Lucia86
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Σικαγο(?)και Ιταλια
- Ταξίδι-Όνειρο
- Ινδια,για 3 μηνες!!!
Περιεχόμενα
- Κεφάλαιο 1
- Κεφάλαιο 2ο (Μπογκοτα)
- Κεφάλαιο 3ο
- Κεφάλαιο 4ο (Δρομος 114-94)
- Κεφάλαιο 5ο (Περιοχη του καφε - Εισαγωγη)
- Κεφάλαιο 6ο (Ελεγχομενη βολτα στη ζουγκλα)
- Κεφάλαιο 7ο (Παρκο του καφε)
- Κεφάλαιο 8ο (Συντομος τροπος να φτιαξετε Αρεκιπε)
- Κεφάλαιο 9ο (Pereira, Quimbaya και λοιπα χωρια!)
- Κεφάλαιο 10ο (Cocora και αλλα...)
- Κεφάλαιο 11ο (Μουσείο Χρυσού Quimbaya)
- Κεφάλαιο 12ο (Ειδικό παράρτημα για το φαγητό στη φάρμα Machangara)
- Κεφάλαιο 13ο (Μεντεγιν)
- Κεφάλαιο 14ο (Βολτα στο κεντρο την Κυριακη)
- Κεφάλαιο 15ο (Museo de Antioquia)
Την επομενη μερα ξυπνησα παλι αναποδα. Κιτρινη- αφου δε γινομαι ασπρη εγω- και χωρις δυναμη. Αλλα δε το εβαλα κατω αφου ειχαμε συνεννοηθει με τον οδηγο να παμε στο παρκο του καφε και δεν υπηρχε περιπτωση να το χασω.
Νομιζαμε οτι θα παμε σε μια φυτεια αφου ολοι μας ελεγαν οτι εχει καφεδες και την ιστορια του καφε.Καμια σχεση! Ηταν ενα παρκο. Ενα φολκλορ Αλλου Φαν Παρκ... και με φυτειες καφε, αλογα, ιστορια, μουσειο, συλλογη συσκεβασιων καφε απ ολο τον κοσμο.
Ζαλισμενη νομιζα οτι μου εχει πεσει παλι η πιεση
Για να το ''καταπολεμισω'' ανεβηκα στο τρενακι. Δεν ειχα ξυπνησει και πολυ αλλα δε βοηθησε.
Δοκιμασα το τρενακι νερου. Παλι δεν ειχα δυναμη αλλα τουλαχιστο βγηκα λουτσα και εσκασα στα γελια! Τηλεφωνο στη θεια μπας κι της ερχοταν κατι για να ''ξυπνησω''. Τι πηρα; Ζαχαρη! Ενα γλυκο απο αρεκιπε που ειναι πολυ βρασμενο γαλα με ζαχαρη. Γινεται σα κρεμα. Ναι... Συνηλθα! Πηγαμε βολτες με το τρενο, με τελεφερικ, ειδαμε μια εξοχη παρασταση με τα σταδια του καφε μεχρι να φτασει στο ποτηρι μας, καναμε βολτες στους κηπους οπου ειδαμε διαφορα ειδη καφε και καναμε ιππασια
Διασκεδασαμε πολυ μεχρι που ανοιξαν οι ουρανοι.
Δεν ειχαμε τι να κανουμε μεχρι να ερθει οο οδηγος και κατσαμε την καφετερεια του παρκου.
Αυτη τη μερα, γνωρισα για πρωτη φορα τον ''εραστη'' της μαμα μου
Τον juan valdez
Ειναι αλυσιδα καφετερειων οπου κανουν υπεροχο καφε. Οποτε εβλεπε ενα η μαμα μου ετρεχε μεσα να παρει εναν! Κανουν fair trade εμποριο και μερικα απο τα εσοδα τους πηγαινουν σε εργα υποδομης στις περιοχες των εργατων τους.
Και εχουν και υπεροχα γλυκα!
Η βροχη δε σταματησε ολο το βραδυ. Πολυ νερο και αστραπες!
Δε φαγαμε στη ομορφη βεραντα μας αλλα μεσα γιατι ειχε μυρμηγκια βροχης και τεραστειους σκαραβαιους.
Αλλα αλλα το φαγητο ηταν το λιγοτερο.
Φουσκωσε το ποταμι που ηταν να παμε βολτα την επομενη μερα και μειναμε ξεκραμαστες και απογοητευμενες
Αλλα τιποτα δεν ειναι ασχημο σε ενα τοπο που δεν εχεις ξαναπαει!
Νομιζαμε οτι θα παμε σε μια φυτεια αφου ολοι μας ελεγαν οτι εχει καφεδες και την ιστορια του καφε.Καμια σχεση! Ηταν ενα παρκο. Ενα φολκλορ Αλλου Φαν Παρκ... και με φυτειες καφε, αλογα, ιστορια, μουσειο, συλλογη συσκεβασιων καφε απ ολο τον κοσμο.
Ζαλισμενη νομιζα οτι μου εχει πεσει παλι η πιεση
Για να το ''καταπολεμισω'' ανεβηκα στο τρενακι. Δεν ειχα ξυπνησει και πολυ αλλα δε βοηθησε.
Δοκιμασα το τρενακι νερου. Παλι δεν ειχα δυναμη αλλα τουλαχιστο βγηκα λουτσα και εσκασα στα γελια! Τηλεφωνο στη θεια μπας κι της ερχοταν κατι για να ''ξυπνησω''. Τι πηρα; Ζαχαρη! Ενα γλυκο απο αρεκιπε που ειναι πολυ βρασμενο γαλα με ζαχαρη. Γινεται σα κρεμα. Ναι... Συνηλθα! Πηγαμε βολτες με το τρενο, με τελεφερικ, ειδαμε μια εξοχη παρασταση με τα σταδια του καφε μεχρι να φτασει στο ποτηρι μας, καναμε βολτες στους κηπους οπου ειδαμε διαφορα ειδη καφε και καναμε ιππασια

Διασκεδασαμε πολυ μεχρι που ανοιξαν οι ουρανοι.
Δεν ειχαμε τι να κανουμε μεχρι να ερθει οο οδηγος και κατσαμε την καφετερεια του παρκου.
Αυτη τη μερα, γνωρισα για πρωτη φορα τον ''εραστη'' της μαμα μου
Τον juan valdez
Ειναι αλυσιδα καφετερειων οπου κανουν υπεροχο καφε. Οποτε εβλεπε ενα η μαμα μου ετρεχε μεσα να παρει εναν! Κανουν fair trade εμποριο και μερικα απο τα εσοδα τους πηγαινουν σε εργα υποδομης στις περιοχες των εργατων τους.
Και εχουν και υπεροχα γλυκα!
Η βροχη δε σταματησε ολο το βραδυ. Πολυ νερο και αστραπες!
Δε φαγαμε στη ομορφη βεραντα μας αλλα μεσα γιατι ειχε μυρμηγκια βροχης και τεραστειους σκαραβαιους.
Αλλα αλλα το φαγητο ηταν το λιγοτερο.
Φουσκωσε το ποταμι που ηταν να παμε βολτα την επομενη μερα και μειναμε ξεκραμαστες και απογοητευμενες
Αλλα τιποτα δεν ειναι ασχημο σε ενα τοπο που δεν εχεις ξαναπαει!
Attachments
-
57,3 KB Προβολές: 3.518
Last edited by a moderator: