Τουρκία Πάσχα στην Πόλη

traveladdict

Member
Μηνύματα
1.380
Likes
1.341
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!

elin

Member
Μηνύματα
15
Likes
28
Επόμενο Ταξίδι
Αλσατία
Ταξίδι-Όνειρο
όχι, κάποιο συγκεκριμένο
Ενημερωτικά, αν και η "διαμάχη" για το inci ήταν 3-4 σελίδες πριν, έχει ανοίξει ξανά και λειτουργεί κανονικά 4 δρόμους πριν από όπου ήταν (από Ταξίμ) ή αν θέλετε από Ταξίμ κατεβαίνοντας την ιστικλαλ στο τρίτο στενό δεξιά στην οδό Mis sok.
 

greco

Member
Μηνύματα
1.148
Likes
3.322
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος Τουρκιας
Γεια σας,

Φέτος το Πάσχα θα το περάσω στην Κωνσταντινούπολη. Ήταν ένα μεγάλο μου απωθυμενο να πάω σε αυτή την πόλη και αποφασίσαμε με την παρέα μου να πάμε το Πάσχα. Τι μου προτεινετε για επιτάφιο και ανασταση?? Έχω ακούσει για έναν επιτάφιο στην Πίγκιπο??
Για ανασταση έχω διαβάσει ότι γίνεται χαμός στο Πατριαρχείο. Αξίζει ο συνοστισμός ή καλύτερα σε μια άλλη πιο μικρή εκκλησία??
Περιμένω τις συμβουλές σας.....
Η εκκλησια του Αγιου Δημητριου στην Πριγκηπο ειναι η μονη εκκλησια της Πολης που κανει κανονικη περιφορα Επιταφιου στα στενακια του νησιου.Εχω παει εκει τα 2 τελευταια Πασχα και ως εμπειρια την προτεινω ανεπιφυλακτα!Η περιφορα γινεται στις 6 περιπου το απογευμα ωστε να προλαβαινουν οι προσκυνητες το τελευταιο καραβακι για την Πολη γυρω στις 8.
 

rulakigo

Member
Μηνύματα
200
Likes
78
Επόμενο Ταξίδι
Vienna
Ταξίδι-Όνειρο
Αγία Πετρούπολη,Ρωσσία
Παιδιά, αυτό το περιβόητο Ozsut με το καζάν ντιπί που βρίσκεται για δώστε συντεταγμένες...
 

Agathi

Member
Μηνύματα
5
Likes
9
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ευχαριστώ όλους όσους με βοήθησαν με τα μηνύματα τους!!!
Το Πάσχα στην Κωνσταντινούπολη είναι πολύ ωραίο!!!
Θα γράψω που πήγα για Επιτάφιο και για Ανάσταση για πληροφόρηση όσων θέλουν να πάνε Πάσχα στην Κων/λη.
Μεγάλη Παρασκευή πήγαμε στην Πρίγκηπο και κάναμε Επιτάφιο στον Άγιο Δημήτριο!! Ήταν μία καταπληκτική εμπειρία! Δυσκολευτήκαμε λίγο στην αρχή να βρούμε την εκκλησία γιατί κανένας ντόπιος Τούρκος δεν την ξέρει αλλα μόλις την βρήκαμε καταλάβαμε ότι ήταν εύκολο και πολύ κοντά στην κεντρική πλατεία. Παρακολουθήσαμε όλη τη λειτουργία και την περιφορά (στα γύρω τετράγωνα). Πολύ ωραία η χορωδία η οποία έψαλλε τους ύμνους!!Η περιφορά ξεκινάει γύρω στις 6 και άνετα προλάβαμε το τελευταίο καράβι για την Πόλη.

Για Ανάσταση αρχικά είχαμε επιλέξει την Αγία Τριάδα στην Ταξίμ καθώς είναι σε κεντρικό σημείο. Τελικά καθώς ανεβαίναμε την Ιστικλαλ είδαμε μία άλλη εκκλησία την Κοίμηση Θεοτόκου Σταυροδρομίου και αποφασίσαμε να μείνουμε εκεί. Ήταν πολύ ωραία, λίγος κόσμος και αρκετοί Ρώσοι (αν δεν κάνω λάθος). Ο παπάς βγήκε στην αυλή της εκκλησίας για το "Χριστός Ανέστη" και ενδιάμεσα το τραγουδούσαν και οι Ρώσοι πιστοί στην δική τους γλώσσα. Ωραία ατμόσφαιρα, λίγα άτομα με κεριά και χωρίς μικρόφωνα ! Πρώτη φορά στη ζωή μου έκανα Ανάσταση χωρίς δυναμιτάκια !
Συστήνω ανεπιφύλακτα σε όσους θέλουν να κάνουν Ανάσταση στην Πόλη να πάνε!! Σίγουρα το Ελληνικό Πάσχα είναι αναντικατάστατο αλλα και εκεί μαζί με τους Έλληνες της Κων/λης καθώς και με ταξιδιώτες από την Ελλάδα ήταν πολύ ωραία!
 

greco

Member
Μηνύματα
1.148
Likes
3.322
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος Τουρκιας
Αυτη η γυναικεια χορωδια στον επιταφιο του Αγιου Δημητριου στην Πριγκηπο μου εχει μεινει και μενα αλησμονητη!Πασχα στην πολη,παντα συγκινητικο κι αξεχαστο!Ποσο μου ελειψε φετος...
 

jennyt

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Αγαπητοί φίλοι σας χαιρετώ. Είναι η πρώτη φορά που γράφω στο forum. Συγχωρέστε μου τα όποια λάθη γιατί δεν γνωρίζω καλά τους κανόνες. Πρόκειται να ταξιδέψω στην Κωνσταντινούπολη το Πάσχα με τον συζυγό μου και τον 13 χρονο γιο μου. Είναι η δεύτερη φορά που θα πάω στην Πόλη, αλλά η πρώτη που θα πάμε μόνοι μας με το αυτοκίνητό μας από τα Ιωάννινα. Έχω ψάξει αρκετά μέσα από τις ιστορίες σας και έχω βρει πάρα πολλές χρήσιμες οδηγίες για το ταξίδι. Θα μείνουμε στην περιοχή της πλατείας Taxim και ο προβληματισμός μου είναι πώς να πάμε στο Πατριαρχείο το βράδυ της Ανάστασης. Να πάρουμε το αυτοκίνητό μας και που θα το παρκάρουμε εκεί κοντά? ή να πάρουμε ταξί αλλά που θα βρούμε ταξί να επιστρέψουμε μετά τη λειτουργία που θα είναι αργά τη νύχτα? Αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει θα το εκτιμούσα πάρα πολύ. Συνήθως κάνουμε ταξίδια οργανωμένα με γραφεία αλλά φέτος αποφασίσαμε να το τολμήσουμε και μόνοι μας. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 

Mary - Panos

Member
Μηνύματα
11
Likes
4
Καλημέρα σας. Εγώ η Μαίρη και ο σύζυγός μου Πάνος, σας ευχαριστούμε για την αποδοχή στην ομάδα σας. Εδώ και 3 ημέρες έχουμε διαβάσει τα πάντα σχεδόν στο forum σας που αφορούν την Κωνσταντινούπολη και μας έχετε λύσει πάρα πολλές απορίες. Είμαστε ευγνώμονες. Ταξιδεύουμε Μ. Πέμπτη και θέλουμε να μάθουμε οτιδήποτε γνωρίζει κάποιος για το πρόγραμμα του Πατριαρχείου ή για την Ανάσταση, Μ. Παρασκευή κλπ. Επίσης ακούσαμε ότι κάθε 10 χρόνια φτιάχνουν μύρο στο Πατριαρχείο και θα ήθελα να μάθω οτιδήποτε γνωρίζετε και γι' αυτό. Επίσης για τον τρόπο μετακίνησής μας από την πλ. Ταξίμ που θα μένουμε. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων
 

japetus

Member
Μηνύματα
580
Likes
1.072
Καλώς ήρθατε στο φόρουμ.

Πράγματι το Άγιο Μύρο παρασκευάζεται σε μια ειδική τελετή στο Φανάρι κάθε δέκα χρόνια και φέτος είναι μια από αυτές τις σπάνιες φορές. Δυστυχώς όμως δεν θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε την ειδική αυτή τελετουργία καθώς η τελετή μεταφοράς και καθαγιασμού του στο ναό λαμβάνει χώρα το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης.

Η διαδικασία παρασκευής ξεκινά την Κυριακή των Βαϊων στον ειδικό χώρο-εργαστήριο αριστερά της εισόδου του ναού του Αγίου Γεωργίου και συνεχίζεται μέχρι τη Μ.Πέμπτη και παρόλο που μπορούσε κάποιος να δει από έξω τη διαδικασία παρασκευής από τον μυρεψό του Πατριαρχείου, λόγω κόβιντ φέτος διάβασα ότι δεν θα επιτραπεί η επίσκεψη του κοινού στο χώρο παρασκευής.

Επισυνάπτω και το πρόγραμμα ακολουθιών για τον πατριαρχικό ναό, επιφυλάσσομαι μέσα στη Μ. Εβδομάδα να δώσω και το αντίστοιχο για όλους τους υπόλοιπους ναούς της Πόλης.
 

Mary - Panos

Member
Μηνύματα
11
Likes
4
Ω... ευχαριστώ πολύ japetus
Είσαι πάντα πολύ ενημερωμένος και βοηθάς πολύ με τις απαντήσεις σου.
Αν δεν σε εκμεταλλεύομαι πολύ... μήπως μπορείς να μου πεις και πώς μπορούμε να πάμε μέχρι το Πατριαρχείο για την Ανάσταση από πλ. Ταξίμ και με την επιστροφή αργά το βράδυ τι γίνεται;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.224
Μηνύματα
884.302
Μέλη
38.917
Νεότερο μέλος
drsofika

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom