lefteris
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Σαιντ Λούις - Σικάγο
- Ταξίδι-Όνειρο
- γυρος των ΗΠΑ
Υπάρχει το Cafe Paludan (στο οποίο προτείνω να πας οπωσδήποτε) το οποίο εκτός από καφέ έχει και ωραία πιάτα και τα Σαββατοκύριακα μέχρι κάποια ώρα έχει και brunch. Σχεδόν απέναντι από το Paludan είναι το Dalle valle, στο οποίο αν πας μετά τις 17:00 είτε έχει τα πιάτα σε μισή τιμή είτε έχει έναν πολύ μεγάλο μπουφέ. Υπάρχει το Riz Raz το οποίο είναι με μπουφέ που περιλαμβάνει τα πάντα εκτός από κρεατικά τα οποία χρεώνονται επιπλέον. Σ' αυτά υπολόγισε μία τιμή γύρω στα 12 € το πιάτο. Μετά υπάρχει το Beyti που είναι πολύ νόστιμο ανατολίτικο σουβλατζίδικο (durum, shawarma, falafel κτλ) όπου θα σου κοστίσει από 4€ το durum έως 9€ το πιάτο. Προφανώς υπάρχουν και οι γνωστές σαβουροjunk επιλογές McDonald's, Burger King, MAX. Κάτι λίγο πιο ακριβό αλλά που νομίζω ότι αξίζει είναι το Det Lille Apotek. Σύμφωνα με την περιγραφή τους είναι το αρχαιότερο εστιατόριο της Κοπεγχάγης και αγαπημένο του X.K. Άντερσεν. Έφαγα πολύ ωραίο φαγητό και μαζί με ποτήρι κρασί πλήρωσα 20€ περίπου. Αν μου έρθει κάποια άλλη πρόταση θα επανέλθω.Καλησπέρα! Μπορείτε να μου προτέινετε όσοι έχετε πάει στην πανέμορφη Κοπενχαγη μέρη για φαγητό? Όσο γίνεται πιο οικονομικο για τα δεδομένα της πόλης! Δεν μπόρεσα να βρω κάτι πιο προσφατο εδώ στο φόρουμ.
Φίλος μου πήρε το τρένο και πήγε Χέλσινγκορ - Χελσινμπόρι - Μάλμε σε μία μέρα, οπότε φαντάζομαι ότι γίνεται. Θα τον ρωτήσω όμως να μάθω περισσότερες λεπτομέρειες πόσο έκατσε σε κάθε πόλη και αν άξιζε που τα είδε όλα σε μία μέρα και θα σε ενημερώσω.Κι εμένα με ενδιαφέρει το θέμα, όπως και αν κάποιος έχει πάρει το εισιτήριο "around the sound" που επιτρέπει να κάνεις το ταξίδι Κοπεγχάγη- Ελσινορ- Ελσινμποργκ- Λουντ- Μάλμε σε 2 μέρες και αν είναι εξαντλητικό (σκέφτομαι να το κάνω σε 1 μέρα)
http://www.skanetrafiken.se/templates/InformationPage.aspx?id=14883&epslanguage=EN