως η υποτιθέμενη αληθινή ιστορία με τα Βαμπίρ στο Κονέκτικατ). Με τη σειρά του, το Halloween στην Νέα Αγγλία για όλους τους παραπάνω λόγους γιορτάζεται κάπως πιο μανιωδώς, με αποκορύφωμα τη μικρή πόλη του Σάλεμ, που θα επισκεφτούμε κι εμείς. Αν νομίζετε πως χορτάσατε φωτογραφίες από στολισμένες αυλές, ετοιμαστείτε για πολλή κολοκύθα.
Η Βοστόνη είναι η μεγαλύτερη πόλη της Μασαχουσέτης και της Νέας Αγγλίας γενικότερα.
Και εκεί είναι ο προορισμός μας.
Ξυπνήσαμε αρκετά πρωί. Στις 8 έφευγε το λεωφορείο της εταιρείας Greyhound από τον σταθμό Port Authority για τη Βοστόνη. Είχαμε ήδη τα εισιτήρια στα χέρια μας αφού τα είχαμε κλείσει από το internet, αλλά για να πάμε στο Port Authority από το New Jersey θέλαμε 40 λεπτά περίπου. Ευτυχώς, το λεωφορείο 119 που αναχωρούσε από την Journal Square μας άφηνε ακριβώς μέσα στο σταθμό Port Authority.
Το λεωφορείο έφυγε ακριβώς στην ώρα του (ούτε 1 λεπτό παραπάνω). Η διαδρομή κράτησε λίγο παραπάνω από 4 ώρες και παρ'όλο που δεν είχε ούτε κατά διάνοια της παροχές των λεωφορείων της Ευρώπης (α ρε Flixbus!) ήταν άκρως ενδιαφέρουσα. Περάσαμε από γειτονιές του Harlem και του Bronx και ακόμα πιο βόρεια, από βιομηχανικές περιοχές που σε τίποτα δε θύμιζαν το κοσμοπολίτικο Μανχάταν. Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της διαδρομής βέβαια ξεκίνησε μόλις μπήκαμε στην πολιτεία του Κονέκτικατ. Εκεί πήραμε μια κλεφτή ματιά από μικρές πόλεις κοντά στον αυτοκινητόδρομο αλλά και το καλύτερο απ'όλα, δέντρα με κίτρινες και κόκκινες πινελιές που μας καλωσόριζαν στο κλίμα και το τοπίο της Νέας Αγγλίας.
Περνώντας από το Black Rock, λίγο έξω από το Fairfield.


Newfield, κοντά στο Stratford.


Περνώντας από το Meriden


Highland, στο Middletown.

Στο σπίτι μας υποδέχτηκε μια από τις πιο φιλικές ιδιοκτήτριες που έχουμε συναντήσει σε ταξίδι. Πέρα από το ότι απαντούσε αμέσως και έδειχνε ενδιαφέρον για την ώρα που θα φτάσουμε ώστε να μπορέσει να μας υποδεχτεί, η υποδοχή που είχαμε ήταν φιλικότατη. Μας είχε γράψει μέχρι και καρτούλα για το "καλωσήρθατε" στο δωμάτιο. Είχε κολλήσει χαρτάκι με τα ονόματά μας στην πόρτα του δωματίου. Συζητήσαμε αρκετά, όχι μόνο τα της Βοστόνης και τις προτάσεις της για το πού να πάμε και τι να δούμε (μας είχε εκτυπώσει ακόμα και λίστα με τα απαραίτητα) αλλά για την Ελλάδα, για τις ΗΠΑ, για το Τέξας που θα πηγαίναμε σε 3 ημέρες. Μας σύστησε επίσης την γλυκύτατη συγκάτοικό μας, μια γηραιά και κοινωνική γατούλα που σουλάτσαρε στο σπίτι ψάχνοντας χάδια. Μας είπε να την ενημερώσουμε για τυχόν προβλήματα που ίσως αντιμετωπίσουμε στο σπίτι γιατί παρ'όλο που είναι πολύ cozy είναι πολύ παλιό (18ου αιώνα!) και χρειάζεται να κάνει μικρο-επισκευές συνέχεια. Και μιλώντας για το σπίτι, κοιτάξ'τε που μέναμε:


Πανέμορφο! Μακράν το ωραιότερο κατάλυμα που έχουμε μείνει.
Το δωμάτιό μας, στη σοφίτα του σπιτιού.

Με μια μικρή σόμπα που έμοιαζε με τζάκι

Έξω από την πόρτα μας, παραμόνευε να τρυπώσει μέσα!

Εκτός όλων των παραπάνω, μας άφηνε έξω από την πόρτα του δωματίου μας κάθε πρωί μια τσαντούλα με ένα λιτό πρωινό (κομμάτι κέικ με κάποιο φρούτο ή γιαούρτι) που όμως δεν ήταν υποχρεωμένη να κάνει.
Η Βοστόνη όπως είπα παραπάνω δεν έχει καμία σχέση με την Νέα Υόρκη και αυτό αφορά και το μέγεθός της. Μέσα σε μισή ώρα έχεις διασχίσει το ιστορικό κέντρο της πόλη από τη μία άκρη ως την άλλη ενώ περίπου σε 2-3 ώρες έχετε δει τα βασικότερα αξιοθέατα. Εμείς θα παίρναμε το χρόνο μας να δούμε όλα τα βασικά και κάποια επιπλέον.
Λίγα λόγια: Η Βοστόνη εκτός από μία από τις πιο γραφικές πόλεις των ΗΠΑ είναι και μία από τις παλαιότερες και πιο ιστορικές. Ιδρύθηκε το 1630 από Άγγλους εποίκους. Ήταν το μέρος πολλών σημαντικών γεγονότων της Αμερικανικής Επανάστασης, όπως η Σφαγή της Βοστόνης, το Boston Tea Party (έπεσε πολύ τσάι στη θάλασσα!), η Μάχη του Bunker Hill και η Πολιορκία της Βοστόνης. Με την απόκτηση της ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών από τη Μεγάλη Βρετανία, συνέχισε να αποτελεί σημαντικό λιμάνι και κέντρο παραγωγής, καθώς και κέντρο εκπαίδευσης και πολιτισμού. Η πλούσια ιστορία της προσελκύει πολλούς τουρίστες, ενώ μόνο το Faneuil Hall αντλεί περισσότερα από 20 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο. Μερικές από τις πολλές πρωτιές της Βοστόνης περιλαμβάνουν το πρώτο δημόσιο πάρκο των Ηνωμένων Πολιτειών (Boston Common, 1634), το πρώτο δημόσιο ή κρατικό σχολείο (Boston Latin School, 1635) και το πρώτο σύστημα μετρό (Tremont Street Subway, 1897).
Είναι γνωστή σε όλον τον κόσμο ως Πανεπιστημιούπολη, με τα επώνυμα πανεπιστήμια του Χάρβαρντ, Ταφτς, ΜΙΤ, Brandeis University, και άλλα, πολλά απ’ αυτά ευρισκόμενα στο προάστιο της Βοστόνης, το Cambridge. Είναι πολιτιστικό και πανεπιστημιακό κέντρο των ΗΠΑ, και γι' αυτό το λόγο είναι γνωστή σαν "Αθήνα της Αμερικής".
Μετά από αυτή τη μικρή ιστορική περιγραφή ας περάσουμε στη φωτογραφική.
Γειτονικό σπίτι στο δρόμο που μέναμε.

Αφού πήραμε το μετρό από την Maverick Square, κατεβήκαμε στο σταθμό Government Center που είναι πολύ κοντά στα δύο μεγάλα πάρκα, το Boston Common και το Boston Public Garden για μια πρώτη αναγνωριστική της Βοστόνης. Είχαμε βάλει φυσικά το Freedom Trail, το τουριστικό μονοπάτι που σε περνάει από 17 ιστορικά σημεία της πόλης και που οφείλουν να κάνουν όλοι οι επισκέπτες, αλλά το είχαμε αφήσει για την ημέρα που είχαμε ολόκληρη στη Βοστόνη.
Έξω από το Boston Common. Και το φθινόπωρο κάνει πάρτυ!

Πριν μπούμε στο πάρκο όμως, μια μικρή παράκαμψη για καφέ.

Ο Edgar Alan Poe με το Κοράκι του

Δίπλα από το πάρκο, το νεκροταφείο Central Burying Ground.

Περπατώντας στο πεζοδρόμιο με κατεύθυνση το πάρκο, άρχισαν να ξεπηδούν από παντού σκιουράκια.

Δεν έχουμε ξαναδεί τόσα σκιουράκια μαζεμένα. Δεκάδες! Και όλα βιαστικά και εργατικά, κουβαλούσαν τα βελανίδια τους, τα θάβανε στο χώμα και κάποια πιο τολμηρά πλησίαζαν τον κόσμο να τα ταΐσει. Έτσι πήραμε την απόφαση κι εμείς να αγοράσουμε ξηρούς καρπούς και να πιάσουμε δουλειά να τα μπουκώσουμε τα άτιμα!
Σε ένα κίτρινο χαλί από φύλλα, ενώ ο άνεμος παρέσερνε τα πιο πεισματάρικα από τα κλαδιά τους δημιουργώντας μια βροχή από κίτρινα φύλλα. Ήταν τόσο ονειρικό όλο αυτό το σκηνικό που ορισμένες στιγμές ένιωθες ότι βρίσκεσαι σε ιαπωνική ταινία anime. Είχα ξετρελαθεί!


Μα δείτε το!

Τον κατάφερα τελικά!


Εκ των υστέρων διαβάσαμε ότι αυτά τα πολύ χαριτωμένα ζωάκια μπορεί να δαγκώσουν, οπότε λίγο προσοχή.
Προσπερνάμε για λίγο το Boston Common και περνάμε στο Boston Public Garden, το οποίο κατά τη γνώμη μου είναι πιο όμορφο. Η ύπαρξη της μικρής λίμνης δίνει στο πάρκο μια ξεχωριστή ομορφιά.




Γεφυρούλα

Και όμορφες ιτιές

Το άγαλμα του George Washington, ένα από τα πολλά landmarks της Βοστόνης.


Περισσότερη φύση


Κι ένας ακόμα στρουμπουλός καλοφαγάς που τρώει βιαστικά το βελανίδι του.

Μία από τις εισόδους του πάρκου


Κι ένας πολύ όμορφος δρόμος

Είμαστε στην Beacon Street, πηγαίνουμε στο Gibson House Museum, ένα Βικτωριανό σπίτι του 19ου αιώνα που τώρα λειτουργεί ως μουσείο.
Τα σκαλιά των σπιτιών κι εδώ διακοσμημένα με κολοκύθες.


Το μουσείο ήταν κλειστό! Λειτουργεί με tours οπότε αφήσαμε την επίσκεψη για την μεθαυριανή μέρα. Οπότε ας ξεκινήσουμε να κάνουμε το Freedom Trail και το πολύ πολύ το ξανακάνουμε όλο από την αρχή μεθαύριο.
Το Freedom Trail (μονοπάτι της ελευθερίας) είναι ένα μονοπάτι μήκους 4,0 χλμ. και περνά από 16 σημαντικά σημεία για την ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.
Περπατώντας αυτή τη διαδρομή θα περάσετε από μουσεία, εκκλησίες, σπίτια συνάντησης, νεκροταφεία, πάρκα, πλοία κ.α, που διηγούνται την ιστορία της Αμερικανικής Επανάστασης.
Ο χάρτης του Freedom Trail


Το Freedom Trail ξεκινάει από το πάρκο Boston Common. Πριν πάμε όμως προς τα εκεί, μια μικρή παράκαμψη από το μονοπάτι για να βρούμε την Acorn Street, ένα από τα πιο γραφικά στενά της Βοστόνης.
Ένα σωρό φωτογραφίες είχα δει από αυτό το στενό στο internet όσο έψαχνα πληροφορίες για τη Βοστόνη, δε γίνεται να μην περάσουμε!

Yeap! Είναι πολύ ωραίο!

Συνεχίζουμε περνώντας έξω από υπέροχα κτίρια και σπίτια

Φτάσαμε στο Massachusetts State House (έδρα κυβέρνησης για την Κοινοπολιτεία της Μασαχουσέτης, που βρίσκεται στο λόφο Beacon). Αυτή είναι η πίσω μεριά του.

Kι αυτός είναι ο Βασίλης που το παίζει Λόρδος.

Στα στενά εκεί δίπλα από το State House...

...όπου βρήκαμε μια πιτσαρία. Ώρα για φαγητό!
Μέσα από την πιτσαρία.

Συνεχίζουμε το trail μας και φτάνουμε στο King's Chapel που τους δέχεται όλους (μεγάλη καρδιά).

Ενώ περπατώντας λίγο ακόμα θα βγούμε sto Old South Meeting House (ιστορικό εκκλησιαστικό κτίριο του 1729 που απέκτησε φήμη ως σημείο οργάνωσης για το κίνημα "Boston Tea Party").

Παρεμπιπτόντως, αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το κίνημα του Τσαγιού, το οποίο ήταν προοίμιο της Αμερικανικής Επανάστασης, διαβάστε εδώ: http://www.kudu.gr/boston-tea-party/ έχει πραγματικά πολύ ενδιαφέρον.
Σχεδόν απέναντι, το Old Corner Bookstore, που τώρα στεγάζει τα Chipotle (αλυσίδα μεξικάνικου φαγητού).

Τι είχαμε καιρό να πάρουμε; Καφέ και ζεστή σοκολάτα από τα Dunkin Donuts! Ντόνατς δεν πήραμε, γιατί σκεφτήκαμε ότι μάλλον το έχουμε παρακάνει (όχι μην το λες!)

Ωπ, ξεκίνησε να βρέχει. Και τυχεροί ήμασταν τόσες ώρες. Έδινε βροχή από το πρωί κανονικά.
Στο Faneuil Hall Marketplace (αίθουσα αγορών και συναντήσεων που άνοιξε το 1743. Ήταν ο τόπος διαφόρων ομιλιών του Samuel Adams, James Otis και άλλων που ενθάρρυναν την ανεξαρτησία από τη Μεγάλη Βρετανία).

Εκεί δίπλα, θα δείτε και το Quincy Market. Μπείτε και φάτε ότι μπορείτε να φανταστείτε!

Κατευθυνόμαστε βόρεια προς την North End Neighborhood (η παλαιότερη κατοικημένη κοινότητα στην περιοχή. Η κοινότητα είναι γνωστή για τους Ιταλοαμερικανούς κατοίκους της και ένα κομμάτι της γειτονιάς ονομάζεται Μικρή Ιταλία της Βοστόνης).
Πίσω μας, οι ουρανοξύστες της Βοστόνης κάτω από τη βροχή, η οποία δυνάμωσε αρκετά.


Η πολύ γραφική North End, που καταλαβαίνεις αμέσως τον Ιταλικό της αέρας. Οι πλακόστρωτοι δρόμοι σε συνδυασμό με τους γραφικούς φανοστάτες και τα όμορφα κτίρια συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό.

Στην Old North Church, η οποία μοιάζει απειλητική έτσι όπως στέκεται σκοτεινή στο βάθος.

Πετύχαμε και Ghost Tour, με λεωφορείο. Πόσο κατάλληλο για αυτόν τον καιρό!

Έχοντας γίνει μούσκεμα, πήραμε το δρόμο της επιστροφής. Ζεστό μπάνιο, ξεκούραση και πρωινό ξύπνημα γιατί αύριο είχε μονοήμερη εκδρομή στο Σάλεμ.
Τέλος 7ης ημέρας
Τι είδαμε-πού πήγαμε: Boston Public Garden, Acorn Street Massachusetts State House, King's Chapel, Old South Meeting House, Old Corner Bookstore, Faneuil Hall Marketplace, Quincy Market, North End Neighborhood
Last edited: