Πελοπόννησο το Σ/Κ: που να πάω;

Ειδαμε πρωτη την Προδρομου και εντυπωσιαστηκαμε...δεν ειχαμε ξαναδει κατι τετοιο...περιμενα την παρεα μου να κατεβει καθως ηταν 10 βηματα πιο πισω καποια στιγμη κοιταξα ψηλα και επαθα σοκ!Δε νομιζω να το ξεχασω ποτε αυτο που ενοιωσα!Επισης πολυ ευγενικοι και οι μοναχοι...Βαζοντας στη ζυγαρια και τη φανταστικη διαδρομη-παρομοια, αλλα πολυ καλυτερη-ασφαλεστερη-προσεγμενη με αυτην του κρυφου σχολειου,βγαινει ενα εντυπωσιακο ,κατα την αποψη μου αποτελεσμα
Η ΙΜ Φιλοσοφου μου φανηκε λιγο πιο απροσωπη οπως και οι μοναχοι που ειναι εκει,αυτη την εικονα αποκομισαμε οταν ξεκινησαμε για πισω.Δυστυχως δε μου εβγαλε καποιο συναισθημα,δεν ευχαριστηθηκαμε ουτε το κρυφο σχολειο και την διαδρομη προς τα εκει.
Η Αιμυαλων,θα την εβαζα σαν δευτερη ,παρολη τη μικρη ξεναγηση-επεξηγηση που μας εκανε ο μοναχος, καθως και την μοναδικη εικονα της γεννησης, που βρισκεται εκει καθως και καποιες αλλες εικονες,ισως κορεστηκαμε κιολας απο τα μοναστηρια και μας ηρθαν πολλα μαζεμενα...μοιραια κανοντας μια συγκριση,γιατι και εμεις καναμε την συγκριση, αυτη που δε πρεπει να χασει καποιος ειναι κατα την αποψη μου η ΙΜ Προδρομου,καθως ολα οσα ειδαμε-αισθανθηκαμε μας γεμισαν πιο πολυ,εστω και αν εχει πιο μικρο ναο απο τις αλλες 2...
Η πλάκα είναι ότι υπάρχει και άλλη μονή Προδρόμου αντίστοιχου στυλ και ομορφιάς στην Κυνουρία:
Μονή Τιμίου Προδρόμου Αρκαδίας - Βικιπαίδεια

Καστρί Κυνουρίας | Η Μονή Τιμίου Προδρόμου έβαλε τα γιορτινά της! (εικόνες) - Kalimera Arkadia

1624959402763.png

Last edited:

Camelia

Member
Καλησπερα. Προκειται να παμε ενα 2ημερο-3ημερο τελη Οκτώβρη ορεινη αρκαδια και το διλημμα ειναι το εξης. Δημητσαντα η Στεμνιτσα; Θα περασουμε σιγουρα και απο τα 2 χωρια αλλα θελουμε να μεινουμε στο χωριο με τα πιο πολλα μαγαζια/ μερη για βολτα
Επισης ο ποταμος Λουσιος ειναι ευκολα προσβασιμος; ο δρομος ειναι δυσκολος ;

STKF

Member
Καλησπερα. Προκειται να παμε ενα 2ημερο-3ημερο τελη Οκτώβρη ορεινη αρκαδια και το διλημμα ειναι το εξης. Δημητσαντα η Στεμνιτσα; Θα περασουμε σιγουρα και απο τα 2 χωρια αλλα θελουμε να μεινουμε στο χωριο με τα πιο πολλα μαγαζια/ μερη για βολτα
Επισης ο ποταμος Λουσιος ειναι ευκολα προσβασιμος; ο δρομος ειναι δυσκολος ;
Δημητσάνα.🙂

Evi_Stav

Member
Καλησπέρα παιδιά!

Θα ήθελα τη βοήθειά σας, καθώς το μυαλό μου έχει κολλήσει τελείως και δεν μπορώ να βρω καμιά ιδέα να μου φαίνεται καλή :rolleyes:

Αυτά τα Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά, λόγω περιορισμένου budget καθώς ετοιμάζουμε το γάμο μας, θα τα περάσουμε οικογενιακά στο χωριό (Λαγκάδια, ορεινή Αρκαδία)!

Σκεφτόμασταν, ωστόσο, λόγω του ότι έχουμε ανάγκη με τον αρραβωνιαστικό μου να "ξεφύγουμε" και 2-3 μέρες κάπου οι δυο μας, και μιας που θα ήμασταν μέχρι Πρωτοχρονιά στο χωριό, να κλείσουμε να πάμε κάπου το Σαββατοκύριακο 2-4 Γενάρη (με πιθανότητα να το κάνουμε και 4-6 (για να δούμε τα Φώτα σε κάποιο άλλο μέρος).

Ιδανικά, θα θέλαμε να κινηθούμε εντός Πελοποννήσου λόγω του ότι ήδη θα είμαστε κάτω και θα έχουμε κάψει τη βενζίνη ως εκεί... Από την άλλη, την έχουμε γυρίσει και σχεδόν όλη την Πελοπόννησο, και δεν έχω στο μυαλό μου και κάτι ιδανικότερο από την Αρκαδία για χειμερινή απόδραση :bleh:

Καμία ιδέα σχετικά με το πού μπορούμε να πάμε; Κάποιο μέρος με κάποιο ιδιαίτερο "έθιμο" τα Θεοφάνεια ή κάποιο όμορφο χωριό που θα έχει όμως και δραστηριότητες να κάνουμε/αξιοθέατα να δούμε;

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Στην υποτιμημενη Ανδριτσαινα… μοιαζει και με ορεινη Αρκαδια που εισαι φαν
Ήμουν Ανδρίτσαινα για φαγητό πριν κάνα τριβδόμαδο, μετά από μια πεζοπορία που έκανα στο Apollo Trail (υπέροχα φθινοπωρινά χρώματα) και μια επίσκεψη στο Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα. Δεν πρόλαβα να την δω αρκετά (όσο την είδα μου φάνηκε πολύ όμορφη και γραφική), αλλά γενικά νομίζω ότι η όλη περιοχή έχει ενδιαφέρον για ένα τριήμερο. Πχ εκτός από αυτά που προανέφερα, σε πολύ κοντινή απόσταση είναι και η Καρύταινα με το όμορφο κάστρο και το γεφυρι (οι 35+ θα τη θυμόσαστε από το πεντοχίλιαρο), η αρχαία Ολυμπία, η ιδιαίτερη εκκλησία της Αγίας Θεοδώρας Βαστας με τα δέντρα στη σκεπή της και διάφορα άλλα σημεία ενδιαφέροντος.

Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Η Αρκαδια ειναι μαγικη ,μην το σκεφτεστε καν εχει μερικα απο τα πιο γραφικα χωρια της Ελλαδος,
Δημητσανα ειναι ενα απο τα πιο ομορφα χωρια της Αρκαδιας ,πανεμορφα πλακοστρωτα σοκακια,αξιζει και διανυχτερευση.Μην χασετε να πατε και στο μουσειο Υδροκινησης.Σε κοντινη αποσταση βρισκεται και η Στεμνιτσα να πιειτε ενα καφεδακι στην πλατεια με το ρολοι με την μαγικη θεα αν ανεβειτε ψηλα στην σημαια.

Mην χασετε με τιποτα την Μονη Αγιου Ιωαννη του Προδρόμου,ειναι ενα απο τα πιο ομορφα μοναστηρια που εχω δει , πανω σε ενα βραχο με θεα και γκρεμιλα που κοβει την ανασα ,θυμιζει και λιγο Μετεωρα.

Καρυταινα μικρη αλλα πανεμορφη,τα πλακοστρωτα της βγαζουν λιγο και ενα μεσαιωνικο στοιχειο.Να πατε ειναι και λιγοτερο τουριστικη και απο τα πιο πανω ,καθως εχει μονο ενα ξενοδοχειο τη Βρενθη.Εγω ειχα μεινει και βραδυ και ηταν μαγικα και ησυχα πιναμε ζεστο κρασι και ρακομελα στον Αρκτο.

Βυτινα πολυ τουριστικο για το τιποτα,καντε ομως μια βολτα ωραια ειναι αν βρεθειτε μερα για κανα φαγητο η καφεδακι ,περπατηστε λιγο στο δρομο της Αγαπης αλλα ως εκει.

Ανδριτσαινα,Λιμποβιτσι must,

Rafting στον Λουσιο δεν ξερω ποσο αγρια θα ναι τετοια εποχη ,οποτε δεν ξερω κατα ποσο ηρεμα θα ναι τα νερα.

Και φυσικα Αρκαδια χωρις φαγητο δεν γινεται ,μην χασετε την θρυλικη ταβερνα της Ζερζοβας.

Evi_Stav

Member
Η Αρκαδια ειναι μαγικη ,μην το σκεφτεστε καν εχει μερικα απο τα πιο γραφικα χωρια της Ελλαδος,
Δημητσανα ειναι ενα απο τα πιο ομορφα χωρια της Αρκαδιας ,πανεμορφα πλακοστρωτα σοκακια,αξιζει και διανυχτερευση.Μην χασετε να πατε και στο μουσειο Υδροκινησης.Σε κοντινη αποσταση βρισκεται και η Στεμνιτσα να πιειτε ενα καφεδακι στην πλατεια με το ρολοι με την μαγικη θεα αν ανεβειτε ψηλα στην σημαια.

Mην χασετε με τιποτα την Μονη Αγιου Ιωαννη του Προδρόμου,ειναι ενα απο τα πιο ομορφα μοναστηρια που εχω δει , πανω σε ενα βραχο με θεα και γκρεμιλα που κοβει την ανασα ,θυμιζει και λιγο Μετεωρα.

Καρυταινα μικρη αλλα πανεμορφη,τα πλακοστρωτα της βγαζουν λιγο και ενα μεσαιωνικο στοιχειο.Να πατε ειναι και λιγοτερο τουριστικη και απο τα πιο πανω ,καθως εχει μονο ενα ξενοδοχειο τη Βρενθη.Εγω ειχα μεινει και βραδυ και ηταν μαγικα και ησυχα πιναμε ζεστο κρασι και ρακομελα στον Αρκτο.

Βυτινα πολυ τουριστικο για το τιποτα,καντε ομως μια βολτα ωραια ειναι αν βρεθειτε μερα για κανα φαγητο η καφεδακι ,περπατηστε λιγο στο δρομο της Αγαπης αλλα ως εκει.

Ανδριτσαινα,Λιμποβιτσι must,

Rafting στον Λουσιο δεν ξερω ποσο αγρια θα ναι τετοια εποχη ,οποτε δεν ξερω κατα ποσο ηρεμα θα ναι τα νερα.

Και φυσικα Αρκαδια χωρις φαγητο δεν γινεται ,μην χασετε την θρυλικη ταβερνα της Ζερζοβας.
Καλέ Αρκαδία θα είμαστε στο χωριό μου! Τα έχω γυρίσει όλα αυτά τα μέρη, πανέμορφα! Σίγουρα θα πάμε τις εκδρομές μας από το χωριό.

Ψάχνω που να πάω τριήμερο ΜΕΤΑ το χωριό! Η Ανδρίτσαινα ήταν το μόνο μέρος που σκέφτηκα και εγώ και δεν έχω πάει! Βρίσκω ακριβά ξενοδοχεία αλλά θα το ψάξω και άλλο :D

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Ψάχνω που να πάω τριήμερο ΜΕΤΑ το χωριό! Η Ανδρίτσαινα ήταν το μόνο μέρος που σκέφτηκα και εγώ και δεν έχω πάει! Βρίσκω ακριβά ξενοδοχεία αλλά θα το ψάξω και άλλο :D
Το μόνο "αρνητικό" είναι ότι η περιοχή, καθώς άλλωστε βρισκεται στα σύνορα νομών, δεν θα σου προσφέρει κάποια πολύ διαφορετική εμπειρία από αυτή των αρκαδικών χωριών που έχεις ήδη γυρίσει.

Αν θυμάμαι καλά βόρεια Ελλάδα δε μένεις; Μήπως θα είχε νόημα να βάλεις το 3ημερο κάπου πιο ενδιάμεσα πριν επιστρέψετε. Πχ να περάσετε Ρίο-Αντιρριο και να πάτε ορεινή Ναυπακτία ή Καρπενήσι και πέριξ.

Evi_Stav

Member
Το μόνο "αρνητικό" είναι ότι η περιοχή, καθώς άλλωστε βρισκεται στα σύνορα νομών, δεν θα σου προσφέρει κάποια πολύ διαφορετική εμπειρία από αυτή των αρκαδικών χωριών που έχεις ήδη γυρίσει.

Αν θυμάμαι καλά βόρεια Ελλάδα δε μένεις; Μήπως θα είχε νόημα να βάλεις το 3ημερο κάπου πιο ενδιάμεσα πριν επιστρέψετε. Πχ να περάσετε Ρίο-Αντιρριο και να πάτε ορεινή Ναυπακτία ή Καρπενήσι και πέριξ.
Όχι, όχι, Αθήνα μένω δυστυχώς :/

Το σκεφτόμουν το Καρπενήσι όπως και να έχει (να κάναμε παράκαμψη). Αλλά έχω πάει ήδη εγώ πριν μερικά χρόνια και σκέφτομαι αν αξίζει τα έξοδα για κάτι που έχω πολύ πρόσφατο.

alma

Member
Συμφωνώ με τις προτάσεις των παιδιών για Ανδρίτσαινα.

Αν τώρα θέλετε να παραμείνετε στο νομό Αρκαδίας, θα σκεφτόμουν να πάτε από την άλλη πλευρά προς Κυνουρία.Καστάνιτσα και πέριξ...

Αλλιώς αν έχετε όρεξη να οδηγήσετε προς Αχαΐα και να πάτε Πλανητερο, Καλάβρυτα, Ζαρούχλα ..

Η Πελοπόννησος είναι ανεξάντλητη.

Evi_Stav

Member
Συμφωνώ με τις προτάσεις των παιδιών για Ανδρίτσαινα.

Αν τώρα θέλετε να παραμείνετε στο νομό Αρκαδίας, θα σκεφτόμουν να πάτε από την άλλη πλευρά προς Κυνουρία.Καστάνιτσα και πέριξ...

Αλλιώς αν έχετε όρεξη να οδηγήσετε προς Αχαΐα και να πάτε Πλανητερο, Καλάβρυτα, Ζαρούχλα ..

Η Πελοπόννησος είναι ανεξάντλητη.
Από Πλανητέρο είναι η μητέρα μου (100% Πελοποννήσια γαρ) οπότε τα έχουμε πολυγυρίσει και εκείνα τα μέρη :bleh:

Ορεινή Κυνουρία δεν έχω πάει η αλήθεια είναι! Αξίζε για διήμερο; Έχει να κάνεις κάποια δραστηριότητα ή να δεις κάποιο αξιοθέατο;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.303
Μέλη
39.977
Νεότερο μέλος
davidbarker

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom