Πεντάδα ή δεκάδα αγαπημένων πόλεων...

Nick_St

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Venezuela
1. Βερολίνο
2. Σεβίλλη
3. Αβάνα
4. Σαντιάγο δε Κομποστέλα
5. Αντίγουα Γουατεμάλα
6. Σιένα
7. Γρανάδα (Νικαράγουα)
8. Πόρτο
9. Κρακοβία
10. Μπρυζ

Η κάθε μία για τους δικούς της λόγους. Δε ξέρω αν θα ζούσα (που δε το νομίζω) στη Σιένα και στη Μπρυζ αλλά είχα κάνει τέτοια είσοδο βραδινή φουλ ατμοσφαιρική και στις δύο, που έχουν μείνει στην καρδιά μου. Απαλλαγμένες από τον πολύ κόσμο, φωτισμένες κατάλληλα, όνειρο το βράδυ.

Σε όλες τις υπόλοιπες θα ήθελα να περάσω μικρό ή μεγάλο διάστημα της ζωής μου ζώντας εκεί. Πολυπολυαγαπημένες πόλεις!

Iris_90

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στο άγνωστο ...
Ταξίδι-Όνειρο
Γιατί , σε νοιάζει ;;;
Ωραίο θα ήταν και ένα θέμα με το τοπ 5 των πόλεων που θα ζούσαμε, όχι απλά να μας αρέσουν ως επίσκεψη.
Εξαιρετική ιδέα-πρόταση , συμφωνώ !!! Ήδη σχημάτισα στο μυαλό μου το τοπ 5 !!!

giota235

Member
Επόμενο Ταξίδι
Puglia, Dubrovnik
Ταξίδι-Όνειρο
Μάτσου Πίτσου, Αργεντινή
Καλημέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε!!!
1) Ρώμη
2) Εδιμβούργο
3) Γενευη
4) Λισαβώνα
5) Αβάνα
6) Κωνσταντινούπολη
7) Νάπολη
8) Κοπεγχάγη
9) Κούσκο (Περού)
10) Μαρακές

Σχεδόν σε όλες τις πόλεις αυτές θα μπορούσα να ζησω (με εξαίρεση το Κούσκο κ το Μαρακές) και θα το ήθελα πολύ!

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Ας γράψω κι εγώ για να δω πόσο μπορεί να αλλάξει στο μέλλον η λίστα. Έτσι όπως σκεφτόμουν τις πόλεις κατέληξα στο συμπέρασμα όλες αυτές είναι οι αγαπημένες μου πόλεις για βόλτες άρα μάλλον αυτό είναι το βαρόμετρο. Τις γράφω με τυχαία σειρά.

Barcelona: αν και τις γράφω με τυχαία σειρά, μάλλον αυτή είναι η αγαπημένη μου. Πολλές διαφορετικές γειτονιές, απίθανες γιορτές, ωραία νυχτερινή ζωή. Ζούσα άνετα.

Granada: όλη η ωραία ατμόσφαιρα της Ανδαλουσίας στον υπερθετικό βαθμό. Μόνο που την σκέφτομαι μου φτιάχνει η διάθεση.

Paris: πόλη που θες μια ζωή για να την γυρίσεις. Ατελείωτες επιλογές σε ότι κι αν σου αρέσει από αθλητισμό, πολιτισμό, ιστορία, νυχτερινή ζωή.

Rome: ότι καλύτερο σε πόλη-ανοιχτό μουσείο έχω δει. Φοβερό κέντρο, δεν καταλάβαινα πως πέρναγε η ώρα.

Venice: η ομορφότερη πόλη που έχω δει με διαφορά. Δεν χρειάζεται κάποιο άλλο σχόλιο.

Amsterdam: αν με ρώταγαν θέλω να δω 5 πόλεις στην Ευρώπη που να πάω, θα το έβαζα σίγουρα μέσα. Είναι καταπληκτικό πόσα δρώμενα έχει για το μέγεθος της. Έχει με διαφορά τα περισσότερα δρώμενα σε αυτοδιαχειριζωμενους χώρους. Απορώ πως το Βερολίνο έχει το όνομα. Είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που μια πόλη μόνο σου δίνει καλή αίσθηση όλης της χώρας. Επίσης ενώ έχει πολλούς τουρίστες όλοι είναι μαζεμένοι σε 3-4 δρόμους, στα υπόλοιπα μέρη είναι ανθρώπινα τα πράγματα. Κάποια στιγμή θα γράψω πιο αναλυτικό ποστ για την πόλη οπότε ας το αφήσω εδώ.

Lisbon: τελευταία φορά πήγα το περασμένο καλοκαίρι και δεν ξέρω και γω πόσο περπάτησα. Τόσο πολύ μου άρεσε για βόλτα. Χάνει πόντους για τη νυχτερινή ζωή της, αν το είχε κι αυτό ίσως να κόντραρε Βαρκελώνη.

Mexico city: πόλη έπος. Από αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, ωραίες γειτονιές, ωραία νυχτερινή ζωή. Και τρίτη και τέταρτη φορά να πάω στο Μεξικό δεν μπορώ να φανταστώ να μην του δώσω μέρες.

Lima: δεν την έχω στο ίδιο επίπεδο με το Μεξικο Σίτι αλλά κι εδώ δεν μπορώ να φανταστώ να ξαναπηγαινω στο Περού και να μην της δώσω μέρες. Έχει όλο το πακέτο.

Kyoto: και μόνο αυτή την πόλη να είχα δει στην Ιαπωνία θα ήμουν ευχαριστημένος. Είναι τόσα τα ενδιαφέροντα σημεία που όσες μέρες και να βάλεις δεν φτάνουν. Αν ήταν και όμορφη σε μεγαλύτερο κομμάτι και δεν ήταν αυτό το χάλι, θα την είχα στην ίδια κατηγορία με Παρίσι και Ρώμη.

varioAthens

Member
Πρώτες με διαφορά:
(1) Νέα Υόρκη
(2) Λονδίνο
και ακολουθούν:
(3) Ρώμη
(4) Παρίσι
(5) Αβάνα
(6) Φεζ

Δεν έχω πάει ακόμα Βερολίνο, Κωνσατντινούπολη, Τόκυο που πιστέυω ότι θα μου αρέσουν πολύ!
Μετα απο 15 χρονια επιβαλλεται ενα update…
1. Νεα Υορκη
2. Λονδινο
3. Ριο ντε Τζανειρο
4. Μεξικο Σιτυ
5. Παρισι
6. Βαρκελωνη
7. Κωνσταντινουπολη
Ειναι πολεις που θα επεστρεφα ξανα και ξανα και θα μου αρεσε ακομα και να ζω σε αυτες. Δεν ειναι θεμα αρχιτεκτονικης, ιστοριας, καθαριοτητας ή ποιοτητας ζωης, ειναι ξεκαθαρα το vibe τους. Σε ολες αυτες με το που πατησα το ποδι μου ενιωσα οτι μου ταιριαζουν και με καποιο τροπο οτι τους ανηκει ενα κομματι μου…

viktoria

Member
Πολεις που δε φανταζομουνα οτι θα ηθελα να ζησω ,ερωτας με την πρωτη ματια Βαρανασι μια και μοναδικη ,Κειπ Ταουν εχει οτι θα ηθελα σε μια πολη ,απιστευτη(δεν την ψηφιζουν την ομορφοτερη πολη του κοσμου για πλακα)Σαγκαη,Χουε ,Καντυ (ονομα και πραγμα)Πορτο ,Ουμπουντ,Βιλνιους,Σειγιουν.Ολες υπεροχες να μη ξερεις ποια να διαλεξεις!

Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Ας κανω και εγω το update μου :,
1.Βενετια.Τι να πεις κανεις για την πολη που ειναι σαν μπαινεις μεσα σε ενα πινακα ζωγραφικης.Η ολη η αισθηση με τα πολυχρωμα σοκακια που ειναι σαν αναλοιωτα απο το χρονο αλλα και η μη υπαρξη αυτοκινητων αλλα και του υδατινου στοιχειου ακομα και οταν βγαινεις απο την πορτα σου την κανει την πιο ιδιαιτερη πολη του κοσμου.Να μεινω μονιμα δεν θα το επελεγα,στα αρνητικα ο αφορητος τουρισμος την μερα και η υγρασια που με ειχα αρρωστησει,αλλα αν την δεις ξημερωματα με απουσια κοσμου και να εχει και πρωινη ομιχλη,ηλιοβασιλεμα απο τη γονδολα αλλα και η ατμοσφαιρα της το βραδυ φωτισμενη ακομα και να ακους μονο τους ηχους απο το νερο την θεωρω αν οχι την πιο ομορφη την πιο μοναδικη πολη στον κοσμο .

2.Κωνσταντινουπολη .Εαν οχι η πιο ομορφη πολη του κοσμου που μαλλον θα υπερεβαλα ,θα ελεγα η πολη με τα πιο ενδιαφεροντα και ομορφα αξιοθεατα στον κοσμο ,τη βαζω στο ιδιο επιπεδο με Ρωμη.Ερωτευτηκα με την πρωτη ματια απο την πρωτη στιγμη που πατησα το ποσι μου απο το λεωφορειο στο δρομο με βαλιτσες για το ξενοδοχειο.Ηθελα να ρουφηξω καθε σπιθαμη της ,να παρω οσο περισσοτερες εικονες μπορω.Το ολο σκηνικο με το Βοσπορο,το μειγμα Ευρωπης και Ανατολης,το μειγμα Οθωμανικης αυτοκρατοριας,Βυζαντιων μνημειων,η πληθωρα αξιοθεατων,το φοβερο φαγητο ,τα γλυκα ,η ενταση της και οχλαχογια που επικρατει,τα ατελειωτα παζαρια,τα αρωματα,να κανω ναργιλε σε ενα καφενειο ενω μπροστα μου γινεται γινεται ο κακος χαμος, οι ενω σωρο γειτονιες,τα πανεμορφα νεοκλασσικα κτιρια στην περιοχη του Pera ,αλλα και το ολο συναισθηματικο που υπαρχει καπου ,το κανει εναν απο τους πιο must προορισμους στονν κοσμο ,ειναι τουριστικο εγκλημα να μην παει εστω και ενας ταξιδιωτης που σεβεται τον εαυτο του μια φορα και οχι μονο μια φορα οποιος παει και δευτερη και τριτη και παραπανω φορες..

3.Βουδαπεστη.Φοβερο vibe,τρομερη νυχτερινη ζωη,θα την ξαναεπισκεφτω συντομα παλι για ενα τριημερακι να κανω μια πανεμορφη βολτα στην Αλυσιδωτη γεφυρα και να απολαυσω τον Δουναβη και να κανω τα μπανακια μου στα λουτρα.Ειχα παει με φιλους πριν 10 χρονια και ειχαμε περασει φοβερα.

4.Μιλανο-Δεν εχει ουτε την αναγεννησιακη ομορφια της Φλωρεντιας,ουτε ειναι Ρωμη,ουτε Βενετια δεν εχει καν την κλασσικη ομορφια αλλων ιταλικων πολεων ,αλλα παρολα αυτα ειναι απο τις αγαπημενες μου πολεις,Εαν μου ελεγες τωρα να κλεισουμε ενα σαββατοκυριακο θα ημουνα 100 % ,ετσι απλα να περασουμε καλα ,να πιω τα campari μου στα ψαγμενα μπαρ του,να κανω τα ψωνια μου ,να φαμε τα ριζοτα μας ,να παμε Navigli ,μπιρονια υπαιθρια στο Σαν Λορεντζο και γιατι οχι και μια εκδρομουλα Como.Εαν μου προτειναν δουλεια απο τις πολεις που ανετα θα ζουσα.

5.Βαρκελωνη.Απιστευτο vibe πολης αισθηση οικεια σαν να εμενα εκει, απο τις πολεις που περασαμε τις καλυτερες διακοπες.Ισως εφταιγε ο καιρος που ειχε ανοιξει το Μαιο ,η χαλαρωτητα που επικρατουσε, δεν ξερω αλλα ενα τρανο παραδειγμα οπως και το Μιλανο οτι αγαπημενες πολεις δεν ειναι παντα και οι αντικειμενικα ομορφοτερες αλλα εχουν τρομερο vibe και ξαναεπιστρεφαμε ανετα ή μεναμε.Παραδειγμα ιδιο και η Θεσσαλονικη σιγουρα υπαρχουν γραφικοτερα μερη αλλα ειναι η Σαλονικα ειναι παντα στην καρδια μου και τα συναισθηματα εντονα.

6.Ρωμη-Τι να πει κανεις για την Ρωμη ,ατελειωτες βολτες στα στενα της ,τα πανεμορφα αξιοθεατα ,το καλο φαι ειναι αδικα η πολη που ολοι θελουν και εχουν επισκεφτει ,ειδικα σαν ερωτευμενοι?Ειναι παντα μια τελεια επιλογη αν θες να πας καπου safe και ευκολη και δοκιμασμενη επιλογη,Εννοειται την δευτερη φορα που δεν τρεχεις σαν παλαβος απο αξιοθεατο σε αξιοθεατο και απο ουρες σε μουσεια ,περνας πολυ καλυτερα και απολαμβανεις τις βολτες σου και χανεσε στα στενα της σαν real Ρωμαιος.Στις top εμπειριες βραδινη βολτα στην πολη για περπατημα και στα φωτισμενα μνημεια της .Παρολα αυτα δεν θα μπορουσα να μεινω ας πουμε μιας και το ολο παλιο feeling οσο μου αρεσει σαν τουριστας να ζω με μελαγχολει συν τον καθημερινο υπερτουρισμο.

7.Παρισι-Ειμαι βεβαιως οτι ειναι η ομορφοτερη πολη στον κοσμο,Πηγα 18 χρονων και επαθα κολουμπρα,τι να πεις κανεις για την ομορφια του Παρισιου, ειχα παει με γονεις και συζηταγα για την πολη αυτη για μηνες ,εχω να παω καμμια 15αρια χρονια,σιγουρα θελω να ξαναπαω με αμορε .

8.Μπρυζ-Φανταστειτε τωρα να σαι 18 χρονων υπερενθουσιασμενος που βρισκεσαι πρωτη φορα στο εξωτερικο, μαζι με ενα προγραμμα φοιτητων που ειχαμε παει στις Βρυξελλες .να εχεις παθει πολιτισμικο σοκ με τα παντα και να πετανε την ιδεα να πατε σε μια κοντινη πολη που λεγεται Μπρυζ χωρις να εχεις ιδεα.Και απο τις πρωτες πολεις που βλεπεις μπροστα σου απο εξωτερικο να ειναι αυτη!!Σοκ απο τη ομορφια αυτης της πολης θα ξαναεπιστρεψω εννοειται παλι μετα απο πολλα χρονια ,και εννοειται με διαμονη εκει.Ηταν και πρωτο μου ταξιδι το Βελγιο οποτε συνδεομαι με το μερος.

9.Τολεδο-Οταν λεμε για αντικειμενικα ομορφες πολεις το Τολεδο μπαινει στην ιδια κατηγορια περιπου με την Μπρυζ ,αλλα μια πολη που δεν χορταινα βολτες στα στενα και θα ξαναεπεστρεφα για να μεινω εκει κιολας ,μιας και πηγα μονοημερη απο Μαδριτη.

10.Πραγα-Last but not least ομως η πιο μεσαιωνικη απο τις πολεις που εχω επισκεφτει.Η βολτα στην παλια πολη της ειναι ενα ταξιδι στο χρονο.Η πραγματικη μαγεια της πολης ενιωσα οτι ηταν στην mala strana απο την πλευρα του καστρου,παρα η πιο τουριστικη παλια πολη απο την αλλη πλευρα,με εξαιρεση την πανεμορφη πλατεια με το ρολοι,Τα στενα της ηταν αμετρητα ιδιαιτερη εμπειρια να περπατας σε μια αδεια γεφυρα Καρολου με ομιχλη ,ανατριχιασα ενιωσα οτι μεταφερομαι στον χρονο,Σιγουρα ενα σκηνικο παραμυθιου οπως πολλοι λενε.
Παρολα αυτα για να μαι αντικειμενικος ,μια φορα περνεις οτι ειναι να σου δωσει η πολη αντε και μια δευτερη επισκεψη βαρια ,το ιδιο μεσαιωνικο πιστευω μπορεις να το βρεις και σε λιγοτερο mainstream πολεις τυπου Ταλλιν ας πουμε.Σαν πολη περα απο το παραμυθενιο σκηνικο της Mala strana και του old town ,δεν εχει κατι ενδιαφερον να δειξει αν μενεις πχ μονιμα ας πουμε ,ουτε ψαγμενες γειτονιες ουτε κατι αλλο ,οποτε παραπανω απο 3 μερες γινεται ισως βαρετη.Αυτο που μου ελειψε πραγματικα απο την πολη και ενας λογος να ξαναεπιστρεψω ειναι οι απιστευτες μπιρες της και απο ενα χρονο απο την επισκεψη μου ,φαινονται ολα νεροπλυματα.

Last edited:

elendim7576

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΒΙΕΤΝΑΜ
Ας αναφέρω και το δικό μου top ..δεν ξέρω αριθμό θα δείξει (τυχαία σειρά)
1) Παρίσι: όντως η ομορφοτερη πόλη στην Ευρώπη τουλάχιστον
2) Λονδίνο :όταν την επισκεφτηκαμε αππορουσαμε γιατί την έχει ο κόσμος τόσο ψηλά.Οταν γυρίσαμε και αναλογιστηκαμε τι κάναμε σε 5-6 ημέρες καταλάβαμε..
3) Ρώμη :Γιατί είναι η Ρώμη...
4) Άμστερνταμ:Το καλυτερο vibe ,ειδικά άνοιξη είναι όνειρο
5) Κάιρο : Τέτοια πόλη, με τους συγκεκριμένους ανθρώπους,με τον ρυθμό της δεν έχω ξαναδεί
6) Hoi An: πόλη ζωγραφιά,αρώματα, μουσικές,γεύσεις, φώτα...πολλά φώτα.

Στην πόλη που θα εμένα σίγουρα η Βαρκελώνη και ίσως το Άμστερνταμ

Και συνεχίζουμε

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.036
Μέλη
39.752
Νεότερο μέλος