madim
Member
- Μηνύματα
- 32
- Likes
- 177
- Ταξίδι-Όνειρο
- Περού-Βολιβία
Τόκυο - φαγητό
Εννοείται ότι και στο Τόκυο φάγαμε πολύ καλά, όπως ήταν αναμενόμενο βέβαια, αφού φημίζεται γι’ αυτό. Δυστυχώς δεν συγκράτησα κανένα εστιατόριο, αλλά μικρή σημασία έχει, η πόλη έχει αμέτρητα εστιατόρια και επιλογές για φαγητό. To κόστος φαγητού για δύο άτομα στα εστιατόρια ήταν 15-50€, οι ποσότητες και εδώ ήταν τόσο μεγάλες που τρώγαμε μόνο μία φορά την ημέρα εκτός του πρωινού.
Στην πτήση από Σεούλ για Τόκυο φάγαμε onigiri, είναι το κολλώδες ρύζι σε τριγωνικό σχήμα, στο μέγεθος μισής παλάμης, με γέμιση τόνο και εξωτερικά τυλιγμένο με φύκι, πολύ μας άρεσε. Φάγαμε και soy sauce egg, το οποίο ήταν χάλια, ήταν μικρό και καφετί σαν σοκολάτα γάλακτος, το περάσαμε για σοκολατάκι, πάθαμε μεγάλο σοκ όταν το δοκιμάσαμε και καταλάβαμε τι ήταν!
Το ξενοδοχείο μας βρισκόταν σε ένα από τα οικονομικά κέντρα της πόλης, περιοχή με πολλά γραφεία. Εκεί λοιπόν, υπήρχε ένας πεζόδρομος γεμάτος φαγάδικα και μέρη για μασάζ. Τόσο στο διάλειμμα των εργαζομένων γύρω στις 12:00 όσο και στο σχόλασμα τους το βράδυ, η περιοχή γέμιζε με εκατοντάδες κουστουμάτους (τελείως ομοιόμορφο ντύσιμο όλοι) που πήγαιναν για φαγητό. Το πρώτο βράδυ φάγαμε στον πεζόδρομο, σε ένα ας πούμε τύπου fast food. Κάναμε την παραγγελία από μηχάνημα (δεν έπαιρνε κάρτες, μόνο μετρητά) και φάγαμε χοιρινό με ρύζι και σούπα που έμοιαζε με miso soup. Δεν μας άρεσε, ήταν πολύ λιπαρό και λαδερό γεύμα.
Στην Akihabara πήγαμε σε ένα dining center και φάγαμε sushi σε ένα παραδοσιακό ιαπωνικό. Είχε πολύ ενδιαφέρον διότι ο χώρος ήταν χωρισμένος σε παραδοσιακά δωματιάκια με συρόμενη πόρτα όπου φάγαμε ιδιωτικά. Γευτήκαμε νόστιμη miso σουπίτσα και πολύ ωραίο sashimi σε μεγάλη ποικιλία. Ήταν το μοναδικό εστιατόριο που δεν μιλούσαν σχεδόν καθόλου αγγλικά, δεν δέχονταν διεθνή κάρτα και μέχρι να έρθουν τα φαγητά υπήρχε μεγάλη αμφιβολία στο τι παραγγείλαμε.
Στην Harajuku, δοκιμάσαμε okonomiyaki και soba noodles, εξαιρετικά και τα δύο. Στο μαγαζί που πήγαμε, είχε εστίες σε κάθε τραπέζι, όπου ψήσαμε εκεί τα φαγητά (με τη βοήθεια του προσωπικού βέβαια).
Πίσω από τον σταθμό JR Ryogoku, κοντά στο edo museum και στο στάδιο σούμο, έχει πολλά ωραία φαγάδικα. Σε ένα από αυτά φάγαμε το καλύτερο γεύμα του ταξιδιού. Shoyu και miso ramen noodles, καθώς και λαχταριστά dumplings.
Φυσικά δοκιμάσαμε και κάμποσα γλυκίσματα. Βέβαια να πω ότι, ενώ είμαστε πολύ εύκολοι στις γεύσεις, δεν μας αρέσουν καθόλου τα γλυκά με matcha (ενώ σαν ρόφημα δεν είναι άσχημο το τσάι), οπότε αποκλείσαμε μεγάλο μέρος των ιαπωνικών γλυκών. Το Tayaki ( ‘’κεικ’’ σε σχήμα ψαριού με γέμιση κόκκινων φασολιών) ήταν ωραίο. Το dango (κάτι σαν mochi χωρίς γέμιση, περασμένα σε ξυλάκι) δεν μας άρεσε καθόλου. Μochi δοκιμάσαμε μόνο με γέμιση φράουλα και πάστα κόκκινων φασολιών, μπορώ να πω πως μας απογοήτευσε αρκετά. Το πρωτοδοκιμάσαμε και ενθουσιαστήκαμε, σε γνωστό σουσάδικο της Αθήνας και εν τέλει το αυθεντικό ήταν πολύ διαφορετικό.
Εννοείται ότι και στο Τόκυο φάγαμε πολύ καλά, όπως ήταν αναμενόμενο βέβαια, αφού φημίζεται γι’ αυτό. Δυστυχώς δεν συγκράτησα κανένα εστιατόριο, αλλά μικρή σημασία έχει, η πόλη έχει αμέτρητα εστιατόρια και επιλογές για φαγητό. To κόστος φαγητού για δύο άτομα στα εστιατόρια ήταν 15-50€, οι ποσότητες και εδώ ήταν τόσο μεγάλες που τρώγαμε μόνο μία φορά την ημέρα εκτός του πρωινού.
Στην πτήση από Σεούλ για Τόκυο φάγαμε onigiri, είναι το κολλώδες ρύζι σε τριγωνικό σχήμα, στο μέγεθος μισής παλάμης, με γέμιση τόνο και εξωτερικά τυλιγμένο με φύκι, πολύ μας άρεσε. Φάγαμε και soy sauce egg, το οποίο ήταν χάλια, ήταν μικρό και καφετί σαν σοκολάτα γάλακτος, το περάσαμε για σοκολατάκι, πάθαμε μεγάλο σοκ όταν το δοκιμάσαμε και καταλάβαμε τι ήταν!
Το ξενοδοχείο μας βρισκόταν σε ένα από τα οικονομικά κέντρα της πόλης, περιοχή με πολλά γραφεία. Εκεί λοιπόν, υπήρχε ένας πεζόδρομος γεμάτος φαγάδικα και μέρη για μασάζ. Τόσο στο διάλειμμα των εργαζομένων γύρω στις 12:00 όσο και στο σχόλασμα τους το βράδυ, η περιοχή γέμιζε με εκατοντάδες κουστουμάτους (τελείως ομοιόμορφο ντύσιμο όλοι) που πήγαιναν για φαγητό. Το πρώτο βράδυ φάγαμε στον πεζόδρομο, σε ένα ας πούμε τύπου fast food. Κάναμε την παραγγελία από μηχάνημα (δεν έπαιρνε κάρτες, μόνο μετρητά) και φάγαμε χοιρινό με ρύζι και σούπα που έμοιαζε με miso soup. Δεν μας άρεσε, ήταν πολύ λιπαρό και λαδερό γεύμα.

Στην Akihabara πήγαμε σε ένα dining center και φάγαμε sushi σε ένα παραδοσιακό ιαπωνικό. Είχε πολύ ενδιαφέρον διότι ο χώρος ήταν χωρισμένος σε παραδοσιακά δωματιάκια με συρόμενη πόρτα όπου φάγαμε ιδιωτικά. Γευτήκαμε νόστιμη miso σουπίτσα και πολύ ωραίο sashimi σε μεγάλη ποικιλία. Ήταν το μοναδικό εστιατόριο που δεν μιλούσαν σχεδόν καθόλου αγγλικά, δεν δέχονταν διεθνή κάρτα και μέχρι να έρθουν τα φαγητά υπήρχε μεγάλη αμφιβολία στο τι παραγγείλαμε.

Στην Harajuku, δοκιμάσαμε okonomiyaki και soba noodles, εξαιρετικά και τα δύο. Στο μαγαζί που πήγαμε, είχε εστίες σε κάθε τραπέζι, όπου ψήσαμε εκεί τα φαγητά (με τη βοήθεια του προσωπικού βέβαια).

Πίσω από τον σταθμό JR Ryogoku, κοντά στο edo museum και στο στάδιο σούμο, έχει πολλά ωραία φαγάδικα. Σε ένα από αυτά φάγαμε το καλύτερο γεύμα του ταξιδιού. Shoyu και miso ramen noodles, καθώς και λαχταριστά dumplings.


Φυσικά δοκιμάσαμε και κάμποσα γλυκίσματα. Βέβαια να πω ότι, ενώ είμαστε πολύ εύκολοι στις γεύσεις, δεν μας αρέσουν καθόλου τα γλυκά με matcha (ενώ σαν ρόφημα δεν είναι άσχημο το τσάι), οπότε αποκλείσαμε μεγάλο μέρος των ιαπωνικών γλυκών. Το Tayaki ( ‘’κεικ’’ σε σχήμα ψαριού με γέμιση κόκκινων φασολιών) ήταν ωραίο. Το dango (κάτι σαν mochi χωρίς γέμιση, περασμένα σε ξυλάκι) δεν μας άρεσε καθόλου. Μochi δοκιμάσαμε μόνο με γέμιση φράουλα και πάστα κόκκινων φασολιών, μπορώ να πω πως μας απογοήτευσε αρκετά. Το πρωτοδοκιμάσαμε και ενθουσιαστήκαμε, σε γνωστό σουσάδικο της Αθήνας και εν τέλει το αυθεντικό ήταν πολύ διαφορετικό.



Last edited by a moderator: