Νότια Κορέα Θα γίνει της Κορέας!

taver

Member
Μηνύματα
12.477
Likes
28.937
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Μετά το φαγητό, έχουμε ακόμα χρόνο. Τελευταίο βράδυ, και με το ζόρι πείθω το Samion να πάμε για ένα ποτό, όσο προλαβαίνουμε ακόμη το μετρό. Επιλέγω μια περιοχή από το χάρτη που δεν έχουμε πάει και φαίνεται να έχει πολλά εστιατόρια. Hongdae. Και πως πάμε εκεί? Με το μετρό, με μια αλλαγή. ΟΚ, φύγαμε.

IMG_3402.jpg IMG_3409.jpg IMG_3413.jpg
Και έτσι λοιπόν, βρεθήκαμε Σάββατο βράδυ στο Hongdae. Και όχι οποιοδήποτε Σάββατο βράδυ, αυτό του Halloween…. Αυτό που συναντήσαμε, απλά δεν περιγράφεται. Σαν το πιο "hot" στενό στο γκάζι, γεμάτο ασφυκτικά με κόσμο, επί πεντακόσια (σε ένα δαίδαλο δεκάδων τετραγώνων). Μια περιοχή γεμάτη trendy & hip μαγαζιά, εστιατόρια, και πολλά, πολλά, πολλά μπαρ και νυκτερινά μαγαζιά. Το πρώτο κομμάτι της γειτονιάς, κοντά στο μετρό, είναι πιο "εναλλακτικό", με αυτοσχέδιες συναυλίες, υπαίθριες εκθέσεις, πάρκα με κόσμο να μαζεύεται γενικώς, και hip καφέ / εστιατόρια / μπαρ.

IMG_3417.jpg
Πιο πέρα, η κατάσταση γίνεται πιο trendy και πιο nightlife, με μεγάλα κλαμπ, μπαρ με γιγαντιαίες 3D επιγραφές, πολύ νέον κλπ. Τα τελευταία, σήμερα, έχουν όλα είσοδο, και κόσμο να σχηματίζει ουρές δεκάδων μέτρων… Ο κόσμος στο δρόμο, είναι διαφόρων λογιών, κάθε καρυδιάς καρύδι. Κορεάτες και ξένοι (περίπου 50-50), μασκαρεμένοι (για το Halloween) και όχι, νέοι και πολύ νέοι…. Επιλέξαμε να μην καθίσουμε κάπου (εκτός από ένα παγωτατζίδικο για λίγο), και να βολτάρουμε συνεχώς ανάμεσα στα πλήθη. Κάπου υπήρχαν και κάποια οργανωμένα γκρουπ μασκαράδων, και που και που έκαναν την εμφάνισή τους και κάποιοι τουρίστες, σαν κι εμάς καλή ώρα, για να απολαύσουν το θέαμα.

Ολόκληρη η περιοχή του πανεπιστημίου Hongik (Hongdae) θεωρείται το επίκεντρο του Nightlife στη Σεούλ, και μάλλον σε όλη την Κορέα. Εγώ θα το πίστευα αν κάποιος μου έλεγε πως είναι το επίκεντρο του nightlife σε όλη την άπω ανατολή. Τόσο πολύ κόσμο να βγαίνει βράδυ, και "γειτονιά διασκέδασης" με τόσο μεγάλη έκταση δεν νομίζω πως έχω ξαναδεί πουθενά στον κόσμο.

Δεν έχω βγάλει ούτε πολλές ούτε καλές φωτογραφίες, δυστυχώς επειδή δεν ήθελα να χρησιμοποιώ τη μηχανή έξω από τη θήκη της, ανάμεσα σε τόσο πολύ κόσμο. Περπατήσαμε αρκετή ώρα, από πάνω ως κάτω, ώσπου ήρθε η ώρα να πάμε να προλάβουμε το μετρό. Μπήκαμε στο σταθμό, για να δούμε τις εισόδους του μετρό να κλείνουν μπροστά μας…. Αλλά υπάρχει και κρυμμένος άσσος. Από το σταθμό αυτό, με διαφορετική είσοδο, περνάνε και τα τρένα του αεροδρομίου. Και θα δώσουμε και σ' αυτό μια ευκαιρία…

Το σχέδιο πέτυχε, και βρεθήκαμε σε ένα τρένο που μας πήγε ως το Seoul Station, το μεγάλο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης. Είχα ακούσει διάφορα γι αυτό το σταθμό. Είμαστε στη χώρα της τεχνολογίας, με τους χρήστες υπολογιστή, internet & smartphone ανά 100 κατοίκους να είναι οι περισσότεροι από κάθε άλλη χώρα στη γη. Έτσι, εδώ οι high-tech καινοτομίες βγαίνουν αμέσως στην καθημερινή ζωή. Έτσι, είχα ακούσει ότι στο σταθμό υπάρχει τοίχος-supermarket, όπου μπορείς να κάνεις τα ψώνια σου σκανάροντας QR-code εικόνες με την camera του smartphone… Αλλά αν και γυρίσαμε το σταθμό αρκετά ψάχνοντας για το μετρό, τέτοιο τοίχο δεν είδα.

Στο σταθμό, βρήκαμε την είσοδο του μετρό κλειστή, φυσικά. Οπότε είχαμε 2 επιλογές για να πάμε στο ξενοδοχείο, 3 χιλιόμετρα περίπου από κει. Με ταξί, ή ποδαράτο. Εγώ επέμενα να πάμε με το ταξί, μια και πρώτον είχαμε ακόμα μπόλικο συνάλλαγμα που κινδυνεύαμε να μας μείνει, δεύτερον είχαμε πρωινό ξύπνημα την επόμενη μέρα, και τρίτον θα πιάναμε και κουβέντα με ένα ντόπιο ακόμα, που γενικά δεν το είχαμε κάνει αρκετά. Δυστυχώς η λογική δεν επικράτησε, και καταλήξαμε στο ποδαράτο. Κατά τη μία τη νύχτα φτάσαμε στο ξενοδοχείο, και πέσαμε αμέσως για ύπνο….
 

taver

Member
Μηνύματα
12.477
Likes
28.937
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Τελικά δεν ξυπνήσαμε νωρίς το πρωί. Ή τουλάχιστον, όχι τόσο νωρίς όσο θα θέλαμε. Και τα σχέδιά μας αναγκαστικά δεν πραγματοποιήθηκαν. Θέλαμε, βλέπετε, Κυριακή πρωί, να πάμε… εκκλησία. Όχι οποιαδήποτε εκκλησία, θέλαμε να πάμε ειδικά στη Yeouido Full Gospel Church. Μια από τις μεγαλύτερες Χριστιανικές εκκλησίες στην άπω ανατολή, έχει ένα ποίμνιο του ενός εκατομμυρίου περίπου, και κάθε Κυριακή στο ναό που βρίσκεται στο νησάκι Yeouido στο κέντρο της Σεούλ μαζεύονται 15.000 πιστοί, που συμμετέχουν άπαντες σε ένα παραλληρικό Gospel.

IMG_3449.jpg IMG_3461.jpg IMG_3507.jpg IMG_3516.jpg IMG_3545.jpg IMG_3558.jpg
Έτσι, μετά το πρωινό μας, αρκεστήκαμε σε μια ακόμα βόλτα στη γειτονιά του ξενοδοχείου, και ειδικότερα στο ρέμα Cheonggye, λίγες φωτογραφίες, και check-out από τα δωμάτια. Ώρα για την επιστροφή.

Η διαδρομή για το αεροδρόμιο, ακριβώς αντίθετη από αυτή που είχαμε ακολουθήσει κατά την άφιξή μας, και με αλλαγή τρένων ακριβώς στο σταθμό που τρέχαμε να προλάβουμε το μετρό χθες το βράδυ. Σήμερα, το σκηνικό είναι διαφορετικό. Είναι Κυριακή πρωί, και η νυκτερινή βάρδια έχει μαζευτεί, δίνοντας τη θέση της στους πρωϊνούς. Σε αντίθεση με τις καθημερινές, όπου όλη η πόλη κυκλοφορεί με κουστούμια και επίσημα ενδύματα, σήμερα η χαλαρότητα είναι ευδιάκριτη παντού. Αλλά και πάλι, όλοι στο μετρό είναι με ένα smartphone (ή ένα tablet) στο χέρι, συνδεδεμένοι στο Internet με το wifi που είναι διαθέσιμo σε όλα τα τρένα. Και οι μάσκες αερίων είναι εκεί, στις θήκες τους, στις πλατφόρμες των σταθμών….

Φτάνουμε στο αεροδρόμιο, για να διαπιστώσουμε ότι οι προφορτωμένες κάρτες του μετρό που είχαμε πάρει, και που επιστρέφονται όταν θέλουμε όπως οι Oyster στο Λονδίνο, μπορούν να επιστραφούν και να πάρουμε τα χρήματά μας πίσω μόνο στους μεγάλους σταθμούς του κέντρου….

LH 713 ICN-FRA A346 D-AIHT, 30/10/2011 14:35 – 18:40

Εν πάση περιπτώσει, τσεκάρουμε (με τον υπάλληλο να τρώει), περνάμε τους ελέγχους, και κατευθυνόμαστε στο υπόγειο τρενάκι του αεροδρομίου που μας πάει μέχρι το concourse μας, κι εκεί βρίσκουμε το lounge της Asiana, το οποίο και επισκεπτόμαστε. Το περίμενα καλύτερο, αλλά εν πάση περιπτώσει περνάμε την ώρα μας για όσο είμαστε εκεί. Επιβιβαζόμαστε σε μια πτήση λίγο μόλις πιο γεμάτη από εκείνη που μας έφερε εδώ, και επιστρέφουμε σε 12 ώρες με πολύ IFE (Ο Samion ξαναείδε το Roman Holiday κι εγώ ξανά το Midnight in Paris), αρκετό φαγητό, και λίγο ως καθόλου ύπνο.

LH 1284 FRA-ATH A321 D-AIRR (Wismar), 30/10/2011 21:35 – 01:20 +1

Άφιξη στην ώρα μας στη Φρανκφούρτη, αποβίβαση σε μια πύλη C, και μπόλικο και κάτι (25' περίπου) περπάτημα μέχρι το διάδρομο A του terminal απ' όπου φεύγουν οι πτήσεις για Αθήνα. Περάσαμε από έλεγχο διαβατηρίων και χειραποσκευών, και προχωρήσαμε ως το lounge… Εκεί, ένα ντους ήταν μια πολύ ευχάριστη ανακούφιση, όπως και το ευρωπαϊκών προδιαγραφών φαγητών. Η ώρα πέρασε, φύγαμε για επιβίβαση, και εκεί που περιμέναμε να μπούμε…. Να σου σε μια γωνιά κι ο GTS που επέστρεφε από τη Venezuela… Κανονικά πέταγε για Αθήνα με την προηγούμενη πτήση αλλά…. Αλλά θα σας τα πει ο ίδιος από τη δική του ιστορία. Εμείς απλά είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε πρώτοι κάποιες περιγραφές, και μάλιστα από πρώτο χέρι (όπως κι αυτός είχε την ευκαιρία ν' ακούσει τις δικές μας…) Μετά από μια σύντομη πτήση 3 ωρών παρά κάτι, φτάσαμε επιτέλους στην Αθήνα, και σε χρόνο ρεκόρ (με τη βοήθεια ενός ταξί) βρισκόμουν αγκαλιά με το μαξιλάρι μου…

ΤΕΛΟΣ
 

deka

Member
Μηνύματα
471
Likes
347
Επόμενο Ταξίδι
Mama Africa
Ταξίδι-Όνειρο
Περού/Γουατεμάλα/Ν.Πάσχα
Εύχομαι να έχεις κι άλλες πολλές ταξιδιωτικές εμπειρίες, τόσο ενδιαφέρουσες όσο η Ν. Κορέα αλλά κι ακόμα περισσότερο!!!
 

elefinor

Banned
Μηνύματα
187
Likes
59
Πώς και το ταξίδι σας στη Σεούλ δεν συνοδεύτηκε από επίσκεψη σε DMZ-Panmunjeom; Νομίζω οτι αποτελεί το πιο ξεχωριστό και μοναδικό " αξιοθέατο" της περιοχής της Σεούλ, αφού μόνο εκεί συναντάς πλέον τόσο έντονο το ψυχροπολεμικό κλίμα. Αν δεν πήγατε λόγω στενών χρονικών ορίων ( όντως ο χρόνος ήταν πολύ λίγος για τόσο μακρινό, διηπειρωτικό ταξίδι), έπρεπε είτε να παλέψετε για τουλάχιστον μια ημέρα επιπλέον άδεια είτε το ταξίδι να μετατεθεί σε πιο πρόσφορη χρονικά περίοδο.Καλή χρονιά σε όλους!
 

taver

Member
Μηνύματα
12.477
Likes
28.937
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Πώς και το ταξίδι σας στη Σεούλ δεν συνοδεύτηκε από επίσκεψη σε DMZ-Panmunjeom; Νομίζω οτι αποτελεί το πιο ξεχωριστό και μοναδικό " αξιοθέατο" της περιοχής της Σεούλ, αφού μόνο εκεί συναντάς πλέον τόσο έντονο το ψυχροπολεμικό κλίμα. Αν δεν πήγατε λόγω στενών χρονικών ορίων ( όντως ο χρόνος ήταν πολύ λίγος για τόσο μακρινό, διηπειρωτικό ταξίδι), έπρεπε είτε να παλέψετε για τουλάχιστον μια ημέρα επιπλέον άδεια είτε το ταξίδι να μετατεθεί σε πιο πρόσφορη χρονικά περίοδο.Καλή χρονιά σε όλους!
Ε, ο Samion είχε πάει ξανά (από την απέναντι πλευρά). Αν ήταν θα πήγαινα μόνος μου, αλλά είπα κι εγώ να το αφήσω και να πάω από απέναντι όταν πάω, που έχει και περισσότερη φάση ο πράγμα...
 

Thalassaki

Member
Μηνύματα
767
Likes
4.751
Επόμενο Ταξίδι
........
Εντυπωσιάστηκα με την ποσότητα από αξιοθέατα που καταφέρατε να χωρέσετε σε τόσο σύντομο διάστημα!
Πρέπει να είχατε ρίξει πολύ δουλειά στην προετοιμασία και τον προγραμματισμό!
Ευχαριστώ για το ταξίδεμα!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.785
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom