Γενικά Με ποσες αεροπορικες εταιρειες εχουμε πεταξει και ποια ηταν η καλυτερη??

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.437
Likes
2.215
Alitalia(2 φορές με ανταπόκριση) easyjet(4 φορές) και Ryanair(4 φορές).

Όσο απίστευτο και αν φαίνεται πιο ικανοποιημένος έμεινα με την Ryanair που έφυγε το αεροπλάνο στην ώρα του και έφθασε και τις 4 φορές πιο μπροστά από την ώρα που έγραφε το εισιτήριο.

Στην alitalia τα καθίσματα ήταν καλύτερα σαφώς και μας προσφέρανε χυμό και μπισκοτάκια αλλά πραγματικά με αφήνει αδιάφορο κάτι τέτοιο μπροστά στην ταλαιπωρία που τραβήξαμε.Οταν πηγαίναμε μας κατεβάσανε κάτω για το αεροπλάνο και μετά μας ξαναανεβάσανε και φύγαμε με καθυστέρηση.
Οταν γυρνούσαμε και ήταν να κατεβούμε στο σταθμό της ανταπόκρισης περιμέναμε 15 λεπτά όρθιοι για να φέρουνε την σκάλα να κατεβούμε:) και όταν φτάσαμε στον τελικό προορισμό περιμέναμε πάρα πολύ ώρα τις βαλίτσες που τελικά μας τις φέρανε μέσα στην βρώμα.

Στην easyjet επίσης την μία φορά στον γυρισμό είχε καθυστέρηση το αεροπλάνο μιάμιση ώρα.

Για να μην θεωρηθώ βαλτός βέβαια αναφέρω ότι σαν εταιρία η Ryanair κοιτάει να φάει λεφτά από 100 μεριές σε αυτούς που δεν είναι επαρκώς ενημερωμένοι και αν δεν είχα φάει πόσες ώρες να ψάχνω που μπορεί να μας χρεώσει εξτρά τώρα μάλλον θα την έβριζα:)
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.681
Likes
16.556
Στην alitalia .... ταλαιπωρία που τραβήξαμε.Οταν πηγαίναμε μας κατεβάσανε κάτω για το αεροπλάνο και μετά μας ξαναανεβάσανε και φύγαμε με καθυστέρηση.
Οταν γυρνούσαμε και ήταν να κατεβούμε στο σταθμό της ανταπόκρισης περιμέναμε 15 λεπτά όρθιοι για να φέρουνε την σκάλα να κατεβούμε:) και όταν φτάσαμε στον τελικό προορισμό περιμέναμε πάρα πολύ ώρα τις βαλίτσες που τελικά μας τις φέρανε μέσα στην βρώμα.
Μα καλά δεν τους είπες ότι είσαι φίλος με τον samion .....:D
 

panius

Member
Μηνύματα
664
Likes
2.720
Έχω πετάξει με : Olympic, Aegean, Alitalia, Thai, Air france, Easyjet, Lufthansa, Egyptair.

Thai!!!! Μακράν η καλύτερη εξυπηρέτηση.

Επίσης όσες φορές έχω πετάξει με Alitalia έχω μείνει ενθουσιασμένος. Από Νέα Υόρκη για Μιλάνο ζήτησα να μου αλλάξουν θέση από παράθυρο σε διάδρομο και επειδή με είδαν ψηλό, μου έδωσαν κάθισμα πίσω από την έξοδο κινδύνου για να έχω την άνεσή μου. Απλά μπράβο στους Ιταλούς!
 

newintown

Member
Μηνύματα
38
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Chile!!!
Ταξίδι-Όνειρο
απο που να αρχισω..
Με πόσες αεροπορικές έχετε πετάξει: αρκετές
Ποια ήταν η καλύτερη: Singapore Airlines
 

Alexandraaa

Member
Μηνύματα
260
Likes
34
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή-Κούβα
Έχω πετάξει μόνο με την Vueling πιστεύω να υπάρξει συνάντηση και με κάποια άλλη αεροπορική εταιρία γενικότερα.. χεχε
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.752
Likes
50.961
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Αν τις μέτρησα σωστά, είναι εκατό ακριβώς.

Παρότι δεβρίσκω και φοβερές διαφορές ανάμεσά τους (χοντρικά βρίσκω τις ίδιες που έχουν μεταξύ τους μερικά ΚΤΕΛ ή τραίνα ή ταξί), παραθέτω τα Όσκαρ και τα Χρυσά Βατόμουρα:
Καλύτερο Service:
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.752
Likes
50.961
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Έχεις δίκιο panpan, με vueling (αρκετές φορές!) και click έχω πετάξει, με τη Wizz δεν έτυχε. Άρα λείπουν σίγουρα μερικές loco από τη λίστα όπου τις τσεκάριζα... Πάντως δεν νομίζω να φτάνω τις 114 (!!) του προηγούμενου φίλου. Στα πρόχειρα μου λείπει αυτή που με πήγε στο Θιβέτ, μια εσωτερική κολομβιάνικη, ίσως και καμιά άλλη, δεν κρατάω αρχείο, ούτε για αεροπλάνα ούτε για λεωφορεία. Τέσπα, γράφω τα Όσκαρ μου και τα βάζω...

Καλύτερο Service: Ε, πιο ευγενικό προσωπικό εδάφους έχει (για μένα πάντα) η JAL. Πιο εξυπηρετικές αεροσυνοδοί μάλλον οι ίδιες.
Χειρότερο Service: Υπηρεσίες εδάφους χειρότερες από της ΤΑΜΕ στην οποία έπρεπε να πάω στην παραλία (!) για να βρω την υπάλληλο να μου εκδώσει το εισιτήριο, δεν έχω ξαναδεί. Εντάξει σε κάτι χωριά τύπου Garachine ή στη Jinka της Αιθιοπίας βγάζεις εισιτήρια σε καλύβες χωρίς ρεύμα, αλλά είναι λογικό κι αναμενόμενο. Εντός πτήσης απερίγραπτες οι γριές του Jurassic Park της Iberia. Τα χειρότερα έχω ακούσει για τις πιθανότητες να βγάλεις τηλεφωνική γραμμή με την Ryanair αλλά δεν έχω ιδία εμπειρία.

Καλύτερο πρόγραμμα μιλίων: Αυτή τη στιγμή προτιμώ το Miles & Smiles. Το SkyTeam ήταν σούπερ, αλλά όταν τους έπιασαν οι τσιγκουνιές το διέλυσαν... έχω ακόμη 200.000+ μίλια για ξόδεμα και έτσι όπως το έκαναν δεν πολυαξίζει να τα ξοδέψω πουθενά (δεν είμαι και οπαδός των RTW εισιτηρίων).
Χειρότερο: Ε, το παλιό της Ολυμπιακής. Το μόνο που δε σου ζητούσαν ήταν να γεννήσεις μέσα στο αεροπλάνο για να δώσουν ένα εισιτήριο...αστικού λεωφορείου.

Καλύτερος χειρισμός αποσκευών: Φοβερή πολιτική σε θέματα αποσκευών έχει η αγαπημένη μου TACA (72 kg για Κούβα από Κεντρική Αμερική σε ορισμένες πτήσεις!). Η LAN είναι η μόνη που τσεκάρει ΠΑΝΤΑ αν η βαλίτσα μου είναι φθαρμένη (και ως αποτέλεσμα δεν μου δίνει καινούρια βαλίτσα όποτε μου καπνίσει όπως κάνουν οι άλλες).
Χειρότερος χειρισμός αποσκευών: Iberia. Οι μόνοι με τους οποίους έχασα ΟΛΑ μου τα υπάρχοντα οριστικά. Έκαναν μήνες να μου δώσουν την αποζημίωση που ζήτησα και ήταν και αγενείς.

Καλύτερο Σάιτ: Πολλά είναι τα εύχρηστα αλλά βασικά με ενδιαφέρει να ανοίγει από την Κούβα με το φανταστικό ίντερνετ χωρίς πολλά γραφικά και φρου-φρου και να μην έχει πολλά βήματα για το κλείσιμο των θέσεων. Υπό αυτή την έννοια, μου αρέσει η φίλτατη COPA (σοβαρά παιδιά είναι, αν δεν έκαναν και το overbooking τέχνη θα ήταν καλύτεροι), αλλά είναι πολλά τα εύχρηστα σάιτ.
Χειρότερο σάιτ: Πρόσφατα μου έβγαλε την πίστη πάλι η Air Caraibes, αλλά η πρωταθλήτρια είναι η Cubana. Μιλάμε για απίστευτο σάιτ, το 70% είναι εκτός λειτουργίας και όταν δουλεύει πολλές φορές είναι άλλα αντ' άλλων. Τρομερό (με την έννοια του τρόμου) και αυτό το φοβερό πράγμα της Conviasa...

Έφτασα στην ώρα μου: RyanAir, επειδή σου λένε ότι θα φτάσεις κανένα μισάωρο αργότερα, αλλά δεν με έχουν κρεμάσει ποτέ των ποτών. Για τα λεφτά που ΔΕΝ χρεώνουν, είναι πολύ τίμιοι.
Αν πετάξω θα κάνω πάρτι: Cubana και πάλι. "Λόγω εμπάργκο δεν έχουμε ανταλλακτικά", "Το αεροπλάνο έχει βλάβη", "Απρόβλεπτοι παράγοντες συνηγορούν στο να μην μπορούμε να ανακοινώσουμε τη νέα ώρα αναχώρησης", στα τηλέφωνα δεν απαντούν ποτέ και τζόκερ είναι το αν θα φύγεις, όχι το τι ώρα θα φτάσεις. Δημοσιοϋπαλληλίστικη αδιαφορία, κομμουνιστική γραφειοκρατία και κουβανική αναποτελεσματικότητα τρία σε ένα. Ο Χριστός, η Παναγία και το Άγιο Πνεύμα να σας φυλάνε από αυτούς.

Όμορφες Αεροσυνοδοί: KLM, Iceland Express και η πολυπολιτισμική Emirates. Αλλά οι "φωνάρες" είναι στην COPA, πωπω. ΚΑι ξανά πωπω. Α, και αυτή η Aeropostal... πολύ ταλέντο. Από Ευρώπη η παλιά Ολυμπιακή.
Αεροσυνοδοί έχουσες τη μορφή του Χοίρου: Iberia (κάτω των 85 δεν τις βάζουν σε υπερατλαντικά φαίνεται), Mexicana (δε βοηθά το DNA), AirCanada (το ξέρουμε ότι έχει καλό φαγητό στον Καναδά αλλά ζυγιστείτε λίγο ρε κορίτσια, ξεχειλώσατε), "κακές" επιλογές αναλογικά με το πόσο όμορφες γυναίκες έχουν κάνει η Cubana και η LIAT.

Καλό Φαγητό: ΚΑΛΟ φαγητό σε αεροπλάνο δεν έχω φάει ποτέ μου. Υποφερτό στις καλύτερες των περιπτώσεων, αλλά ανάξιο λόγου. Για τους Τούρκους που τόσος λόγος γίνεται, έχω να πετάξω πάρα πολλά χρόνια, από τότε που το Turk Hava Yolari δεν ήταν το πιασάρικο Turkish, οπότε δεν μπορώ να αποφανθώ. Ε, η Emirates και η Etihad ας πούμε την παλεύουν τη δουλειά. Η Ethiopian από τις λίγες εξαιρέσεις.
Χάλι Φαγητό: KLM. Ευρωπαϊκή και πανάκριβη εταιρεία να σερβίρει τέτοιο χάλι... Κάποιες άλλες τις δικαιολογώ. Γενικώς προτιμώ να μη σερβίρουν τίποτε, το βρίσκω πιο τίμιο.

Value for Money: Ε εντάξει, η RyanAir είναι Value (πετάς, πας στην ώρα σου) for...no money. Με τέτοιες τιμές και να σε έδερναν στο αεροπλάνο αποδεκτό θα ήταν και δεν βρίσκω τις υπηρεσίες τους σε τίποτε κακές... αν έχεις διαβάσει τος όρους. Από άλλες, η AirAsia είναι πάμφθηνη, αλλά η κορυφή ήταν η Air Taban! Πιο φτηνή η πτήση (με αξιοπρεπές φαγητό παρακαλώ) από το εισιτήριο στο μουσείο... Αγαπάμε τα τσαρτεράκια επειδή μας πάνε σπίτι μας φτηνά, αγαπάμε τη jetairfly, αγαπάμε κάτι προσφορές της LANPERU που μας επέτρεπαν να βλέπουμε...την οικογένεια. Τιμή και δόξα στις ινδικές loco που είναι κάτι παραπάνω από τίμιες. Απίστευτες τιμές (και σχεδόν σταθερά) από την Air Arabia. Αν υπήρχε φιλοδώρημα σε εταιρείες, θα τους το έδινα.
Σ' έγδυσα και σε έβρισα κι από πάνω: Όπως πάντα, Iberia. Καλά τη φωνάζουν οι Περουβιανοί... Υστέρια. Ανεξήγητα ακριβή βρίσκω την KLM.

Όσκαρ απλώθηκα και ροχάλιζα:
Αυτή η Afriqiya πρέπει να έπαιρνε το πετρέλαιο τσάμπα από τον Καντάφαρο. Με 5-6 επιβάτες την έκανε την πτήση, οπότε έπιανες μια τριάδα, τετράδα θέσεων και άααραζες. Ομοίως η Air Arabia, κρίμα που δεν μας κάνει πια την τιμή να πετάει για την Ψωροκώσταινα. Η JAL ήταν από τς εταιρείες που αρνούταν να κάνει overbooking μέχρι πρόσφατα "για λόγους αρχών".
Όσκαρ Overbooking: COPA. Κάθε μέρα τα ίδια, αφήνει 20-30 επιβάτες απέξω. Στα υπερατλαντικά, απίστευτη πολιτική από/προς Κούβα η Ιμπέρια... πηγαίνετε 3,5-4 ώρες πριν μπας και πετάξετε...

IFE: H AirFrance βάζει καμιά Γαλλική ταινία (από τις καλές μάλιστα) και γλιτώνουμε από το Hollywood, το Bollywood και το κακό συναπάντημα. Ενδιαφέρουσες μουσικές επιλογές από μερικές... ροκ εταιρείες (π.χ Twisted Sisters! ή όλο το CD των Calle 13 με στίχο που σπάει κόκαλα), και ωραία παιχνιδάκια από την Emirates.
Ποιο IFE; Μια πτήση έχω κάνει όλη κι όλη με τη δοξασμένη Koryo Air, αλλά μου έμεινε αξέχαστη... Γέλασα τόσο πολύ που έκανα κοιλιακούς.

Βραβείο Βρώμας: Egypt Air, βάλτε και καμιά φασίνα. Επίσης εκείνη η κινέζικη στα εσωτερικά της Κίνας... σκουπιδαριό το αεροπλάνο.

Βραβείο Καλού σεξ: Σιγά μη σας πω.

Βραβείο Θα μου Λείψεις: AirMAdrid, μου λείπουν οι ναύλοι σου...

Βραβείο Νιος ήμουν και Γέρασα: Αυτά τα ρώσικα με τις βιδωμένες θέσεις-σκαμπό στις εσωτερικές πτήσεις της Κούβας είναι μουσειακής αξίας. ΠΕθαίνω και το τρίξιμο των Fokker στις πτήσεις για Κανκούν, χτυπάς και το κεφάλι σου πάνω στις αναταράξεις.

Βραβείο Τι να μας πουν κι οι άλλοι:
Οι μόνες πτήσεις που έχω απολαύσει πραγματικά είναι αυτές σε ιδιωτικά αεροπλάνα, ακόμη κι όταν είναι για δουλειά, ίσως από τις πιο ενδιαφέρουσες συζητήσεις που έχω κάνει σε μεταφορικά μέσα. Τιμή και δόξα στο φίλο που μας πετάει στα ελληνικά νησιά πού και πού για να φάμε αστακομακαρονάδα...


Κουλές εμπειρίες: Αρκετές, αλλά έγραψα σεντόνι, τις αφήνω για καμιά άλλη φορά. Καιρό είχα να γράψω και το παράκανα. Αποσύρομαι στο σκότος... έχω και πτήση αύριο.
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.400
Likes
9.332
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Καλό Φαγητό: ΚΑΛΟ φαγητό σε αεροπλάνο δεν έχω φάει ποτέ μου. Υποφερτό στις καλύτερες των περιπτώσεων, αλλά ανάξιο λόγου.
Όλα τα ζώα είναι ίσα, αλλά μερικά ζώα είναι πιο ίσα από τα άλλα.
Τζορτζ Όργουελ - Βικιφθέγματα
Best Airline Cuisine
Alitalia
Global Traveler Announces 8th Annual Reader Survey Award Winners - Global Traveler Magazine
 
Last edited by a moderator:

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ας γράψω κι εγώ ο καημένος,μόλις τρια ποστ μετά την πριμαντόνα του φόρουμ :bleh:

Aegean,Ολυμπιακές,Turkish,Bmi,Austrian,Lufthansa,TAP,Iberia,Alitalia,CSA.10 λοιπόν κι εγώ και δεν το είχα μετρήσει μέχρι αυτή τη στιγμή.

Aegean και Turkish ισάξια καλύτερες για μένα.
Iberia μακράν ότι χειρότερο μου έχει τύχει.Κι η Alitalia πάντως ποτέ δεν μου έκατσε καλά.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.322
Μηνύματα
887.968
Μέλη
38.987
Νεότερο μέλος
Georg777

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom