Κινηματογραφική κουβέντα....

Μηνύματα
2.487
Likes
3.191
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΑΠΩΝΙΑ
Απορώ πως μες τον παροξυσμό μου για Ισπανικές ταινίες (κυρίως γι αυτές του Οριόλ) μου ξέφυγε αυτό:
La Cara Oculta / The Hidden Face.
Πρόκειται για ένα ζευγάρι Ισπανών που μετακομίζει σε ένα καταπληκτικό σπίτι έξω από τη Μπογκοτά, με τη γυνάκα να τον εγκαταλείπει φαινομενικά και να παγιδεύεται στα ίδια της τα σχέδια.
Πολύ καλό και παρανοϊκό όπως όλα αυτού του στυλ, δε δίνο περισσότερες περιγραφές να μη το κάψω.
Το είδα ...όπως σχεδόν όλες οι ισπανικές ταινίες με τα στοιχεία της υπερβολής αλλά και της ανατροπής, ωστόσο αρκετά καλή με στοιχεία θρίλερ,
αν και το φινάλε το περίμενα κάπως αλλιώς...είναι ....πολύ κοφτό..πολύ απότομο
γενικά ομως κι εμένα μου άρεσε
 

barkour

Member
Μηνύματα
1.161
Likes
5.045
Ονειρεμένο Ταξίδι
Υεμενη
Απορώ πως μες τον παροξυσμό μου για Ισπανικές ταινίες (κυρίως γι αυτές του Οριόλ) μου ξέφυγε αυτό:
La Cara Oculta / The Hidden Face.
Πρόκειται για ένα ζευγάρι Ισπανών που μετακομίζει σε ένα καταπληκτικό σπίτι έξω από τη Μπογκοτά, με τη γυνάκα να τον εγκαταλείπει φαινομενικά και να παγιδεύεται στα ίδια της τα σχέδια.
Πολύ καλό και παρανοϊκό όπως όλα αυτού του στυλ, δε δίνο περισσότερες περιγραφές να μη το κάψω.
Η καινουργια ταινια του Oriol Paulo
Los renglones torcidos de Dios (2022) - IMDb
 
Μηνύματα
619
Likes
2.830
Επόμενο Ταξίδι
Νότια Κορέα
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νεπάλ
All Quiet on the Western Front

Το είδα πριν λίγες ημέρες.

Είναι γερμανική ταινία στο netlifx με θέμα την αλλαγή της ζωής και του χαρακτήρα ενός παιδιού που γίνεται στρατιώτης στον Α' παγκόσμιο πόλεμο.

Με κράτησε πραγματικά καθηλωμένο. Είναι απίστευτο το πόσο ρεαλιστική είναι η ταινία και πόσο σε βάζει στα παπούτσια του χαρακτήρα - παιδιού από την Γερμανία που του έκαναν πλύση εγκεφάλου για να πολεμήσει στον πόλεμο.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.623
Likes
50.283
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Είδα το Kalinka, γαλλική ταινία που αφηγείται την πραγματική ιστορία ενός πατέρα και την επιμονή του να τιμωρήσει το γιατρό/βιαστή/δολοφόνο της κόρης του σε βάθος τριάντα ετών. Φοβερή επιμονή, με εμμονή στα όρια της αυτοδικίας.
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.191
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΑΠΩΝΙΑ
Μεταφράζοντας ""ΤΑ ΣΤΡΕΒΛΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ"

Την έχει το Νετφλιξ

Μεγάλη σε διάρκεια και κάπως κουραστική ...τραβηγμένη από το μαλλιά σε αρκετά σημεία με κενά?ασάφειες και ερωτηματικά μέχρι τέλους...
προβλέψιμη αν και ανατρεπτική
ΑΛΛΑ έχει μεγάλο ενδιαφέρον οδεύοντας προς τον επίλογο
(ίσως γι αυτό και τα κενά?όσον αφορά τις αποδείξεις....τους μάρτυρες κλπ δε λέω περισσότερα όποιος τη δεί καταλαβαίνει τι εννοώ)
γενικά αποτελεί ένα πολύ καλό!!μάθημα ψυχιατρικής -παρουσίαση περιστατικού-που στηρίζεται αποκλειστικά στον "ασθενή"και την μέχρι τότε συμπεριφορά και το ιστορικό?του ,χειρισμούς και τεχνικές από μέρους των γιατρών και αλληλεπίδραση μεταξύ "γιατρού-ασθενούς"για την διάγνωση και το κατά πόσο η παρουσιαζόμενη ως ασθενής πάσχει η όχι??
Μόνο και μόνο γι αυτή την εξέλιξη και τον επίλογο παρουσία διευθυντού και όοοολων των γιατρών την θεωρώ τελικά αρκετά αξιόλογη

συγκλονιστική! η τελευταία σκηνή με τον φακό να εστιάζει στο πρόσωπο και τις εκφράσεις της πρωταγωνίστριας!
 
Last edited:

Laloa

Member
Μηνύματα
67
Likes
433
Aftersun

Κινηματογραφικό ντεμπούτο με ένα δράμα που δείχνει τις αναμνήσεις της πρωταγωνιστριας από τις πριν 20 χρόνια διακοπές της με τον χωρισμένο πατέρα της σε ένα θέρετρο της Τουρκίας και πως αυτές επηρεάζουν και τους δύο. Η ταινία έχει μια απίστευτη τελευταία σκηνή που σίγουρα είναι από τις πιο έντονες που έχω δει. Σε επιλεγμένα σινεμά Αθήνα και Θεσσαλονίκη και πειρατικά επίσης.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.623
Likes
50.283
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Είδα τρεις ταινίες στο αεροπλανο (η πρώτη μου πτηση ήταν 17 ώρες, τι να κανω)

Dear Elizabeth: Ένας λούζερ 40ρης αποφασίζει να διοργανώσει το reunion του κολεγίου του, οπότε και θυμάται ότι μια πρώην συμφοιτητρια του έχει γίνει σταρ του Χόλιγουντ, αρχίζει να της στέλνει μηνύματα κι εκεί μπλέκεται το πράγμα. Χαζοκομεντι είναι, αλλά σε βάζει λίγο στα παπούτσια αυτών των ανθρώπων που όλοι συναναστρεφομαστε (συνήθως επιδερμικά) και ξέρουμε αλλά λίγο καταλαβαίνουμε. Α ναι, να περιμένετε κι αφού πέσουν οι τίτλοι τέλους.

Life: Στο διεθνή διαστημικό σταθμό φτάνει η πρώτη ένδειξη ζωής στον Άρη, ένας μικροοργανισμός τον οποίο και προσπαθεί να αναλύσει η εξαμελής πολυεθνική ομάδα. Κι όπως φαντάζεστε, κάτι πάει στραβά. Δεν το έχω με τα sci-fi αλλά το συγκεκριμένο με κράτησε. Για αεροπλάνο ό,τι πρέπει ήταν.

Και η τρίτη ήταν μια Σουηδική, κοινωνική θα την έλεγα, ονόματι Tisdagsklubben , δηλαδή Tuesday Club. Τρεις εξηντάρες αποφασίζουν να ξεκινήσουν μαθήματα μαγειρικής για να δώσουν μια νέα πνοή στη ζωή τους, η μία ειδικά έμαθε στην 40ή επέτειο γάμου της ότι ο άντρας της την απατάει. Είναι από αυτές τις σκανδιναβικές τόσο down to earth ταινίες, που δε συμβαίνει τίποτε το εξωφρενικό, αλλά είναι πολύ ανθρώπινη, καθημερινή, πραγματική, που στο τέλος είναι ενδιαφέρουσα, για μένα τουλάχιστον πολύ πιο ενδιαφέρουσες από τις αμερικάνικες κοινωνικές που γίνονται τόσο σουρεάλ πράγματα που καταντάνε βαρετές. Πάρα πολύ καλή μουσική και ΦΟΒΕΡΕΣ λήψεις πανασιατικής κουζίνας, μου ερχόταν να μπω μέσα στην οθόνη και να τα φάω όλα. Τα Σουηδικά μου είναι χειρότερα από ποτέ. Η βασική πρωταγωνίστρια είναι ο ορισμός της γυναικάρας. Πάω να φάω.

Από αυτές που παίζονται στις αίθουσες τώρα με τραβάει ΠΟΛΥ αυτή:
Ο Σύντροφος Βολκονόγκοφ Απέδρασε

Την έχει δει κανείς;
 

manolism

Member
Μηνύματα
387
Likes
1.770
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
The Pale Blue Eye, ενας συνταξιούχος ντετέκτιβ προσλαμβάνει έναν νεαρό, έξυπνο δόκιμο της στρατιωτικής ακαδημίας Γουέστ Πόιντ, για να εξιχνιάσει έναν φόνο στη Στρατιωτική Ακαδημία. Ο νεαρός θα γίνει αργότερα γνωστός στον κόσμο ως Έντγκαρ Άλαν Πόε!!
Πολύ καλή ταινία και παρόλο που τα γεγονότα διαδραματίζονται στο μακρινό 1830, έχει ενδιαφέρον καθώς η ιστορία αφορά το Γουέστ Πόιντ από όπου ο Έντγκαρ Άλαν Πόε έκανε ένα πέρασμα ως δόκιμος. Και ενώ όλα φαίνονται ότι έχουν πάρει τον δρόμο τους, έρχεται η ανατροπή και πας αδιάβαστος....με την καλή έννοια πάντα…..:p
Η ταινία υπάρχει στο Netflix.
 

Laloa

Member
Μηνύματα
67
Likes
433
The whale, η νέα ταινία του Ντάρεν Αρανόφσκι

Βασισμένη σε θεατρικό και γυρισμένη όλη μέσα σε ένα σπίτι, δείχνει την ζωή ενός υπέρβαρου καθηγητή αγγλικών με πολλά προβλήματα υγείας, ο οποίος προσπαθεί να έρθει ξανά κοντά με την κόρη του και να αφήσει πίσω του το παρελθόν.

Με τον Μπρένταν Φρέιζερ να επιστρέφει με μια τρομερή ερμηνεία που θα κερδίσει πιθανότατα το Όσκαρ Α' ανδρικού ρόλου. Επίσης ως κόρη του εμφανίζεται για πρώτη φορά στον κινηματογράφο η Μαξ του Stranger Things.

Σίγουρα η ταινία είχε κάποιες δραματικές υπερβολές, μάλλον απόρροια του θεατρικού αλλά είχα πολλά χρόνια να πάω σε ταινία, όπου το κοινό έμεινε βουβό στις θέσεις του αρκετά λεπτά μετά το τέλος της. Απαραίτητα τα χαρτομάντιλα!
 

Señor_Nada

Member
Μηνύματα
1.529
Likes
8.468
Ονειρεμένο Ταξίδι
Άβυσσος
Αφού εθαβα τις ταινίες bollywood σε φίλους Ινδούς, μου πρότειναν ταινία που υποτίθεται θα μου άλλαζε τη γνώμη και όντως τα κατάφερε! Είδα το rrr. Η υπόθεση: στην υπό βρετανική κατοχή Ινδία ένας Βρετανός τοπικός κυβερνήτης απαγάγει ένα κορίτσι από ένα χωριό, ο αδερφός του κοριτσιού θέλει την ελευθερώσει και να σκοτώσει τον κυβερνήτη. Ο κυβερνήτης το μαθαίνει και βάζει το στρατό να βρει ποιος είναι και τον αιχμαλωτίσει, την υπόθεση την αναλαμβάνει ένας Ινδός στρατιώτης που φαίνεται να έχει φιλοδοξία να ανελιχθει στο βρετανικό στρατό. Στην πορεία γνωρίζει τον αδερφό του κοριτσιού και γίνονται φίλοι.

Η ταινία δεν είναι καθόλου ρεαλιστική. Κάνει ακόμα και τις ταινίες ραμπο να φαίνονται ρεαλιστικές. Από ένα άτομο να τα βάζει με ολόκληρο στρατό μέχρι παιδί να πυροβολεί πρώτη φορά και να χει καλύτερο σημάδι κι απ'τον Λεγκολας. Αν σας χαλάνε τέτοια πράγματα μην ασχοληθείτε καν. Εμένα μου άρεσε πολύ. Εννοείται πως είχε γλέντι, χορό και τραγούδια και δεν με χάλασαν καθόλου. Τους Βρετανούς τους παρουσιάζει σαν ναζιστες. Ακόμα και η επιλογή των ηθοποιών φαντάζομαι ότι δεν είναι τυχαία. Έκανε μπαμ τι ήθελαν να κάνουν. Το μοναδικό αρνητικό είναι το τραγικό voice over, το χειρότερο που έχω ακούσει ποτέ. Ίσα που άνοιγαν το στόμα και ακουγόταν σαν να φωνάζουν.

Υπάρχει στο νετφλιξ. Έχει μπόλικη βία και κρατάει 3 ώρες.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.110
Μηνύματα
880.628
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom