Γερμανία Παραμυθένια Χριστούγεννα στη Βαυαρία...

nicole.g.<3

Member
Μηνύματα
398
Likes
455
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυν.-Καραϊβική!
Νικόλ, πολύ απολαυστική η αφήγηση και υπέροχες (όπως πάντα) οι φωτογραφίες σου.
Σ'ευχαριστώ πολύ φίλε μου Chris :D

Italitsa said:
Τι όμορφα που μας τα λες ρε κοριτσακι!! Μάλλον αξιζε η τοοοοοοοση αναμονη...:bleh::haha::haha:.................Ασε να το κάνω εγώ για σένα.....................
Σ'ευχαριστώ καλό μου ...χαρά μου που σας το ξεπληρώνω τώρα σιγά σιγάααα :haha:..Να πας αγάπη μου, είναι πολύ όμορφο ταξίδι! :D

karfitsa said:
Η αφηγηση σου ειναι πολυ καλη,οπως και οι φωτογραφιες σου!!Μπραβο Νικολ!!
Θα ηθελα να το κανω αυτο το ταξιδι...με ξεσηκωσες!!:D
Σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια κορίτσι μου :D! Χαίρομαι που τα κατάφερα να σε ξεσηκώσω :clap:!!! Να το οργανώσεις σύντομα...

makisg said:
τώρα μπορώ να κοιμηθώ ήσυχος...
Νικόλ σ'ευχαριστούμε
:haha::haha: Αχ Μάκη έχω λυθεί στα γέλια!
Παρακαλώ φίλε μου...η συνέχεια δεν αργεί... :D
 

nicole.g.<3

Member
Μηνύματα
398
Likes
455
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυν.-Καραϊβική!
Munich

Στο γυρισμό από Σάλτσμπουργκ για Μόναχο, στο πούλμαν επικρατούσε απόλυτη ησυχία και απολαύσαμε έναν γλυκό δίωρο ύπνο... ό,τι έπρεπε για να επιστρέψουμε στη βάση μας ανανεωμένοι και ξεκούραστοι! Βράδυ Χριστουγέννων απόψε άλλωστε, είχα φροντίσει προ πολλών ημερών να κλείσω τραπέζι σε ένα από τα ωραιότερα εστιατόρια του Μονάχου. Ευχαριστώ θερμά το μέλος krazykat που μου το πρότεινε!

21.30 λοιπόν, βρισκόμασταν στην περιοχή της Όπερας και συγκεκριμένα στη Residenzstr. 12, στο εστιατόριο ''Spatenhaus''...
Μας υποδέχτηκε ένας ευγενέστατος κύριος που μας συνόδευσε στο τραπέζι μας που είχε θέση δίπλα στο παράθυρο, ακριβώς όπως είχα ζητήσει, για να έχουμε θέα στην πλατεία! Το εστιατόριο αποτελείται από δύο ορόφους...Στον πρώτο όροφο είναι πιο κυριλέ για πιο ιδιαίτερες περιστάσεις, και φυσικά δεν βρήκα τραπέζι χριστουγεννιάτικα! Εμείς κάτσαμε στο ισόγειο, σε έναν υπέροχο χώρο με κύριο υλικό το ξύλο στους τοίχους, όμορφους πίνακες και κέρατα από ελάφια για διακόσμηση καθώς και μια εντυπωσιακή ζωγραφιά με απεικόνιση την βαυαρική ύπαιθρο να κοσμεί το ταβάνι! Το μενού ήταν επίσης εντυπωσιακό με υπέροχα πιάτα που τα κοιτούσες ώρα για να καταλήξεις...Παραγγείλαμε και οι δύο ''1/2 crispy duck with apple red cabbage and potato dumplings'' και ''french fries'' για έξτρα συνοδευτικό! Όπως το περίμενα, η πάπια ήταν εξαιρετική...Ευχαριστηθήκαμε το φαγητό μας και κυριολεκτικά σκάσαμε από την τεράστια ποσότητα! Ήταν απίστευτα νόστιμο πιάτο και το προτείνω σε όλους να το δοκιμάσουν! Γλυκό δεν πήραμε γιατί πραγματικά ήμασταν φουλαρισμένοι από το φαγητό...
Φροντίστε, λοιπόν, με την επίσκεψή σας στο Μόναχο να κλείσετε τραπέζι στο Spatenhaus για ένα φανταστικό δείπνο που θα ικανοποιήσει τις ορέξεις σας για καλό ποιοτικό φαγητό ;)! Spatenhaus an der Oper. Kuffler Gastronomie Mόnchen.

Στη συνέχεια αποφασίσαμε να περπατήσουμε μέχρι το ξενοδοχείο για να χωνέψουμε...στο δρόμο συνειδητοποιήσαμε πως είχαμε ένα κενάκι :bleh:...ναιιιι καλά καταλάβατε, αυτό του γλυκού που δεν φάγαμε:haha:...Ανακαλύψαμε όμως λίγο πριν φτάσουμε στο ξενοδοχείο μας ένα μαγαζί με ιταλικό παγωτό και φυσικά είπαμε να το δοκιμάσουμε! Και αποδείχτηκε σοφή επιλογή αφού το δροσιστικό και ελαφρύ παγωτάκι ήταν ό,τι χρειαζόμασταν μετά από ένα πλήρες γεύμα :icecream:... Il Gelato Italiano, Μόναχο - Κριτικές εστιατορίων - TripAdvisor

Κάπως έτσι, όμορφα και χαλαρά γιορτάσαμε το βράδυ των Χριστουγέννων στην πανέμορφη αυτή πόλη! Μας είχε μείνει άλλη μια μέρα στο Μόναχο...για την ακρίβεια άλλη μισή μέρα αφού αύριο στις 19.35 το αεροπλάνο μας αναχωρούσε για Αθήνα...:(


~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~


26-12-2012 και μια ηλιόλουστη μέρα μας περιμένει να την αρπάξουμε από τα μαλλιά! :D Μετά το απαραίτητο check out και τις βαλίτσες έτοιμες και τακτοποιημένες στον ειδικό χώρο που διαθέτει το ξενοδοχείο, πήραμε το πλούσιο πρωινό μας και έπειτα από κοινή απόφαση, διαλέξαμε να επισκεφτούμε το Ζωολογικό Κήπο του Μονάχου...!

O Ζωολογικός Κήπος είναι ανοιχτός όλο το χρόνο και υπέροχος κάθε εποχή! Από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα από τον Απρίλη μέχρι το Σεπτέμβρη και από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα από τον Οκτώβρη μέχρι το Μάρτη! Ιδανικός για να περάσετε μια ευχάριστη μέρα γεμάτη συγκινήσεις, να δείτε όμορφα και σπάνια είδη ζώων, να περπατήσετε μέσα σε μεγάλες εκτάσεις με απίστευτη φύση...Must για όσους έχουν παιδιά και θέλουν να τα ευχαριστήσουν ή απλά είναι φανατικοί του είδους, όπως εμείς! :cool:
O περίφημος Munich Zoo γυρίζεται εύκολα και ευχάριστα αφού περπατάς ανάμεσα στα δέντρα, το πράσινο, τα ποταμάκια και τις λιμνούλες...To όλο σκηνικό στην καρδιά του χειμώνα με τα γυμνά ψηλά δέντρα και τα πεσμένα φύλλα θυμίζει λίγο από ταινία...;)
Αν έχετε 4-5 ώρες στη διάθεσή σας θα καταφέρετε να τον γυρίσετε και να δείτε όλα τα ζωάκια-που πιστέψτε με είναι πάρα πολλά-!!! Το εισιτήριο για τους ενήλικες είναι 12 ευρώ, για τα παιδιά από 4-14 χρονών 5 ευρώ, ενώ για τα μικρά παιδάκια κάτω των 4 ετών η είσοδος είναι δωρεάν! Επίσης, υπάρχει το οικογενειακό εισιτήριο για δύο γονείς και δύο παιδιά στην τιμή των 27 ευρώ συνολικά!
Ο χάρτης που θα σας δώσουν στην είσοδο θα σας βοηθήσει πολύ να οργανώσετε το χρόνο σας και να αποφασίσετε με ποια σειρά θα επισκεφθείτε τα ζώα! Αξίζει να τα δείτε όλα...Εμάς πραγματικά μας άρεσε πολύ αυτή η επίσκεψη! Τα ζώα ήταν σε όμορφους, καλοφτιαγμένους και καθαρούς χώρους που είχαν φροντίσει να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στο φυσικό τους περιβάλλον και σε ιδανικές συνθήκες! Απολαύσαμε, λοιπόν, την παρέα και την επαφή μαζί τους!
 

Attachments

nicole.g.<3

Member
Μηνύματα
398
Likes
455
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυν.-Καραϊβική!
Munich

Συνέχεια...

Στο Ζωολογικό Κήπο μας εντυπωσίασε ιδιαίτερα το τμήμα ''Rainforest World'', ένας κλειστός χώρος μέσα στο πράσινο και τους τεχνητούς καταρράκτες όπου τροπικά πουλιά ήταν ελεύθερα και κυριολεκτικά πετούσαν πάνω από το κεφάλι μας :clap:...Εξαιρετική δουλειά από τους υπεύθυνους του Κήπου..Έδινε στον επισκέπτη την ψευδαίσθηση πως βρισκόταν μέσα στη ζούγκλα και αν απλά έκλεινε τα μάτια άκουγε μόνο τον ήχο από τα τρεχούμενα νερά και τις ηχηρές φωνές των πουλιών! :clap:
Εξαιρετικό ήταν και το τμήμα ''Polarium'' όπου οι ειδικοί έχουν φροντίσει να δημιουργήσουν ένα φιλόξενο περιβάλλον για τα ζωάκια! Κάμποση ώρα ''φάγαμε'' στους πιγκουίνους αφού σαν παιδάκι και εγώ δεν μπορούσα να ξεκολλήσω από αυτά τα τρισχαριτωμένα, ναζιάρικα, υπέροχα πλάσματα με το αστείο χορευτικό βάδισμα, τα φοβερά χοροπηδηχτά τους άλματα και τα κολπάκια τους μέσα στο νερό!!! :clap: Αξιολάτρευτα ζωάκια, θα μπορούσα να ασχολούμαι μαζί τους με τις ώρες!!! Η πολική αρκούδα και οι θαλάσσιοι λέοντες μας τράβηξαν επίσης την προσοχή :D!
Το ''Orangutan-Paradise'' θα σας κλέψει την καρδιά αφού μπορείτε να βρεθείτε κοντά σε πολλά είδη σκανταλιάρηδων μαϊμούδων που θα σας τρελάνουν με τα καμώματά τους και θα σας κάνουν να γελάσετε με τα γνωστά ξεψειρίσματα :haha:! Ουρακοτάγκοι, λεμούριοι, Squirrel monkeys, καπουτσίνοι, μακάκοι και ο γνωστός ''Rafiki'' είναι λίγα από τα είδη που θα δείτε!
Στο ''Touch Paddock'', θα βρείτε ζώα που μπορείτε να περπατήσετε ανάμεσα τους, να έρθετε σε άμεση επαφή μαζί τους, να τα ταΐσετε και να τα χαϊδέψετε :D..Στη φωτογραφία που τράβηξα μπορείτε να δείτε τους τουρίστες στους οποίους έχουν ''επιτεθεί'' τα πεινασμένα κατσικάκια :haha:!

Στη συνέχεια πήγαμε στο ''Aquarium'', που αποτελεί τμήμα του Ζωολογικού Κήπου και δημιουργήθηκε πρόσφατα..Δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο αλλά για κάποιον που δεν έχει επισκεφτεί πολλά ενυδρεία είναι ικανοποιητικό! Στο ισόγειο θα δείτε κάποια δηλητηριώδη είδη φιδιών ενώ στο υπόγειο θα απολαύσετε 200 είδη ψαριών με ιδιαίτερη εντύπωση να προκαλούν τα σαρκοφάγα piranha με τα δόντια-πριόνια, τα όμορφα μαύρα σαλάχια με τις λευκές βούλες και οι blacktip reef sharks :D!

Αυτά τα λίγα για τον ''Munich Zoo''! Σας συμβουλεύω αν έχετε χρόνο να αφιερώσετε κάποιες ώρες για μια επίσκεψη που θα σας φτιάξει τη διάθεση :D!!!

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~

Η ώρα είχε πάει 3 και φυσικά το στομάχι μας διαμαρτυρόταν και ζητούσε ζεστό φαγητό :lol:...έτσι, πήραμε ταξάκι το οποίο μας άφησε στην πύλη Karlstor, λίγο πριν την πλατεία Marienplatz! Ήξερα που θα πηγαίναμε για φαγητό...Οι σημειώσεις μου έλεγαν πολύ καλά λόγια για τη διάσημη μπυραρία Augustiner :D! Να'μαστε, λοιπόν, στη Neuhauser Strasse, στον αριθμό 27!
Μας οδήγησαν σε ένα περιποιημένο τραπεζάκι για δύο δίπλα στο παράθυρο...μέχρι να παραγγείλουμε την πείνα μας ξεγελούσαν τα λαχταριστά pretzels με το χοντρό αλάτι! Πήραμε πατατούλες τηγανητές, εγώ διάλεξα για ακόμα μια φορά την πάπια με potato dumplings ενώ το αγόρι μου προτίμησε ένα χοσταστικό πιάτο με ποικιλία από λουκάνικα και συνοδεία πουρέ! Όλα αυτά φυσικά με άφθονη μπύρα ενώ το υπέροχο μεσημεριανό μας γεύμα έκλεισε καταπληκτικά... με ένα απίθανο στρούντελ μήλου με κρέμα βανίλια :bleh: :lol:!!! Grogaststtten Ευχαριστώ τους συμφορουμίτες για την εξαιρετική πρόταση :clap:!

Μετά το φαγητό μας, περπατήσαμε λίγο στη Marienplatz και όταν η ώρα είχε περάσει επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο μας όπου μας περίμενε το πούλμαν που θα μας μετέφερε στο αεροδρόμιο!
To αεροπλάνο της Lufthansa απογειώθηκε στις 19.35 ακριβώς και μετά από μια ευχάριστη πτήση δύο ωρών (με επιεικώς απαράδεκτο φαγητό :bleh:) φτάσαμε στην Αθήνα γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις!


Αυτό το παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο ταξίδι στη Βαυαρία θα μου μείνει αξέχαστο γιατί ήταν πραγματικά μοναδικό, κάθε μέρα και ένα καινούριο όμορφο μέρος, κάθε μέρα και μια ευχάριστη έκπληξη! Όπως φυσικά κάθε μου ταξίδι, αποτελεί κομμάτι του εαυτού μου και ήταν χαρά μου που το μοιράστηκα μαζί σας! Όταν ταξιδεύω ονειρεύομαι, γεμίζω εμπειρίες και μορφώνομαι! Όταν ταξιδεύω...πολύ απλά ζω περισσότερο!

Σας ευχαριστώ όλους που με συντροφεύσατε σε αυτή την ταξιδιωτική μου ιστορία, που με διαβάσατε με καλή διάθεση, χιούμορ και υπομονή! Ελπίζω να βοήθησα πολλούς μέσα από τη συγγραφή αυτής της ιστορίας και να παρακίνησα περισσότερους να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι σε αυτά τα μαγικά μέρη!

Και εις άλλα με υγεία :xalara:
 

Attachments

Italitsa

Member
Μηνύματα
840
Likes
915
Επόμενο Ταξίδι
Γύρος Αυστρίας
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Που είσαι βρε Μακη;; Το πιστεύεις ότι τελειωσε με την ιστορία;; :shock::shock: Κοριτσάκι κατάφερες να με διαψευσεις!! Μπράβοοοο!!! :clap::clap: Ο επίλογος σου όλα τα λεφτά......Έτσι πρέπει να είναι τα ταξίδια, τέτοια συναισθήματα να μας προκαλούν.... :D

Άντε τώρα να ετοιμάσουμε το επόμενο στη Βενετίτσα..............:cool:
ΥΓ1: Παίζει καμιά φώτο από το εστιατόριο που δειπνήσατε την ημέρα των Χριστουγεννων;;; :)
ΥΓ2: Περιμένω με αγωνία τις ερωτήσεις του Μακη...........:D
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.723
Likes
14.824
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
εδώ είμαι Ιταλίτσα,φεύγω εγώ από εδώ,χαζός είμαι.
κατ'αρχήν να ευχαριστήσω και εγώ την Νικόλ για την υπέροχη αφήγηση και τις απίθανες φωτογραφίες της.
αφού καταγράψω όλες τις πληροφορίες που έχω συλλέξει θα αρχίσω και εγώ τις ερωτήσεις μου.
 

nicole.g.<3

Member
Μηνύματα
398
Likes
455
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυν.-Καραϊβική!
Που είσαι βρε Μακη;; Το πιστεύεις ότι τελειωσε με την ιστορία;; :shock::shock: Κοριτσάκι κατάφερες να με διαψευσεις!! Μπράβοοοο!!! :clap::clap: Ο επίλογος σου όλα τα λεφτά......Έτσι πρέπει να είναι τα ταξίδια, τέτοια συναισθήματα να μας προκαλούν.... :D

Άντε τώρα να ετοιμάσουμε το επόμενο στη Βενετίτσα..............:cool:
ΥΓ1: Παίζει καμιά φώτο από το εστιατόριο που δειπνήσατε την ημέρα των Χριστουγεννων;;; :)
ΥΓ2: Περιμένω με αγωνία τις ερωτήσεις του Μακη...........:D
:haha::haha::haha: Kαι ναιιιι, την ολοκλήρωσαααα :xalara: Ευχαριστώ όσους πιστέψανε σε μένα πως θα την τελειώσω κάποια στιγμή και τους έβγαλα ασπροπρόσωπους :bleh:!
Σ'ευχαριστώ καλό μου, άντε σειρά σου τώρα να πας σ'αυτά τα μέρη κι εγώ στα δικά σου :D!!!
Φυσικά φωτογραφιούλα από το Spatenhaus έχω... αλλά μόνο απέξω...:roll: Ντράπηκα να φωτογραφίσω τα πιάτα και τον εσωτερικό χώρο γιατί είχα βγάλει έξω τη μηχανή και με κοιτούσαν επίμονα οι διπλανοί :bleh: :roll:... δες εδώ όμως για να πάρεις μια γεύση από τα πιάτα και να θαυμάσεις τη διακόσμηση... Spatenhaus, Μόναχο - Κριτικές εστιατορίων - TripAdvisor !

makisg said:
εδώ είμαι Ιταλίτσα,φεύγω εγώ από εδώ,χαζός είμαι.
κατ'αρχήν να ευχαριστήσω και εγώ την Νικόλ για την υπέροχη αφήγηση και τις απίθανες φωτογραφίες της.
αφού καταγράψω όλες τις πληροφορίες που έχω συλλέξει θα αρχίσω και εγώ τις ερωτήσεις μου.
Παρακαλώ Μάκη μου :clap:!!! Περιμένω κι εγώ με αγωνία τις ερωτήσεις σου ώστε όπου μπορώ να βοηθήσω :D! Αν έχεις στη διάθεση σου περισσότερες μέρες από αυτές τις 5 που είχα εγώ, θα μπορέσεις να δεις κι άλλα απίστευτα μέρη που εγώ δεν πρόλαβα... Regensburg, Rothenburg ob der Tauber, Füssen, Garmisch-Partenkirchen, Dinkelsbühl, Augsburg, Würzburg και Bamberg είναι λίγα από τα μέρη που μπορείς να εντάξεις στο πρόγραμμα σου! Δες που σε ενδιαφέρει να πας και εδώ είμαστε να τα λέμε :D...
 

Attachments

Italitsa

Member
Μηνύματα
840
Likes
915
Επόμενο Ταξίδι
Γύρος Αυστρίας
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Σ'ευχαριστώ καλό μου, άντε σειρά σου τώρα να πας σ'αυτά τα μέρη κι εγώ στα δικά σου :D!!!
Ναι, ναι!! Αν και πριν παω στα δικά σου θα πάω και από τα δικά μου!! ;) Αντε να περάσει ο καιρός, έχω χαρμανιάσειιιιιιιιιιιιιι!!! :mad::mad:
 

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572
Μπράβο Νικόλ! :clap: Η ιστορία σου ήταν όμορφη και πολύ χρήσιμη! Τα ζωάκια πολύ μου άρεσαν :D..
 

nicole.g.<3

Member
Μηνύματα
398
Likes
455
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυν.-Καραϊβική!
Μπράβο Νικόλ! :clap: Η ιστορία σου ήταν όμορφη και πολύ χρήσιμη! Τα ζωάκια πολύ μου άρεσαν :D..
Σ'ευχαριστώ πολύ γλυκούλα μου!!! Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε :clap:!!! Ναι μωρέ τα χρυσά μου, πολύ όμορφα :D! Άσε έχω τρέλα με αυτά, είμαι μικρό παιδάκι :lol:...
 

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572
Σ'ευχαριστώ πολύ γλυκούλα μου!!! Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε :clap:!!! Ναι μωρέ τα χρυσά μου, πολύ όμορφα :D! Άσε έχω τρέλα με αυτά, είμαι μικρό παιδάκι :lol:...
:) και γω το ιδιο! :p Σε λίγες μέρες θα πάω στον ζωολογικό του Βερολίνου! Χαίρομαι όταν βλέπω ότι προσέχουν τα ζωάκια και το περιβάλλον τους μοιάζει με το φυσικό τους περιβάλλον..
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.186
Μηνύματα
883.358
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom