Σάο Τομέ & Πρίνσιπε Πληροφορίες για Σάο Τομε & Πρίντσιπε;

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.151
Likes
14.441
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Πάντως για Πράσινο Ακρωτήρι με TAP το εισιτήριο αν θυμάμαι καλά πήγαινε πάνω από 700? αν βάλεις και πτήση για Sao Tome θα πρέπει να εκτινάσσεται κοντά στο χιλιάρικο. Ακριβά αλλά αν κανείς το έχει καημό.... Υπάρχει οδηγός της Bradt και για τους δύο προορισμούς
 

Aria_C

Member
Μηνύματα
318
Likes
112
Επόμενο Ταξίδι
Στ' αυγά μου :(
Ταξίδι-Όνειρο
Υποσαχάρια Αφρική
Γνωστό ελληνικό πρακτορείο συνδυάζει το Σάο Τομέ με Σενεγάλη, Πράσινο Ακρωτήριο και Γκαμπόν. Δεν ξέρω γιατί έχει αυτό το συνδυασμό χωρών, ίσως βολεύουν οι πτήσεις, ίσως κολλάνε οι χώρες θεματικά, όμως ρίξε και μια ματιά σε αυτό το πρόγραμμα.
Το έχω ήδη υπ' όψιν μου, αλλά είναι πάρα πολύ ακριβό ταξίδι και με πολύ τρέξιμο για να προλάβεις να δεις τα πάντα. Δεν θα ήθελα κάτι τέτοιο.
 

Aria_C

Member
Μηνύματα
318
Likes
112
Επόμενο Ταξίδι
Στ' αυγά μου :(
Ταξίδι-Όνειρο
Υποσαχάρια Αφρική
Αυτή θα ήταν η ιδανική λύση. Αν είναι να κάνεις κάτι, τουλάχιστον κάνε το σωστά. Στο Πράσινο ακρωτήρι, επειδή και τα νησιά είναι αρκετά, έχει και μικρά τύπου "Μαλδίβες" όπου μπορείς ν' απολαύσεις τη θάλασσα (πράγμα που αμφιβάλλω αν ισχύει για το Σάο Τομέ), μπορείς άνετα να ξοδέψεις χαλαρά 2 βδομάδες. Και με μια βδομάδα στο Σάο Τομέ, συμπληρώνεις σούπερ πρόγραμμα. Τώρα, αν ο χρόνος σου είναι λιγότερος, κόβεις ανάλογα. Εννοείται, φυσικά, ότι αυτή είναι η προσωπική μου εκτίμηση και δεν διεκδικώ το αλάθητο.

Α, και κάτι που με ξένισε: Γιατί έκδοση βίζας απ' την πρεσβεία τους στο Βέλγιο? Δεν έχουν πολύ στενότερες σχέσεις με Πορτογαλία?
Babadumaκι μου γλυκό,
γνωρίζω πολύ καλό την καλή σου προαίρεση και δεν θα σε παρεξηγούσα ποτέ για την προσωπική σου άποψη. Στο μόνο που θα διαφωνήσω είναι στην έκφραση ότι "αν είναι να κάνεις κατι, τουλάχιστον κάνε το σωστά". Όσον αφορά τα ταξίδια, κατ' εμέ, δεν νομίζω ότι υπάρχει σωστό και λάθος.
Το Πράσινο Ακρωτήρι, θα το εντάξω στο πρόγραμμα μου, μόνο αν πάω με τη φίλη μου, γιατί εξυπηρετεί ως πτήση και γιατί ειναι ένα από τα δικά της ταξιδιωτικά όνειρα.
Εγώ θέλω να πάω εκεί και να έχω χρόνο να μείνω. Όχι για να τρέξω να δω τοπία μόνο και να βγάλω φωτογραφίες, αλλά γιατί θέλω να έχω χρόνο να οσφριστώ τον τόπο, τους ανθρώπους και τις συνήθειές τους. Μακάρι να μπορούσα να πηγαίνω κάπου και να ζω εκεί 3-4 μήνες κάθε φορά. Μόνο έτσι θα ένιωθα ότι κάτι, όχι είδα, έζησα.
Όσο για την πρεσβεία στις Βρυξέλλες, είναι από τα ανεξήγητα του κόσμου τούτου! Αλλά έχω επικοινωνήσει ήδη μαζί τους και πραγματικά αυτοί είναι αρμόδιοι. Παράλογο;;;; Δεν απαντάει.. Άρα; Λογικό (για να θυμηθώ και την μάνα Μήτση) :haha:
 

flying-doc

Member
Μηνύματα
21
Likes
82
Επόμενο Ταξίδι
Νάπολη-Ακτή Αμάλφι
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϋλάνδη
Γεια σας! Πολύ χαίρομαι που υπάρχουν κάποιοι ''τελευταίοι των Μοϊκανών" σαν εμένα, που έχουν ανάγει τα νησάκια αυτά σε επίγειο παράδεισο και για πολύ καιρό τα είχα ως ταξίδι-όνειρο (κι ακόμη παραμένουν μετά το Κράμπι).
Τα νησάκια αυτά τα ανακάλυψα τυχαία όταν βρέθηκα στο αεροδρόμιο της Λισσαβώνας και κοιτούσα τις προσφορές των ταξιδιωτικών γραφείων. Η αλήθεια είναι ότι, ως πρώην πορτογαλική αποικία, κάποιοι Πορτογάλοι περνούσαν ειδικά στο παρελθόν συχνά εκεί τις διακοπές τους και, ακόμη και σήμερα, υπάρχουν πακέτα για περίπου μια βδομάδα μόνο με 350 ευρώ! Η μόνη εταιρεία που πετάει απευθείας από Ευρώπη είναι η TAP, με βραδινή πτήση από Λισσαβώνα 2 φορές τη βδομάδα και διάρκεια περίπου 6 ώρες. Το εισιτήριο γύρω στα 650 ευρώ, μέχρι πριν λίγους μήνες που το έψαξα.
Το Σάο Τομέ είναι το μεγαλύτερο νησί, αλλά στο Πρίντσιπε βρίσκονται οι ωραιότερες παραλίες, με βασίλισσα την "Banana Beach", που είχε στεφθεί ως η καλύτερη παραλία του κόσμου και όχι άδικα. Εκεί έχει γυριστεί εκεί μάλιστα και διαφήμιση γνωστού ποτού (Bacardi). Για να φτάσει κανείς στο Πρίντσιπε παίρνει ένα μικρό αεροπλάνο από το Σάο Τομέ.

Τί είναι μοναδικό στα νησιά αυτά; Το γεγονός ότι έχουν παραμείνει αναλλοίωτα στο χρόνο, με ελάχιστη την παρέμβαση του ανθρώπου. Όσοι έχουν πάει παλιότερα λένε ότι θυμίζει η περιοχή Καραϊβική πριν την επέλαση του τουρισμού.Τα ξενοδοχεία δυτικού τύπου μετριούνται στα δάχτυλα του ενός, με το ζόρι των δύο χεριών και ο τόπος είναι μια παρθένα ζούγκλα, εντελώς εξωτική. Ειδικά στο Πρίντσιπε, υπάρχει το θέρετρο Βom Bom (Bom Bom Island Resort in São Tomé and Principe -), ευρωπαϊκών προδιαγραφών, ιδανικό για όσους θέλουν να αφεθούν απομονωμένοι στον παράδεισο για κάποιες μέρες.

Προσοχή! Το δύσκολο με τα νησιά είναι ότι δεν υπάρχει πρόσβαση στο Ίντερνετ και το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας είναι πενιχρό. Νομίζω ότι δεν υπάρχουν ούτε ATM, αλλά υπάρχουν τράπεζες αρκετές ώρες ανοιχτές για παν ενδεχόμενο. Το ταξίδι στη ζούγκλα είναι μοναδικό, σύμφωνα με σχόλια ξένων ταξιδευτών. Επίσης, να είστε προετοιμασμένοι, οι τουρίστες είναι ελάχιστοι! Χαρακτηριστικό το παράδειγμα δύο Άγγλων, που ήταν οι μοναδικοί τουρίστες σε μια βδομάδα!

Η περιοχή ενδείκνεται πλήρως για καταδύσεις, αυτό που δεν γνωρίζω είναι αν είναι εφικτό το μπάνιο στις παραλίες, που πραγματικά με ενδιαφέρει γιατί είναι ό,τι πιο όμορφο έχω δει... Σε πορτογαλική εκπομπή είδα πάντως την παρουσιάστρια να κάνει κανονικό μπάνιο στα ρηχά...

Το κέντρο των νησιών είναι το Σάο Τομέ, όπου η φτώχεια αλλά και η καλοσύνη των ντόπιων είναι απεριόριστη. Ασχολούνται πολύ με την παραγωγή καφέ. Ακόμη, υπάρχει στην πόλη μνημείο ακριβώς από το σημείο όπου περνάει ο Ισημερινός.

Όσο για τη βίζα, δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο, καθώς τα φτωχά αυτά νησάκια δεν έχουν αντιπροσώπους σε όλο τον κόσμο, παρά μόνο σε μετρημένες χώρες. Εμένα όμως με βολεύει γιατί έχουν πρεσβεία ή προξενείο στο Μόναχο και μάλιστα σε μια ακόμη γερμανική πόλη αν θυμάμαι καλά.

Συμβουλή: Θα πρότεινα ταξίδι με πορτογαλικό τουριστικό γραφείο γιατί βγαίνει πιο οικονομικό. Η γλώσσα είναι ένα θέμα, αλλά, τί στην ευχή, στο αεροδρόμιο της Λισσαβώνας σίγουρα θα μιλούν αγγλικά.

Καλή τύχη, εγώ πάντως έχω σκοπό σε λίγα χρόνια να πεταχτώ προς τα εκεί! ;)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.180
Μηνύματα
883.094
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom