Ηνωμένο Βασίλειο Οδηγός: Λονδίνο

Georgitsa0707

Member
Μηνύματα
206
Likes
114
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
ευχαριστω παρα πολυ...ηδη βρηκα 2 που μ φαινεται οτι ειναι καλα...θα το ψαξω παντως... ευχαριστω παρα πολυυυυυυ
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.032
Likes
12.155
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
http://ibishotel.ibis.com/gb/booking/rates.shtml?packId=494997679 αυτο βρηκα..πως σου φαινεται??καλο νομιζω πως ειναι..
To link δεν εμφανιζει κανενα ξενοδοχειο. Η φθηνοτερη επιλογη που βλεπω απο τα ibis ειναι αυτο του city που ομως ξεπερνα τα 90€ τη βραδια χωρις πρωινο και με μη επιστρεψιμη χρεωση σε περιπτωση ακυρωσης ή αλλαγης. Αν σου κανουν αυτα οκ. Αλλα δεν το λες και καμια ευκαιρια.
 

travellgirl

Member
Μηνύματα
17
Likes
3
Γιατί τα συμπλήρωσες στα ελληνικά; Πάντα με λατινικούς χαρακτήρες τα συμπληρωνουμε αυτα.. Αν υπάρχει η δυνατότητα άλλαξε τα και βαλτα όπως φαινονται στη ταυτότητά σου! Έχεις ταυτότητα με λατινικούς χαρακτηρες έτσι;;
Γύρισα!!:( Φυσικά και τα είχα συμπληρώσει στα λατινικά!! Απλά ζητούσε κάποιες πρόσθετες πληροφορίες (όπως τον τόπο γέννησης κ δεν θυμάμαι τώρα τι άλλο) τις οποίες σου έδινε τη δυνατότητα να την επιλέξεις μόνο με βελάκι κ ήταν στα ελληνικά. Προφανώς γτ είχα επιλέξει τα ελληνικά σαν γλώσσα. Μια χαρά λοιπόν η πτήση με την easyjet! Οι θέσεις μου θύμισαν λίγο πούλμαν, αλλά δε βαριέσαι...

Πάμε στο ξενοδοχείο που με ρώτησες. Γράφω εδώ γτ δεν μπορώ να στείλω ακόμα pm και ίσως βοηθηθεί κ κάποιος άλλος. Πρώτο ταξίδι στο Λονδίνο, φοιτήτρια, χαμηλό budget, παιδί του camping και 7 διανυκτερεύσεις. Κλείνω λοιπόν ένα b&b στο West Hampstead (zone 2) με κοινόχρηστο μπάνιο. Δίκλινο για 7 βράδια 306 λίρες. Αποτέλεσμα: Φτάνω και δε πιστεύω στην τύχη μου!! Πρόκειται για ένα απ' αυτά το γοητευτικά ίδια σπιτάκια που είναι το ένα δίπλα στο άλλο (βικτωριανού νομίζω τύπου) με τα μακρόστενα παράθυρα και τη χαρακτηριστική εμφάνιση. Εμείς μένουμε ακριβώς απέναντι και όχι στο κεντρικό κτίριο που είναι η ρεσεψιόν και η αίθουσα πρωινού. Έχουμε πιθανά το καλύτερο δωμάτιο στην κορυφή της εσωτερικής ξύλινης σκάλας κ απ' το παράθυρο χαζεύουμε τους καταπράσινους (!!) πίσω κήπους των σπιτιών. Το δωμάτιο είναι πραγματικά μεγάλο. Μεγάλο κ το διπλό αναπαυτικό κρεβάτι. Γραφείο με ένα παραδοσιακό φωτιστικό και ένα δίσκο με βραστήρα και δυο κούπες που περιμένουν να γεμίσουν απολαυστικό english tea. Καλά, τη πρώτη μέρα ήπιαμε καφέ. Δύο μπερζέρες μπροστά στο παράθυρο για να χαζεύεις το χιόνι που λιώνει στις στέγες. Τηλεόραση με 762 κανάλια :bleh: !!!!!! Στην πόρτα υπάρχει ένα χαρτί που σε ενημερώνει για το τι μπορείς να ζητήσεις από τη ρεσεψιόν. Μια χαρά... Διάλεξα ένα πιστολάκι και 3 μετασχηματιστές!! Κάθε μέρα έστρωναν τα κρεβάτια, άλλαζαν το καλαθάκι για τα σκουπίδια κ γενικά τακτοποιούσαν το δωμάτιο ενώ κάθε 2η μέρα άλλαζαν σεντόνια κ πετσέτες. Ύπάρχουν 2 μπάνια που μπορείς να χρησιμοποιήσεις, ένα πολύ μεγάλο (σαν κανονικό δωμάτιο φαντάσου) και ένα μικρότερο. ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ!! Εμείς δε χρησιμοποιήσαμε ποτέ το μικρό, γιατί απλά ποτέ δεν πετύχαμε κάποιον στο μεγάλο. Όχι, το ξενοδοχείο ήταν γεμάτο, το ξέραμε απ' την αίθουσα του πρωινού. Μου άρεσε που ήταν σαν το μπάνιο κανονικού σπιτιού, μάλλον αυτό ήταν κάποτε. Το πρωινό πολύ καλό επίσης. Μπορούσες να διαλέξεις ανάμεσα σε english breakfast (ναι, η δική μας επιλογή, μη κοροιδεύετε, νοστιμότατο!!), continental, σαντουιτς και κάτι άλλο, δεν μπορώ να θυμηθώ τώρα. Καφέ, τσάι, σοκολάτα, χυμοί... Το πρωινό σερβίρεται σ' ένα πολύ ζεστό χώρο στην πίσω αυλή, φωτεινότατο, με καναπέδες και τραπέζια σκακιέρες. Soooooooo cozy!! Προσωπικό ευγενικότατο και εξυπηρετικότατο. Μια φορά ρώτησα στη ρεσεψιόν πώς θα πάω σ' ένα μαγαζί στο queensway και μου εκτύπωσε το χάρτη μη χαθώ!! Τέλος, τοποθεσία: κάτι παραπάνω από εξαιρετική. Μακριά από τη βαβούρα της πόλης και σε απόσταση 20' το πολύ από τα περισσότερα αξιοθέατα. Tube, overground, σταση λεωφορείων και τρένων για το αεροδρόμιο σε απόσταση 3'. Με το μετρό σε 10' είσαι bond steet. Ξεμένεις και τα πίνεις σε μια παμπ μετά τις 12; Κανένα πρόβλημα. Παίρνεις το night bus και σε αδειάζει λιώμα στη στάση έξω από το ξενοδοχείο σου. Η περιοχή πολύ όμορφη και έχει τα πάντα σε απόσταση μηδενική: nero, starbucks, tesco, εστιατόρια και γενικά ό, τι χρειαστείς.

Με λίγα λόγια, από τα καλύτερα που θα μπορούσα να βρώ (σε συνάρτηση με τα οικονομικά μας πάντα). Definitely recommend από μένα :D

Για το Λονδίνο τι να πω... Κόντευα να βάλω τα κλάμματα όταν έφτιαχνα τις βαλίτσες της επιστροφής. Μαγευτικό!
 

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572
Μπράβο travelgirl! Χαίρομαι που πέρασες ωραία και που το ξενοδοχείο ήταν μια χαρά! Και γω είχα κλείσει και θα μέναμε εκεί αν δεν έβρισκα λίγους μήνες μετά σε προσφορά ένα άλλο ελαφρώς φθηνότερα και πιο κεντρικά. Αυτό που μείνατε έχει και δωμάτια με δικό τους μπάνιο με λίγο ακριβότερη τιμή. Και αφού λες πως η τοποθεσία είναι βολική θα το έχω σίγουρα στα υπόψην για επόμενη επίσκεψη στο Λονδίνο (αν δε πετύχω πάλι προσφορά στα travelodge). Σε καταλαβαίνω που δεν ήθελες να φύγεις, και εμείς μια από τα ίδια, 6 μέρες δεν έφτασαν ούτε για τα βασικά..
 

maraki-25

Member
Μηνύματα
159
Likes
68
Επόμενο Ταξίδι
Road trip στην Τοσκάνη!
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
travelgirl καλώς όρισες στα πάτρια εδάφη...πάντα όμορφα ταξίδια γεμάτα ενθουσιασμό και χαρά όπως αυτό, σου εύχομαι! :)
 

TrObAs

Member
Μηνύματα
32
Likes
2
Καλημέρα , παιδιά έχω μια απορία σχετικά με ένα ταξίδι που θα κάνω Λονδίνο. Διάβασα όσα περισσότερα μπορούσα από το forum και δεν εχω αποφασίσει τί είναι καλύτερο στο θέμα των καρτών για τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τι είναι καλύτερο για 5 μέρες oyster card ή καμια άλλη κάρτα (Διάβασα κάπου για καρτα 5 ημερώς αλλά ισως θέλει φωτογραφίες). Τι προτείνεται για μετακινήσεις στο κέντρο θα μένω σεσπίτι συγγενικού προσόπου στο sydenham?

Ευχαριστώ
 

TrObAs

Member
Μηνύματα
32
Likes
2
Ωραία θα προσπαθήσω να το εντάξω και αυτό . Αλλή τελικά με το θέμα των καρτών πολαπλών διαδρομών τι είναι καλύτερο. Υπολογίστεότι θα μένω 10 λεπτά από τον σταμό τρένου στο sydenham
 

jimp

Member
Μηνύματα
5.027
Likes
6.411
Ωραία θα προσπαθήσω να το εντάξω και αυτό . Αλλή τελικά με το θέμα των καρτών πολαπλών διαδρομών τι είναι καλύτερο. Υπολογίστεότι θα μένω 10 λεπτά από τον σταμό τρένου στο sydenham
Θα εισαι στην 4 ζωνη.

Καλυτερα να βγαλεις μια 7daytravelcard (Tube, DLR and London Overground | Transport for London) η οποια χρειαζεται μια απλη φωτογραφια για να σου βγαλουν ενα πασο,αλλα γινεται πολυ γρηγορα αυτο.
Επισης αυτη την καρτα πρεπει να την βγαλεις απο σταθμο του national rail.O Sydenham ειναι τετοιος(δες τον πρωτο απο τους δυο χαρτες που σου εβαλα παραπανω,εχει διπλα στο σταθμο το χαρακτηριστικο κοκκινο σημα).

Επισης με αυτη την καρτα μπορεις να εκμεταλευτεις τις προσφορες 2 for 1 εφοσον ειστε 2 ατομα(Days Out Guide - 2FOR1 London).
 

TrObAs

Member
Μηνύματα
32
Likes
2
Αυτό σκεφτηκα και εγώ να βγάλω ένα 7 day pass είδα ότι μπορώ ν το βγάλω και μέσω internet ισχύει (δεν έλεγε κάτι για φωτογραφία βέβαια).Και κάτι ακομα για να συμπεριλαμβάνει και την περιοχή του αεροδρομίου το εισητήριο πρέπει να πάρω για ζώνες 1-6 η δεν αξίζει ?

Θα τα κοιτάξω αυτά που μου είπες και αν έχω καμιά απορία θα σου πω!

Ευχαριστώ
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.265
Μηνύματα
885.710
Μέλη
38.946
Νεότερο μέλος
Delmary

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom