Παραλιες Πιεριας ή Καβαλας?

Leftris B

Member
Μηνύματα
1.784
Likes
1.111
Επόμενο Ταξίδι
τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
japan
ναι, η εγνατια ολοκληρη παραδοθηκε φετος.. κι εγω δεν εχω παει η αληθεια από πέρυσι το καλοκαίρι.. και μαλιστα εμαθα οτι δεν εχουν συνδεσει όλες τις εξόδους... εχει εξοδο σιγουρα στην τουζλα (οφρυνιο) και απο εκει μπορει καποιος να συνεχισει και να κανει τη διαδρομη που ανεφερες...

αλλα υποψιαζομαι οτι σιγουρα εχει παρακατω και εξοδο για νεα περαμο... οποτε το λογικο ειναι ο πιο γρηγορος τροπος για να παει καποιος αμμόλοφους να είναι από εκεί...

αν έχει πάει κάποιος πρόσφατα μάς επιβεβαιώνει :)
ε ναι έξοδο για πέραμο έχει σίγουρα περίπου 25 χλμ πριν την Καβάλα άντε βρε σας περιμένω:bleh:
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.372
Likes
6.871
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Τον δρόμο που ξέρω εγώ ειναι μετά την γέφυρα του Στρυμώνα,προερχόμενοι απο Θεσσαλονίκη βγαίνουμε απο την Εγνατία οδό στην έξοδο που έχει για παραλία Οφρυνίου και (χωριό) Κάρυανη.
Στην συνέχεια κινούμαστε στον δρόμο για Καβάλα, πρώην εθνική οδό. Μετά απο καμιά 20αριά περίπου χιλιόμετρα, στην 1η διασταύρωση για Νέα Περαμο, στρίβουμε δεξιά για Νέα Πέραμαο. Μετά απο καμιά 800αριά μέτρα στρίβουμε δεξιά για Αμμόλοφους ενώ αριστερά ο δρόμος οδηγεί προς Νέα Πέραμο.
aimg8.imageshack.us_img8_8348_dsc048356205940.th.jpg

και μια μικρή διόρθωση: δεν ειναι καμιά 20αριά χιλιόμετρα αλλά καμιά 40αριά. Η διαδρομή ομως ειναι ωραία με ωραία θέα στη θάλασσα στα δεξιά σας!
 

coolalexis

Member
Μηνύματα
92
Likes
87
Επόμενο Ταξίδι
ΡΩΜΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
παιδιά μένω θεσσαλονίκη, και ψάχνω εναλλακτικούς προορισμούς από την χαλκιδική,

έμαθα για τους αμμόλοφους (την παραλια) αξίζει να ξεκινήσω από θεσσαλονικη? πόση ώρα θα κάνω και θα βρω κίνηση στο πήγαινε και στο γυρνα?

απότι ειδα σε κάποιες φωτογραφίες στο google earth έχει πολύ καλή θάλασσα.
βεβαια υπάρχει και η περιοχή τις Πιερίας κατερίνη και τριγύρω αλλα δε μου κάνει το κλικ

περιμένω γνώμες
thanks
Δες και κρίνε... http://www.ammolofoi.com/index.php?option=com_wrap
Τελέιωσε η εγνατία.Σε μια ωρίτσα πετάγεσαι για μπάνιο σεμία απο τις καλύτερες παραλίες των Βαλκανίων...
 
D

Delmem6845

Guest
enimerwsi..an k kathusterimeni..

ξανα εστειλα την απαντηση μου πιο κατω με ελληνικους χαρακτηρες.
 
Μηνύματα
607
Likes
115
Επόμενο Ταξίδι
βορεια ιταλια- ελβετια
Ταξίδι-Όνειρο
ιαπωνια
Συμφωνώ και επαυξάνω με όσα λες αλλά με μία μικρή διαφορά. Την παραλία και ιδίως τη θάλλασα που θα βρει κάποιος στους αμόλοφους μόνο σε νησί μπορείς να τη δεις.
 
D

Delmem6845

Guest
Καλησπέρα και από μένα παιδιά…
Είμαι καινούρια στην παρέα και για την ακρίβεια μόλις διάβασα τα σχόλια σας στεναχωρήθηκα πολύ και γι αυτό αποφάσισα να εγγραφώ και εγώ στο blog. Είμαι από Παραλία Πιερίας και πραγματικά έμεινα άφωνη για την σύγκριση που έχετε κάνει επειδή έχω επισκεφτεί τους Αμμολόφους και εγώ… πώς συγκρίνετε ακριβώς τις δύο περιοχές?? Οκ οι Αμμόλοφοι είναι όμορφη παραλία αλλά εντελώς διαφορετική… και μάλλον έχετε πολύ καιρό να έρθετε στην Παραλία Πιερίας που αξίζει πολύ περισσότερο από Ν.Πόρους. Καθαρά νερά {από τα λήμματα της Θεσσαλονίκης (!!!) έπειτα από πολλές παρεμβάσεις των αρμοδίων του δήμου} και πολλά οργανωμένα beach bar πολύ καλύτερα από αμμολόφους και Νέους Πόρους. Να σας αναφέρω απλά το foot volley με Αργεντινούς και Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές παγκοσμίου φήμης πριν λίγα χρόνια και για να μην αναφερθώ μόνο στο παρελθόν.. πρωταθλήματα της παρέας για ποδοσφαιρόφιλους και το πανελλήνιο beach volley που θα φιλοξενηθεί στο beach bar almira . Και αν είστε και fun της ρακέτας… στα Beach bar της Παραλίας έχει ρακέτες για όλους αυτούς που δεν έχουν τις δικές τους μαζί συν δύο φιλέ για volley συν τέρματα για ποδόσφαιρο και πολλά άτομα για γρήγορη εξυπηρέτηση. ΚΑΙ LOCOMONDO στις 25 Ιουνίου στο beach bar CHILLI! Και αυτά είναι μόνο λίγα.. Όσο για την κίνηση του δρόμου… η εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Κατερίνης είναι εξαιρετική και την αναβαθμίζουν συνεχώς. Σε μισή ωρίτσα με 40 λεπτά είστε εδώ. Και στο κάτω κάτω αξίζει να το δείτε κ μόνοι σας. Και το ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ είναι ότι στην Παραλία δεν πληρώνεις την ξαπλώστρα 4 και 5 € όπως στην Χαλκιδική πολύ απλά γτ είναι ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΕΜΑΣ.. Ούτε το τόστ 4-5 €: οι τιμές είναι σε πολύ φυσιολογικές για τα δεδομένα της εποχής. Φθηνά και ποιοτικά. Και δεν το λέω επειδή είμαι από εδώ.. πέρυσι στην Σκιάθο στην παραλία βρομόλιμνου πληρώσαμε 8 € το άτομο την ξαπλώστρα.. έκανες ένα-δυο βήματα στο νερό και μετά γκρεμός ενώ εδώ και παιδάκια να έχεις τα αφήνεις να παίζουν στην άμμο και όχι στις πέτρες με φόβο ενός πιθανού χτυπήματος και τα νερά είναι ρήχα για αρκετά μέτρα και μετά βαθάινουν.. το μόνο που χρειάζεστε για να το δείτε είναι το κίνητρο του καλόυ καιρού και της λιακάδας κ μπόλικη διάθεση!!

και δεν μπορώ να καταλάβω ακόμη κατι.. γιατί οι Θεσσαλονικείς προτειμούν ΜΌΝΟ την χαλκιδική? επισκευτείτε μια φορά και την Πιερια.. έχει πολλα καλα κ εδώ :)
 
Last edited by a moderator:

georgeavra

Member
Μηνύματα
55
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
New York
Ταξίδι-Όνειρο
Βορεια Ευρωπη
ασυζητητη αμμολοφους και γενικα καβαλα μερια!βρασιδα,ελληνα,καστρο,σε 1,30 ωρα το πολυ εισαι εκει (χωρις διοδια) απο θεσσαλονικη με τον καλυτερο δρομο της χωρας αλλα και ολυμπιαδα μερια που πηγα προχθες ηταν πολυ ομορφα εως εξωτικα(πολυ πρασινο)!
 

orestcrete

Member
Μηνύματα
2.607
Likes
9.864
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Καλησπέρα και από μένα παιδιά…
Είμαι καινούρια στην παρέα και για την ακρίβεια μόλις διάβασα τα σχόλια σας στεναχωρήθηκα πολύ και γι αυτό αποφάσισα να εγγραφώ και εγώ στο blog. Είμαι από Παραλία Πιερίας και πραγματικά έμεινα άφωνη για την σύγκριση που έχετε κάνει επειδή έχω επισκεφτεί τους Αμμολόφους και εγώ… πώς συγκρίνετε ακριβώς τις δύο περιοχές?? Οκ οι Αμμόλοφοι είναι όμορφη παραλία αλλά εντελώς διαφορετική… και μάλλον έχετε πολύ καιρό να έρθετε στην Παραλία Πιερίας που αξίζει πολύ περισσότερο από Ν.Πόρους. Καθαρά νερά {από τα λήμματα της Θεσσαλονίκης (!!!) έπειτα από πολλές παρεμβάσεις των αρμοδίων του δήμου} και πολλά οργανωμένα beach bar πολύ καλύτερα από αμμολόφους και Νέους Πόρους. Να σας αναφέρω απλά το foot volley με Αργεντινούς και Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές παγκοσμίου φήμης πριν λίγα χρόνια και για να μην αναφερθώ μόνο στο παρελθόν.. πρωταθλήματα της παρέας για ποδοσφαιρόφιλους και το πανελλήνιο beach volley που θα φιλοξενηθεί στο beach bar almira . Και αν είστε και fun της ρακέτας… στα Beach bar της Παραλίας έχει ρακέτες για όλους αυτούς που δεν έχουν τις δικές τους μαζί συν δύο φιλέ για volley συν τέρματα για ποδόσφαιρο και πολλά άτομα για γρήγορη εξυπηρέτηση. ΚΑΙ LOCOMONDO στις 25 Ιουνίου στο beach bar CHILLI! Και αυτά είναι μόνο λίγα.. Όσο για την κίνηση του δρόμου… η εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Κατερίνης είναι εξαιρετική και την αναβαθμίζουν συνεχώς. Σε μισή ωρίτσα με 40 λεπτά είστε εδώ. Και στο κάτω κάτω αξίζει να το δείτε κ μόνοι σας. Και το ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ είναι ότι στην Παραλία δεν πληρώνεις την ξαπλώστρα 4 και 5 ? όπως στην Χαλκιδική πολύ απλά γτ είναι ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΕΜΑΣ.. Ούτε το τόστ 4-5 ?: οι τιμές είναι σε πολύ φυσιολογικές για τα δεδομένα της εποχής. Φθηνά και ποιοτικά. Και δεν το λέω επειδή είμαι από εδώ.. πέρυσι στην Σκιάθο στην παραλία βρομόλιμνου πληρώσαμε 8 ? το άτομο την ξαπλώστρα.. έκανες ένα-δυο βήματα στο νερό και μετά γκρεμός ενώ εδώ και παιδάκια να έχεις τα αφήνεις να παίζουν στην άμμο και όχι στις πέτρες με φόβο ενός πιθανού χτυπήματος και τα νερά είναι ρήχα για αρκετά μέτρα και μετά βαθάινουν.. το μόνο που χρειάζεστε για να το δείτε είναι το κίνητρο του καλόυ καιρού και της λιακάδας κ μπόλικη διάθεση!!

και δεν μπορώ να καταλάβω ακόμη κατι.. γιατί οι Θεσσαλονικείς προτειμούν ΜΌΝΟ την χαλκιδική? επισκευτείτε μια φορά και την Πιερια.. έχει πολλα καλα κ εδώ :)
κοιτα εγω που ειχα ερθει στην παραλια,περυσι 15-18 αυγουστου δεν μπορω να πω οτι ειχε κ τα καθαροτερα νερα .. με το διχτυ που ειχανε βαλει το νερο δεν ανανεωνοτανε καθολου ,οι τσουχτρες περνουσανε απο κατω οποτε ουτε προστασια απο τις τσουχτρες παρειχε .. οι τιμες ητανε αρκετα καλες δεν μπορω να πω,αλλα σαν ακτη δεν τιμησε το ονομα που εχει(παραλια)
 
Last edited by a moderator:

Lalibela

Member
Μηνύματα
330
Likes
47
καβαλα δεν εχω κανει μπανιο ...ενα περασμα εχω κανει ενα βραδυ ..
πιερια ...μπορω να πω τις εχω γυρισει σχεδον ολες ...
λοιπον σε οσες ειναι προς το νοτο...γινεται πα-νι-κος ...
δεν μπορω να θυμηθω με τιποτα ...τι γνωμη ειχα σχηματισει για νεους πορους ...θυμαμαι ομως οτι τις εφτυσα ολες και πηγα κοντα στην παραλια ...του λιτοχωρου
τσουχτρες...?και γω ειχα πετυχει ...μια τεραστια ....μπλε-μωβ κουκλα ...
εργο τεχνης.....
 
D

Delmem6845

Guest
κοιτα εγω που ειχα ερθει στην παραλια,περυσι 15-18 αυγουστου δεν μπορω να πω οτι ειχε κ τα καθαροτερα νερα .. με το διχτυ που ειχανε βαλει το νερο δεν ανανεωνοτανε καθολου ,οι τσουχτρες περνουσανε απο κατω οποτε ουτε προστασια απο τις τσουχτρες παρειχε .. οι τιμες ητανε αρκετα καλες δεν μπορω να πω,αλλα σαν ακτη δεν τιμησε το ονομα που εχει(παραλια)

λυπαμαι αλλα δεν ηρθες στην παραλια... η περιοχη που πηγες με το διχτυ λεγεται κατερινοσκαλα.. πολλα ατομα το μπερδευουν κ φτανουν εκει. στα 20 μου χρονια που ζω στην παραλια δεν εχω κανει ποτε μου μπανιο εκει. και οσο για το νερο που πολλοι νομιζουν οτι ειναι βρομικο... οι προσφατες μελετες που εγιναν για το νερο εδειξαν οτι το νερο της παραλιας ειναι πολυ πιο καθαρο απο αυτο στον πλαταμωνα και στο λιτοχωρο.. μπορει εκει να ειναι κρθσταλλινο λογο της πετρας που εχει κατω και εδω να ειναι θολω λογο της αμμου... αλλα μπορειτε να ψαξετε και να μαθετε οτι φυκια και μεδουσες (τσουχτρες) ζουνε μονο σε καθαρο νερο!!!
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.195
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
λυπαμαι αλλα δεν ηρθες στην παραλια... η περιοχη που πηγες με το διχτυ λεγεται κατερινοσκαλα.. πολλα ατομα το μπερδευουν κ φτανουν εκει. στα 20 μου χρονια που ζω στην παραλια δεν εχω κανει ποτε μου μπανιο εκει. και οσο για το νερο που πολλοι νομιζουν οτι ειναι βρομικο... οι προσφατες μελετες που εγιναν για το νερο εδειξαν οτι το νερο της παραλιας ειναι πολυ πιο καθαρο απο αυτο στον πλαταμωνα και στο λιτοχωρο.. μπορει εκει να ειναι κρθσταλλινο λογο της πετρας που εχει κατω και εδω να ειναι θολω λογο της αμμου... αλλα μπορειτε να ψαξετε και να μαθετε οτι φυκια και μεδουσες (τσουχτρες) ζουνε μονο σε καθαρο νερο!!!
Παρακολουθώ τη συζήτηση που γίνεται όσον αφορά τη θάλασσα στην Παραλία Κατερίνης και τα πλεονεκτήματα της ...την απόσταση από Θεσνίκη κλπ.
Πριν 4 χρόνια περίπου έκανα μιά εξόρμηση στην περιοχή με σκοπό ακριβώς αυτό δηλ να βρώ μια κοντινή σχετικά θάλασσα καθαρή ώστε να απεμπλακώ από την ταλαιπωρία της Χαλκιδικής...δυστυχώς η θάλασσα που αντίκρυσα στην Παραλία της Κατερίνης ήταν βούρκος,ναι όπως το λέω βούρκος:shock:,τέτοια θολούρα και έβλεπα κόσμο να κολυμπάει και δεν το πίστευα και ρωτάω μια κυρία καλά δεν έχει πιό καθαρή θάλασσα κατά δώ και μ έστειλε πιό πέρα...δε θυμάμαι πώς λέγεται ...μετά από κεί που τελειώνουν οι καφετέριες κλπ μήπως ήταν η Κατερινόσκαλα τι να πω δε θυμάμαι..εκεί κουτσά στραβά ένα μπάνιο έκανα ,δεν επικρατούσε η θολούρα που είχα δει στην προηγούμενη,αλλά και πάλι ΔΕΝ συγκρίνεται με θάλασσες αμμόλοφων ούτε κατά διάνοια...ούτε Χαλκιδικής φυσικά.
Επειδή στη συνέχεια πήρα σβάρνα αρκετές από τις παραλίες της περιοχής,μόνο προς τους Ν.Πόρους μπορώ να πώ ότι έμεινα ευχαριστημένη,αλλά φυσικά είναι πιό μακρυά,αρκετή απόσταση πάλι από Θεσνίκη.
Επειδή έχουν περάσει χρόνια και διαβάζοντας αυτά που έγραψες στο πρώτο σου μήνυμα υπέθεσα ότι πιθανόν νάχουν αλλάξει τα πράγματα και νάχουν καθαρίσει ...νάχει αλλάξει η θάλασσα αλλά διαβάζοντας τώρα το μήνυμα σου βλέπω ότι αναφέρεσαι στη θολούρα εξηγώντας ότι είναι μεν καθαρά τα νερά αλλά θολά λόγω της άμμου:shock:,τι να πώ τόσες και τόσες παραλίες ξέρω με άμμο πεντακάθαρες και διαυγέστατες,
αναφέρθηκε πιο πάνω ένας φίλος στις παραλίες της Ολυμπιάδος που με την Εγνατία οδό είναι πλέον κοντά στη Θεσνίκη και είναι εκπληκτικές!!κολπίσκοι και νερά πεντακάθαρα και εκτός από την ...κυρίως Χαλκιδική μέσα δηλ στα πόδια να αναφέρω ότι σε κοντινή απόσσταση από Θεσνίκη υπάρχουν παραλίες που θεωρώ ότι είναι πολύ καλύτερες από αυτό που είδα στην Κατερίνη,όπως στα Ν.Πλάγια(περίπου 65 χλμ)ακόμα και πρός Ν.Ηράκλεια(50χλμ) και Αγ.Παύλο υπάρχουν ναι ναι θάλασσες πολύ καλές,δεν έχουν βέβαια το χρώμα και τη διαύγεια εκείνο το κρυστάλλινο που συναντάς μέσα στα πόδια της Χαλκιδικής αλλά τις βάζω ΠΙΟ ΠΑΝΩ απ αυτό που είδα στην Κατερίνη,δεν έχουν θολούρα,βλέπεις μέσα.....
Οσο για τις μέδουσες δεν το συνδέω με την καθαρότητα η μή,έτυχε να δώ πέρσι μέδουσες σε πεντακάθαρη θάλασσα στο δεύτερο πόδι ,έτυχε να δώ και την προηγούμενη βδομάδα(που δεν είναι και συνηθισμένη εποχή για μέδουσες νομίζω)και στην Ηράκλεια,και στη Γερακινή....σε διαφορετικές δηλ περιοχές.
 
Μηνύματα
4.099
Likes
1.797
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Συμφωνω με την romantic
Αν και θα στεναχωρησω τον cakenet που καταγεται απο την Κατερινη...
Η παραλια ειναι τραγικη.... και ειδικα ο κοσμος!!!!!!
Αντιθετως στην Καβαλα τα πραγματα ειναι πολυ καλυτερα
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

No members online now.

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
883.981
Μέλη
38.908
Νεότερο μέλος
Apostolos88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom