Ιαπωνία ΙΑΠΩΝΙΑ - Big in Japan

annoula

Member
Τέλειααααα!!!!! Παίζει να ήμασταν εκεί παρόμοιες μέρες! Πολύ ωραίο πράγματι το κάστρο στην Οσάκα κ το Umeda sky! Εγώ παίζει να μαι από τα ελάχιστα άτομα που δεν ζορίζονται με την ζέστη! Χαχα! Δηλαδή οκ είχε αλλα ήμουν πολύ οκ!😄 Πέρσι στην Κίνα μου χε φανεί πιο πολύ! Παίζει βέβαια κ να ναι ότι προκειμένου να δω κατι καινούριο ξεχύνομαι στους δρόμους κ δεν με ενοχλεί τίποτα! Επίσης είχα εξαιρετική εμπειρία με την air china! Κοιμήθηκα ββαια τις 9 απ τις 10 ώρες! 😍😍😍 Αναμένω την συνέχεια μιας κ ετσι ξαναζώ και τα δικά μας! Μπράβο πάντως ρε παιδιά που θυμάστε τόσα για να γράψετε ιστορία! Υ.Γ. το χταπόδι στην φωτο το χω κ εγω!

varioAthens

Member
Εγώ παίζει να μαι από τα ελάχιστα άτομα που δεν ζορίζονται με την ζέστη! Χαχα! Δηλαδή οκ είχε αλλα ήμουν πολύ οκ!😄 Πέρσι στην Κίνα μου χε φανεί πιο πολύ! Παίζει βέβαια κ να ναι ότι προκειμένου να δω κατι καινούριο ξεχύνομαι στους δρόμους κ δεν με ενοχλεί τίποτα! Επίσης είχα εξαιρετική εμπειρία με την air china! Κοιμήθηκα ββαια τις 9 απ τις 10 ώρες! 😍😍😍 Αναμένω την συνέχεια μιας κ ετσι ξαναζώ και τα δικά μας! Μπράβο πάντως ρε παιδιά που θυμάστε τόσα για να γράψετε ιστορία! Υ.Γ. το χταπόδι στην φωτο το χω κ εγω!
Νομιζω οτι η περιπτωση σου πρεπει να μελετηθει και για την ανοχη σου στην ιαπωνικη ζεστη και για την ανοχη σου στην China Air 😂😂
Προσωπικα για να τα θυμαμαι κοιταζω απλα τις φωτος στο κινητο και μου ερχονται ολα!

L33T

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ότι γράφει κάτω. ΙΑΠΩΝΙΑ!
Ταξίδι-Όνειρο
2024.2025.Japan.
Νομιζω οτι η περιπτωση σου πρεπει να μελετηθει και για την ανοχη σου στην ιαπωνικη ζεστη και για την ανοχη σου στην China Air 😂😂
Προσωπικα για να τα θυμαμαι κοιταζω απλα τις φωτος στο κινητο και μου ερχονται ολα!
+1 συμφωνώ για το θέμα ζέστης, πρέπει λίγο να το δεις αυτό @annoula ...

Klair

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
ΤΙ Ζ-Ε-Σ-Τ-Η Η-Τ-Α-Ν Α-Υ-Τ-Η ρε παιδιά!! Αποπνικτική! Αφόρητη! Μας κόπηκε η ανάσα!
Σε νιώθω και σε συμπονώ! Και για μένα θα ήταν εφιάλτης! Τα ίδια πάθαμε στη Μάλτα τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου του 2022. Μετά από εκείνο το ταξίδι δε θέλω να πάω σε καμία χώρα καλοκαιριάτικα με τόσο ακραία ζέστη.

Κάθε φορά που ο σύζυγος με ρωτάει: -«Που θα πάμε διακοπές φέτος το καλοκαίρι»; Τον τρολάρω απαντώντας του: -«Στο Nordkapp φυσικά ή στην Ισλανδία». :haha:

Ωραία περιγραφή και όμορφες φωτογραφίες! Αδημονώ για την «καυτή» 🥵 συνέχεια!!

varioAthens

Member
Σε νιώθω και σε συμπονώ! Και για μένα θα ήταν εφιάλτης! Τα ίδια πάθαμε στη Μάλτα τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου του 2022. Μετά από εκείνο το ταξίδι δε θέλω να πάω σε καμία χώρα καλοκαιριάτικα με τόσο ακραία ζέστη.

Κάθε φορά που ο σύζυγος με ρωτάει: -«Που θα πάμε διακοπές φέτος το καλοκαίρι»; Τον τρολάρω απαντώντας του: -«Στο Nordkapp φυσικά ή στην Ισλανδία». :haha:

Ωραία περιγραφή και όμορφες φωτογραφίες! Αδημονώ για την «καυτή» 🥵 συνέχεια!!
Και να φανταστεις οτι η Οσακα ηταν και πιο δροσερη απο τον επομενο προορισμο, το Κυοτο! 😀

varioAthens

Member
Η Οσάκα, όπως ανέφερα ήδη, ήταν η καλύτερη εισαγωγή που θα μπορούσαμε να έχουμε στην Ιαπωνία: πολύ πιο χαλαροί ρυθμοί από το χαοτικό Τόκυο αλλά και πολύ πιο χαλαροί οι άνθρωποι…
Με εντυπωσίασε το πόσο χαμογελαστοί και φιλικοί ήταν, το ότι ερχόντουσαν από μόνοι τους να μας βοηθήσουν όταν δείχναμε χαμένοι και προσφέρονταν ακόμα και να μας συνοδεύσουν μέχρι το σημείο που θέλαμε να πάμε.

Αποχαιρετίσαμε λοιπόν την Οσάκα και επιβιβαστήκαμε στο Shinkansen, το διάσημο bullet train της Ιαπωνίας με προορισμό το Κυότο.
Όμως πριν το Κυότο είχαμε προγραμματίσει μια στάση σε μια μικρή επαρχιακή πόλη -με μόλις 500.000 κατοίκους- για να δούμε ένα σημαντικό αξιοθέατο, το Himeji Castle.

Το Himeji Castle που λέγεται και «Λευκός Ερωδιός» γιατί θυμίζει πουλί έτοιμο να πετάξει, είναι το πιο καλοδιατηρημένο κάστρο της Ιαπωνίας (δεν καταστράφηκε ποτέ ούτε από πόλεμο ούτε από φυσική καταστροφή) και αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco.

Είναι πράγματι πολύ εντυπωσιακό καθώς ξεπροβάλλει από την κορυφή ενός λόφου. Από αυτό το στρατηγικό σημείο έλεγχαν την περιοχή οι Σαμουράι.

Περιδιαβήκαμε τους 6 ορόφους του κάστρου βλέποντας τους χώρους των πυρομαχικών, τους χώρους ανάπαυσης των πολεμιστών αλλά και κρυφούς διαδρόμους, μυστικά δωμάτια και διάφορα τεχνάσματα για να πιάσουν εξ απίνης τον εχθρό. Πολύ εντυπωσιακός είναι και ο εξωτερικός χώρος του κάστρου με τους όμορφους κήπους ιδανικούς για περπάτημα και χαλάρωση.

Στο Himeji Castle μας περίμενε και ένας εθελοντής ξεναγός που είχα βρει στο ιντερνετ -πιο πολύ για να έχουμε μια αλληλεπίδραση με κάποιον ντόπιο παρά για την ίδια την ξενάγηση- ο Nori, ένας συμπαθητικός συνταξιούχος δάσκαλος.

Η «ξενάγηση» όμως ήταν ψιλοπαρωδία γιατί από την μία βασανιζόμασταν να καταλάβουμε τα αγγλικά του κι από την άλλη τον βλέπαμε να έχει γίνει μούσκεμα στον ιδρώτα, να είναι κόκκινος σαν ντομάτα και οριακά να καταφέρνει να μιλήσει από τον καύσωνα, με αποτέλεσμα να φοβόμαστε -επειδή ήταν και κάποιας ηλικίας- μην μας μείνει στα χέρια.
Πραγματικά, αν δεν φοβόμουν μην τυχόν προσβληθεί -τεράστιο θέμα αυτό στην Ιαπωνία που θίγονται πανεύκολα- θα του έλεγα να λήξουμε την ξενάγηση.

Και κάπου εδώ πρόεκυψε και το ερώτημα: «Τελικά “to tip or not to tip” στην Ιαπωνία?».
Αυτό που γνώριζα εγώ είναι ότι το tip θεωρείται προσβολή. Ειδικά για τους εθελοντές ξεναγούς μάλιστα διάβαζα ότι το κάνουν για να εξασκήσουν τα αγγλικά τους, γιατί τους αρέσει να γνωρίζουν κόσμο από άλλες ηπείρους και από αγάπη για τον πολιτισμό τους.
Εμάς φαίνεται μας έλαχε η εξαίρεση καθώς ο, κατά τα άλλα συμπαθής, Nori άφησε να εννοηθεί ότι θα ήθελε ένα tip της τάξης των 7€ (ναι, το όρισε κιόλας) αφήνοντας μας κάγκελο.

Όταν τελικά χώρισαν οι δρόμοι μας απολαύσαμε πολύ περισσότερο το κάστρο και τους κήπους μόνοι μας αφού πηγαίναμε με τον δικό μας ρυθμό και χωρίς πολλές ομιλίες.

Μετά την ωραία περιήγηση, επιστρέψαμε στον σταθμό του Himenji, επιβιβαστήκαμε για άλλη μια φορά στο Shinkasen και αναχωρήσαμε για το Κυότο.

IMG_3481.jpeg
IMG_3493.jpeg
IMG_3500_jpg.jpeg
IMG_3538.jpeg

L33T

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ότι γράφει κάτω. ΙΑΠΩΝΙΑ!
Ταξίδι-Όνειρο
2024.2025.Japan.
Τέλειο για μια ακόμη φορά ,φωτογραφίες μοναδικές.

Υ.Γ : Το ότι έθεσε και όριο στο ΤΙΡ 7 € και ότι γενικά , έφτασε στο σημείο αυτό ,με αφήνει άφωνο.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.177
Μέλη
39.910
Νεότερο μέλος
Drosophila

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom