Γερμανία Παραμυθένια Χριστούγεννα στη Βαυαρία...

Italitsa

Member
Μηνύματα
840
Likes
915
Επόμενο Ταξίδι
Γύρος Αυστρίας
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ντροπή σου βρε παλιόπαιδο που ποντάρεις στο όχι :haha::haha::haha:!!! Έχω 61 ολόκληρες μέρες, 20 ώρες και 45 λεπτά να γράψω με το πάσο μου :bleh::haha:...
Ναι, δεδομένου ότι ο φίλος Μάκης σε περιμένει για να κάνει ερωτήσεις δε βλέπω να βγαίνουν οι μέρες..........:bleh::bleh:

περιμένω να τελειώσεις πρώτα την ιστορία σου και μετά να αρχίσω τις δικές μου ερωτήσεις και απορίες για τόπους διαμονής και εκδρομούλες.
Φίλε Μάκη ρισκάρεις τρελλάααα!! :haha::haha:
 

nicole.g.<3

Member
Μηνύματα
398
Likes
455
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυν.-Καραϊβική!
περιμένω να τελειώσεις πρώτα την ιστορία σου και μετά να αρχίσω τις δικές μου ερωτήσεις και απορίες για τόπους διαμονής και εκδρομούλες.
Τέλεια :clap:!!! Πάντως να ξέρεις δεν αργώ...επόμενο κεφάλαιο, για το αγαπημένο Salzburg ;)

Italitsa said:
Ναι, δεδομένου ότι ο φίλος Μάκης σε περιμένει για να κάνει ερωτήσεις δε βλέπω να βγαίνουν οι μέρες..........
Θα βγουν αγαπητή μου..μην αγχώνεσαι και αγχώνεις και το Μάκη :haha:...
 

nicole.g.<3

Member
Μηνύματα
398
Likes
455
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυν.-Καραϊβική!
Salzburg, Austria

To ξυπνητήρι μου χτυπούσε με μανία και μας διέταζε να σηκωθούμε για να απολαύσουμε μια τέλεια μέρα...

Σήμερα 25-12-2012, ανήμερα τα Χριστούγεννα, με γιορτινή διάθεση και απεριόριστη χαρά, κατεβήκαμε στην αίθουσα του πρωινού να πιούμε το καφεδάκι μας και να φάμε τα muffin μας...Στις 9 ακριβώς αναχωρήσαμε από το Μόναχο για να πραγματοποιήσουμε την εκδρομή που τόσο ανυπομονούσαμε, και φυσικά αναφέρομαι στο πανέμορφο Salzburg της Αυστρίας :clap:!!!
Φύγαμε, λοιπόν...! :cool:

Η διαδρομή πολύ όμορφη με το γνωστό σκηνικό να επαναλαμβάνεται...λιωμένο χιόνι, ατελείωτες εκτάσεις με έλατα και πράσινο, μικρά σπιτάκια, ποταμάκια και όλα τα καλά σε -άκια :D...
Μετά από 2 ώρες και αρκετά χιλιόμετρα πλησιάζαμε στον προορισμό μας...Εκεί μας περίμενε ένας ντόπιος ξανθός γαλανομάτης ξεναγός για να μας συντροφεύσει στη βόλτα μας. Μας πληροφόρησε για την τύχη μας να δούμε το Salzburg τέλη Δεκέμβρη με θερμοκρασία που τη χαρακτήρισε ''καλοκαιρινή'', ωωω ναιιι, καλά διαβάσατε! Οι 10 βαθμοί και ο ήλιος με δόντια ήταν ο καλύτερος καιρός που θα μπορούσαμε να ζητήσουμε. Όχι δεν είμαστε αχάριστοι...Εγώ όμως γιατί αισθανόμουν μια παγωνιά να διαπερνάει τα ρουχαλάκια μου? Μάλλον γιατί ήθελα να το παίξω θερμή και άφησα τα ωραία μου ισοθερμικά πίσω στο ξενοδοχείο :bleh:...το πάθημα μάθημα λοιπόν!

Το Salzburg, η γενέτειρα του Μότσαρτ, θεωρείται η πιο τουριστική πόλη της Αυστρίας μετά τη Βιέννη, και όχι άδικα. Χτισμένο σε υψόμετρο 425μ. σε μια τοποθεσία που κόβει την ανάσα με την εντυπωσιακή πλούσια φύση των Αυστριακών Άλπεων και τον ποταμό Salzach να το χωρίζει στη μέση σαν μια γαλαζοπράσινη δαντελωτή κορδέλα, το Salzburg έχει αμέτρητες φυσικές ομορφιές να προσφέρει απλόχερα στον επισκέπτη!
Ο χρόνος έχει σταματήσει στο Salzburg και η μαγεία του τοπίου σε συνδυασμό με τα παλάτια και την μπαρόκ αρχιτεκτονική μας μεταφέρει πολλά χρόνια πίσω!
Σε κάθε μας βήμα το παραμυθένιο σκηνικό συνοδεύει μια μουσική υπόκρουση, μια ευχάριστη μελωδία που δεν είναι άλλη από τη ''Μελωδία της Ευτυχίας''...
Σίγουρα όταν κάποιος σκέφτεται το Salzburg, ο Μότσαρτ είναι η δεύτερη σκέψη που του έρχεται αβίαστα στο μυαλό. Και πως θα μπορούσε άλλωστε να μην είναι αφού ο διάσημος μουσικοσυνθέτης και καλλιτέχνης κάνει αισθητή την παρουσία του σε κάθε πλακόστρωτη γωνιά και σε κάθε σουβενίρ που θα κουβαλήσει ο επισκέπτης πίσω στο σπίτι του για ενθύμιο!

Κάνουμε την πρώτη μας στάση στο παλάτι Schloss Mirabell, το οποίο χτίστηκε από τον αρχιεπίσκοπο Βολφ Ντίτριχ για να στεγάσει τον παράνομο έρωτά του με την ερωμένη του, με την οποία απέκτησε και δέκα παιδιά. Στους όμορφους κήπους του παλατιού με τα αξιοπρόσεκτα γλυπτά, γυρίστηκαν σκηνές από την ταινία ''Η μελωδία της ευτυχίας''. Πραγματικά αποτελεί όμορφο θέαμα όμως ο χειμώνας σίγουρα δεν είναι η κατάλληλη εποχή για να το αναδείξει...Πιστεύω όμως πως την άνοιξη και το καλοκαίρι με τα πολύχρωμα λουλούδια και τα συντριβάνια που δεν θα είναι παγωμένα, θα εντυπωσιάζει!

Με κατεύθυνση την καρδιά της παλιάς πόλης, ο ρομαντισμός διαχέεται στον αέρα καθώς περνάμε τη γέφυρα πάνω από τον ποταμό Salzach...Η ομορφιά του σημείου αυτού μας έλκει σα μαγνήτες και τα φλας πέφτουν βροχή για να απαθανατίσουμε μια από τις πιο ωραίες εικόνες που έχει να προσφέρει το μαγικό αυτό μέρος! Καταφέρνουμε να βγάλουμε μερικές από τις ομορφότερες και πιο ρομαντικές φωτογραφίες του ταξιδιού μας! Το background των φωτογραφιών μας με τα πράσινα νερά του ποταμού σε συνδυασμό με τις χιονισμένες κορφές των Άλπεων, τους γαλάζιους τρούλους των εκκλησιών και το κάστρο Festung Hohensalzburg επιβλητικό να δεσπόζει στο υψηλότερο σημείο του λόφου, θα το χαρακτήριζα κάτι παραπάνω από παραμυθένιο,... μαγικό,... μοναδικό...Και λίγα λέω!!! Οι κύκνοι, οι πάπιες, οι γλάροι και η ελαφρώς μελαγχολική ατμόσφαιρα από τα αραιά σύννεφα που πότε κρύβουν και πότε επιτρέπουν στον ήλιο να φανερωθεί αποτελούν απλά πινελιές που συνθέτουν την τελειότητα του τοπίου! Κατά μήκος της γέφυρας δεν θα μπορούσαμε να μην προσέξουμε το συρματόπλεγμα με τις αμέτρητες πολύχρωμες κλειδαριές με ζωγραφισμένα τα αρχικά ερωτευμένων ζευγαριών που τις τοποθέτησαν εκεί για να ''κλειδώσουν'' την αγάπη τους στο παραμυθένιο Salzburg! :rolleyes:
 

Attachments

Last edited:

chris7

Member
Μηνύματα
3.091
Likes
23.855
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
Νικόλ, θαυμάσια περιγραφή του Salzburg με πανέμορφες φωτογραφίες.
Ευχαριστούμε.
Παραθέτω και μια καλοκαιρινή φωτογραφία.
SALZBURG  (98) a.jpg
 

nicole.g.<3

Member
Μηνύματα
398
Likes
455
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυν.-Καραϊβική!
Νικόλ, θαυμάσια περιγραφή του Salzburg με πανέμορφες φωτογραφίες.
Ευχαριστούμε.
Παραθέτω και μια καλοκαιρινή φωτογραφία.
View attachment 14062
WOW !!! Chris ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και για την απίστευτη φωτογραφία σου...Πραγματικά καμία σχέση!!! Είναι υπέροχο το παλάτι με τους ανθισμένους κήπους...σαν να ζωντάνεψε! :clap: Μου φαίνεται πρέπει να ξαναπάω και καλοκαίρι, χεχε!
 

nicole.g.<3

Member
Μηνύματα
398
Likes
455
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυν.-Καραϊβική!
Salzburg, Austria

Προχωράμε στην Getriedegasse... Στο νούμερο 9 βρίσκεται το σπίτι του Μότσαρτ ''Mozart Gerburtshaus'', ένα κίτρινο κτίριο όπου πληθώρα κόσμου μπαινοβγαίνει για να θαυμάσει την τότε κατοικία του διάσημου μουσικοσυνθέτη που σήμερα αποτελεί μουσείο με τα προσωπικά του αντικείμενα, όπως το βιολί που έπαιζε όταν ήταν μικρός!
Συνεχίζουμε το περπάτημα μας στον ίδιο δρόμο στα πλακόστρωτα γραφικά στενάκια του Salzburg...Αμέτρητα μαγαζιά δεξιά και αριστερά που το καθένα έχει απέξω μια κρεμαστή σιδερένια ταμπέλα με το όνομά του, χαρακτηριστικό που είναι αδύνατον να μην προσέξεις! Οι περισσότερες ταμπέλες είναι πολύ ιδιαίτερες και προσδίδουν το κάτι ξεχωριστό...Το καλό είναι πως και μυωπία να έχει κάποιος δεν υπάρχει περίπτωση να μη δει το όνομα του καταστήματος! :bleh:

Σε αυτό το δρόμο θα βρείτε τα πάντα...Από τους μεγαλύτερους οίκους μόδας για να ικανοποιήσετε τα ακριβά γούστα σας, μέχρι souvenir shops για να αγοράσετε τα απαραίτητα ενθύμια...
Όσο για τα τελευταία, θα βρείτε σίγουρα αυτό που ταιριάζει στην προσωπικότητα και το style σας...Και φυσικά όλα σχετίζονται με τον Μότσαρτ! Χιονόμπαλες, κούπες, μπλουζάκια, εσώρουχα, κουκλάκια, παπάκια για το μπάνιο αλα Μότσαρτ :shock:, μουσικοί δίσκοι, μπιχλιμπιδάκια, μαγνητάκια, σοκολατάκια, ομπρέλες,...και προφυλακτικά! Ώρα να έχετε για χάζεμα :D...

Και επανέρχομαι στα σοκολατάκια...Εκτός από τα αυθεντικά χειροποίητα Mozartkugeln με πραλίνα και αμυγδαλόψυχα που θα τα βρείτε μόνο στα Cafe ''Fόrst'' στην παλιά πόλη, στα souvenir shops θα βρείτε τα φημισμένα Mirabell με μαύρη σοκολάτα αλλά και τα γερμανικής προέλευσης Mozart-Herz'l ! Περιττό να σας πω πως γεμίσαμε σακούλες και σακουλάκια με σοκολατοειδή και όχι μόνο...

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~

Και εκεί που λες ''Θέε μου δεν αντέχω άλλη σοκολάτα''!...(καλά λέμε τώρα :haha: :bleh:), ξαφνικά μια μυρωδιά αρχίζει να σε κυριεύει και να σου γαργαλάει τον ουρανίσκο...Προχωράμε με πιο γρήγορα βήματα ακολουθώντας το μυρωδάτο αόρατο συννεφάκι και κάπου εκεί στην Domplatz φανερώνεται μπροστά μας η διάσημη χριστουγεννιάτικη αγορά Salzburger Christkindlmarkt...:clap: !

Η συγκεκριμένη αγορά ανοίγει τις πόρτες της κάθε χρόνο 5 βδομάδες πριν τα Χριστούγεννα και παραμένει ανοιχτή στη διάθεση των αμέτρητων επισκεπτών την περίοδο των γιορτών μέχρι και τις 26 Δεκεμβρίου! Ξύλινα σπιτάκια δίπλα δίπλα στην Dom Square και στην πλατεία Residenz που αποτελούν ένα χαρούμενο, ξένοιαστο και γιορτινό πανηγύρι...Και κάπου εκεί εντοπίσαμε και τον ένοχο που μας ξεμυάλισε...Κάστανα, καβουρδισμένα αμύγδαλα, ψητά και καραμελωμένα μηλαράκια, φράουλες και μπανάνες βουτηγμένες σε παχύρευστη σοκολάτα γάλακτος ή μαύρη ή λευκή:shock:, μελόψωμο, gingerbread σε σχήμα καρδιάς και ζεστό κρασί...αρκετοί σημαντικοί λόγοι για να μας κρατήσουν απασχολημένους για κάμποση ώρα! Κρατώντας από ένα γλύκισμα στο χέρι, λοιπόν, εξερευνήσαμε την πανέμορφη χριστουγεννιάτικη αγορά που ήταν και ένας από τους λόγους επίσκεψής μας! Τα χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια και τα ξύλινα σκαλιστά παιχνίδια αξίζουν μια δεύτερη ματιά! ;)


Κάπου εκεί θα δείτε τον καθεδρικό ναό Dom, μια εντυπωσιακή λευκή εκκλησία με δύο γαλάζιους τρούλους! Αυτό όμως που θα σας τραβήξει την προσοχή είναι η θέα του τελεφερίκ που οδηγεί στο διάσημο φρούριο και σήμα κατατεθέν του Salzburg, Festung Hohensalzburg...
 

Attachments

nicole.g.<3

Member
Μηνύματα
398
Likes
455
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυν.-Καραϊβική!
Salzburg, Austria

Το 900 ετών κάστρο Festung Hohensalzburg βρίσκεται στην κορυφή του λόφου, όπου θα φτάσετε είτε με τελεφερίκ είτε με τα πόδια. Εμείς διαλέξαμε διαλέξαμε το πρώτο και σε ελάχιστα λεπτά βρισκόμασταν στον αέρα με μια απρόσκοπτη θέα να μας συγκλονίζει! Η είσοδος είναι 11 ευρώ το άτομο, αλλά πραγματικά αξίζει τα λεφτά για αυτό που θα αντικρίσετε! Η θέα του Salzburg από ψηλά κόβει την ανάσα...με τις γραφικές στέγες, τα μικροσκοπικά σπιτάκια, τις λιμνούλες, τους μπαρόκ τρούλους, τον ποταμό Salzach και φυσικά τις Άλπεις με τις χιονισμένες κορυφές. Βεβαιωθείτε πως έχετε χώρο στη φωτογραφική σας μηχανή γιατί εδώ θα βγάλετε φωτογραφίες-καρτ ποστάλ :clap:!!!

Αν καταφέρετε να ξεκολλήσετε από την απίστευτη θέα, μπείτε μέσα για μια περιήγηση στο Μουσείο του Κάστρου, την ανατριχιαστική αίθουσα βασανιστηρίων με '' μοναδικά κομμάτια-εκθέματα'' που ένα φυσιολογικό μυαλό δεν καταλαβαίνει τη χρήση τους :shock: και φυσικά το Μουσείο Κούκλας με τις μαριονέτες :D! Για να μην πολυλογώ, η επίσκεψη άξιζε 100% και τη συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλους! :clap:

Αφού το χαρήκαμε με την ψυχή μας, πήραμε το τελεφερίκ και επιστρέψαμε στην Dom Square...Κοιτάζοντας το χάρτη αλλά και την ώρα μας, αποφασίσαμε να κάνουμε μια βόλτα στην Mozartplatz...Όμορφη γιορτινή ατμόσφαιρα και εδώ με τον κόσμο χαρούμενο να έχει περικυκλώσει το παγοδρόμιο της πλατείας, τα παιδάκια να ευχαριστιούνται το πατινάζ, άμαξες με όμορφα άλογα να έχουν παρκάρει στην άκρη της πλατείας και στη μέση να δεσπόζει ψηλό και περήφανο το μνημείο-άγαλμα του διάσημου μουσικοσυνθέτη!

Εν συνεχεία διαλέξαμε να περάσουμε την ώρα μας μέχρι την αναχώρηση σε ένα από τα ξακουστά cafe για ένα ζεστό ρόφημα και ένα..γλυκάκι :bleh:!!!
Ούτε λόγος για το Cafe Tomaselli αφού δεν έπεφτε καρφίτσα :shock:...έτσι, προχωρήσαμε προς το πολυτελέστατο Cafe Sacher (Schwarzstrasse 5-7) το οποίο βρίσκεται μέσα στο χλιδάτο πεντάστερο ξενοδοχείο Sacher...Για καλή μας τύχη βρήκαμε ένα όμορφο τραπεζάκι και απολαύσαμε την ομώνυμη sachertorte και ένα άλλο γλυκάκι-τουρτίτσα με κρέμα και φράουλα,... και φυσικά ζεστές σοκολάτες που ήταν ό,τι πρέπει για να μας χαλαρώσουν και να κλείσουμε γλυκά την επίσκεψή μας στο παραμυθένιο Salzburg!

Το Salzburg απλά με ενθουσίασε και θα ήθελα να ξαναπάω κάποια στιγμή στο μέλλον και να το συνδυάσω και με άλλα κοντινά όμορφα μέρη της Αυστρίας, όπως το Hallstatt :clap:

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~
 

Attachments

Last edited:

chris7

Member
Μηνύματα
3.091
Likes
23.855
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
Νικόλ, πολύ απολαυστική η αφήγηση και υπέροχες (όπως πάντα) οι φωτογραφίες σου.
 

Italitsa

Member
Μηνύματα
840
Likes
915
Επόμενο Ταξίδι
Γύρος Αυστρίας
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Τι όμορφα που μας τα λες ρε κοριτσακι!! Μάλλον αξιζε η τοοοοοοοση αναμονη...:bleh::haha::haha:

Το Salzburg απλά με ενθουσίασε και θα ήθελα να ξαναπάω κάποια στιγμή στο μέλλον και να το συνδυάσω και με άλλα κοντινά όμορφα μέρη της Αυστρίας, όπως το Hallstatt :clap:
Ασε να το κάνω εγώ για σένα....................;)
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.546
Likes
8.035
Η αφηγηση σου ειναι πολυ καλη,οπως και οι φωτογραφιες σου!!Μπραβο Νικολ!!
Θα ηθελα να το κανω αυτο το ταξιδι...με ξεσηκωσες!!:D
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.721
Likes
14.816
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
τώρα μπορώ να κοιμηθώ ήσυχος...
Νικόλ σ'ευχαριστούμε
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.788
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom