Εσθονία Λεττονία Λιθουανία Φινλανδία Καλοκαίρι με …δόσεις Βαλτικής

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Πραγματικά ωραίες φωτογραφίες από περιοχές που είναι «κουκλίστικες».
Σ' ευχαριστώ πολύ. Είναι πολύ ωραία πόλη το Vilnius, αλλά είναι και το καλοκαίρι που δίνει έναν πιο ευχάριστο τόνο στις φωτογραφίες.
Να ρωτήσω ποια Nikon χρησιμοποιείς και τι φακό;
Πως κατάλαβες ότι είναι Nikon; Φαίνεται το λουρί ε;
Μια απλή D3400 με τον φακό που είχε το πακέτο, 18-55, όχι κάτι ιδιαίτερα καλό.
Ψάχνομαι να πάρω έναν πιο σωστό που να συνδυάζει τα πάντα, δεν έχω καταλήξει όμως κάπου ακόμα.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Λιθουανία, για λίγο ακόμα

Με μια ευχάριστη διάθεση (μπορεί κι απ’ τις μπύρες) εξερχόμουν της Ουζούπης με κατεύθυνση το ιστορικό κέντρο όπου υπήρχαν ακόμη χτυπητές εκκρεμότητες:

DSC_0999xb (142).JPG

Πρώτα όμως έκανα μια στάση στην εκκλησία «Šv. Onos bažnyčia» του 15ου αιώνα, διαπιστώνοντας με έκπληξη πως η λειτουργία βρισκόταν εν εξελίξει την ώρα εκείνη:

DSC_0999xb (145)b.jpg
DSC_0999xb (147).JPG

Πάνω στο δρόμο μου ήταν και το μεγάλο πάρκο «Bernardine» από το οποίο έτσι κι αλλιώς έπρεπε να περάσω βάσει του χάρτη, με το πολύ γνωστό μνημείο με τους σταυρούς «Trys kryžiai» στο οποίο δε θα πήγαινα να βρίσκεται στο δεξί μου χέρι:

DSC_0999xb (151).JPG
DSC_0999xb (154).JPG

Έλα όμως που λογάριασα χωρίς τον ξενοδόχο, ή χωρίς τον εργοδηγό στη δική μου περίπτωση, μιας και η πρόσβαση στο λόφο που ήταν ο επόμενος μου στόχος ήταν αποκλεισμένη μέσω του πάρκου, αναγκάζοντας με να κάνω ένα πολύ μεγάλο κύκλο από τον καθεδρικό:

DSC_0999xb (160).JPG
DSC_0999xb (162).JPG

Δε με χάλασε καθόλου, μιας και μου δόθηκε η ευκαιρία να παρατηρήσω το παλάτι του μεγάλου δούκα της Λιθουανίας, αλλά και την ομώνυμη πλατεία όπου γνωστή αλυσίδα ενεργειακού ποτού είχε στήσει πανηγύρι, απέναντι ακριβώς από το άγαλμα προς τιμή του:

DSC_0999xb (163).JPG
DSC_0999xb (165).JPG

Κάπως έτσι οδηγήθηκα στο τελεφερίκ, όπου για λόγους ευκολίας αλλά κι εμπειρίας πλήρωσα τα 2€ της ανάβασης προκειμένου να φτάσω λίγο μετά επιτέλους εκεί που είχα κατά νου:

DSC_0999xb (171).JPG

DSC_0999xb (175).JPG

Ο λόφος με τον πύργο «Gediminas» που αποτελεί μέρος του κάστρου της πόλης το οποίο ανεγέρθηκε το 1409 και αποκαταστάθηκε το 1933, είναι σίγουρα ένα από τα μέρη που συγκεντρώνει τους επισκέπτες του Βίλνιους, προσφέροντας απρόσκοπτη θέα σε παλιά και νέα πόλη:

DSC_0999xb (178).JPG
DSC_0999xb (183).JPG

Έκανα τις βόλτες μου προκειμένου να φωτογραφίσω, κάθισα λίγο να ξαποστάσω από την αρκετή πεζοπορία της ημέρας και χρησιμοποίησα τις σκάλες αυτή τη φορά που οδηγούσαν προς το μουσείο «Pilininko namas» και το κάστρο για να κατέβω:

DSC_0999xb (184).JPG
DSC_0999xb (190).JPG

Χρειαζόμουν οπωσδήποτε μια στάση για αναπλήρωση υγρών αλλά και στερεάς τροφής, κάτι που έγινε με ευχαρίστηση στο σκοτεινό μπαρ της «7 Fridays Pilies» στον όμορφο πεζόδρομο Pilies g που πέρασα και την προηγούμενη ημέρα:

DSC_0999xb (200).JPG
DSC_0999xb (204)b.jpg

Η διαδρομή προς το ξενοδοχείο πάντα είχε να προσφέρει κάτι, εν προκειμένω μια υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας με λήψεις από το παρελθόν του Βίλνιους, παράλληλα με τις εικόνες του σήμερα:

DSC_0999xb (207).JPG
DSC_0999xb (210).JPG

Ορίστε και μια του –παραδόξως άδειου- και στις δύο πλευρές της κάμερας πόρταλ, με τον άστατο καιρό να το δικαιολογεί:

DSC_0999xb (212).JPG

Θα ήταν κοντά εννιά και μισή όταν ξαναβγήκα στους δρόμους του Vilnius, ακριβώς μετά το πέρασμα της βροχής που δεν έλεγε να με αφήσει σε ησυχία:

DSC_0999xb (212)b.jpg

Είχα δώσει υπόσχεση επιστροφής στον εαυτό μου εκεί που βρισκόμουν το μεσημέρι, ξεκινώντας με μερικές μπυρίτσες από την εξαίρετη μπάρα του «Savičiaus Špunka» ,ενός πολύ ωραίου χώρου:

DSC_0999xb (214)b.jpg

Φορώντας την κουκούλα μου καθώς η βροχή έπαιζε περίεργα παιχνίδια ακολούθησα την αντίθετη διαδρομή από αυτή του μεσημεριού στους έρημους δρόμους της πόλης. Μη μου πείτε ότι το κτήριο της φιλαρμονικής δεν είναι ακόμα ωραιότερο τη νύχτα:

DSC_0999xb (215)b.jpg
DSC_0999xb (216)b.jpg

Από νωρίς βλέπετε είχα σταμπάρει την «Pub Portobello» για κάποιο ανεξήγητο λόγο και να που η περιέργεια μου με δικαίωνε, καθώς επρόκειτο για ένα ακόμη εξαιρετικό μαγαζί με φοβερή διακόσμηση για να πιώ δύο τελευταίες, ή τουλάχιστον έτσι νόμιζα:

DSC_0999xb (217)b.jpg

Γιατί το νόμιζα; Μα επειδή φτάνοντας κυριολεκτικά στην πόρτα του ξενοδοχείου λίγο πριν τη μία γύρισα προς τον εαυτό μου διερωτώμενος «Καλά τι κάνεις, πας για ύπνο; Μια ζωή την έχουμε, σοβαρέψου» κάνοντας αμέσως μεταβολή προς την πλατεία και το μαγαζί μου που με περίμενε:

DSC_0999xb (218)b.jpg

Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία πως θα βρω τον απαιτούμενο χώρο στο μπαρ εν μέσω πολυκοσμίας για να πιώ μερικές ακόμη ανάμεσα σε πολύ ωραίο κόσμο κι εκλεκτές μουσικές. Είναι νομοτελειακά κάτι τέτοια, δεν άγχωμαι...

DSC_0999xb (219)b.jpg

Μια Σκωτσέζα σε κάποια φάση με ρώτησε αν είμαι ντόπιος.
«Φαίνεται ε;» της απάντησα... :haha:

Last edited:

gkalla

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αργεντινή,Χιλή,Ουρουγουάη
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία

YiannisTS

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ψήνεται...
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Πως κατάλαβες ότι είναι Nikon; Φαίνεται το λουρί ε;
Απάντησες μόνος σου. Σε πρόδωσε το λουρί.
Μια απλή D3400 με τον φακό που είχε το πακέτο, 18-55, όχι κάτι ιδιαίτερα καλό.
Η δικιά μου είναι η D5600 και μάλλον ο φακός είναι ο ίδιος. Να υποθέσω χρησιμοποιείς το auto; Συγνώμη που ρωτάω αλλά πραγματικά οι φωτό έχουν πολύ καλό φωτισμό και ευκρίνεια.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.210
Μέλη
39.924
Νεότερο μέλος
Trinity@

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom