Τουρκία Κωνσταντινούπολη

MARCANGELO

Member
Μηνύματα
142
Likes
83
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ιαπωνία πακέτοοο...
Δε λέω έχω διαβάσει πολύ αλλά μερικά πραγματάκια παρά τα δεκάδες posts και ιστορίες μου έχουν διαφύγει για αυτό και ζητώ τη βοήθειά σας σε θέματα που δεν έχω ακόμη διαλευκάνει έτσι ώστε να κάνουν την τεραήμερη παραμονή μας στην πόλη ακόμη πιο εύκολη. Να σημειωθεί ότι θα έχουμε μαζί μας τα τρία μας παιδιά 12, 11 και 6 ετών, ότι θα πάμε οδικώς και θα μείνουμε στο Tophane χαμηλά προς το Βόσπορο.
Έχουμε και ...ρωτάμε λοιπόν:
1) Φίλοι με δεκάχρονα μου είπαν ότι τα παιδιά δε πλήρωναν εισιτήρια στα μέσα μαζικής μεταφοράς κι από μουσεία τους ζητήθηκε να πληρώσουν μόνο στο χαρέμι του Τοπ Καπί.Ισχύει;
2)Πρωινό Κυριακής λέω να πάρω το αυτοκίνητο και να φτάσω μέχρι το Balat με ενδιάμεση στάση στο Ortakoy. Αυτό το σημείο έχει τόση κίνηση εκείνη την ώρα κι επίσης Ortakoy και Balat έχουν χώρους στάθμευσης ή είναι πρόβλημα;
3)Αποφασίσαμε να πάρουμε τη δίωρη μεσημεριανή κρουαζιέρα του Βοσπόρου με το μεγάλο κλασικό καράβι της γραμμής. Ξέρει κανείς πόσο νωρίτερα πρέπει να πάω από τις 14:30 που φεύγει για να βρούμε μία θέση της προκοπής όπως επίσης κι από ποια προβλήτα ?
4)Διαβάζω πολλά για τα πλήθη των τουριστών στα must αξιοθέατα και δικαιολογημένα. Κατά τις τέσσερις το απογευματάκι μήπως κόβει λίγο η κίνηση σε Τοπ Καπί και Αγιά Σοφιά?
5)Uskudar ή Kadikoy;
6)Χαμάμ που να δέχεται και τα μικρά παιδιά υπάρχει;
7)Άκουσα επίσης ότι πολλοί δε μπόρεσαν να μπουν σε κάποιο τζαμί επειδή ήταν ώρα προσευχής. Ξέρει κανείς αν υπάρχουν συγκεκριμένες μέρες ή ώρες προσευχής για να αποφύγω να πάω τζάμπα;
8)Δευτέρα πρωί στην επιστροφή θα δούμε Φανάρι- Balat και Eyoup. Το πρώτο ερώτημα είναι αν το Balat είναι ασφαλές για τα παιδιά, δεύτερον η εκκλησία του Σωτήρα στη Χώρα είναι μακριά- ψηλά για ...ποδαράτο από το Πατριαρχείο κι αν δεν ενδύκνειται η πεζοπορία θα το βρω οδικώς (Gps φυσικά θα έχω, αλλά άκουσα για κάτι πολύ περίεργα και τριτοκοσμικά στενά και αδιέξοδα στην περιοχή) ή για το ανέβασμα έστω να πάρουμε ταξί από τον Κεράτιο;

Να ευχαριστήσουμε προκαταβολικά εγώ και η οικογένειά μου τους συμφορουμίτες που θα μπουν στον κόπο να δώσουν έστω και μία έγκυρη απάντηση σε κάποιο-α από τα παραπάνω ερωτήματα. Χίλια ευχαριστώ επίσης στους δεκάδες φίλους που με τις ιστορίες τους μας έχουν βοηθήσει αφάνταστα στη πρώτη μας ...περιπέτεια σαν οικογένεια στο εξωτερικό κι έχουν περιορίσει στο ελάχιστο τις απορίες μας για την Πόλη. Και πάλι ευχαριστώ :)
 

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572
Από αυτά που ρωτάς ξέρω μόνο να σου απαντήσω στα εξής:
4) Πιστεύω πως νωρίς το πρωί είναι η καλύτερη ώρα από άποψη ουράς. Μετά λογικά θα ξαναείναι λίγο πιο χαλαρά το απόγευμα αλλά δες τι ώρα κλείνουν όταν θα πάτε.. Μη πάτε δηλαδή αργά και επειδή θα κλείνουν δεν προλάβετε να τα δείτε όπως θέλετε..
7) Αρκετές φορές τη μέρα είναι ώρα προσευχής και δεν επιτρέπεται στους τουριστες να μπουν στο τζαμί. Εμείς πήγαμε στο μπλε τζαμί και ήταν ώρα προσευχής, είχε έναν φύλακα απέξω και μας ενημέρωσε ότι η είσοδος θα επιτραπεί σε 20 λεπτά που τελειώνει η προσευχή. Δε περιμένεις πολύ δηλαδή, εμείς κάναμε μια σύντομη βόλτα γύρω και επιστρέψαμε..
8) Η περιοχή πίσω απτο Πατριαρχείο έχει απότομες ανηφόρες και στενάκια και αδιέξοδα. Πήγαμε με τα πόδια απτο Πατριαρχείο στη μεγάλη του Γένους Σχολή και χαθήκαμε στην αρχή οπότε τριγυρίσαμε λίγο στους δρόμους εκεί, δες φώτος πως είναι η περιοχή στην ιστορία μου, είναι οι φώτος κάτω απτο Πατριαρχείο.. Μετά είναι η περιοχή eyup μέχρι το pierre loti..
Nα περάσετε τέλεια στην Πόλη!
 
Μηνύματα
4.099
Likes
1.797
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Στο Ortakoy θα ζοριστεις να παρκαρεις , εγώ λέω να το παρατησεις και να πας με τα πόδια από το Dolmabahce ( εκεί έχει χώρο στάθμευσης λίγο πριν το παλάτι σχετικά κοντά στο μετρό )
Αυτή τη διαδρομή οφείλεις να την κανεις ποδαρατη γιατί με το αυτοκίνητο δε θα δεις τίποτα . Στριψε αριστερά στο πάρκο Yildiz ( τα παιδιά θα το εκτιμήσουν )
Για το χαμαμ δεν είμαι σύμφωνη , ειναι ανθυγιεινο δε θα πήγαινα τα παιδιά μου
Η περιοχή του Balat καθώς και το Fener έχουν χρώμα και μια αύρα μαγική - ναι το δεύτερο έχει και ανηφορες , αλλά δεν ειναι κάτι το αποτρεπτικο και φυσικά δεν ειναι καθόλου επικίνδυνο !
Να πας και Kadikoy και Uskundar
 

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572
Η περιοχή του Balat καθώς και το Fener έχουν χρώμα και μια αύρα μαγική - ναι το δεύτερο έχει και ανηφορες , αλλά δεν ειναι κάτι το αποτρεπτικο και φυσικά δεν ειναι καθόλου επικίνδυνο !
Επειδή δε το διευκρίνισα παραπάνω, εννοείται πως αξίζει για βόλτες! Είναι ιδιαίτερη περιοχή.. Εννοούσα πως δε προτείνω να δουν το Fener με αμάξι..
 

Just Lori

Member
Μηνύματα
449
Likes
1.676
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
4)Διαβάζω πολλά για τα πλήθη των τουριστών στα must αξιοθέατα και δικαιολογημένα. Κατά τις τέσσερις το απογευματάκι μήπως κόβει λίγο η κίνηση σε Τοπ Καπί και Αγιά Σοφιά?
7)Άκουσα επίσης ότι πολλοί δε μπόρεσαν να μπουν σε κάποιο τζαμί επειδή ήταν ώρα προσευχής. Ξέρει κανείς αν υπάρχουν συγκεκριμένες μέρες ή ώρες προσευχής για να αποφύγω να πάω τζάμπα;
4. Εγώ πήγα Αγιά Σοφιά γύρω στις 12 και γινόταν χαμός από κόσμο. Έτσι έφυγα και ξαναγύρισα κατά τις 4 και ήταν πολύ, πολύ χαλαρά (καμιά 20αριά άτομα). Topkapi πήγα μεσημέρι και είχε αρκετό κόσμο αλλά όχι σε ενοχλητικό βαθμό.
7. Στο Μπλε Τζαμί που πήγα έπεσα σε ώρα προσευχής και δεν αφήνανε κόσμο να μπει αλλά δεν κρατάει πολύ ώρα η προσευχή, κάνεις καμιά βολτίτσα γύρω, τραβάς καμιά φωτογραφία και ξαναπάς. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες μέρες, κάθε μέρα έχει προσευχή. Οι ώρες είναι συγκεκριμένες αλλά δεν θυμάμαι να σου πω.
 

HKLEOPATRA

Member
Μηνύματα
304
Likes
1.055
Επόμενο Ταξίδι
ΚΡΑΚΟΒΙΑ-ΒΡΟΤΣΛΑΒ
Ταξίδι-Όνειρο
Το επόμενο !!!!
Να σου πω και εγώ μερικά πράγματα μι που ήμουν πριν ένα μήνα για το Πάσχα με τα παιδια μου ηλικίας 3 και 5 ετών. Πήγαμε και εμείς οδικώς. Αν και όλοι μας είπαν το αντίθετο εμείς πηγαίναμε παντού με το αυτοκίνητο. Η μετακίνηση με μέσα μαζικής μεταφοράς είναι δύσκολη με παιδια τόσο μικρά. Δεν είχαμε πουθενά πρόβλημα με πάρκινγκ αφού η πόλη είναι γεμάτη απο χώρους στάθμευσης με μικρό μάλιστα κόστος. 10 λίρες περίπου δηλαδή 4ευρώ για ένα δίωρο στα κεντρικά σημεία. Οι μετακινήσεις ήταν εύκολες γιατί βόλευε η περιοχή που μέναμε otrakoy χρησιμοποιώντας τον παραλιακό δρομο kennedy η τον περιφερειακό πηγαίναμε όπου θέλαμε χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις . Μοναδική εφιαλτική στιγμή ήταν όταν θελησαμε να πάμε στην ασιατική πλευρά και κάναμε το λάθος να μην πάμε περιφερειακά αλλα απο τον παραλιακό δρομο ο οποίος περνάει μπροστά απο το dolmabahce. 2ώρες απο το τοπ- καπι μέχρι την γέφυρα του Βοσπορου !!! αν μένεις κοντά στη γέφυρα του Βοσπορου γιατί δεν κατάλαβα τι εννοείς όταν λες χαμηλά στο βοσπορο, σε ωρεσ αιχμης χρησιμοποίησε τον περιφερειακό δρομο για να πας σε περιοχές όπως μινιατουρες, ενυδρειο, koc museum,pier loti cafe, ακόμη και ballât, φανάρι. Για τα Εισιτήρια των παιδιών δεν είναι και πολυ στάνταρ τα πράγματα σχετικά με τις ηλικίες. Διαβατηριο γιανα δουν ηλικια δεν μου ζητησαν πουθενα.Η ανιψιά μου που είναι 10 ετών δεν πληρωσε πουθενά χωρίς να δειξει διαβατήριο γιατι την περασε ετσι ο αρχηγοσ του γρουπ της (αυτοι πηγαν με Τουριστικο γραφειο).Γενικά να ξέρεις όταν βλέπεις γκρουπ ελλήνων πανε μαζί τους και δεν θα χάσεις. Εμείς δεν πληρώσαμε στο miniatour που κανονικά πληρώνουν τα παιδια γιατί μας έβαλε ένας Έλληνας που είχε γκρουπ. Για τις ουρές στα αξιοθέατα επίσης θα σε βοηθούσε να εντΑχθεις σε γκρουπ για να μην περιμένεις σε μεγάλη ουρά για τα εισιτήρια. Εμείς στο τοπ- καπι γλιτώσαμε μια τεράστια ουρα με αυτόν τον τροπο. Απλα μπΑινεις μαζί τους, δεν έχουν πρόβλημα σε αυτο. Προσπάθησε όσο μπορείς να πηγαίνεις πρωινές ώρες στα βασικά όπως Αγία Σοφια και τοπ Καπι. Για το θέμα ασφαλείας τι να σου πω.δεν έχω αισθανθεί καλύτερα μεχρι σήμερα σε άλλη χώρα.. Τόσο που κάποιες στιγμές εμένα Μονή μου με τα μικρά μου (3και 5 χρονων )όταν π.χ. Περιμέναμε να μας φέρει το αμάξι ο μπαμπάς απο το πάρκινγκ. Σίγουρα την περίοδο αυτή τα πράγματα δεν είναι τόσο ήρεμα εκει αλλα σκέψου τους ξένους να βλέπουν εικόνες απο δικα μας επεισόδια στο Σύνταγμα.. Όσο για το ταξίδι το καλοκαίρι θα συμφωνήσω ότι η πόλη είναι πιο δροσερή σε σχέση με μεγάλες ελληνικές πόλεις ειδικά το βράδυ. Τώρα αν πέσεις σε μποτιλιάρισμα μεσημέρι η σε μεγάλη ουρα σε κάποιο αξιοθέατο τα πράγματα θα είναι κάπως δύσκολα... Δεν ξέρω τι προγράμματα άδεια κάνει πάντως αν σε παίρνει να πάτε στο ενυδρειο. Τα παιδια θα ενθουσιαστουν:shark1:
 

emma93

Member
Μηνύματα
8
Likes
5
Καλησπέρα σε όλους! Νέο μέλος της παρέας αν και σας διαβάζω εδώ και πολύ καιρό!Θα πάω Κωνσταντινούπολη σε μία εβδομάδα, δυστυχώς έπεσα πάνω σε δύσκολες μέρες με τις διαδηλώσεις, αλλά λόγω ενός συνεδρίου και επειδή ξεσηκώθηκα για ταξιδάκι δεν θέλω να το ακυρώσω. Θα μένω στην περιοxή Sirkeci και ελπίζω να μην επηρεαστεί η εκδρομή από τα γεγονότα! Έκλεισα στο erboy hotel που είναι και το εστιατόρια pasazade, αν γνωρίζει κάποιο για το ξενοδοχείο και μπορεί να μου επιβεβαιώσει ότι είναι καλό αλλιώς έχω λίγες μέρες να ψάξω για κάτι άλλο.
Αυτό που ήθελα κυρίως να ρωτήσω είναι επειδή το ξενοδοχείο είναι Sirkeci και το συνεδριο είναι στην Ασιατική πλευρά στο πανεπιστήμιο Sehir στην περιοχή Uskudar, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να πάω, συμφαίρει με κάποιο καραβακι να περνάω απέναντι και μετά ταξί ή ταξί κατευθείαν?απλά φοβάμαι μήπως με το ταξί απευθείας έχω πρόβλημα με τις διαδηλώσεις. Ευχαριστώ προκαταβολικά. Έχω διαβάσει άπειρες σελίδες για το ταξίδι, όταν γυρίσω θα σας μεταφέρω τα νέα από την Πόλη.
 

greco

Member
Μηνύματα
1.148
Likes
3.322
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος Τουρκιας
Σαφως με καραβακι απο Eminonu-5 λεπτα απο Sirkeci- για Uskudar,με συχνα δρομολογια.
 

Kafkasios

Member
Μηνύματα
144
Likes
79
Αν και θα σου απαντήσουν οι εμπειρότεροι:
Σαφώς καραβάκι για την ασιατική. Για το ξενοδοχείο που λες έχω την εντύπωση ότι έχει αναφερθεί παλαιότερα με καλά λόγια κάποιο μέλος και μάλιστα το πρότεινε κιόλας.
 

thessaris

Member
Μηνύματα
599
Likes
871
Ούτε που θα πάρεις χαμπάρι από τις διαδηλώσεις στις περιοχές που θα είσαι.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.334
Μέλη
38.894
Νεότερο μέλος
mikesf

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom