Grerena
Member
- Μηνύματα
- 1.407
- Likes
- 19.805
- Επόμενο Ταξίδι
- Μαδρίτη πάλι :)
- Ταξίδι-Όνειρο
- Tromso, Las Vegas
2η ημέρα (συνέχεια) με μπίρα και … μπάνιο
Früh Brewery, Peters Brauhaus & Gilden im Zims λέγανε οι σημειώσεις μου. Εγώ ήθελα να πάμε στην Gilden im Zims, που μου είχε συστήσει και ο @8avos, χώρια του ότι τη Früh την είχαμε δει και λίγο χθες, αλλά η αλήθεια είναι ότι μια κούραση μας είχε έρθει και η πιο κοντινή σε μας μπιραρία ήταν η Früh, στην οποία το προηγούμενο βράδυ δεν καταφέραμε να φάμε.
Μπορεί να έκανε κρύο και να βιαζόμασταν να πάμε για φαγητό, αλλά διάφορα που συναντήσαμε στο δρόμο μας, όλο και μας έκαναν να καθυστερούμε. Έτσι, όταν τυχαία συναντήσαμε …
...θυμήθηκα ότι η περιοχή είναι ... καραμελοπαραγωγός. Τα διάσημα ζαχαρωτά “Haribo” παράγονται εδώ. Όταν λέμε η «περιοχή» και «εδώ» εννοούμε … τη Βόννη, αφού μόλις 29 km απέχει η μια πόλη από την άλλη.
Η Haribo είναι Γερμανική εταιρία που παρασκευάζει ζαχαρωτά και καραμελάκια. Είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός ζαχαρωτών παγκοσμίως. Το πιο γνωστό προϊόν της είναι τα ζελεδένια αρκουδάκια. Την εταιρία ίδρυσε το 1920 ο Hans Rieger από τη Bonn, εξ’ ου και το όνομα: Ha-Ri-Bo.
Μπήκαμε μέσα στο καραμελάδικο της Hohe str. για να χαζολογήσουμε και πραγματικά υπήρχε πολύ υλικό για χάζεμα. Βέβαια το συγκεκριμένο μαγαζί δεν είχε μόνο Haribo, αλλά τα άπαντα της καραμέλας. Καραμέλες κάθε σχήματος, μεγέθους και χρώματος που μπορεί να φανταστεί κανείς υπήρχε εδώ μέσα. Είχε καραμέλες μέχρι και σε σχήμα … πίτσας, παιδικών παιχνιδιών έως και χριστουγεννιάτικων στολιδιών!
Δέχτηκα μεγάλες πιέσεις από την κόρη προκειμένου να ψωνίσουμε, αλλά αντιστάθηκα σθεναρά και στο τέλος … νίκησα.
Δεν ψωνίσαμε τίποτα. 
«Θα μας κόψει την όρεξη κοριτσάκι μου (λέμε τώρα). Πάμε για φαγητό τώρα».
Και ξαφνικά θύμισες μου ήρθαν στο μυαλό όταν είδα σε ένα μαγαζί πάνω στη Hohe st. την επωνυμία “4711”.
Θυμήθηκα μια διαφήμιση της δεκαετίας του ’80 με μια κοπελιά που φορούσε ένα πράσινο λαχούρι με στάμπα τον αριθμό 4711 να ξεκαβαλά μια μηχανή. Ένα μπουκαλάκι με την ίδια στάμπα το βλέπω ακόμα σαν διακοσμητικό στο μπάνιο του πατρικού μου σπιτιού. Η αλήθεια είναι ότι σήμερα η συγκεκριμένη κολόνια δεν είναι της μόδας, στην Ελλάδα τουλάχιστον, αλλά κάποτε ήταν πολύ δημοφιλής.
Το Eau De Cologne ή αλλιώς το νερό της Κολωνίας γεννήθηκε στην Κολωνία πριν από 230 χρόνια και η λέξη «κολόνια» πήρε το όνομά της από την πόλη που πρωτοκατασκευάστηκε δηλ. την Κολωνία. Η πρώτη “φίρμα” ήταν αυτή της «4711».
Früh Kolsch…
Έτσι με τα πολλά φτάσαμε και μπήκαμε στην “Brauhaus Früh am Dom”, στην Früh μπιραρία κάτω από τον Καθεδρικό.
Η μπιραρία Früh είναι μια πολύ παραδοσιακή γερμανική μπιραρία με ξύλινη διακόσμηση, οχλαγωγία και γεμάτη με τουρίστες.
Ωραία ήταν, αλλά σαν ... τουριστικό αξιοθέατο, γιατί το φαγητό δεν θα έλεγα ότι το ευχαριστήθηκα και τόσο. Άσε που σπάστηκα λίγο στην αρχή που ο σερβιτόρος με οδήγησε να καθίσουμε σε ένα τραπέζι για τέσσερις, που με την κόρη μου θα καθόμασταν σε παράταξη και απέναντί μας θα είχαμε είχαμε δυο άλλους (μούρη με μούρη στο μισό μέτρο!) σε καιρό κορονοϊού! «Nein», του λέω. Κάπου αλλού θέλω. Και καθίσαμε σε τραπέζι για έξι, αλλά με το παιδί απέναντί μου και ένα κενό δίπλα μου, που κρατούσε σε απόσταση τους παραδιπλανούς Αμερικανούς συνδαιτυμόνες μας.
Η μπίρα ήρθε στο τραπέζι χωρίς να την παραγγείλω. Έτσι είναι το σύστημα εδώ. Εννοείτε ότι θα πιεις μπίρα. Αν και δεν θα το έλεγα ακριβώς ποτήρι αυτό που ήρθε. Μάλλον για γυάλινος κύλινδρος έμοιαζε περισσότερο για να μην πω σωλήνας. Και ήταν και μικρό το ποτήρι, των 200ml θα ‘τανε δεν θα ‘τανε και πολύ ελαφριά επίσης. Για μένα βέβαια ότι πρέπει. Έτσι μου αρέσει, ελαφριά, ειδικά για σήμερα που δεν ήθελα να βαρύνω αφού θα ακολουθούσαν κι άλλες δραστηριότητες.
Ένα γκούλας πήρα εγώ, μια σαλάτα το παιδί και ένα μπιφτέκι για τη μέση. Το μπιφτέκι δεν τρωγόταν, το γκούλας καλό ήταν και η σαλάτα ήταν όπως … οι σαλάτες. Πιο πολύ την πήραμε για να ισορροπήσουμε τα λουκάνικα τα snacks και τα γλυκά της επόμενης ημέρας, που ξέραμε εκ των προτέρων ότι δεν θα τα γλυτώναμε. Άλλωστε, δεν θέλαμε να φάμε πολύ γιατί θα ακολουθούσε … μπάνιο
.
Η ουσία ήταν ότι ήπια μια μπιρίτσα και ξεκουραστήκαμε και λίγο χωρίς να σκάσουμε με τα Γερμανικά λιπαρά.
Έως τις 7:00 καθίσαμε στην μπιραρία. Ξεκουραστήκαμε αρκετά. Στη συνέχεια φεύγοντας χωθήκαμε πάλι στην αγορά του Καθεδρικού.
Πριν φύγω από το κεφάλαιο της μπίρας θα ήθελα να κάνω μια παρένθεση: Μη νομίζετε ότι είμαι ανορθόγραφη επειδή γράφω τη μπίρα με «ι» και όχι με «υ». Η λέξη μπίρα είναι δάνειο από τη γερμανική “bier” και οι λέξεις δάνεια από άλλες γλώσσες γράφονται με τον απλούστερο τρόπο. Πολύ ήθελα να το αποσαφηνίσω αυτό, γιατί τώρα που ξεκίνησα με τη Γερμανία πιθανώς τη λέξη «μπίρα» να τη γράψω πολλές φορές και προσπαθώ και εγώ να το συνηθίσω (αφού μου κακοφαίνεται κατά βάθος το «ι»).
Ώρα για χάζι ξανά στην αγορά του Καθεδρικού...
Και νόμιζα ότι το μεσημέρι είχε στριμωξίδι! Τώρα να δείτε τι γινόταν. Και σε καιρούς covid!
Πάλι πέσαμε σε ώρα ζωντανής μουσικής. Ακούσαμε Χριστουγεννιάτικα τραγούδια ...
... κάτω από το πανύψηλο δέντρο και κάτω από ένα πέπλο “κεντημένο” με χιλιάδες φωτάκια. Και από κόσμο .... ε! είχε τον κόσμο του.
Παρόλο τον κόσμο όμως και το στριμωξίδι εμείς τα ψώνια μας τα κάναμε...
Ψάξαμε και για γλυκάκι. Δεν ήταν δύσκολο να βρεις. Δύσκολο ήταν να διαλέξεις. Στο πρώτο Χριστουγεννιάτικο περίπτερο που πετύχαμε είδαμε τα γνωστά και παραδοσιακά cinnamon rolls, αλλά με πολύ πόνο τα αποφύγαμε. Πολύ ζάχαρη βρε παιδί μου! Και σε λίγο να και άλλο παραδοσιακό αλλά πολύ πιο υγιεινό.
Το απογευματινό μας φρούτο! Χα, χα. Με λίγη σοκολατίτσα πάνω τους.
Πολύ δύσκολα κρατάς διατροφή …
Στο καπάκι η κόρη «χτύπησε» και ένα hot-dog, γιατί ... που να την κρατήσει η σαλάτα.
Το χάζι, τα ψώνια, τα φαγητά, τα γλυκά και η κίνηση μας κράτησαν στην αγορά ως τις 9 παρά.
«Ουπς! Αργήσαμε. Πήγε κιόλας 9:00 η ώρα;»
«Φεύγουμε....»
Γιατί ; Tι άλλο είχαμε να κάνουμε τέτοια ώρα;
Κι όμως μπορεί να ήταν αργά, μπορεί να είναι χειμώνας στη Γερμανία, να κλείνουν σε λίγο σχεδόν όλα, αλλά εγώ είχα σχέδια … για το βράδυ.
Κι όμως... πως ταιριάζει με τον χειμώνα!
Στο οδικό μας ταξίδι του 2019, μεταξύ άλλων, είχαμε απολαύσει τα λουτρά “Szechenyi” της Βουδαπέστης. Από τότε ψάχνω παντός είδους ... ζεστά νερά. Φυσικά, ιαματικά, ζεστές πισίνες, πηγές και ότι άλλο είναι δυνατόν να μου προσφέρουν την απόλαυση, που είχα τότε στην Ουγγαρία.
Έτσι, με το ψάξιμο βρήκα τα “Claudius Therme”, που από το internet έδειχναν πολύ όμορφα, είχαν και «πιασάρικο» όνομα, ήταν και αρκετά κοντά στο hostel μας οπότε ….
Βάλαμε τα μαγιώ μας, πήραμε τα παντοφλάκια μας και τις πετσετούλες μας, καλέσαμε ένα Uber και φύγαμε για τα λουτρά.
Περιμένοντας το Uber μας στο φανάρι έξω από το hostel μας, παρακολουθήσαμε ένα ποδήλατο-ταξί, το οποίο με επί τόπου στροφές και live music έδινε ένα μικρό show για χάρη των πελατών του και χάρισε ένα αστείο θέαμα σε μας.
Στις 9:30 ακριβώς μπαίναμε μέσα στο ξενοδοχείο “Claudius Therme”...
Στο ισόγειο δεν ήταν κανένας, ούτε reception υπήρχε, ούτε τίποτα. Ανεβήκαμε κατ’ ευθείαν στον πρώτο όροφο...
... όπου εκεί συναντήσαμε μια οργάνωση … κολυμβητηρίου. Εδώ είναι η είσοδος, εδώ το κατάστημα με μαγιώ, σκουφιά πετσέτες, μπουρνούζια και εδώ σας δίνουμε το βραχιολάκι σας. Το γνωστό βραχιολάκι των κολυμβητηρίων που καταγράφει τις κινήσεις σας και χρεώνει αναλόγως.
Εμείς λίγο πολύ ξέραμε τι θα κάνουμε. Ήρθαμε και αργά, μασάζ και σάουνες δεν θέλαμε, οπότε ίσα ίσα ένα δύωρο θα καθόμασταν έως ότου κλείσει το spa για σήμερα.
Μια βόλτα ήθελα να κάνουμε μέχρι τη σάουνα του τελευταίου ορόφου, που προσφέρει καταπληκτική θέα στον Καθεδρικό, αλλά στο τέλος και αν θα προλαβαίναμε.
Μόλις αλλάξαμε έμαθα ότι ένας από τους «rules» είναι ότι απαγορεύονται οι φωτογραφίες.
Μα γιατί; Δεν το καταλαβαίνω (ούτε casino να ήτανε). Έχοντας για παρέα την «αυστηρή» κόρη μου μάλλον δεν θα μπορούσα να τον παραβώ αυτόν τον κανόνα, οπότε για πρώτη φορά εγκατέλειψα το σπορ.
Έβγαλα μόνο 2-3 στο έμπα (πίσω από τις τζαμαρίες και από τα αποδυτήρια) και άλλες 2-3 στο έβγα και αυτό ήταν όλο.
Χαλάστηκα βέβαια αλλά από την άλλη μεριά ομολογώ ότι απόλαυσα το νερό μέσα στο επόμενο δύωρο χωρίς την υποχρέωση της φωτογραφίας. Στη ζούλα θα μπορούσα ίσως να βγάλω καμία αλλά θα ήταν και αρκετά δύσκολο μάλλον να το κάνω.
Οπότε...
Τι να περιγράψω; Μια πολύ μεγάλη πισίνα με ζεστό νερό, η οποία περιμετρικά της είχε επιμέρους μικρότερες πισίνες, άλλες με ακόμη ζεστότερο νερό και άλλες με τζακούζι ή με καταρράκτες και πίδακες νερού. Η μισή πισίνα ήταν εσωτερική και η άλλη μισή εξωτερική!
Απολαυστικότατο! Δυόμιση ώρες μουλιάσαμε μέσα στο ζεστό νερό και τα τζακούζια.
Ειδικά το κολύμπι στο εξωτερικό κομμάτι της πισίνας, μέσα στη νύχτα και τους ατμούς … ήταν μια άλλη υπέροχη αίσθηση.
20’ λένε οι συστάσεις ότι πρέπει να βρίσκεσαι μέσα στο νερό. Καλό θα είναι να μπαινοβγαίνεις στις πισίνες με τη διαφορετική θερμοκρασία. Εντάξει το κάναμε μία φορά. Αλλά ήταν ζόρι βγαίνοντας από αυτή με τους 37 βαθμούς να μπεις σε αυτήν με τους 28 … Μια φορά το έκανα. Δεν το ξαναέκανα. Στις δυο μικρές, που είχε jakouzi επιτρέπονταν έως 6 άτομα (λόγω covid). Μπήκαμε και εκεί δυο φορές. Οι Γερμανοί δεν ήταν και τόσο ... τυπικοί με το θέμα. Έμπαιναν περισσότεροι από 6 άτομα έως ότου να τους γίνει παρατήρηση. Γενικά όμως δεν θα έλεγα ότι είχε πολύ κόσμο. Είχε τόσο ώστε να μη νοιώθεις μοναξιά και κυρίως χώρο για απλωτές και ξάπλες.
Μια ιδέα μπορώ να δώσω με ένα κολάζ δικών μου φωτο και internet-ικών …
Δυόμιση ώρες μείναμε μέσα. Γύρω στις 12:00 το βράδυ βγήκαμε, πήγαμε στα αποδυτήρια και αλλάξαμε. Η μικρή μου στέγνωσε τα μαλλιά της και στο τέλος περιμέναμε στην ουρά της εξόδου, αφού τώρα φεύγαμε όλοι μαζί και είχε μαζευτεί κόσμος.
40 ευρουδάκια πληρώσαμε και οι δύο, τα οποία μου φάνηκαν καλά για αυτό που κάναμε και απ’ ότι είδα εμείς πληρώσαμε και τα λιγότερα. Η μπροστινή μου πλήρωσε 80€! Είχε αγοράσει και μαγιώ και πετσέτα και ήταν μέσα ένα τετράωρο!!!
Βγήκαμε έξω και καλέσαμε το Uber μας. Και πολλοί άλλοι έκαναν το ίδιο. Είχαμε παρέα στο περίμενε.
Όταν βγήκαμε έξω η πόρτα πίσω μας κλείδωσε. Μου φάνηκε ότι το ξενοδοχείο δουλεύει μόνο σαν spa και όχι σαν ξενοδοχείο. Σε 15’ ήρθε το αυτοκίνητό μας και σε άλλα 8’ είμαστε στο hostel μας.
Στη μία παρά μπήκαμε στο δωμάτιο.
Είναι η δεύτερη κατά σειρά νύχτα που επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας τέτοια ώρα. Που να το φανταζόμουν! Και είχα άγχος αν θα μου γεμίσουν οι μέρες στην Κολωνία.
Früh Brewery, Peters Brauhaus & Gilden im Zims λέγανε οι σημειώσεις μου. Εγώ ήθελα να πάμε στην Gilden im Zims, που μου είχε συστήσει και ο @8avos, χώρια του ότι τη Früh την είχαμε δει και λίγο χθες, αλλά η αλήθεια είναι ότι μια κούραση μας είχε έρθει και η πιο κοντινή σε μας μπιραρία ήταν η Früh, στην οποία το προηγούμενο βράδυ δεν καταφέραμε να φάμε.
Μπορεί να έκανε κρύο και να βιαζόμασταν να πάμε για φαγητό, αλλά διάφορα που συναντήσαμε στο δρόμο μας, όλο και μας έκαναν να καθυστερούμε. Έτσι, όταν τυχαία συναντήσαμε …

...θυμήθηκα ότι η περιοχή είναι ... καραμελοπαραγωγός. Τα διάσημα ζαχαρωτά “Haribo” παράγονται εδώ. Όταν λέμε η «περιοχή» και «εδώ» εννοούμε … τη Βόννη, αφού μόλις 29 km απέχει η μια πόλη από την άλλη.
Η Haribo είναι Γερμανική εταιρία που παρασκευάζει ζαχαρωτά και καραμελάκια. Είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός ζαχαρωτών παγκοσμίως. Το πιο γνωστό προϊόν της είναι τα ζελεδένια αρκουδάκια. Την εταιρία ίδρυσε το 1920 ο Hans Rieger από τη Bonn, εξ’ ου και το όνομα: Ha-Ri-Bo.
Μπήκαμε μέσα στο καραμελάδικο της Hohe str. για να χαζολογήσουμε και πραγματικά υπήρχε πολύ υλικό για χάζεμα. Βέβαια το συγκεκριμένο μαγαζί δεν είχε μόνο Haribo, αλλά τα άπαντα της καραμέλας. Καραμέλες κάθε σχήματος, μεγέθους και χρώματος που μπορεί να φανταστεί κανείς υπήρχε εδώ μέσα. Είχε καραμέλες μέχρι και σε σχήμα … πίτσας, παιδικών παιχνιδιών έως και χριστουγεννιάτικων στολιδιών!

Δέχτηκα μεγάλες πιέσεις από την κόρη προκειμένου να ψωνίσουμε, αλλά αντιστάθηκα σθεναρά και στο τέλος … νίκησα.
«Θα μας κόψει την όρεξη κοριτσάκι μου (λέμε τώρα). Πάμε για φαγητό τώρα».
Και ξαφνικά θύμισες μου ήρθαν στο μυαλό όταν είδα σε ένα μαγαζί πάνω στη Hohe st. την επωνυμία “4711”.

Θυμήθηκα μια διαφήμιση της δεκαετίας του ’80 με μια κοπελιά που φορούσε ένα πράσινο λαχούρι με στάμπα τον αριθμό 4711 να ξεκαβαλά μια μηχανή. Ένα μπουκαλάκι με την ίδια στάμπα το βλέπω ακόμα σαν διακοσμητικό στο μπάνιο του πατρικού μου σπιτιού. Η αλήθεια είναι ότι σήμερα η συγκεκριμένη κολόνια δεν είναι της μόδας, στην Ελλάδα τουλάχιστον, αλλά κάποτε ήταν πολύ δημοφιλής.
Το Eau De Cologne ή αλλιώς το νερό της Κολωνίας γεννήθηκε στην Κολωνία πριν από 230 χρόνια και η λέξη «κολόνια» πήρε το όνομά της από την πόλη που πρωτοκατασκευάστηκε δηλ. την Κολωνία. Η πρώτη “φίρμα” ήταν αυτή της «4711».
Früh Kolsch…
Έτσι με τα πολλά φτάσαμε και μπήκαμε στην “Brauhaus Früh am Dom”, στην Früh μπιραρία κάτω από τον Καθεδρικό.
Η μπιραρία Früh είναι μια πολύ παραδοσιακή γερμανική μπιραρία με ξύλινη διακόσμηση, οχλαγωγία και γεμάτη με τουρίστες.


Ωραία ήταν, αλλά σαν ... τουριστικό αξιοθέατο, γιατί το φαγητό δεν θα έλεγα ότι το ευχαριστήθηκα και τόσο. Άσε που σπάστηκα λίγο στην αρχή που ο σερβιτόρος με οδήγησε να καθίσουμε σε ένα τραπέζι για τέσσερις, που με την κόρη μου θα καθόμασταν σε παράταξη και απέναντί μας θα είχαμε είχαμε δυο άλλους (μούρη με μούρη στο μισό μέτρο!) σε καιρό κορονοϊού! «Nein», του λέω. Κάπου αλλού θέλω. Και καθίσαμε σε τραπέζι για έξι, αλλά με το παιδί απέναντί μου και ένα κενό δίπλα μου, που κρατούσε σε απόσταση τους παραδιπλανούς Αμερικανούς συνδαιτυμόνες μας.
Η μπίρα ήρθε στο τραπέζι χωρίς να την παραγγείλω. Έτσι είναι το σύστημα εδώ. Εννοείτε ότι θα πιεις μπίρα. Αν και δεν θα το έλεγα ακριβώς ποτήρι αυτό που ήρθε. Μάλλον για γυάλινος κύλινδρος έμοιαζε περισσότερο για να μην πω σωλήνας. Και ήταν και μικρό το ποτήρι, των 200ml θα ‘τανε δεν θα ‘τανε και πολύ ελαφριά επίσης. Για μένα βέβαια ότι πρέπει. Έτσι μου αρέσει, ελαφριά, ειδικά για σήμερα που δεν ήθελα να βαρύνω αφού θα ακολουθούσαν κι άλλες δραστηριότητες.

Ένα γκούλας πήρα εγώ, μια σαλάτα το παιδί και ένα μπιφτέκι για τη μέση. Το μπιφτέκι δεν τρωγόταν, το γκούλας καλό ήταν και η σαλάτα ήταν όπως … οι σαλάτες. Πιο πολύ την πήραμε για να ισορροπήσουμε τα λουκάνικα τα snacks και τα γλυκά της επόμενης ημέρας, που ξέραμε εκ των προτέρων ότι δεν θα τα γλυτώναμε. Άλλωστε, δεν θέλαμε να φάμε πολύ γιατί θα ακολουθούσε … μπάνιο
Η ουσία ήταν ότι ήπια μια μπιρίτσα και ξεκουραστήκαμε και λίγο χωρίς να σκάσουμε με τα Γερμανικά λιπαρά.

Έως τις 7:00 καθίσαμε στην μπιραρία. Ξεκουραστήκαμε αρκετά. Στη συνέχεια φεύγοντας χωθήκαμε πάλι στην αγορά του Καθεδρικού.
Πριν φύγω από το κεφάλαιο της μπίρας θα ήθελα να κάνω μια παρένθεση: Μη νομίζετε ότι είμαι ανορθόγραφη επειδή γράφω τη μπίρα με «ι» και όχι με «υ». Η λέξη μπίρα είναι δάνειο από τη γερμανική “bier” και οι λέξεις δάνεια από άλλες γλώσσες γράφονται με τον απλούστερο τρόπο. Πολύ ήθελα να το αποσαφηνίσω αυτό, γιατί τώρα που ξεκίνησα με τη Γερμανία πιθανώς τη λέξη «μπίρα» να τη γράψω πολλές φορές και προσπαθώ και εγώ να το συνηθίσω (αφού μου κακοφαίνεται κατά βάθος το «ι»).

Ώρα για χάζι ξανά στην αγορά του Καθεδρικού...

Και νόμιζα ότι το μεσημέρι είχε στριμωξίδι! Τώρα να δείτε τι γινόταν. Και σε καιρούς covid!


Πάλι πέσαμε σε ώρα ζωντανής μουσικής. Ακούσαμε Χριστουγεννιάτικα τραγούδια ...

... κάτω από το πανύψηλο δέντρο και κάτω από ένα πέπλο “κεντημένο” με χιλιάδες φωτάκια. Και από κόσμο .... ε! είχε τον κόσμο του.


Παρόλο τον κόσμο όμως και το στριμωξίδι εμείς τα ψώνια μας τα κάναμε...


Ψάξαμε και για γλυκάκι. Δεν ήταν δύσκολο να βρεις. Δύσκολο ήταν να διαλέξεις. Στο πρώτο Χριστουγεννιάτικο περίπτερο που πετύχαμε είδαμε τα γνωστά και παραδοσιακά cinnamon rolls, αλλά με πολύ πόνο τα αποφύγαμε. Πολύ ζάχαρη βρε παιδί μου! Και σε λίγο να και άλλο παραδοσιακό αλλά πολύ πιο υγιεινό.


Το απογευματινό μας φρούτο! Χα, χα. Με λίγη σοκολατίτσα πάνω τους.

Πολύ δύσκολα κρατάς διατροφή …
Στο καπάκι η κόρη «χτύπησε» και ένα hot-dog, γιατί ... που να την κρατήσει η σαλάτα.

Το χάζι, τα ψώνια, τα φαγητά, τα γλυκά και η κίνηση μας κράτησαν στην αγορά ως τις 9 παρά.
«Ουπς! Αργήσαμε. Πήγε κιόλας 9:00 η ώρα;»
«Φεύγουμε....»

Γιατί ; Tι άλλο είχαμε να κάνουμε τέτοια ώρα;
Κι όμως μπορεί να ήταν αργά, μπορεί να είναι χειμώνας στη Γερμανία, να κλείνουν σε λίγο σχεδόν όλα, αλλά εγώ είχα σχέδια … για το βράδυ.

Κι όμως... πως ταιριάζει με τον χειμώνα!
Στο οδικό μας ταξίδι του 2019, μεταξύ άλλων, είχαμε απολαύσει τα λουτρά “Szechenyi” της Βουδαπέστης. Από τότε ψάχνω παντός είδους ... ζεστά νερά. Φυσικά, ιαματικά, ζεστές πισίνες, πηγές και ότι άλλο είναι δυνατόν να μου προσφέρουν την απόλαυση, που είχα τότε στην Ουγγαρία.
Έτσι, με το ψάξιμο βρήκα τα “Claudius Therme”, που από το internet έδειχναν πολύ όμορφα, είχαν και «πιασάρικο» όνομα, ήταν και αρκετά κοντά στο hostel μας οπότε ….
Βάλαμε τα μαγιώ μας, πήραμε τα παντοφλάκια μας και τις πετσετούλες μας, καλέσαμε ένα Uber και φύγαμε για τα λουτρά.
Περιμένοντας το Uber μας στο φανάρι έξω από το hostel μας, παρακολουθήσαμε ένα ποδήλατο-ταξί, το οποίο με επί τόπου στροφές και live music έδινε ένα μικρό show για χάρη των πελατών του και χάρισε ένα αστείο θέαμα σε μας.

Στις 9:30 ακριβώς μπαίναμε μέσα στο ξενοδοχείο “Claudius Therme”...

Στο ισόγειο δεν ήταν κανένας, ούτε reception υπήρχε, ούτε τίποτα. Ανεβήκαμε κατ’ ευθείαν στον πρώτο όροφο...

... όπου εκεί συναντήσαμε μια οργάνωση … κολυμβητηρίου. Εδώ είναι η είσοδος, εδώ το κατάστημα με μαγιώ, σκουφιά πετσέτες, μπουρνούζια και εδώ σας δίνουμε το βραχιολάκι σας. Το γνωστό βραχιολάκι των κολυμβητηρίων που καταγράφει τις κινήσεις σας και χρεώνει αναλόγως.

Εμείς λίγο πολύ ξέραμε τι θα κάνουμε. Ήρθαμε και αργά, μασάζ και σάουνες δεν θέλαμε, οπότε ίσα ίσα ένα δύωρο θα καθόμασταν έως ότου κλείσει το spa για σήμερα.
Μια βόλτα ήθελα να κάνουμε μέχρι τη σάουνα του τελευταίου ορόφου, που προσφέρει καταπληκτική θέα στον Καθεδρικό, αλλά στο τέλος και αν θα προλαβαίναμε.
Μόλις αλλάξαμε έμαθα ότι ένας από τους «rules» είναι ότι απαγορεύονται οι φωτογραφίες.
Μα γιατί; Δεν το καταλαβαίνω (ούτε casino να ήτανε). Έχοντας για παρέα την «αυστηρή» κόρη μου μάλλον δεν θα μπορούσα να τον παραβώ αυτόν τον κανόνα, οπότε για πρώτη φορά εγκατέλειψα το σπορ.
Έβγαλα μόνο 2-3 στο έμπα (πίσω από τις τζαμαρίες και από τα αποδυτήρια) και άλλες 2-3 στο έβγα και αυτό ήταν όλο.

Χαλάστηκα βέβαια αλλά από την άλλη μεριά ομολογώ ότι απόλαυσα το νερό μέσα στο επόμενο δύωρο χωρίς την υποχρέωση της φωτογραφίας. Στη ζούλα θα μπορούσα ίσως να βγάλω καμία αλλά θα ήταν και αρκετά δύσκολο μάλλον να το κάνω.
Οπότε...
Τι να περιγράψω; Μια πολύ μεγάλη πισίνα με ζεστό νερό, η οποία περιμετρικά της είχε επιμέρους μικρότερες πισίνες, άλλες με ακόμη ζεστότερο νερό και άλλες με τζακούζι ή με καταρράκτες και πίδακες νερού. Η μισή πισίνα ήταν εσωτερική και η άλλη μισή εξωτερική!
Απολαυστικότατο! Δυόμιση ώρες μουλιάσαμε μέσα στο ζεστό νερό και τα τζακούζια.
Ειδικά το κολύμπι στο εξωτερικό κομμάτι της πισίνας, μέσα στη νύχτα και τους ατμούς … ήταν μια άλλη υπέροχη αίσθηση.
20’ λένε οι συστάσεις ότι πρέπει να βρίσκεσαι μέσα στο νερό. Καλό θα είναι να μπαινοβγαίνεις στις πισίνες με τη διαφορετική θερμοκρασία. Εντάξει το κάναμε μία φορά. Αλλά ήταν ζόρι βγαίνοντας από αυτή με τους 37 βαθμούς να μπεις σε αυτήν με τους 28 … Μια φορά το έκανα. Δεν το ξαναέκανα. Στις δυο μικρές, που είχε jakouzi επιτρέπονταν έως 6 άτομα (λόγω covid). Μπήκαμε και εκεί δυο φορές. Οι Γερμανοί δεν ήταν και τόσο ... τυπικοί με το θέμα. Έμπαιναν περισσότεροι από 6 άτομα έως ότου να τους γίνει παρατήρηση. Γενικά όμως δεν θα έλεγα ότι είχε πολύ κόσμο. Είχε τόσο ώστε να μη νοιώθεις μοναξιά και κυρίως χώρο για απλωτές και ξάπλες.
Μια ιδέα μπορώ να δώσω με ένα κολάζ δικών μου φωτο και internet-ικών …

Δυόμιση ώρες μείναμε μέσα. Γύρω στις 12:00 το βράδυ βγήκαμε, πήγαμε στα αποδυτήρια και αλλάξαμε. Η μικρή μου στέγνωσε τα μαλλιά της και στο τέλος περιμέναμε στην ουρά της εξόδου, αφού τώρα φεύγαμε όλοι μαζί και είχε μαζευτεί κόσμος.
40 ευρουδάκια πληρώσαμε και οι δύο, τα οποία μου φάνηκαν καλά για αυτό που κάναμε και απ’ ότι είδα εμείς πληρώσαμε και τα λιγότερα. Η μπροστινή μου πλήρωσε 80€! Είχε αγοράσει και μαγιώ και πετσέτα και ήταν μέσα ένα τετράωρο!!!
Βγήκαμε έξω και καλέσαμε το Uber μας. Και πολλοί άλλοι έκαναν το ίδιο. Είχαμε παρέα στο περίμενε.

Όταν βγήκαμε έξω η πόρτα πίσω μας κλείδωσε. Μου φάνηκε ότι το ξενοδοχείο δουλεύει μόνο σαν spa και όχι σαν ξενοδοχείο. Σε 15’ ήρθε το αυτοκίνητό μας και σε άλλα 8’ είμαστε στο hostel μας.
Στη μία παρά μπήκαμε στο δωμάτιο.
Είναι η δεύτερη κατά σειρά νύχτα που επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας τέτοια ώρα. Που να το φανταζόμουν! Και είχα άγχος αν θα μου γεμίσουν οι μέρες στην Κολωνία.