Μήλος: όμορφη σαν την ... Αφροδίτη!!!

rulakigo

Member
Μηνύματα
200
Likes
78
Επόμενο Ταξίδι
Vienna
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αγία Πετρούπολη,Ρωσσία
Θεα στην θαλασσα οχι δεν ειχε το δωματιο...Ειχε μπαλκονι(για ολους) με 2-3 τραπεζακια αν θελεις να κατσεις που εχει θεα προς θαλασσα.Οχι κοντα ομως.Απλα εγω ειμαι τις λογικης οτι το δωματιο ειναι μονο για την διανυκτερευση,πρεπει να ειναι καθαρο.Δεν χρειαζεται κατι παραπανω για ενα ζευγαρι που ειναι σε διακοπες...7-8 ωρες υπνο κ 16-17 ωρες βολτες :)

Υγ.Να πας :)
Βαγγέλη, δε ξέρω αν θα δεις το μήνυμά μου, μετά από τόσο καιρό, αλλά σε άκουσα και έκλεισα εκεί τελικά. Δια πυρός και σιδήρου πέρασα για να βρώ δωμάτιο γτ τελευταία στιγμή το σιγούρεψα ότι θα φύγω. Να φανταστείς το έκλεισα χθες και φεύγω σε 9 μέρες. Μόνο 35 ευρώ 6-12 Αυγούστου. Μπορείς να μου δώσεις κάποιες πληροφορίες??? Π.χ η ιδιοκτήτρια μου είπε πως η πλάκα με τις Πλάκες είναι ένα ενιαίο χωριό(εγώ απλά φαντάζομαι ότι οι Πλάκες είναι συνοικισμός της Πλάκας).
Για να φτάσουμε εκεί περνάμε μέσα από την Πλάκα να υποθέσω???Είναι πολύ στενοί οι δρόμοι???Εμείς έχουμε αρκετά μεγάλο αυτοκίνητο, τζίπ και πέρυσι στους παξούς δεινοπαθήσαμε.
Αν και όταν θα πηγαίνουμε Πλάκα θα πηγαίνουμε με τα πόδια. Μας είπε 5 λεπτά είναι με τα πόδια, ισχύει??? Και καμιά πληροφορία για τα δωμάτια.
Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγγνώμη αν σε κουράζω. θα ήθελα πλά όσο μπορώ να ξέρω τί με περιμένει.....
 

elpidam

New Member
Μηνύματα
1
Likes
1
δεν ξέρω αν αναφέρθηκε κάπου.... αλλά must παραλία στη Μήλο είναι ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ!!!!!!!!

πας με αμαξάκι, (στα ενοικιαζόμενα σου λένε να μην πας προς τη δυτική Μήλο γτ θα καταστρέψεις το αμάξι αλλά εσύ μη μασάς... οι δρόμοι είναι πατημένοι και άνετοι), το αφήνεις μέχρι εκεί που σε πάει ο δρόμος (ρώτα λεπτομέρειες ντόπιους)
Εκεί έχει ένα παρκιν να αφήσεις το αμαξάκι, καθώς μετά έχει ένα μέρος που βγάζουν τσιμέντο θαρρώ κι έχει μια τεράστια μπάρα). Περπατάς σε ένα χωματόδρομο κανά 200μετρά, σε καίει ο ήλιος (δε μασάς) και φτάνεις σε μια πινακίδα που λέει παραλία Γέροντα. Παρατηρείς ότι δεν υπάρχει πουθενά δρόμος... Οοοοοh yes!
Κατεβαίνεις το βουνό από το υποτυπώδες δρομάκι. Πρόσεξε μη γλιστρήσεις. Ακούς κατσίκια... όχι δεν έχεις πάθει ηλίαση... ναι, είναι κατσίκια στα γύρω βουνά που επικοινωνούν! συνεχίζεις. Μόλις φτάσεις κάτω είναι γεμάτο κάτι χαζοπέτρες που μπορείς εύκολα να γλιστρήσεις και να γκρεμοτσακιστείς (της έχει πετάξει η θάλασσα).

ΜΑΓΕΙΑΑ.... μαύρη άμμος, καμιά 5-6 άτομα στην παραλία (αν δεν πετύχεις τουριστικό που έρχεται με πλοιαράκι), σούπερ μέρος + private μέρη για σκανταλιές.

τιπΈΝΑ: Εννοείται ότι μπορείς να πας με πλοιαράκι, κύριως αλλά χάνεις την ομορφιά και την ησυχία.
τιπΔΥΟ: Εννοείται ότι κάποια στιγμή θα σιχτιρίσεις την ώρα και τη στιγμή που κατέβηκες κι ιδιαίτερα που πρέπει να ανεβαίνεις με τα ποδαράκια, με τον ήλιο από πάνω σου, ένα βουνό.
τιπΤΡΙΑ: ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ. Πάνω στις πέτρες καλύτερα, γτ στα καλά καθούμενα, περνάνε πλοιαράκι, σηκώνουν κυματάκια και πάπαλα τα πραγματάκια σου... been there, done that.
 

margaret d 65

Member
Μηνύματα
32
Likes
29
Επόμενο Ταξίδι
ρωσια,αγια πετρουπολη
Ονειρεμένο Ταξίδι
ιαπωνια
Μήλος...Τα λόγια είναι περιττά!

Μήλος


Ότι και να είχα διαβάσει δεν πίστευα ότι θα με αντιπροσωπεύσει και εμένα με τόση ακρίβεια.Γύρισα χθες...7 μέρες στην Μήλο... :D

Όντως η Μήλος είναι Φ Α Ν Τ Α Σ Τ Ι Κ Η!!! :clap::clap::clap:

Ας τα γράψω πιο αναλυτικά...

Ξεκινήσαμε με την κοπέλα μου πρωί πρωί,7:15,για να πάρουμε από Πειραιά το ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ(Ventouris).Μετά από αρκετές ώρες (7!!!) φτάσαμε στην υπέροχη Μήλο...Λοιπόν...έχουμε και λέμε...

Διαμονή: Μήλος,Πλάκες,Διαμονή Ξενοδοχεία,Ξενοδοχεία,Ξενοδοχεια,Πετρινέλα
Το προτείνω ανεπιφύλακτα...Μικρό αλλα πεντακάθαρο,αξίζει κάθε ευρώ...και αυτά είναι λίγα(μόλις 50 ευρω την βραδιά στα μέσα αυγούστου) Πολύ κοντά στην Πλάκα...10-15 λεπτά με αργό βήμα και αγναντεμα δεξια κι αριστερα ;) Βέβαια είχα αυτοκίνητο αλλα μία μέρα το έκανα με τα πόδια :D.Δεν ξέρω αν έχει στάση κοντά.Οπότε για τιμή=αυτό που προσφέρει απλά είναι ελληνιστί σούπερ :)

Χωριά-Οικισμοί: Σε αυτόν τον τομέα η μήλος δεν με κάλυψε 100% ... Θα είμαι αυστηρός και θα βάλω ενα 75%
Έχουμε και λέμε:
Πλάκα: Το πιο γραφικό μέρος του νησιού,θυμίζει κλασικα κυκλάδες.Σοκάκια,στενάκια αλλά μου φάνηκε μικρή.Λίγα μαγαζιά και αρκετά ακριβά θα έλεγα για αυτό που προσφέρουν.Όμορφη η διαδρομή μεχρι το κάστρο που η θέα είναι τέλεια!:cool:
Αδάμαντας(λίμανι): Και αυτό αρκετά μικρό μερος θα έλεγα(θυμάμαι και τις λακούβες :D) Αλλα πολύ όμορφο για τις χαλαρές βραδιές της Μήλου.Αρκετά μαγαζάκια εδώ και η τιμές σχετικά καλύτερες απο την Πλάκα.
Πολλωνια,Τρυπητή,Τριοβάσαλος: Καποιοί μικροί οικισμοί που αξίζουν παραπάνω από μια απλή βόλτα.Έναν καφέ η και φαγητό.
Ενώ Κλήμα,Μαντράκια,Ζεφυρία,Προβατάς,Παλαιοχωρι,Ζεφυρια,Εμπουριο αξίζουν μονο μια βολτα με το αυτοκίνητο και προτείνω με την σειρά που τα είπα αν βρεθει χρονος!:roll:

Φαγητο: Εδώ το νήσι με κάλυψε 100% ,αν και να πω την αλήθεια δεν είμαι και πολυ αυστηρός κριτής αλλά μπορώ να πω οταν κάτι δεν είναι καλό! Αναλυτικά έχουμε και λέμε:
Απο την πρώτη μέρα έως και την τελευταία η παραγγελία στις ταβέρνες ξεκινουσε με τα πιταρακια...Απλα απιστευτα!
Όπου διαφήμιζαν φρέσκο ψάρι ηταν η επιλογη μου και εμενα παντα ικανοποιημενος.
Λοιπον...
στην πλάκα πας στην ''Αρχοντουλα''
στον Αδαμαντα πας στο ''ο κυνηγος'' και στην παραλια παπικινου στο ''Ω!χαμος''
στην τρυπητη πας στην ''Εργινα''
στην πολλωνια πας στην ''ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ'' και τρως επιτοπου σοκολατοπιτα με παγωτο...μιαμ...οπου και να ρωταγαμε για γλυκο εκει μας εστελναν..και καλα εκαναν!!! :bleh:

Αρνητικά:Αφού είπα όλα όσα με εντυπωσίασαν ας πω και τα αρνητικά(παντου υπάρχουν)Το μεγαλύτερο κακο ειναι οι απαράδεκτοι δρόμοι...και η λεξη απαράδεκτη είναι μικρή.Ούτε ο κεντρικος που ενωνει το λιμανι με την πρωτευουσα δεν ειναι καν καλος!!! :shock:
Και το δεύτερο που με προβλημάτισε είναι η ευγένεια.. δυστυχώς δεν υπήρχε σχεδόν πουθενά. Λίγες οι εξαιρέσεις! 8 στους 10 ήταν απότομοι κ καθόλου εξυπηρετικοί!Λες και τους έβριζα, ακόμα και σε μίνι μάρκετ η ταβέρνες!

Παραλίες:Δεν ξέχασα τον λόγο που έχει δημιουργηθεί η Μήλος...και φυσικά όλη η ομορφιά της Μήλου είναι οι παραλίες!
Εδώ τα λόγια είναι περιττά!!! Όντως στον καθένα μπορεί κάποιες να του άρεσαν λίγο περισσότερο και άλλες λίγο λιγότερο αλλά αντικειμενικά όλες είναι απλά Υ Π Ε Ρ Ο Χ Ε Σ !!! :clap: :D

Οπότε δεν θα πω τίποτα...Απλά δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν :bleh:

υγ.Για εμένα είναι απαραίτητο να διαθέσει ο καθένας 50-70 ευρώ για μια μερα με ιστιοπλοικό.Το κλέφτικο και η συκιά δεν έχουν άλλη πρόσβαση και είναι άπλα Must!!!
Καλησπέρα. Μου προτείνεται εταιρία ιστιοπλοϊκό για μονοημερη;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.688
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom