Γεωργία Καλοκαιρινές διακοπές στη საქართველო (Γεωργία)

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Κρίμα που δεν πήγες Μεστία κ Ουσγκούλι, θεωρητικά αν έκοβες το Μπατούμι
Μια άλλη φορά ίσως. Δεν ήμουν σε φάση για ταλαίπα, το Μπατούμι ήταν μια χαρά για τη δεδομένη στιγμή

Ποσα κοινα βρε Ευα! Θελω να εχω προγραμματισμενο μεχρι και το που θα πιω καφε
υπάρχουμε και μεις για να επιβιώνουν οι άλλοι που τα έχουν όλα στον αέρα και ψάχνονται από που περνάει το λεωφορείο :haha:

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Καλημέρα Τιφλίδα

Κυριολεκτικά, αφού η πτήση μας έφτανε στο Κουτάισι γύρω στη 1 το ξημέρωμα και μεις μπαίναμε στο λεωφορείο για Τιφλίδα την ώρα που βαράει σκοπιά το γερμανικό νούμερο, όπως λέτε οι άντρες στο στρατό.
Τρεις ωρίτσες μετά, φτάσαμε ζόμπι στην πρωτεύουσα, ευτυχώς είχα προνοήσει να πληρώσω ολόκληρη τη διανυκτέρευση, προκειμένου να ισιώσουμε, καλέσαμε ένα Bolt και βουρ για ύπνο. 'Έτσι νόμιζα.

Η διαμονή στη Γεωργία είναι γενικά φθηνή, ωστόσο για τις δύο πρώτες μέρες είχα κλείσει ιδιωτικό δωμάτιο σε χόστελ, έχοντας στο νου μου ότι στα χόστελ υπάρχει κοινωνικοποίηση, ευκαιρία για ανταλλαγή πληροφοριών, όσο και ενημέρωση για εκδρομές, free walking tours κλπ.
'Έτσι νόμιζα.

Μετά από 2-3 απόπειρες βρήκαμε την ξεχαρβαλωμένη είσοδο για το κτίριο και διασχίζοντας ένα διάδρομο με ερείπια δεξιά αριστερά, βρήκαμε την πόρτα του χόστελ . Είχα βίντεο με οδηγίες για το τσεκ ιν, χτύπησα κωδικό στο πληκτρολόγιο μπήκα στη ρεσεψιόν αλλά η ενδιάμεση πόρτα που οδηγούσε στα δωμάτια ήταν κλειδωμένη. Δοκιμάσαμε ξανά και ξανά, τίποτα.

Αναγκαστικά ξύπνησα τη δεσποσύνη που μου είχε στείλει τις σχετικές οδηγίες στο WhatsApp, δεν πίστευε και κείνη αυτό που άκουγε "μα ποιός πήγε κ κλείδωσε την πόρτα!"
Χτυπήστε δυνατά, λέει, κάποιος υπάρχει εκεί για να ξυπνήσει. Όντως;

Χτυπάω την πόρτα κ κάτι κινείται, ανοίγει ένας Κινέζος που την είχε πέσει στον καναπέ για άγνωστο λόγο και έκλεισε την ενδιάμεση πόρτα για να μη φεύγει η δροσιά του κλιματιστικού.
Που πάω και τα βρίσκω; :oops:
Κάπως ρημαδοκοιμηθήκαμε μετά από αυτά, εγώ δηλαδή με το ζόρι 2-3 ώρες, ήμουν σε φουλ υπερένταση, βγήκε κι ο ήλιος στο μεταξύ και τέρμα τα λάχανα.

Ο χρόνος στα ταξίδια είναι υπερπολύτιμος όμως, έτσι σηκωθήκαμε όπως όπως για να βγούμε.
Το χόστελ ήταν το ακριβώς αντίθετο από αυτό που είχα φανταστεί. Μια υποψία μόνο κοινόχρηστων χώρων, ανύπαρκτη υποδοχή, ούτε ένοικους είδαμε, ούτε εκδρομές περνούσαν από κει, ας πρόσεχα.
Να το πρώτο πλεονέκτημα του αυτοσχεδιασμού. Θα φάνε ένα μεγάλο Χ και θα πάμε παρακάτω.

Μέχρι να κάνω τα μπάνια μου και να ετοιμαστώ, ο Αντώνης καθότι πρωινός τύπος (και νυχτερινός αντίστοιχα) είχε ήδη πιεί τη φραπεδούμπα με τα τσιγάρα του, έκανε και μια πρώτη αναγνωριστική βόλτα στη γειτονιά και με προειδοποιούσε. Το νου σου, έχει ζέστη. Ωχ!

Η Τιφλίδα μας υποδεχόταν με ένα ξεγυρισμένο 35ρι την ώρα που η Θεσσαλονίκη είχε επιτέλους δροσίσει και κυκλοφορούσες άνετα με 29-30 βαθμούς.

Φύγαμε ντογρού για την παλιά πόλη και τα λουτρά Abanotubani.

Αυτά είναι τα χρέπια στην αυλή του χόστελ
20250825_115309.jpg

Στο δρόμο για την παλιά πόλη
20250825_120700.jpg

Meidan Square με φόντο το θηριώδες άγαλμα της Mother of Georgia
20250825_124541.jpg

20250825_125443.jpg

20250825_120929.jpg

Clock Tower
20250825_121021.jpg

Εκκλησία
20250825_121259.jpg

20250825_121351.jpg

Εγώ πάλι έψαχνα ένα φούρνο, γιατί έτσι μου είχαν τάξει όσοι ξέρουν από Γεωργία, ότι και καλά βρίσκεις παντού παραδοσιακούς φούρνους με φρεσκοψημένο ψωμί. Καθότι ψωμού από κούνιας, συνήθως η μυρωδιά του ψωμιού που ψήνεται με οδηγεί, εμπιστεύομαι τη μύτη μου και ακολουθώ σαν υπνωτισμένη.

Για την ώρα ήταν όλα ένα ψέμα. Είχα φάει μια μπάρα δημητριακών για πρωινό προσδοκώντας τον περίφημο φούρνο που δεν ήρθε ποτέ.
Μπήκαμε σ ένα μάρκετ και προμηθευτήκαμε κάτι πιττοειδή, τα οποία και χλαπακιάσαμε πριν μας ρίξει κάτω η λόρδα.

Να και τα λουτρά
20250825_125948.jpg

20250825_125851.jpg

Πήραμε ένα μονοπάτι προς ένα καταρράχτη
20250825_130019.jpg

20250825_130121.jpg

20250825_130248.jpg

Μου άρεσαν πάρα πολύ όλα αυτά τα μισοδιατηρημένα κτίρια
20250825_130859.jpg

20250825_131140.jpg

6f39d954-5f54-4e26-b3e9-64ca32fb3b6c.jpg

Μεντρεσές;
20250825_131309.jpg

20250825_140128.jpg

Το φρούριο Narikala παραμένει κλειστό για εργασίες ωστόσο μπορείς να περπατήσεις στους Βοτανικούς κήπους ακριβώς από κάτω.
Τέτοια εποχή δεν είχε τίποτα το ιδιαίτερο όμως, επιπλέον τα μονοπάτια ήταν τέρμα ανηφορικά μέσα στη ντάλα, σε 5-10 λεπτά άρχισα να νιώθω τις δυνάμεις μου να με εγκαταλείπουν για άλλη παραλία.
Ζαλίστηκα, βρήκα ένα σκιερό παγκάκι και κάθισα να επανέλθω.
Ο Αντώνης πήγε μόνος του μια μικρή βόλτα, δεν βρήκε τίποτα το αξιοσημείωτο και αφού έβρασε κι αυτός, γύρισε να με μαζεψει. Βεβαιώθηκα ότι δε σωριάζομαι, και είπαμε να το συνεχίσουμε λίγο ακόμα.

Βγήκαμε προς το ποτάμι

Kura River με φόντο τη Γέφυρα της Ειρήνης
20250825_144800.jpg

20250825_160659.jpg

20250825_124655.jpg

Τι όμορφα!
20250825_145200.jpg

Φρεσκαδούρα :rolleyes:
20250825_124719.jpg

20250825_155929.jpg

Η πόλη μας κέρδιζε ήδη στα σοβαρά. 'Ολα αυτά τα ατμοσφαιρικά κτίρια με τα περίτεχνα μπαλκόνια, η αίσθηση της μισο-παρακμής, το χωριό μέσα στην πόλη, έβγαζαν μια άκρως γοητευτική αύρα που δεν μας άφηνε ασυγκίνητους.

Πήραμε το δρόμο για ένα γραφείο ταξιδίων που προτεινόταν μέσα από την πολύ όμορφη ιστορία της @malysa. Είχα επικοινωνήσει με τον ξεναγό που πρότεινε η κοπέλα, είχαμε κανονίσει ένα ραντεβού στα γραφεία τους ώστε να συζητήσουμε για τις εκδρομές που είχαμε στο κεφάλι μας.
Μας υποδέχθηκαν με κρασάρες! Ήταν το πρώτο γεωργιανό κρασί που δοκίμασα στη χώρα και μου έμεινε αξέχαστο.
Κι αφού το κατέβασα μονορούφι, άρχισα να την ακούω....το αλκοόλ σε συνδυασμό με τη ζέστη και την αυπνία με αποτελείωσαν.

Τα παιδιά στο γραφείο ήταν ιδιαίτερα περίεργα για να μάθουν σχετικά με το φόρουμ μας-από το 2018 που σήκωσε η Μαρία την ιστορία είχαν καμιά δεκαριά πελάτες που την ανέφεραν-όταν είπα ότι εδώ γράφουμε ιστορίες και μας διαβάζει ο κόσμος ζήτησαν να τους στείλω το σχετικό λινκ, πράγμα που έγινε ήδη και πολύ θα ήθελα να μάθω τι άκρη έβγαλαν με τον μεταφραστή.

Τα είπαμε για τις εκδρομές, είπαμε τα δικά μας, αυτοί τα δικά τους, τελικά αποφασίσαμε την επόμενη το πρωί να πάμε μαζί τους ημερήσια Καύκασο στο Κασμπέκι, να διανυκτερεύσουμε ανεξάρτητα και να μας μαζέψουν την επομένη χορτασμένους από βουνίσια ατμόσφαιρα, κρασάρες και δροσιά.

Είναι τώρα σειρά μου να τους προτείνω πλέον, αφού όπως θα δείτε παρακάτω οι εκδρομές που κάναμε στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία - αν και δεν παίρνω όρκο ότι αυτή η συγκεκριμένη λέξη είναι η αρμόζουσα για να περιγράψει τα όσα ζήσαμε :cool:

Gamarjoba Georgia Tours | Discover the Best Tours in Georgia θα πάρετε και τη σχετική εκπτωσούλα!

Attachments

Last edited:

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
50 μετρα απο εκει ειχε ωραιότατο φούρνο με χατσαπουρι και λομπιανι ,ζυμωμένα και ψημενα επιτόπου!
Δεν ήθελα χατσαπούρια και πιττοειδή, αυτά τα έβρισκα παντού. Ψωμί ήθελα να πάω να πάρω και φρέσκο βούτυρο από το μάρκετ και να φάω μέχρι να πάει η χοληστερίνη 300 :haha:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.175
Μέλη
39.908
Νεότερο μέλος
elena95

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom