Βέλγιο Πληροφορίες για χειμωνιάτικο Βέλγιο

underwater

Member
Μηνύματα
2.725
Likes
11.624
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Να 'μαι και πάλι! Επειδή μου αρέσει πολύ το ποδήλατο, σκέφτηκα να κάνω κάποιο cycling tour ή έστω να νοικιάσω ποδήλατο για να κάνω βόλτα. Λίγο που έψαξα στο νετ για Μπριζ, είδα ότι τα περισσότερα tours (τα οποία έχουν και πολύ λογικές τιμές) δεν τρέχουν κατά τους χειμερινούς μήνες, αλλά μπορούν να διοργανωθούν upon request.

Ήθελα να ρωτήσω: έχει ποδηλατάρει κανείς στο Βέλγιο ή έχει συμμετάσχει σε κάποιο από τα cycling tours; Είναι η Μπριζ η ιδανική πόλη να κάνεις βόλτα με αυτό τον τρόπο ή έχετε και άλλες προτάσεις; Οι Βρυξέλλες τι λένε; Έχω την αίσθηση πάντως ότι πρόκειται για μια φλατ χώρα, κάτι βασικό, καθώς θέλω απλά να κάνω μια ευχάριστη βόλτα, όχι να ανεβοκατεβαίνω σαν τρελή ανηφόρες στυλ freeday!:D

Επίσης θα ήθελα info για τον καιρό. Ναι, θα κάνει κρύο, στον οδηγό των rough guides είδα ότι ο Ιανουάριος είναι ο πιο κρύος μήνας του χρόνου εκεί (αν και σε λογικά πλαίσια μου φάνηκε), αλλά πιο πολύ με ενδιαφέρει αν βρέχει υπερβολικά ή αν πιάνει παγετός και λοιπά (μην κάνω πατινάζ)!

Θα χαρώ πολύ αν έχετε να μου δώσετε πληροφορίες!:D
 

katsapleouras

Member
Μηνύματα
90
Likes
48
Επόμενο Ταξίδι
Σέρρας
Ταξίδι-Όνειρο
Με καλή παρέα:παντού
Καλησπέρα στην όμορφη παρέα. Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας έναν προβληματισμό μου σχετικά με τον προγραμματισμό που κάνω για την εκδρομή μου στο Βέλγιο. Θα ήθελα εάν γνωρίζετε από Βέλγιο την γνώμη σας. Φτάνω Βρυξέλλες Κυριακή 12:00 το μεσημέρι και φεύγω παρασκευή πάλι την ίδια ώρα. Σκέπτομαι να κάνω 2 διανυκτερεύσεις Μπρυζ, 2 Αμβέρσα και μια Βρυξέλλες (την τελευταία, ημέρα Πέμπτη).Βλέπω όμως ότι την διανυκτέρευση στις Βρυξέλλες θα την πληρώσω διπλάσια-τριπλάσια τιμή σε σχέση με το αν γίνει η διανυκτέρευση την πρώτη μέρα του ταξιδίου (Κυριακή).Ποια η γνώμη σας? Αξίζει να ρισκάρω να μείνω την τελευταία βραδιά στην Μπριζ ή στην Αμβέρσα και να φύγω για Βρυξέλλες το πρωί της παρασκευής με τρένο??Και εάν ναι ποια πόλη από τις δυο είναι ποιο κοντά? Οι μετακινήσεις σε Μπρυζ και Αμβέρσα θα γίνουν με τρένο. Ευχαριστώ!
 

Just Lori

Member
Μηνύματα
449
Likes
1.676
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Γεια σου....λοιπόν η απόσταση Μπρυζ-Βρυξέλλες είναι ακριβώς μια ωρίτσα με το τρένο και Αμβέρσα-Βρυξέλλες είναι γύρω στα 35-40 λεπτά (δεν έχω πάει Αμβέρσα αλλά από αυτά που έχω διαβάσει εδώ κάπου τόσο είναι). Άρα δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά είτε μείνεις Μπρυζ είτε Αμβέρσα. Απο'κει και πέρα όταν φτάσεις Βρυξέλλες υπολόγισε άλλο ένα 20λεπτο με μισή ώρα το πολύ για να φτάσεις αεροδρόμιο. Επομένως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα από άποψη χρόνου.....τα δρομολόγια πρόσεξε μόνο....
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.725
Likes
11.624
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Παιδιά, καθώς είμαι σε φάση να τελειοποιήσω το πρόγραμμα επανέρχομαι: any tips για Αμβέρσα;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.260
Μηνύματα
885.398
Μέλη
38.936
Νεότερο μέλος
alexispi

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom