Ηνωμένο Βασίλειο Νορβηγία Ο κατάσκοπος που γύρισε από το κρύο

McElk

Member
Μηνύματα
1.029
Likes
1.589
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya

1. Ταύροι ή αρκούδες ;

Το δίλλημα για τον Μ1 δεν είχε καμία σχέση με την πορεία των μετοχών στο χρηματιστήριο. Καθώς ο Ιούνιος πλησίαζε και η επόμενη μυστική αποστολή δεν έπαιρνε άλλη αναβολή, το έθεσε στην Α-Κ που εδώ και τρία χρόνια προσπαθούσε να την πείσει για αποστολή στην Παμπλόνα όπου το’ χε κάνει τάμα να τρέξει με τους ταύρους στην γιορτή του San Fermin. Η Α-Κ έχοντάς τον ικανό να το αποτολμήσει, διάλεξε χωρίς ενδοιασμό :

- Αρκούδες ! Ο προορισμός της αποστολής κρατήθηκε εμπιστευτικός. Ενώ κατέστρωνε τα σχέδια, στην αντικατασκοπεία άφησε να διαρρεύσουν αόριστες και παραπλανητικές πληροφορίες για «νησάκι στα βόρεια». Η κυρίως αποστολή θα ξεκινούσε από το Όσλο αλλά πάνω που κοιτούσε τις πτήσεις της Norwegian, ήρθε το κωδικοποιημένο σήμα. Το Λονδίνο ήθελε επειγόντως τα απόρρητα σχέδια με τις Γέφυρες ! Έπρεπε οπωσδήποτε να κάνουν μια παράκαμψη.

- Μικρό το κακό, σκέφθηκε ο Μ1. Ευκαιρία να δούμε τον Κιού και να διασταυρώσουμε ορισμένες πληροφορίες που έχουν συγκεντρωθεί στο αρχηγείο. Τελικά το ραντεβού με τον «σύνδεσμο» ορίστηκε για ασφάλεια, στο απόκεντρο και διακριτικό αεροδρόμιο του Luton.
Έμενε να λυθεί ένα τελευταίο πρόβλημα. Όλα τα αεροδρόμια της Ευρώπης εδώ και δυο χρόνια ήταν υπό παρακολούθηση. Μεξικανός αρχικατάσκοπος με την κωδική ονομασία «Γιός της χήρας» είχε αποσκιρτήσει και κυκλοφορούσε ανεξέλεγκτος. Οι μυστικές υπηρεσίες είχαν μπει σε μπελάδες. Η αντικατασκοπεία θα παραμόνευε παντού.
– Θα βάλουμε σε εφαρμογή το σχέδιο «Μεμέτ», πήρε την απόφαση ο Μ1. Θα φύγουμε από Ασία !
 

Attachments

Last edited by a moderator:

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Απλά φοβερός!

Ευχαριστούμε πολύ για την ξεχωριστή αυτή ιστορία. :D

Αν και φοβάμαι ότι αφού μοιράστηκες μαζί μας τόσο σημαντικές και απόρρητες λεπτομέρειες από την αποστολή σου, τότε μάλλον κινδυνεύουμε όλοι.
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.375
Likes
14.280
Διάβασα 2 σελιδες και έχω ήδη ζαλιστεί με την εναλλαγή των μέσων μεταφοράς.Ετοιμάζω και τα πράγματα για το αυριανό ταξίδε σε Πορτογαλία όποτε θσ αφήσω το υπόλοιπο για την επιστροφή.Τελικά υπάρχουν πολύ δυνατές "πένες" εδώ μέσα.Μπράβο.
 

Eftichia

Member
Μηνύματα
858
Likes
1.285
Επόμενο Ταξίδι
τοσκανη
Ταξίδι-Όνειρο
καραιβικη
εξαιρετικες και οι φωτογραφιες!!!!!!
 

McElk

Member
Μηνύματα
1.029
Likes
1.589
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Συμπληρωματικά για κάποιον τυχόν ενδιαφερόμενο. Οι μόνες αναφορές που είχα βρει σε Ελληνικά sites για το μέρος ήταν του Δ. Τζιμέα http://www.ypovrixio.gr/article.php?issues_no=37&contents_id=123 και μιας παρέας χιονοδρόμων σε ένα site σχετικό με χιονοδρομικά. (στο δεύτερο υπάρχουν και καταπληκτικές φωτογραφίες) http://forum.snowreport.gr/forum_posts.asp?TID=16447&PN=44 Για το ίδιο το Longyearbyen μια μέρα είναι αρκετή για να το γυρίσει κάποιος να πάει στα δύο - τρία σημεία ενδιαφέροντος, να βγάλει τις φωτογραφίες του κλπ. Για τις υπόλοιπες μέρες της παραμονής του πρέπει να κάνει κάποιο πρόγραμμα με δραστηριότητες, στο οποίο αν έχει συμπεριλάβει τις επισκέψεις σε Barentsburg και Pyramiden καλό είναι να έχει κάνει από πριν τις κρατήσεις γιατί όλο κι όλο ένα μικρό πλοιάριο κάνει τις διαδρομές με 35-40 επιβάτες. Summer Excursions - Spitsbergen Travel Επίσης ο ενδιαφερόμενος το θέμα του ξενοδοχείου και του αεροπορικού εισιτηρίου πρέπει να το ερευνήσει τουλάχιστον ένα μήνα νωρίτερα για να βρει δωμάτιο στα λίγα και περιορισμένης δυναμικότητας ξενοδοχεία και να πετύχει φθηνά αεροπορικά. Αν πάλι υπάρχει σκέψη για πολυήμερο ταξίδι με πλοίο γύρω από το αρχιπέλαγος η έρευνα πρέπει να ξεκινήσει δυο μήνες πριν.
http://www.cruisingholidays.co.uk/polar-cruises.aspx?hid=N422 Svalbard Spitsbergen Cruises | Scantours.net
Για ενοικίαση αυτοκινήτου το μοναδικό γραφείο που είδα ήταν στο αεροδρόμιο.
Το οδικό δίκτυο είναι πολύ περιορισμένο και γύρω από τους οικισμούς.
Home - Arctic Autorent AS
Η θερμοκρασία (Ιούνιος) ήταν 4-8 βαθμοί στους οικισμούς και 0-4 βορειότερα στο γύρο. Από τις 12 μέρες οι 8 ήταν με πλήρη ηλιοφάνεια.
 
Last edited by a moderator:

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.197
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Πωπω, μόλις κοίταξα την υδρόγειο και ζαλίστικα! Μην ανησυχείς αρχηγέ θα κρατήσουμε πλήρη εχεμύθεια.
 

adiaforos

Member
Μηνύματα
1.057
Likes
1.606
Oυφ, ζαλίστηκα, πολλές άσχετες τοποθεσίες μέσα σε λίγες μέρες!
Και Έλληνες στη Σπιτσβέργη, μετά τις Φερόες, να δούμε πού δεν έχει πάει Έλληνας - μέλος του φόρουμ!
Μοναδική εμπειρία αυτό το ταξίδι, αν μπορείς από περιέργεια να πεις πόσο κόστισε η διαμονή και η κάθε δραστηριότητα....

Και ας βάλει κάποιος διαχειριστής τη λέξη κλειδί Νορβηγία!
 

McElk

Member
Μηνύματα
1.029
Likes
1.589
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Αγαπητέ μου επειδή το όνομά σου adia foros μπορεί να υποκρύπτει εφοριακό που … βάζει φόρους στις άδειες ! σου απαντώ εμμέσως πλην σαφώς : Για διαμονή : Booking.com: Radisson Blu Polar Hotel, Spitsbergen, Longyearbyen, Norway - 63 Guest reviews. Book your hotel now!

Για τις ημερήσιες κρουαζιέρες :
Boat trip to Barentsburg and the Esmark glacier - Spitsbergen Travel και

Boat trip to Pyramiden and the Nordenskiold glacier - Spitsbergen Travel

Για την 8ήμερη κρουαζιέρα :
North Spitsbergen Svalbard Cruise | Scantours.net Βάλε τώρα και τα αεροπορικά και φθάσαμε αισίως σε πενταψήφιο νούμερο για τα δυο άτομα. Συν τα έξοδα για διατροφή κλπ. Κομμάτι ακριβό θα μου πεις αλλά είναι ένα ταξίδι έξω από τα συνηθισμένα, ένα «ταξίδι ζωής» όπως λένε.
 

fenia42

Member
Μηνύματα
3.880
Likes
14.421
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Συγχαρητήρια για την απίστευτη αυτή ιστορία. Η δε αφήγηση σε τρίτο πρόσωπο με έκανε να νιώθω πως διαβάζω ένα μυθιστόρημα, παρά μια αληθινή ταξιδιωτική ιστορία. Ο επίλογος με έκανε να νιώσω ένα περίεργο συναίσθημα. Σα νοσταλγία...
Θέλουμε κι άλλες φώτο οπωσδήποτε.

Αντε με το καλό και στη Γροιλανδία του χρόνου.
 

McElk

Member
Μηνύματα
1.029
Likes
1.589
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Ευχαριστώ όλους για τα σχόλια. Η ιστορία εκτός του στοιχείου της περιγραφής και της πληροφόρησης γράφτηκε με χιουμοριστική διάθεση επειδή θεώρησα ότι ελάχιστους θα ενδιαφέρει σοβαρά το μέρος. Ας με συγχωρήσει ο John le Carré που «δανείστηκα» όχι μόνο τον τίτλο του βιβλίου του αλλά και τους τίτλους όλων σχεδόν των κεφαλαίων.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.190
Μηνύματα
883.400
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom