Πορτογαλία Λισσαβώνα

vitalogy

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λισαβόνα.
Σε 2 γεματες μερες σκυλοβαρεθηκα στη Τιφλιδα μη λετε οτι κ οτι...οπως επισης μεσα σε 2 γεματες μερες βλεπεις Ριγα,Βιλνιους και Λιουμπλιανα
Ωστοσο για το θεμα που λεει ο φιλος ναι Λισαβωνα θελει βδομαδα γεματη για να την δεις ολη
Κάποιες φορές το θέμα είναι πως της βλέπεις. Τώρα βέβαια αν είναι πραγματικά τόσο αδιάφορες οι πόλεις που προανέφερες (δεν έχω επισκεφτεί κάποια από αυτές) πάω πάσο.

panlek30

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λoνδίνo
Αν είσαι "Πορτακιας" ίσως δεν τρελαθείς με τη Λισαβόνα που είναι κανονική μεγαλούπολη μιας χωρας αρκετα παρεμφερους βιοτικου επιπεδου με της Ελλαδας, με ο,τι καλο κ κακο αυτο συνεπαγεται. Κακώς σε προκαταλαμβανω βέβαια, αλλά νομίζω οι πορτογαλοφιλοι συνήθως διακρίνονται σε αυτές τις δύο "φυλές". Το Πόρτο είναι θαυμάσιο φυσικά, εγώ κλίνω λίγο περισσότερο στην πρωτεύουσα, αν και η καρδιά μου ανήκει στην κεντρική Πορτογαλία, δεν έχω πάει ακόμα νότια κ Μαδειρα γ τελική κατάταξη.

Η Σιντρα βέβαια δεν ξέρω κανέναν να μην του άρεσε καθόλου, ειδικά αν δεν πας σε υψηλή σαιζόν με τις ορδές. Την έχω δει ηλιόλουστη, την έχω δει κ ομιχλωδη, ονειρικό τοπίο...Οπότε τρίτη μέρα Σίντρα προτείνω.
Θα παω Μαιο με τις ορδες... Δεν ψηνομαι για ουρες και γυρες μεσα στο καστρο οσο κ μοναδικο να ειναι. Αν ειχα 1 βδομαδα θα το σκεφτομουν. Τωρα με τιποτα. Το Πορτο για μενα ηταν μεγαλη εκπληξη. Δεν ειχα καμια προσδοκια και επαθα πλακα. Μαδέιρα δεν εχω παει. Οι Αζορες ομως φανταστικες (Σαο Μιγκελ). Τοτε ειχα παει κ Πορτο ως ενδιαμεσο σταθμο και ειχα μενει 1 μερα πριν κ 2 μετα.

paefstra

Member
Σε μουσεια δεν θα μπω πουθενα.
Για μενα λαθος να μη μπεις στο Μοναστηρι των Ιερονυμιτων γιατι η αρχιτεκτονικη ειναι μοναδικη (εγω το ψηνω και για Τομαρ καποια στιγμη που το πετυχα σε ταινια και μου επεσε το σαγονι), αλλα ειναι θεμα γουστου.

panlek30

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λoνδίνo
Για μενα λαθος να μη μπεις στο Μοναστηρι των Ιερονυμιτων γιατι η αρχιτεκτονικη ειναι μοναδικη (εγω το ψηνω και για Τομαρ καποια στιγμη που το πετυχα σε ταινια και μου επεσε το σαγονι), αλλα ειναι θεμα γουστου.
Το μοναστηρι το εχω υποψιν μου αλλα δεν το πιανω για μουσειο.

Viajero93

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική, Κούβα
Αν είσαι "Πορτακιας" ίσως δεν τρελαθείς με τη Λισαβόνα που είναι κανονική μεγαλούπολη μιας χωρας αρκετα παρεμφερους βιοτικου επιπεδου με της Ελλαδας, με ο,τι καλο κ κακο αυτο συνεπαγεται. Κακώς σε προκαταλαμβανω βέβαια, αλλά νομίζω οι πορτογαλοφιλοι συνήθως διακρίνονται σε αυτές τις δύο "φυλές". Το Πόρτο είναι θαυμάσιο φυσικά, εγώ κλίνω λίγο περισσότερο στην πρωτεύουσα, αν και η καρδιά μου ανήκει στην κεντρική Πορτογαλία, δεν έχω πάει ακόμα νότια κ Μαδειρα γ τελική κατάταξη.
Το Πόρτο είναι μαγικό, η αίσθηση του να περπατάς κατά μήκος του Δούρου είναι μοναδική. Αλλά έχεις δίκιο, δεν είναι ακριβώς συγκρίσιμα τα μεγέθη. Είναι σαφώς πιο μικρή πόλη από τη Λισαβώνα και τα αξιοθέατα είναι πιο μαζεμένα και βγάζει και ένα αλλιώτικο βάιμπ γενικά πιστεύω, πιο χαλαρό.

coco_

Member
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ταξίδι-Όνειρο
Guatemala
Θα πρότεινα την 1η μέρα να κλείσεις ένα free walking tour στην πόλη. Εμεις είχαμε κλεισει ένα από το guru walk, που μας βοήθησε να καταλάβουμε την πόλη, καθώς η ρυμοτομία δεν βοηθά ιδιαίτερα. Ετσι, παίρνεις μια καλή γευση.

Extra muros

Member
Θα παω Μαιο με τις ορδες...
Σιντρα Μάιο, μονο πουρνο πουρνο κ με κλεισμένα ήδη εισιτήρια για όπου θες να πας, είναι αρκετά κ σκόρπια τα αξιοθέατα, κάποια πας μόνο με το λεωφορειακι χοπ Ον π έχει ή παζαρευεις στην μεγάλη πιάτσα τζιπ κ τουκτουκτζήδων κοντα στο δημαρχείο. Βέβαια τέτοια εποχή τις ορδές και μέσα στη Λισαβόνα δεν τις γλιτώνεις κ ειδικά προς τέλη Μάη έχει και πολλή πνιγηρη ζέστη, λόγω υγρασίας κ με 25 βαθμούς, δηλ οχι κατι τρελο σα θερμοκρασια, τα μεσημέρια είναι αρκετά δύσκολα. Στα θετικά της εποχης η τεράστια μέρα κι ότι τα βραδάκια δροσίζει αισθητά, καμιά σχέση με Αθήνα, μάλλον είναι η αύρα τ Ατλαντικού. Αλλά οκ, αν το Πόρτο είναι ζήτημα καρδιάς, follow your heart (ήχος θρυψαλων από σπασμένο κριντζόμετρο).

panlek30

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λoνδίνo
Σιντρα Μάιο, μονο πουρνο πουρνο κ με κλεισμένα ήδη εισιτήρια για όπου θες να πας, είναι αρκετά κ σκόρπια τα αξιοθέατα, κάποια πας μόνο με το λεωφορειακι χοπ Ον π έχει ή παζαρευεις στην μεγάλη πιάτσα τζιπ κ τουκτουκτζήδων κοντα στο δημαρχείο. Βέβαια τέτοια εποχή τις ορδές και μέσα στη Λισαβόνα δεν τις γλιτώνεις κ ειδικά προς τέλη Μάη έχει και πολλή πνιγηρη ζέστη, λόγω υγρασίας κ με 25 βαθμούς, δηλ οχι κατι τρελο σα θερμοκρασια, τα μεσημέρια είναι αρκετά δύσκολα. Στα θετικά της εποχης η τεράστια μέρα κι ότι τα βραδάκια δροσίζει αισθητά, καμιά σχέση με Αθήνα, μάλλον είναι η αύρα τ Ατλαντικού. Αλλά οκ, αν το Πόρτο είναι ζήτημα καρδιάς, follow your heart (ήχος θρυψαλων από σπασμένο κριντζόμετρο).
Το Πορτο δεν το βγαζω. Εδω ελεγα να το σπασω 2 - 2 στην αρχη. Το ταξιδι ειναι αρχες Μαη (2 με 6). Σιντρα ειπαμε οχι. Θα παιξει σιγουρα κ αλλη επισκεψη στη χωρα για Μαδέιρα, οποτε καποια στιγμη θα τη χωσω κ τη Σιντρα.

paefstra

Member
Το Πορτο δεν το βγαζω. Εδω ελεγα να το σπασω 2 - 2 στην αρχη. Το ταξιδι ειναι αρχες Μαη (2 με 6). Σιντρα ειπαμε οχι. Θα παιξει σιγουρα κ αλλη επισκεψη στη χωρα για Μαδέιρα, οποτε καποια στιγμη θα τη χωσω κ τη Σιντρα.
Σπαστο 2-2 και βαλε Κοιμπρα στη μεση της διαδρομης. Αφου θα ξαναπας Λισαβωνα, και δεν νομιζω οτι θα πας 3η Πορτο.
Επισκεψη στον λοφο του Πανμιου στην Κοιμπρα και τη βιβλιοθηκη ειναι ολα τα λεφτα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.158
Μέλη
39.902
Νεότερο μέλος
panoscupra

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom