villi
Member
Στο δρόμο λοιπόν για Ναγκαρκότ,χωρίς κίνηση,χωρίς κόρνες,με πολύ πράσινο και οριζόνες που ανοίγουν το μάτι.Πολλές στάσεις για τις απαραίτητες φωτό και τελικά φτάνουμε στην κορυφή,μας οδηγουν σε ένα μονοπατάκι για να φτάσουμε στο σημείο που λέγεται ότι είναι η πιο όμορφη ανατολή κι δύση.Αλλά εμείς δε σταθήκαμε καθόλου τυχεροί καθώς πυκνά σύννεφα είχαν σκεπάσει τις κορυφές και τον ήλιο μαζί.Ούτε Έβερεστ ούτε δύση,μεγάλη απογοήτευση

.Ο ξεναγόςγια να μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα μας πρότεινε την επομένη το πρωί να κάνουμε την πτήση πάνω από τα Ιμαλάια για τα έχουμε την ευκαιρία να τα δούμε από πιο κοντά,τέλεια ιδέα καθώς ήδη είχαμε διαβάσει γι'αυτή τη πτήση και θέλαμε πολύ να την κάνουμε.Προς το παρόν μας μας ρώτησε αν θέλαμε να μας πάει σε ένα χωριό που δεν πάει κανείς έυκολα για να δούμε από κοντά την αγροτική ζωή,φυσικά και θέλαμε!Στο χωριό μας κοιτάγανε περίεργα,σπάνια βλέπανε τουρίστες,αλλά μας προσπερνούσαν συνεχίζοντας τις δουλειές τους.Στα πλίνθινα σπιτάκια κάτω μένανε τα ζώα και από πάνω οι άνθρωποι,για να κρατάνε ζεστό το σπίτι μας είπε ο ξεναγός.Δυο παιδάκια μας χαμογελούσαν και μας χαιρετούσαν από ένα μικρό μπαλκονάκι και όταν έκανα την κίνηση να βγάλω χρήματα να τους δώσω ο ξεναγός με αποθάρρυνε λέγοντας πως οι Νεπαλέζοι δεν είναι Ινδοί για να ζητιανευουν!!!Δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να μάθουν τα παιδιά τους την επετεία,όταν πήγα να δικαιολογηθώ μου είπε πως αν θέλω να κάνω μια καλή πράξη να δώσω χρήματα σε ένα ηλικιωμένο γιατί δεν έχουν σύνταξη κι όχι στους νέους που πρέπει να μάθουν να δουλέυουν για το ψωμί τους.Πήραμε το δρόμο της επιστροφής και βράδυ πια φτάσαμε στο Κατμαντού.Είμασταν πολύ κουρασμένοι για οτιδήποτε άλλο,μας κοίταγαν κι αυτοί τρομαγμένοι για το τι άλλο θα θέλαμε πια κι έτσι επιστρέψαμε στη βάση μας κι έκεινοι στη δική τους.Μπανάκι και επειδή ο πονοκέφαλος δεν με άφηνε με τίποτα είπα να χαλαρώσω λίγο στο σπα πριν πάω για την απαραίτητη μασαμπουκοκατάσταση.Αχ και τι ωραίο σπα!Αυτο το αγουβέρδικο μασάζ με λάδια και συναφή ήταν όλα τα λεφτά,σε συνδυασμό με το εξωτερικό τσακούζι αποτέλεσε τη λύση για τον επίμονο πονοκέφαλό μου!Πέσαμε ξεροί γιατί άυριο στις 5 έπρεπε να είμαστε στο λόμπυ για την πτήση!

Attachments
-
68,1 KB Προβολές: 180