Λακωνικη Μάνη

Giota D.

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Γεια σας παιδιά! Είμαστε ζευγάρι 30 χρονών από Κύπρο. Τέλος Αυγούστου θα πάμε Σπάρτη για ένα γάμο και είπαμε να συνδιάσουμε και διακοπές στη Λακωνική Μάνη. Έχουμε 6 βράδια (εκτός από τα 2 βράδια που μείνουμε Σπάρτη) και έχω κλείσει 4 διανυχτερεύσεις στο Μαυροβούνι και 2 διανυχτερεύσεις στην Αρεόπολη. Θέλουμε να πάμε και Μονεμβασιά και εννοείται να δούμε τη Μάνη με τα πυργόσπιτα και να φτάσουμε μέχρι Ταίναρο. Επειδή από όσο κατάλαβα το Μαυροβούνι είναι δίπλα στο Γύθειο, θα ήθελα να μου προτείνετε τι δε θα έπρεπε να παραλείψουμε από Γύθειο και τα μέρη εκεί κοντά. Από αξιοθέατα, παραλίες και φαγητό. Έχω διαβάσει περισσότερα για τη Μάνη αλλά και για εκεί αν μπορούσατε να δώσετε τα φώτα σας. Αξίζει να πάμε και προς Στούπα και Καρδαμύλη;

Κάτι άλλο που θα ήθελα να ρωτήσω είναι αν θα προτείνατε να μοιράσω τις μέρες και να μείνουμε 3 βράδια Μαυροβούνι και 3 Αρεόπολη. Φίλοι που έχουν πάει μας είπανε ότι είναι πιο γραφική πόλη και γενικά η πλευρά προς Μεσσηνία έχει πιο ωραίες θάλασσες. Όμως σκέφτομαι ότι το ξενοδοχείο στο Μαυροβούνι είναι πάνω στη θάλασσα και δε θα χρειάζεται να οδηγάμε κάθε μέρα για θάλασσα. (Έκλεισα δύο διαφορετικά ξενοδοχεία γιατί δεν έβρισκα για όλες τις μέρες στο ίδιο και είπα αφού θα μετακινηθούμε ας αλλάξουμε και πόλη.) Θα ενοικιάσουμε αυτοκίνητο.

Απολογούμαι για το τεράστιο ποστ. Περιμένω τις προτάσεις σας με ανυπομονησία!!!
 

Viaggi

Member
Μηνύματα
1.248
Likes
7.002
Θα σου πρότεινα να μην παραλείψεις:
-Το Λιμένι και φαγητό στη ψαροταβέρνα του Τάκη
-Την Αρεόπολη
-Επίσκεψη στα σπήλαια του Δυρού
-Το Γερολιμένα
-Τη Βάθεια
-Καφέ φαγητό και μπάνιο στο παπά στο Μαρμάρι
-Το πόρτο Κάγιο
-Τη Κοκκάλα
Η Στούπα είναι όμορφη αλλά δε θυμίζει Μάνη.
Παραλίες κοντά στο Γύθειο εκτός από το Μαυροβούνι, το Βαθύ και το Σκουτάρι στο δρόμο προς τη Μάνη.
Και που ξέρεις, μπορεί να ήμαστε και στον ίδιο γάμο!
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.693
Likes
6.667
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρική Ναμιμπια
Γεια σας παιδιά. Έψαχνα πληροφορίες για Μάνη γιατί θα πάμε για 6 βράδια τελος Αυγουστου. Θέλουμε να δουμε Μάνη και Μονεμβασια και έχουμε κλείσει 4 βράδια στο Μαυροβούνι και 2 στην Αρεοπολη. Θα ήτανε καλυτερα να κλείσω περισσότερα βράδια στην Αρεοπολη; Μας έχουνε πει ότι είναι πιο γραφικά και εχει καλυτερες παραλίες κοντα. Στο Μαυροβούνι βέβαια πας στη θάλασσα με τα πόδια. Η Κλεοπάτρα που είναι ειδήμων τι λέει για το θέμα; :)
Η Αρεοπολη δεν εχει παραλιες , με αυτοκινητο πας σε μερικες μικρες παραλιες με κροκαλες και βραχια .
Μαυροβουνι - Αρεοπολη ειναι 20 λεπτα αποσταση δεν βρισκω το λογο να αλλαξεις ξενοδοχειο . Μενεις Μαυροβουνι και πας μονοημερη Μονεμβασια και 1-2 μονοημερες Μανη . Μεταξυ Γυθειου - Αρεοπολης εχει ωραια παραλια στο χωριο Σκουταρι . Μενω Γυθειο , οτι θελεις ρωτα .
 

Giota D.

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Κική σε ευχαριστώ για την απάντηση! Δε θέλαμε να αλλάξουμε ξενοδοχείο, απλά δε βρίσκαμε για όλες τις μέρες σε ένα ξενοδοχείο (σε νορμάλ τιμή τουλάχιστον). Αυτό που κλείσαμε στο Μαυροβούνι που μου άρεσε δεν είχε για τις 2 τελευταίες μας μέρες και έτσι είπαμε αφού θα αλλάξουμε ξενοδοχείο ας αλλάξουμε και πόλη. Όμως μέχρι τον Αύγουστο ίσως έχει καμιά ακύρωση και μείνουμε όλες τις μέρες στο Μαυροβούνι.

Μιας και μένεις στο Γύθειο, θα ήθελα να σε ρωτήσω αν υπάρχει κάτι που πρέπει να δούμε οπωσδήποτε, εκτός από αυτά που έχω διαβάσει για την πόλη (πχ το λιμάνι, το νησάκι Κρανάη). Πχ κάποιο ενδιαφέρον μουσείο, κάποια γειτονιά με αρχοντικά...

Ευχαριστώ ξανά για την απάντηση. Ανυπομονώ να έρθουμε στα μέρη σας!
 

happiness

Member
Μηνύματα
235
Likes
146
Επόμενο Ταξίδι
...τελικά δεν άργησε :)
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία, Κούβα
@KIKI το Μαυροβούνι είναι καλή θάλασσα για παιδάκια; Την πιάνει αέρας;
 

alvadi

Member
Μηνύματα
553
Likes
2.802
Επόμενο Ταξίδι
Μπέργκαμο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Μεξικό
Προσωπικά αν έπρεπε να αλλάξω ξενοδοχείο/πόλη θα επέλεγα να πάω προς Ελαφόνησο. Αν θυμάμαι καλά Γύθειο - Μονεμβασια είναι 60 χλμ περίπου. Αξίζει να πας Μονεμβασιά και μετά να περάσεις Νεάπολη να πάρεις το καραβάκι και να πας Ελαφόνησο. Εγώ τα είχα κάνει μονοημερο αλλα πήγα 2 φορές γιατί ήθελα να πάω και στην παραλία της Πλύτρας και είναι λίγο σκότωμα.

Κοντά στο Μαυροβούνι είναι και το Βαθυ, που ειναι πιο απάνεμο στο ύψος του κάμπινγκ ή ξενοδοχειο vathi
 
Last edited by a moderator:

KIKI

Member
Μηνύματα
2.693
Likes
6.667
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρική Ναμιμπια
@KIKI το Μαυροβούνι είναι καλή θάλασσα για παιδάκια; Την πιάνει αέρας;

Στο Μαυροβουνι μεγαλωσαμε παιδια και εγγόνια χαχα
Την πιανει αερας απο 12 η ωρα το μεσημερι εως 6 το απογευμα , πολλες φορες .
Αν εισαστε πρωινοι ή απογευματινοι ειναι πολυ ησυχα . Ειναι βαθιά αλλά ολα τα παιδακια του Γυθειου εκει τα πάμε .
Σκεφτασαι να νοικιασεις εκει ;
Τα παιδια τι ηλικια εχουν ;
 

Έλεν

Member
Μηνύματα
21
Likes
61
Ονειρεμένο Ταξίδι
Χωρίς γυρισμό
Καλημέρα σας, χαίρομαι που σας ανακάλυψα! Θα ήθελα την γνώμη σας γιατί βλέποντας τόσες εμπειρίες μπερδεύτηκα, μιας και δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα δικά μας χεχε!έτσι κοιτάω όσο μπορώ, διαβάζοντάς σας εδώ και μέρες ,να συνδυάσω ότι καλύτερο για εμένα.Θα ταξιδέψω με αμάξι Αύγουστο μήνα, και έλεγα να πάω κάπου( όσο γίνετε για την εποχή ) με λιγοτερο χαος όχι κοσμοπολιτικα, θα προτιμούσα παραδοσιακά ηρεμα... αχ! Και λιγουρευομαι θάλασσα καθρευτη γυαλί!αν εχει και βυθο για μάσκα ακομα καλυτερα! χωρίς ξαπλώστρες κλπ και beach bar πράγμα δύσκολο, και γενικά μακρυά από το κλίμα των ρυθμών μιας πόλης ...χαχαχα! πως φαίνεται ότι είμαι από το κλουβί με τους τρελούς που λέγετε Αθηνα! Να μην σας ζαλίζω με ερωτήσεις καλυτερα να συνεχίσω την μεγαλη μου έρευνα στο φόρουμ όπως πληροφορίες για Πύλο, καρδαμιλη Μονεμβασιά κλπ που ήδη διάβασα από εσάς ταξίδια σας και διαδρομές, γιατί η αληθεια είναι ότι σκεφτόμουνα αρχικά να μείνω κάπου εκεί κοντά ώστε να έχω επιλογές και στις γύρω ομορφιές ! Όμως η περιηγηση μου στην παρεα σας, με "ταξίδεψε " και φλέρταρα με την Μάνη, το Λιμενι την Αρεόπολη που ειναι ο τόπος καταγωγής μου, και θα ήταν μια ευκαιρία να επισκεφθώ για πρώτη φορα! Σας μπερδεψα; Ή ερώτηση μου η τελική, είναι που μπορώ να μείνω κοντά η και στην Αρεόπολη που λιγουρεύομαι η αλήθεια είναι ώστε να μπορώ να βρώ χαλαρό κλίμα αλλά και ισως άλλες βολικές διαδρομές! Ευχαριστώ
 

Virgi

Member
Μηνύματα
35
Likes
15
Καλησπέρα παιδιά. Με τη κολλητή μου θα παμε τρεις μερες στο εξωτικό Λιμένι και θα θέλαμε προτάσεις για το τι αξίζει να δουμε εκεί τριγύρω. Μέρη για βόλτα, μπάνιο και φαγητό είναι φυσικά τα must!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.688
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom